tenkara יעבוד בירדן. בשעות הבוקר יש פעילות חזקה על צפים, ואז לקראת 0800 יותר בשוקע(דבל, צף+נימפה ראש ברונזה). השנה כמו בשנה שעברה אין הרבה זרם(+), מה שיאפשר לך לעמוד ברוב המקומות(דרומית לפארק הירדן).
אתה מדבר על סוגי זבובים? כלומר שניסית כל סוג זבוב וחלק הצליחו בשעות מסויימות?
כן. לא ניסיתי הכול. היתי עובד עם משקל 4/5. עבדתי עם נימפות, צפים, סטרימרים קצת. 2 שנים, לא התחברתי, חזרתי לפלסטיקים.
נראה שיש כאן חוסר בהירות לגבי מקלות טנקרה. מקלות טנקרה דומים מאד למקלות בוס רק שהם דקים יותר, גמישים יותר ולרוב גם קצרים יותר מהמקל בוס הממוצע... אין כאן רולר אלא קשירה ישירה של החוט לקצה המקל בדומה לבוס ובקצה פיתיון מלאכותי בדיוק כמו בדיג פליי המסורתי. הדיג מתבצע על ידי הקפצת הדמוי על פני המים מה שאפשרי גם עם בוס אבל לא לאורך זמן בגלל המשקל והסרבול שלו... https://www.youtube.com/embed/N40BOFYKR38
גיאצוק אתה עדין.... בכל הקשור בי - זה לא "חוסר בהירות" אלא חוסר הבנה... כאן בשרשור - נתקלתי לראשונה במושג מקלות טנקרה... מבחינתי פליי-פישינג זה מה שנתקלתי בפורום - ובפעם היחידה שראיתי ב"לייב" זה מה שתיארתי עם אלי רומנו...
מהסרטון, זו אכן תנועת הפליי בהטלה, רק פחות חוט ובלי גלגלת - פחות קשה... נו, גם אני למדתי משהו...
tenkara יעבוד בירדן. בשעות הבוקר יש פעילות חזקה על צפים, ואז לקראת 0800 יותר בשוקע(דבל, צף+נימפה ראש ברונזה). השנה כמו בשנה שעברה אין הרבה זרם(+), מה שיאפשר לך לעמוד ברוב המקומות(דרומית לפארק הירדן).
אתה מדבר על סוגי זבובים? כלומר שניסית כל סוג זבוב וחלק הצליחו בשעות מסויימות?
כן. לא ניסיתי הכול. היתי עובד עם משקל 4/5. עבדתי עם נימפות, צפים, סטרימרים קצת. 2 שנים, לא התחברתי, חזרתי לפלסטיקים.
מישה, חוששני שהוברר לי שאין תחום דיג מהחוף, מלוחים ומתוקים, שאינך שולט בו לעומק
בכל מקרה, היה מאוד נחמד אם הייתי יכול לתרגל בנחל דן, אבל הבנתי שזה אסור נכון?
השאלה היא אם גם אסור להכנס מבלי לדוג... כי אז תוכל לתרגל שם עם חתיכת פלסטיק או גומי או שרוך מגולגל - במקום דמוי פליי וקרס.. כל עוד אין קרס - זה לא דיג... אם אתה מתכוון לאימון נטו...
השאלה היא אם גם אסור להכנס מבלי לדוג... כי אז תוכל לתרגל שם עם חתיכת פלסטיק או גומי או שרוך מגולגל - במקום דמוי פליי וקרס.. כל עוד אין קרס - זה לא דיג... אם אתה מתכוון לאימון נטו...
זה כבר עשיתי בבריכה מקומית, אני מעוניין בנחל דן בגלל הפורלים
גם אני מעוניין בדיג בנחל הדן אבל לצערנו זה אסור...
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
זה כבר לא תרגול, זה כבר לדוג... לא הבנתי - חשבתי שדיברת על תרגול נטו..
נסעתי עד לצפון ולצערי הבריכה בדפנה לא הניבה דגים אני אקח את החכה איתי לשוודיה, סה"כ שוקלת רק 200 גרם אז זה לא נורא אעדכן
שאל את עצמך למה. למה הבריכה בדפנה לא הניבה דגים? האם זה המרחק של הדגים ממך? האם זה העומק? המיקום שלך ביחס לדגים? השעות? הדמויים שבחרת? מהירות הפגיעה שלהם במים? התדירות?
אגב, לעולים לבריכה ומתקשים בהשגת המטרה, יש שם חברה שעובדים שמכירים את הדגים שם לפי שמות... שווה להיעזר בהם
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
שאל את עצמך למה. למה הבריכה בדפנה לא הניבה דגים? האם זה המרחק של הדגים ממך? האם זה העומק? המיקום שלך ביחס לדגים? השעות? הדמויים שבחרת? מהירות הפגיעה שלהם במים? התדירות?
קשה לי לדעת במדויק כי אני רק מתחיל אבל נראה לי שזה קשור בעיקר לעומק הזבוב יכול לצוף או "למות" ולטבוע אבל הרגשתי שקשה לגרום לו לטבוע בצורה שרציתי ניסיתי לכוון לאזורים שיש בהם דגים, אבל ברוב הבריכה קשה מאוד לראות אותם זה לא נחל רדוד שאפשר לכוון ישר לאזור של הדג, למרות שיש אזור בבריכה שכן היה צלול ורדוד אבל עם מעט מאוד דגים