פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג מסירה (אחראים: rafi, אבי חכם, shragam)
   פינת המכשור הימי, דיג, מיפוי והקשר ביניהם |
עמודים: 1 [2] 3 4
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: פינת המכשור הימי, דיג, מיפוי והקשר ביניהם (נקרא 15603 פעמים) |
הדפסה |
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
|
-------------------------------
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
חברים כמה חודשים שאני עסוק בסירות אבל לא בדיג..ולכן לא היה חומרים מהשטח בפינת המכשור הימי. את הסירה הקודמת מכרתי ושדרגתי לסירה חדשה שחלמתי עליה שנים ושיגעתי אותכם עליה- סירה חצי קשיחה  מקווה שבקרוב מרטיב את הסירה ואיתה ייפתחו אופציות חדשות מבחינת אפשרויות דיג גדולות יותר ואפשרות תיעוד טובים יותר גם כן, כך שאני אמור לחזור לעניין עם כוחות חדשים ומשופרים! ולא מן הנמנע שכל אחד המעוניין יתחיל גם לתעד בסירה שלו ולשתף פה..זו המטרה..
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
חברים כמה חודשים שאני עסוק בסירות אבל לא בדיג..ולכן לא היה חומרים מהשטח בפינת המכשור הימי. את הסירה הקודמת מכרתי ושדרגתי לסירה חדשה שחלמתי עליה שנים ושיגעתי אותכם עליה- סירה חצי קשיחה  מקווה שבקרוב מרטיב את הסירה ואיתה ייפתחו אופציות חדשות מבחינת אפשרויות דיג גדולות יותר ואפשרות תיעוד טובים יותר גם כן, כך שאני אמור לחזור לעניין עם כוחות חדשים ומשופרים! ולא מן הנמנע שכל אחד המעוניין יתחיל גם לתעד בסירה שלו ולשתף פה..זו המטרה.. שנינו מושבתים ובקרוב נחזור לים עם הסירה החדשה 
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
חברים כמה חודשים שאני עסוק בסירות אבל לא בדיג..ולכן לא היה חומרים מהשטח בפינת המכשור הימי. את הסירה הקודמת מכרתי ושדרגתי לסירה חדשה שחלמתי עליה שנים ושיגעתי אותכם עליה- סירה חצי קשיחה  מקווה שבקרוב מרטיב את הסירה ואיתה ייפתחו אופציות חדשות מבחינת אפשרויות דיג גדולות יותר ואפשרות תיעוד טובים יותר גם כן, כך שאני אמור לחזור לעניין עם כוחות חדשים ומשופרים! ולא מן הנמנע שכל אחד המעוניין יתחיל גם לתעד בסירה שלו ולשתף פה..זו המטרה.. שנינו מושבתים ובקרוב נחזור לים עם הסירה החדשה  בס"ד חייב לציין ששניכם חסרים מאד בפורום בכל הנושא של דייג מסירה.
