לכל דייג יש את הניסיון ההרגל וההעדפה האישית שלו להצגת הפתיון על הקרס,
הצגה נכונה תשפר את הסיכוי לאטרקטיביות הפתיון ויעילותו בתפיסת הדג.
לרשותנו אביזרים ואלתורים שונים המסייעים לכך - נא הוסיפו אותם בדיון זה.
אתחיל בסקירת 3 אביזרים בהם אני משתמש.
מדובר למעשה במחטים שניתן להשתמש בהם באופנים שונים ובהחלט ניתן לעבוד רק עם אחת
תוך קבלת מענה שנותנות גם האחרות.
1. מחט עם לולאה
מחט שמגיעה באורכים שונים , בקצה האחד שפיץ חד ובקצה השני לולאה שטוחה שבולטת מגוף המחט בצורה מינימלית כדי לאפשר את החדרתה לכל אורך הפתיון בקלות יחסית. המחט מוחדרת לגוף הפתיון כשהלולאה נשארת חשופה, אליה מחברים את החוט ומושכים מהקצה החד של המחט, החוט עובר דרך הפתיון עד למיקום הקרס בקצה הפתיון. החיסרון הוא שהתפירה מתאפשרת רק לפני חיבור הפתיון/קרס לריג.
מחט גמישה יחסית חלולה לפחות בקצה אחד ובשני שפיץ חד - קיימת גם כצינור חלול לכל אורכו. גם אותה ניתן להשיג באורכים שונים. נוחה מאוד להשחלת תולעים אך לא רק, מאפשרת שימוש גם כשהקרס כבר מחוברת לריג.
עדי, יופי של סיקור, למדתי והשכלתי..... ועוד יותר כשראיתי איך אתה מבצע את זה בפועל בשטח בהחלט נותן לפיתיון מראה אטרקטיבי ומפתה יותר לדגים לטעום. (נדמה לי שאם הייתי דג, אותי זה היה משכנע ) תשמע הכי מעניינת אותי זו השיטה של התפירת דג חי. עד היום אני לא יודע איך לתפור דג ולשמור עליו חי... (אולי פשוט בדיג חופי זה לא אפשרי עם כל עוצמת הטלת החכה והחבטה שהדג מקבל- לא יודע אם הוא יכול לשרוד) בסרטון שצירפת עושה רושם שאחרי התפירה שהוא עשה לו, הדג עדיין חי ושוחה לו בסבבה. יצא למישהו בדיג חופי לתפור ככה דג, להטיל ולגלגל את החכה חזרה אחרי זמן מה, ואם לא נגעו בו, הדג חזר בחיים?
עריכה אחרונה: ינואר 16, 2012, 02:46:38 AM על ידי אור
בדייג על חי האפשרויות להשאיר את הדג חי דיי מצומצמות ולהלן שיטות(כמובן לאחר "תפירה" נכונה שלא הורגת אותו:
1. שימוש בבלון כשיש רוחות מזרחיות ש"לוקחות" את הדג פיתיון הרחק מהחוף לעמוקים. 2. שיטה נוספת שנקראת מונטאז' (בצרפתית) בה לאחר שמטילים את החכה בזריקה רגילה,מחברים תלאי על המוביל שמחליק עד נקודת מעצור לפני המשקולת שכבר שקעה במים בזריקה. צריך להרים גבוה ככל שניתן את החכה ולתת לדג להחליק בעדינות אל המים ובכך מונע את "הריגתו" בהטלה ואז חוזרים ומניחים את החכה בסטנד כרגיל.
בדייג על חי האפשרויות להשאיר את הדג חי דיי מצומצמות ולהלן שיטות(כמובן לאחר "תפירה" נכונה שלא הורגת אותו:
1. שימוש בבלון כשיש רוחות מזרחיות ש"לוקחות" את הדג פיתיון הרחק מהחוף לעמוקים. 2. שיטה נוספת שנקראת מונטאז' (בצרפתית) בה לאחר שמטילים את החכה בזריקה רגילה,מחברים תלאי על המוביל שמחליק עד נקודת מעצור לפני המשקולת שכבר שקעה במים בזריקה. צריך להרים גבוה ככל שניתן את החכה ולתת לדג להחליק בעדינות אל המים ובכך מונע את "הריגתו" בהטלה ואז חוזרים ומניחים את החכה בסטנד כרגיל.
יום נעים
דרי
שיטה מעניינת מאוד, יש לה שמות נוספים, נפוצה מאוד באיטליה וספרד - אני לומד אותה בתקופה האחרונה צפו לסקירה תמונות וסרטונים בקרוב
-------------------------------
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
יום נעים
דרי
תודה רבה את השיטה הראשונה אני אכן מכיר..... השיטה השנייה מעניינת ומסקרנת.... עדי אני מחכה לסרטון