כתבתי פעם מספר מאמרים טכנים בתחום המכונאות ששיחזרתי אופנועים עתיקים...אני חושב שחלקם טובים גם פה
אני אעתיק אותם מהפורום שלי בתחום -
"אספנות וקסטום שיחזור אופנועים"
תיראו אני לא יודע איזה אופנוע/מנוע יש לך אך המשפט "שכסף לא משקר" נכון גם לשמנים.
תיראו בכלל בצד הטכני של המנועים, יש סטנדרטים תקנים שונים לסוגי שמנים וזה רשום או על פקק השמן או בספר אחזקה
מאחר שעם השנים תוכננו ויוצרו מנועים עם מרווחים קטנים יותר, ומתכות עמידות יותר בכלל ועמידות יותר בהתפשטות של חום בפרט וסיבובים גבוהים יותר, עקב כך עברו לשמנים דלילים יותר וצמיגות נמוכה בכדי לחדור לכל מקום ולזרום יותר מהר על מנת לקרר, מה גם איכות בהרכב השמנים עלתה
באשר לשמנים סינתטיים:
עיקר ההבדל במינים אלו ביחס לשמנים רגילים, הוא עמידה ארוכה יותר לאורך זמן מאחר והם לא נהרסים משאריות הדלק והפיח, מעצם היותם סינתטיים.
כן שאריות של מזהמים אלו חודרים לצד השמן דרך הרינגים מובילי שסתומים וכדומה.
זכור! מאחר ושמן סינטטי עמיד יותר אתה יכול להחליפו בתדירות יותר נמוכה שזה גם חיסכון של כסף
רוב השמנים הרגילים הם שמנים ממוחזרים, עוברים תהליך סינון מורכב וסילוק התוספים הישנים שנהרסו מהפיח והדלק והכנסת תוספים חדשים (טוב לאיכות הסביבה)
ישנו שיקול אחר בבחירת סוג שמן וצמיגותו וזה מצב המנוע המלצת יצר לאיזור מחייה
לא פעם אני שומע מחברי האספנים שקונים שמן מיוחד לאופנוע שלהם אז אני אומר גם בהומור להם שיש שמן האוטו
דיפו הכי זול 30 שקל גאלון וזה נהדר כי בשנות הארבעים עשו שמן מאיזה לויתן מיסכן בלי שם תוספים
וכאן יש שיקול של החלפה בתדירות גבוהה כי יש הרבה זהום של השמן מקס 3000 ק"מ וזה המון
אני מחליף כל 1500
שמן 40 סמיך
אין שמן סינטטי 40 וחבל על הכסף שלי
כאשר מנועים מתישנים מרווחי המסבים גדלו מומלץ להעלות בצמיגות
אז מסב החלקה עובד על עיקרון שהציר צף בתוך המסב כתוצאה מסיבוב הציר בתוך שמן נוצרת שכבת שמן בלחץ גבוהה שקוראים לה פילם שמן ואיכותו תלויה במרוחים שי למסב(נכון מתאימים מסבים אצל חרט )
ובאם המרווח גדל יש חשש שלא יוצר הלחץ שמן ומתכת תיגע במתכת ומסב "נישרף"
עם השמן דליל מידי גם הלחץ נמוך
ואם המנוע ישן אז מכניסים שמן סמיך יותר לשמור על הלחץ השמן
לסיכום
מנועים חדשים חייבים להיצמד לתקן!! רובם סינטטי מלא
שמן סינתטי טוב יותר במנוע חדש ותדירות הלפתו נמוכה יותר
במנועים ישנים צריך להעלות את הצמיגות
לצערי אין בשוק שמן סינתטי 40 נטו למנועים ישנים(יקר ומיותר)