|
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
חברים כמה חודשים שאני עסוק בסירות אבל לא בדיג..ולכן לא היה חומרים מהשטח בפינת המכשור הימי. את הסירה הקודמת מכרתי ושדרגתי לסירה חדשה שחלמתי עליה שנים ושיגעתי אותכם עליה- סירה חצי קשיחה  מקווה שבקרוב מרטיב את הסירה ואיתה ייפתחו אופציות חדשות מבחינת אפשרויות דיג גדולות יותר ואפשרות תיעוד טובים יותר גם כן, כך שאני אמור לחזור לעניין עם כוחות חדשים ומשופרים! ולא מן הנמנע שכל אחד המעוניין יתחיל גם לתעד בסירה שלו ולשתף פה..זו המטרה.. שנינו מושבתים ובקרוב נחזור לים עם הסירה החדשה  בס"ד חייב לציין ששניכם חסרים מאד בפורום בכל הנושא של דייג מסירה. היי אברום מקווה ששנינו נתחיל לתת יותר אקשן בנושא של הסירות..חסר לנו שלא 
|
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
לא יכול לתרום הרבה בנושא הפענוח של תמונות הפיש פיינדר (עדיין מקווה לקורס משרגא). רק הסבר קצר לנושא ה -chirp שבעצם לקוח מטכנולוגיה של מערכות מכ"מ. התדרים והפולסים שונים כמובן בסונאר אבל העקרון זהה. בשידור מכ"מ של פעם, היה משודר פולס בעל רוחב מסויים בתדר אחיד, כאשר ככול שהפולס יותר רחב הוא נושא יותר אנרגיה (זמן כפול עוצמה). אבל כאשר הפולס חוזר, הוא מעובד כיחידה אחת, מה שלא מאפשר להבחין בעצמים שונים שנמצאים באותו הפולס. תגידו, נו מה כל כך נורא, הרי הפולס צר מאוד בתדרים הגבוהים. אבל בפועל כל מיקרו שנייה של פולס בגלי רדיו מתורגמת לכ-150 מטר במרחב. בגלי קול, בתוך מים, המספר נמוך בהרבה, אבל עדיין מדובר בקרוב ל-750 מטר בשנייה של פולס (הקול נע במהירות של כמעט 1500 מטר בשניה במים). לכן מצד אחד ככל שמגדילים את רוחב הפולס, מקבלים יותר אנרגיה, ויותר טווח, אבל היכול להבחין (רזולוציה) בין פריטים שונים שנכנסים בפולס יורדת. אם משדרים פולס צר מאוד, הטווח שנקבל והעוצמה של האות החוזר יורדים בצורה משמעותית. לכן מחפשים דרכים שונות לשדר פולס רחב, ולהיות מסוגלים לזהות החזרים מאזורים שונים בתוך הפולס. הטכנולוגיה הזו נקראת דחיסת פולס, ובמערכות מכ"מ יש כמה שיטות לבצע אותה. אחת השיטות היא CHIRP, מה שאומר שמשנים את תדר השידור תוך כדי שידור הפולס. כך שכל איזור בתוך הפולס מקבל תדר מעט שונה. אם נקביל את זה לתדרים שאפשר לשמוע, זה כמו ציוץ של ציפור שמשנה את הצליל תוך כדי הציוץ. מכאן גם הגיע השם. בעת הקליטה מעבירים את הפולס דרך "מסננת מתואמת" ש"מפרקת" את הפולס לאזורים השונים ומאפשרת בקליטה להבחין בין החזרים שונים בתוך אותו הפולס. מצטער על כל הגרשיים אבל זה מורכב להסבר בשעה הזו ובלי תרשימים. אבל תדמיינו שאתם זקוקים למשקפיים ואיבדתם אותם, אתם רואים במרחק גבעה, כאשר אתם מוצאים את המשקפיים אתם רואים שבעצם מדובר בכמה צוקים קרובים, ועכשיו אתם רואים שכל צוק הוא אובייקט אחר שניתן להבחין בו ובפרמטרים שלו בנפרד.
מכיוון שעוצמת ההחזר והפרמטרים שלו מצביעים על סוג הדג ואם זה בכלל דג או סתם עצמים בקרקעית, המשמעות היא שאפשר להבחין ביתר קלות בין דגים, ובין דגים ללהקות ולעצמים שונים על הקרקעית שבאופן רגיל היו נראים כגוש אחד גדול.
זה בגדול הרעיון, פשוט לקחו את זה לעולם הסונארים (מפתיע אותי שרק בשנים האחרונות זה נכנס).
ובהזדמנות תודה על כל השיתופים של המידע בנושא, זה נושא חשוב לדייגי הסירות שדיי מוזנח ביחס להשקעה בשאר הציוד.
