תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
3/1/2017 | דרום רחב: פלמחים - אשקלון | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים |
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
17:30/06:0 | דמוי דג בינוני - | לוקוס - חפש (דקר אלכסנדרוני) | 3 | 6.5 ק"ג |
הדו"ח:שלום לכולם, אלו שתי דוחות באיחור של שבועים +-...
אז ככה הכל התחיל, זה היה ביום רביעי אותו יום היה לי פנוי

. בשעות הצהריים חבר שלי מתקשר אלי ורוצה שנלך לדוג, אני קצת מהסס אם ללכת או לא עקב מזג האוויר כי הייתה רוח חזקה יחסית, אחרי הרבה נסיונות שכנוע ופיתויים הוא מצליח לשכנע אותי

. אני אומר לעצמי אם כבר המזג אוויר במצב כזה אז יכול להיות שהתחילה עונת הלוקוסים ולא יזיק לנסות, אז לקחתי איתי את הציוד המתאים, שפולה עם חוט בד 80 ליברות, ערכת דמויים, ובמקום לקחת את המקל היחסית מאסיבי שמתאים לדייג הזה (major craft solpara 15-42) לקחתי את ה-sky road עד 35 גר'. יוצא מהבית אוסף את החבר שצירף אלינו עוד בחור ויוצאים לדרך, מגיעים לנקודה בסביבות השעה 4 וחצי בצהריים, אני רואה ים יחסית עובד עם רוח חזקה אומר לחבר'ה שאני מעדיף שנתפצל ונעדכן אחד את השני מה קורה, הם מסכימים ואני מתחיל לפתוח את הציוד, מתחיל לעבוד, עובד משהו כמו חצי שעה ללא שום תגובה אבל לא מתייאש

, לפתע נשמע צלצול הפלאפון שלי אני עונה והבחור שבא איתי שואל אותי אם יש משהו חדש, אני עונה לו שעדיין אין כלום מסיימים את השיחה וזריקה אחרי אני מגלגל במהירות בינונית, שלפתע אני מקבל פצצה על המקל עם ריצה לסלעים והרעש האהוב בזזזזזז בזזזזזז בזזזזזזז... אךךך איזה הרגשה, אני בתגובה לא מרפה את החוט, ומשאיר אותו קצת מתוח, ממתין בסבלנות שהממזר ייצא מהסלע איך שאני מרגיש את התזוזות הקטנות שלו אני מתחיל לפמפם אותו אליי עד שהוא מגיע אל מתחת לרגליים שלי

, אני מחליט להרים אותו עם החוט אבל עשיתי טעות, בלי לשים לב הרמתי אותו עם החוט, ובלי שיהיה חופש בין המקל לרולר והקשת תהיה פתוחה, אלא נוצר מתח וכשהרמתי אותו המקל התכופף יותר מדיי בלי שאני ישים לב עד ש...בום, נשבר, קצת מבואס אבל עדיין חאפש יפיוף של שתיים וחצי קילו עדיין מנחם אותי, קצת ביאס שלא היה אפשרות להמשיך לדוג אבל אין ברירה אני מקפל את הציוד ויאללה חוזרים לבית.
שישי בבוקר, אני קובע עם חבר שאנחנו יוצאים לדוג באופן קבוע, סיפרתי לו על הלוקוס והוא מתמלא באנדרנלין, אני מארגן את הציוד הפעם אני לוקח את מקל הסולפרה האהוב עליי (כאילו שיש לי ברירה ), מגיעים לנקודה בשעה 5 בבוקר בערך, אני עומד על נקודה דומה, עובד קצת, ולאחר זמן קצר מפתיע אותי אחד שדופק לי ריצה יפה לסלעים, עם קלאצ' שצורח כמו משוגע ממתין לו בסבלנות שייצא ואיך שאני מרגיש אותו יוצא מפמפם אותו אליי עד שהוא מגיע אל מתחת לרגליים שלי, הפעם אני לא חוזר על אותה טעות, פותח את הקשת של הרולר, ומרים אותו אלי. חתיכה זהה פחות או יותר לזאת של פעם שעברה, מוציא את הקרסים ויאללה אחד בתיק. ממשיך לזרזר ואחרי כמה זריקות עוד אחד נחמד של קילו וחצי נתפס מנסים עוד קצת עד שמחליטים שדי להיום, וחוזרים לבית. החבר יצא בידיים ריקות, אבל בכל זאת אף פעם לא מתייאשים, גם אחרי הרבה יציאות בידיים ריקות, הכייף העיקרי זה לראות את הים, הדגים הם בונוס !

ציוד שהשתמשתי בו-
מקלות-
Major craft solpara 15-42g
Major craft sky road 7-35gרולר-
Shimano biomaster 4000fb
חוט-
ירוק Power pro spectra 80 lb