תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
19/1/2012 | מרכז רחב: חדרה - תל אביב יפו | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
1930 | תולעים - | צלופח (צלופח אירופי) | 10 | +- |
1930 | בצק מתוסף - בוייל | קרפיון בר (סאזאן) | 3 | +- |
1930 | בצק מתוסף - בייל | שפמנון / ברבוט (שפמנון מצוי) | 1 | +- |
הדו"ח:
השבוע מזג אוויר קריר, אז השבוע התכנון היה: צלפחים, קרפ(איך אפשר בלעדיו?).
הכנות:
* רוכש 3 קופסאות תירס לפידור(אזל המלאי של התירס היבש).
* חופר תולעים.
* מכין בוילים(אני מעדיף טריים ככול האפשר),לש על בסיס ביצה אחת(נוזלים), 0.5 כפית תמצית תות, 0.5 כפית סוכר חום, מוסיף תערובת בסיס(בפרופרציות שוות קמח: סוייה, קונפלור, תירס, לבן. הערה: התערובת הזו שהמליצו לי השנה על הפנים ) עד קבלת מרקם רצוי, מגלגל ל"חביות" 1CM*0.5CM ומרתיח, מיבש כ1 שעה.
דוח:
1900 אני במקום.
1930 המקום מפודר, מקלות(2) הבוייל במים. במקום יש מעין "אי" באמצע המאגר, כ1.5 מטר מצידו המערבי של האי יש רצועת חצץ(קרקעית) ברוחב 2 מטר באורך 15 מטר(ניתנת למציאה על ידי מצוף סימון. לא בדקתי אותה, זאת משום שזו לא הפעם הראשונה שלי במקום, עם זאת בזריקת הבויילים הרגשתי שהמשקולת נחתה על החצץ) . ריג: SEMI-FIXED, שרוול הגנה(15 CM), משקולת 60G מחובר חיצונית-עם מע' הפלטת משקולת, סיכה, סביבל+ HAIR-RIG(קרס פניטרתור, גודל לא זוכר….אבל צילמתי‼!).
2000 המצופים במים. מצוף אחד ליד החוף, מצוף שני כ40 מטר ליד "מבנה"(בטונדה). פיתיון: תולעים.
ריג מצוף קרוב(אני אוהב להשתמש במצופי תליה, זאת עקב הנוחות בהחלפת מצופים+הרגישות המעולה שלהם):
מצוף BOBBER בעל העמסה מפוצלת. כלומר בעל העמסה עצמית(2G), ומועמס (העמסה תחתונה) ב1G(משקל סביבל+סיכה). אופן חיבור: על הראשי משחילים STOPER גומי ואז סביבל(הסוג עם הסיכה) STOPER, משקולת זוחלת(במקרה הזה אין משקולת כאן, אך כאן היא אמורה להיות), סביבל +סיכה(במקרה זה =1G), זוג קרסים ללא זיז. את המצוף מחברים על הסביבל הקטן. במקרה זה המצוף מכיל 2G עופרת מובנה בו. ניתן לומר שהמצוף מאוזן2/1.
ריג מצוף רחוק: מועמס באותה השיטה כאשר משקולת תחתונה 2G, מועמס 10/1. מצוף וובלר (מודיפיקציה שלי למצוף, אני מכין אותם מבלזה), אני לא מפרט כי זה לא דיון "איך מכינים מצוף וובלר?"(לקראת הקייץ אני אעלה כזה-יש לי עדיין מלאי של מצופים).
לסיכום:
בין RUN אחד למשנהו הוצאו צלופחים בגדלים לא משהו….אבל הפעם הצלחתי גם לשחרר אותם(שזאת היתה למעשה המטרה שלי השבוע)
הקרפים לא הכזיבו, ויחסית לפידור "עלוב" ודייג של 6 שעות, נתנו הופעה יפה(אפילו שפמנון שמנמן הביע היתענינות)
כמו כן ראוי לציין כי המיקום שבחרתי אינו אידיאלי לצלופחים, הם אוהבים מחסה(עשביה/ענפים), ומשום מה מתים על בטון(גם במאגרים וגם בתעלות)….המקום נבחר בגלל החצץ.
אין יותר מידי תמונות(היו כ10 חיות טרף) של צלופחים, אני מצלם עם הטלפון (היתי מכוסה בריר צלופחים, ודווקא היום אין סמרטוט), הכול שוחרר