| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 13/1/2017 | צפון רחב : חיפה - חדרה | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 09:40 | דמוי סיליקון - | לברק-חלק | 1 | 0.5 +- שוחרר |
הדו"ח:
לאחר מכירת הסירה, הגיע סוף סוף הזמן לחזור למקורות ולהשקיע בז'רז'ור חוף.
מהרגע שתכננו למכור את הסירה, ידענו שנצא ישר לחוף
עד שנמצא סירה החדשה.אני בודק את התחזית ורואה שצפוי ים עד 50 ס"מ בבוקר שצפוי לעלות קצת בזכות המערביות שתגענה במהלך הבוקר.
מצב אידאלי ללברקים בגזרה הצפונית שאליה נסענו (אנחנו רוצים ים, שקט וטבע
).מגיעים לחוף בנחת בסביבות 7 בבוקר, מתארגנים ומתחילים במסע לחוף.
אני מתחיל עם טופווטר לסריקת מים עליונה (הים היה די צלול) ולעשות קצת רעש למשוך את הטורפים שבסביבה.
הריף הראשון היה ללא מענה ואז עברנו לריף השני. שם המים היו עם יותר קצף והחלטתי לעבור לסיליקון + ג'יג הד ולהריץ אותו על המים/עומק נמוך.
זריקה ראשונה רחוקה והחזרת הסיליקון וליד הריף אני קולט 3 לברקים (בסביבות הק"ג כל אחד) שרודפים אחריו עד קצה הריף ועושים אחרונה פנה
. אני חוזר על הפעולה והם שוב עוקבים, אחד הצליח לטעום רק את הזנב של הסיליקון וחזרו חזרה.
עוד 5-6 נסיונות ללא מענה רציני שלהם (אני משנה קצב, ודמוי ללא הצלחה) ואז הם נעלמו.
לפחות אני יודע שהם בסביבה
. אחרי כרבע שעה ללא שום פעילות, עברנו לריף הבא, שם אני שם דמוי עם ספינר (בגלל העומק הרדוד) ובזריקה הראשונה אני מקבל שתי תקיפות ללא נעילה (שימו לב בסרט שרואים את התקיפה השניה).
עוד זריקה והקשר של השוק לידר לסיכה השתחרר (זלזלתי בקשירה ועל זה משלמים
) והדמוי נשאר בים.אני חוזר לחוף, מתארגן וקושר הפעם ג'יג הד קטן + סיליקון וחוזר לזירת הפשע
.זריקה ראשונה לשטיח של הקצף, כמה גלגולים ויש תקיפה עם נעילה
מאבק נחמד ומהנה ויש לברק ראשון לשנת 2017 שיוצא להצטלם.משקל הדג מוערך כחצי ק"ג (גודל של מנה אישית שבד"כ אני לוקח הביתה, אבל הפעם היה לו מבט שונה בעין, שכב בשקט על המגבת ולי התלבטות אם לקחת אותו ולמרות שהוצאתי את השקית, הוא זכה לחנינה בגלל התנהגות טובה
לא לפני שצולם 
הדג עטוף יפה במגבת שלא יתקרר

שוכב יפה בסבלנות לסיום הצילום (התנהגות טובה):

עוד נסיונות סריקה חזרה על הריפים ללא סימני דגים נוספים.
בסביבות 10, נכנסה המערבית והים התחיל להתברבר ולא היה נעים להיות על הריפים והתקפלנו חזרה מרוצים מסיבוב הטבע שלנו.
תהנו מהסרט של היום
הציוד שהשתמשתי בו:
מקל: Black hole CABIN II Sea Bass S-902L 8-23gr 2.72m
רולר: שימנו Stradic CI4+ 4000
חוט:pe0.8 Varivas Sea Bass
דמוי: דמוי עם ספינר ,סיליקון עם ג'יג הד.

מקצוען אמיתי גם בסירה וגם בחוף