|
עריכה אחרונה: יולי 10, 2017, 23:34:17 PM על ידי Gh99
|
|
|
|
|
shragam
|
מנותקגיל:
57
|
|
 |
|
|
לא יכול לתרום הרבה בנושא הפענוח של תמונות הפיש פיינדר (עדיין מקווה לקורס משרגא). רק הסבר קצר לנושא ה -chirp שבעצם לקוח מטכנולוגיה של מערכות מכ"מ. התדרים והפולסים שונים כמובן בסונאר אבל העקרון זהה. בשידור מכ"מ של פעם, היה משודר פולס בעל רוחב מסויים בתדר אחיד, כאשר ככול שהפולס יותר רחב הוא נושא יותר אנרגיה (זמן כפול עוצמה). אבל כאשר הפולס חוזר, הוא מעובד כיחידה אחת, מה שלא מאפשר להבחין בעצמים שונים שנמצאים באותו הפולס. תגידו, נו מה כל כך נורא, הרי הפולס צר מאוד בתדרים הגבוהים. אבל בפועל כל מיקרו שנייה של פולס בגלי רדיו מתורגמת לכ-150 מטר במרחב. בגלי קול, בתוך מים, המספר נמוך בהרבה, אבל עדיין מדובר בקרוב ל-750 מטר בשנייה של פולס (הקול נע במהירות של כמעט 1500 מטר בשניה במים). לכן מצד אחד ככל שמגדילים את רוחב הפולס, מקבלים יותר אנרגיה, ויותר טווח, אבל היכול להבחין (רזולוציה) בין פריטים שונים שנכנסים בפולס יורדת. אם משדרים פולס צר מאוד, הטווח שנקבל והעוצמה של האות החוזר יורדים בצורה משמעותית. לכן מחפשים דרכים שונות לשדר פולס רחב, ולהיות מסוגלים לזהות החזרים מאזורים שונים בתוך הפולס. הטכנולוגיה הזו נקראת דחיסת פולס, ובמערכות מכ"מ יש כמה שיטות לבצע אותה. אחת השיטות היא CHIRP, מה שאומר שמשנים את תדר השידור תוך כדי שידור הפולס. כך שכל איזור בתוך הפולס מקבל תדר מעט שונה. אם נקביל את זה לתדרים שאפשר לשמוע, זה כמו ציוץ של ציפור שמשנה את הצליל תוך כדי הציוץ. מכאן גם הגיע השם. בעת הקליטה מעבירים את הפולס דרך "מסננת מתואמת" ש"מפרקת" את הפולס לאזורים השונים ומאפשרת בקליטה להבחין בין החזרים שונים בתוך אותו הפולס. מצטער על כל הגרשיים אבל זה מורכב להסבר בשעה הזו ובלי תרשימים. אבל תדמיינו שאתם זקוקים למשקפיים ואיבדתם אותם, אתם רואים במרחק גבעה, כאשר אתם מוצאים את המשקפיים אתם רואים שבעצם מדובר בכמה צוקים קרובים, ועכשיו אתם רואים שכל צוק הוא אובייקט אחר שניתן להבחין בו ובפרמטרים שלו בנפרד.
מכיוון שעוצמת ההחזר והפרמטרים שלו מצביעים על סוג הדג ואם זה בכלל דג או סתם עצמים בקרקעית, המשמעות היא שאפשר להבחין ביתר קלות בין דגים, ובין דגים ללהקות ולעצמים שונים על הקרקעית שבאופן רגיל היו נראים כגוש אחד גדול.
זה בגדול הרעיון, פשוט לקחו את זה לעולם הסונארים (מפתיע אותי שרק בשנים האחרונות זה נכנס).
ובהזדמנות תודה על כל השיתופים של המידע בנושא, זה נושא חשוב לדייגי הסירות שדיי מוזנח ביחס להשקעה בשאר הציוד.
|
|
|
|
UZIK
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
פורום חשוב אני רק שאלה אני מכון בדרך כלל את המכשיר לראיית סמל של דג ליד הדג מופיע לי מספר למשל בעומק 31 הופיע לי הדג מספר 36 מה אומר המספר?
תודה עוזי
|
|
|
|
shragam
|
מנותקגיל:
57
|
|
פורום חשוב אני רק שאלה אני מכון בדרך כלל את המכשיר לראיית סמל של דג ליד הדג מופיע לי מספר למשל בעומק 31 הופיע לי הדג מספר 36 מה אומר המספר?
