| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 6/2/2017 | מרכז רחב: חדרה - תל אביב יפו | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 05:00 | דמוי דג בינוני - Megabass x-120 | ברקודה (אספירנה פסוסה) | 1 | 500 גרם |
הדו"ח:
בס"ד
טוב... אז בפועל עוד לא הספקתי להתלהב מהדג הראשון.
חבר ששמע שתפסתי לוקוס אמר לי אתמול שאתכונן כי הוא רוצה לצאת לדוג.
אני מחליט כמו ששי אומר... שחייבים להכות בברזל כל עוד הוא חם (אבל איכשהו בתוך תוכי מכין את עצמי למקרה של חזרה בלי דג הביתה - כי אחרי הכל כולה תפסתי פעם ראשונה. זה לא שאני באמת דייג
).לישון מוקדם זה לא יקרה כי ההחלטה לצאת לדוג היתה בסביבות 22:00. קבענו יציאה מהבית בשעה 03:30 ככה אנחנו נוחתים בים בשעה 04:00.
מכינים ציוד, מכוונים שעון מעורר ו.... בסוף לא מתעוררים בזמן. רק אחרי שהחבר שולח הודעות של "איפה אתה" בסופו של דבר בורא עולם החליט שהגיע הזמן שלי להתעורר. האמת אין לי מושג איך. כולה ישנתי 3 שעות. באופן רגיל אני ממש לא מתעורר אחרי 3 שעות... אבל ברוך השם אנחנו על הרגליים. תופסים את החבר בזמן לפני שחזר לישון. וצ'יק צ'ק מתארגנים ויוצאים מהבית תוך מספר דקות בודדות.
04:30 מגיעים לים, 04:45 זורקים כבר זריקה ראשונה למים. השעה כבר מאוחרת. רציתי להיות כאן הרבה לפני אבל צריך להודות ולשמוח על כל דבר.
מוציא את הדמוי שהתחלתי איתו ביום ששי האחרון - זה שלא הניב שום תוצאות: Megabass x-120 צבעים בהירים. בחרתי נקודה שקטה. אין אנשים סביבי.
אחרי רבע שעה... פתאום שומע את הרולר.... ואי הלב שלי התחיל לפעום בצורה צטורפת.
בפעם הקודמת הלוקוס הקטן לא באמת נתן פייט ותוך 10 שניות הוא היה בחוץ.
הפעם היתה ריצה של הדג. עצירה. בזמן העצירה חשבתי שאולי אני מדמיין... אבל אל דאגה אני לא האמנתי לעצמי.
התחלתי לחשוב מה באמת קראתי עד עתה במצבים הללו מבלי לאבד עשתונות בגלל התלהבות.
בינתיים לפני שעשיתי עוד פעולה, הדג נותן ריצה שנייה.
התחיל קצת לחץ כי אין לי ניסיון בהבנה של האם הדג יכול לרוקן לי שפולה עכשיו או לא. עד כמה שאולי זה יצחיק את מי שמנוסה. בשביל פעם ראשונה אתה חושב שאולי השפולה שלך קטנה וחייבים לעצור את הריצה לפני שייגמר החוט.
הדג התחיל ריצה שלישית מה שהגביר את הלחץ שלי, אבל עכשיו נכנסים לפעולה. התחלתי לסגור קלאץ בעדינות. וכשהדג עצר פעם נוספת התחלתי לגלגל חזרה. איך שהוא רץ שוב הפסקתי גלגול מחשש לפיצוץ בחוט.
בסופו של דבר, הדלקתי את הפנס ראש בשביל לראות מה הולך. ואז רואים ברקודה חמודה משתוללת לה במים.
אבל אז אחרי דקה וחצי של פייט היא פתאום נעלמה והחוט נהיה רפוי....

לא להאמין שאחרי כל זה הוא השתחרר. איזה באסססה!!!! החבר מתפלא... שואל אותי איך הוא השתחרר??? ואני מאיפה אני יודע. עכשיו רק מתפלל שלא התפוצץ החוט וגם הדמוי הלך לו.
מגלגל את החוט ופתאום רואה את הברקודה מתחת לרגליים נסחפה לה עם הזרם.... כלומר היא בעצם לא השתחררה. היא פשוט הפסיקה להיאבק והגיעה מהר מתחת לרגליים
השמחה חזרה לה. יורד בזהירות לסלע הנמוך יותר. מבין שעם החכה לא יכול להרים את הדג, ובעצם תופס את החוט ביד ומרים את הדג לחוף מבטחים.שמח ומאושר שוקל אותה ורואה 480 גרם...
הדבר נתן מוטיבציה גם לחבר שהיה איתי, ואחרי כמה זריקות החלטתי לתת לו את הדמוי הבהיר שינסה גם הוא איתו ואני החלפתי לדמוי אחר. לא זוכר את השם שלו - אעדכן את זה אחר כך בע"ה ב"נ.
בינתיים החבר בזריקה הראשונה איבד את הדמוי
אבל הכל משמים ואין על מה להצטער. עכשיו יש תירוץ לקנות דמוי חדש 
ממשיכים עד 7 בבוקר ללא תוצאות למרות שראיתי כמה קפיצות במים אבל לא הייתי זריז לשנות מיקום ועד שהגעתי הקפיצות נעלמו.
הייתי שמח לדעת מה עושים במצב הזה? כי אני לא זיהיתי איזה דג קפץ והתחלתי להתלבט לאיזה דמוי לעבור. זה היה בסביסות 06:45 והיה לי ג'יג מחובר לחכה. אני החלפתי לפאנצ'נקו וניסיתי לעבוד איתו אבל לא עבד.
בכל אופן אצרף תמונות מאוחר יותר כשאחזור הביתה.
תודה רבה לבורא עולם על דג לכבוד שבת - כן כבר מעכשיו שומרים עליו לשבת. ותודה לבורא עולם שנתן לי להתחיל את היום בצורה כזו יפה.
וגם תודה רבה לחברים כאן שמהם למדתי את הנושא, אני בכוונה לא אזכיר שמות מאחר ולמדתי ממספר רב של אנשים כאן ולא רוצה חס ושלום לקפח אף אחד בכך שאשכח לרשום את שמו.
בפועל הלימוד בא לידי מעשה היום ברגע הפייט, כך שלא איבדנו את הדג מלחץ.
שיהיה לכולם אחלה המשך יום

תמיד יש חשק לעוד זה לא ניגמר

, אבל כשגם אתה אומר את זה... אז כנראה באמת זה נכון