תודה עוזי
עוזי שלום המס' מציין את העומק של הדג/מטרה שהפיש מזהה. אני מעדיף שלא לשים סמל של דג, אלא רק שיציין את העומק. את המטרה אני אזהה לפי איך שהיא נראית בפיש. הרבה פעמים הפיש מזהה לכלוך/דברים אחרים כדגים אבל אם אתה רואה את הסימן האמיתי מהפיש, אתה יודע לזהות שזה לא דג
|
|
|
|
UZIK
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
,תודה על התשובה אבל לא ברור לי אם אני בעומק 31 לא יכול להיות 36 ליד הדג  ? עוזי
|
|
|
|
shragam
|
מנותקגיל:
57
|
|
,תודה על התשובה אבל לא ברור לי אם אני בעומק 31 לא יכול להיות 36 ליד הדג  ? עוזי אז הפיש שלך קצת מזייף  הדג נמצא צמוד לקרקע ? תצלם בפעם הבאה את המסך של הפיש במצב כזה, זה מעניין 
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
,תודה על התשובה אבל לא ברור לי אם אני בעומק 31 לא יכול להיות 36 ליד הדג  ? עוזי נשמע מוזר. בד"כ זה אמור להיות העומק בו הדג נמצא בכל אופן, תוריד את אייקון הדג ותישאר עם תצוגה של פסים-אייקון של דג זה לא מקצועי ולא תתקדם עם זה.
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
במקביל לדוח על הלוקוס דבה בעומק-יציאה ראשונה אל אותם עומקים של 200-300 מטר! http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=30522.0הקלטתי מספר אתרים בהם ראיתי עניין לתעד דרך צילום מסך של המכשיר ולצלם תמונות מסך. העינית שיש לי אינה מיועדת לעומק ולא תיארתי לעצמי בכלל שאוכל לראות קרקעית..בנסיעה לא הצלחתי לקבל קריאת קרקעית תקינה כי ברור שזה היה מעבר ליכולות של העינית (כן ביכולות של המכשיר כמובן בתנאי שתהיה עינית ייעודית לעומק)..אבל המפתיע הוא שבכל זאת בזמן נסיעה איטית או דריפט העינית תפקדה מעולה, ובזכותה קיבלתי קריאה יפה של הקרקעית ואפילו סימני דגים. הקרקעית עיקרה היה איים מבודדים קטנים שכמובן היה צורך בידע מקדים כדי למצוא אותם ולא בסריקה רגילה. נראה שמתאר הקרקעיות קשה יחסית ואיפה שרואים יותר פס אדום למטה זה קרקע יותר סלעית. הקרקע עם פס אדום שמעליו יש כחול אני משער שהיא קרקע סלעית עם עוד שכבה מעליה-אולי בוץ אולי עשב אולי אלמוגים..אינני יודע אבל היא שונה מאיפה שרואים קרקע צהובה יותר כפי שרואים כאשר יורדים נניח מהגבעה (האי-אני קורא לו) ומגיעים לשטח המישורי. סימני הדגים הם עוד תעלומה ויש עוד חומר שאשתף בקרוב. כאשר מדובר בעומקים אלו גם סימן של דג גדול ייראה בגודל כמו דג קטן כי גודל הסימן אינו פרופורציה רק של גודל הדג אלא גם בפרופורציה עם העומק-ככל שמעמיקים יותר אותו דג ייראה כסימן קטן יותר על המסך. מה שכן אמור להישמר זה לא הגודל אלא הצורה של הסימן..אז להקה של דגים קטנים עדין תיראה ההרבה סימנים ביחד ודגים בודדים גדולים יראו סימני קשתות או קווים מפוזרים אחד מהשני (והכל תלוי כמובן בסוג הדג, הצפיפות ועוד מאפיינים). הסימנים שרואים במסך אני משער שחלקם אם לא רובם הם של דגים גדולים וההשערה שזה לוקוסים..רק במבחן משווה עם עוד יציאות ותיעודים אוכל להבין יותר טוב מה רואים בקרקעית. נ.ב. לא מתחייב שאיפה שהדבה נתפסה נמצאת באחת התמונות או שאתייחס לאיזה תמונה היה בה הדג בכדי לשמור על הנקדות שלי ולא לחשוף מעבר למה שאני מעוניין לחשוף..נא לקבל בהבנה 
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 20, 2017, 08:37:25 AM על ידי סאמח הצפר
|
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »