בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  בולוס בלילה ג'יג ביום. הדו"ח מוקדש לאופק שלומי שחגג השבוע בר מצווה.
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: בולוס בלילה ג'יג ביום. הדו"ח מוקדש לאופק שלומי שחגג השבוע בר מצווה.  (נקרא 1587 פעמים) הדפסה
סקווידוויד

חבר פורום
*

מנותק מנותק

תאריך הדו"חמיקום סוג מצב היםעומק משוערסגנון הדייג:
30/7/2011צפון: ראש הנקרה-נהריה מים מלוחיםרגוע ונמוך20 - 30 מטרדיג מסירה- ג'יגינג

תפיסות דגים
שעת תפיסהפיתיוןסוג הדגכמותמשקל כולל בק"ג
6:00גיג קטן - ניקל מוזהב 30 גרטרכון ים תיכוני1 2- 2.5
6:30גיג קטן - מאדאי מועשרנצרן ים-תיכוני (חזיר ים)1 2- 2.5
02:00שרימפס - סרגוס כתפי (חרען)1 כף יד של אולסי פרי
כל הלילהשרימפס - ברקן אדום (מואסטה / אדמונד) שוחררו למות מהא"נ

הדו"ח:
הדוח מוקדש לאופק שלומי (הבן של תלתלים) שחגג השבוע בר מצווה ונתן הופעה של פרפורמר אמיתי.

הדו"ח  

לפעמים זה כמו שחמט
אני יודע שיש שם רץ למטה, אני מרגיש בו מביט ואורב מבין הצללים ואני חייב למצוא דרך לפתות אותו לצאת ולתקוף... אחריו יבואו האחרים. אבל הראשון, אתם יודעים, הכי קשה.

איך מפתים רץ?

169s;מציב מולו מזון מלכות - מלכה ורודה כסופה ומנצנצת, חמקמקה, מרקדת ומפתה - אבל הוא חכם וממוקד, יש לו שליטה עצמית מדהימה, וקשה לפתות אותו - אין שום תגובה מצידו.

169s;אולי משהו קטן יותר יעבוד, הפיון , חייל קטן, מנצנצנץ ולכאורה כמעט לא מסוכן. דגש על ה'כמעט'. ניקל אדום מוזהב מנצנץ במשקל 30 גר'. מתחיל זרזור בקרקעית - שיטה שביציאה הקודמת העלתה בגנצ'י 3 לוקוסים ופארידה. מתחיל במלאכת הפיתוי: קפיצה וקריצה: קפיצה של משבצת אחת, ואין תגובה. קפיצה של משבצת שניה, וכלום לא קורה.  מרוכז, מנגב זיעה, קפיצה של משבצת שלישית ואני מתחיל להתקרב למלך ולמלכה שלידו... המתח באוויר ובמים, יש שם סלעים והמשולשת נמשכת אליהם כמו מגנט. מסוכן.
מקפיץ ברביעית הקפצה ארוכה - אני מרים את המקל בהנפה איטית ארוכה, ארוכה .... והרץ כבר לא עומד בפיתוי ותוקף. פיצוץ למקל וריצה קצרה מלווה בקריאת הפתעה מצידו של הרץ. אנחת רווחה נפלטת ממני

עכשיו זה המאני טיים, עכשיו, בהתחלה ולא בסוף. ההתנהגות  וההתנהלות בשלב זה תקבע מה יקרה בהמשך ואת התוצאה הסופית - מגלגל ואוסף חוט במהירות כדי להתרחק מהסלע כמה שיותר לפני שהדג יבין שמשהו מאוד, אבל מאוד לא בסדר מתרחש.
אוסף כ 10 מ' חוט והרץ קולט ומתעשת ונכנס בי בסדרת סטירות ואגרופים, ריצות ומשיכות קצרות ופראיות.

לא ציפיתי לתגובה כזו מצידו, משחרר קצת קלאצ'... ומחזיר לו חזרה: שמאלית, שמאלית, ימנית, מגל שמאלי וסנוקרת... סדרה קטלנית. בקושי מספיק לקחת אוויר והרץ משיב בסדרה דומה שמשאירה אותי שוב מופתע   מי זה הרץ הזה לעזאזל?

כיפוף חזק, הקלאץ די סגור כדי לעצור לוקוס דוהר. חוט 20 ליב' לבן כדי שיהיה קל לראות להיכן הוא יורד, מקל ז'ירזור קל שבקלים ורולר קטנטן שימאנו גודל 3000....קצה המקל עולה ויורד בנגיחות וכוח  מתפרץ מושך כלפי מטה. אני מרגיש את המשולשת מזיעה ונאנקת לעמוד בעומס.

לוקח נשימה, מנגב זעה ופתאום חוטף סדרה של אגרופים ומשיכות, בתגובה משחרר קצת קלאצ' ושולט בקצב שחרור החוט עם האצבע על השפולה. עצמת המשיכה הולכת ועולה וקצב הריצות הולך ומתגבר. כשהוא עוצר להסדיר נשימה אני מצליח להפתיע אותו ולאסוף כמה מטרים של חוט לבן אבל הרץ מחליט להראות שהוא לא קוטל קנים ומושך החוצה את כל החוט שאספתי.

יריב ראוי מצאתי לי  yahoo אבל כל עוד שאנחנו במצב בו הוא צריך להוכיח לי שהוא חזק ולא אני לו, אזי שנינו יודעים ידו של מי על העליונה היום.

הוא מחליט שהוא נשאר בגובה הזה ושום דבר שאני עושה לא מצליח להעלות אותו, אני מגלגל מטר, הוא מוציא מטר. אני מגלגל שניים והוא מוציא שניים. מה זה? לא ראיתי דבר כזה אצל אף דג. אחרי שתיים שלוש דקות כאלה אני כבר מזיע אבל מתחיל להרגיש שהתגובות שלו מעורפלות  - סוגר שני קליקים בקלאצ' ומתחיל באיסוף חוט איטי וקצבי. אם אני מפתיע אותו הוא מגיב בפראות - באיסוף חוט קצבי הוא מבין מה קורה ומצפה להרמות ומקבל אותן ללא תגובה.
שלא תבינו לא נכון, הוא עוד רחוק מכניעה ומידי פעם נותן ריצה למעמקים ומושך עימו כמה מטרים של חוט... אבל בשביל זה בדיוק אנחנו כאן, בשביל הטינג, טינג, טינג האיטי של הקלאץ' שהולך וניהיה מהיר עד שהופך למעין צרחה של חוט וקלאצ', האוושה של חיכוך החוט בטבעות והניעות של קצה המקל.

עד עכשיו עבדתי בצד השמאלי של הקיאק, מעביר את החוט מעבר לחרטום לצד הימני בתקווה לראות ולזהות מי הרץ - רואה צללית לבנה עמומה. בתגובה מקבל משיכה חזקה שמאלה ומהחשש להסתבכות עם המיראז' דרייב אני מחזיר את החוט וחוזר לעבוד שוב בצד השמאלי.
 גלגול ומשיכה
גלגול ומשיכה
גלגול ומשיכה
קצה הלידר עובר עכשיו בטבעות: טיק, טיק, טיק, טיק. משחרר קצת את הקלאצ לייתר בטחון.

אני רואה את השמנה עולה לבמה מתכוננת לשיר.

עוד  כמה מטרים.
ריצה מהוססת ועייפה ואני ממשיך, גלגול ומשיכה, גלגול ומשיכה.
פרצוף מציץ מעל פני המים..

מט. השמנה יכולה להתחיל לשיר.

הרמה לקיאק, שלום לך רץ:
אפור מבריק
זנב בצורת סהר
סנפירי צד ארוכים
נוטף זיעה
שלום לך מר טרחון....   אתה הרץ האחרון שציפיתי לפגוש היום.
יריב ראוי - חזק, עקשן, חכם, טקטי, מחושב.... כל מה שאפשר לבקש מיריב.

ליטוף, מחשבה על שחרור  (הרי כבר נהניתי כל כך ) שנדחקה הצידה ותלישת זימים לניקוז דם וקיצור הסבל.

הורדה מהירה של הניקל בשנית ומייד משיכה פראית מלמטה שמעקמת ומעוותת  ומועכת את המשולשת אתם רוצים לומר שאחרי כל הכייף הזה יש פה אבונפחות באיזור? הניקל נוטרל.
מוריד ג'יג 60 גר' ורוד כסוף ומקבל נעילה - הוקסט ומתחיל להעלות את הדג למעלה אך המנווול מצליח להשתחרר.
עוד כמה הקפצות לא מניבות שום תקיפה, ומחליט לעבור לנשק יום הדין - המאדאי של רז רובין.
קרס אחת עם קלמארי והשניה עם זרוע של תמנון
מושך ומקפיץ, מטלטל, מגלגל, מרטיט ומזעזע ופתאום מרגיש אכילה של אבונפחא... כו**מק עוצר נשימה ועכשיו מרגיש משהו אחר - טיק, טיק, טיק. בתגובה נותן תק, אה, האשם תמיד סליחה הוקסט ויש משיכה מהכיוון השני. מישהו שוחה במעגלים גדולים עם ריצות ומשיכות והתנגדות גדולה....

מבט למטה לצלול הכחול מראה ניצרן עקשן שוחה במעגלים מתחת לקיאק.

השמש דופקת בראש, לא תכננתי ליהיות פה לבד ובטח שלא כל כך מאוחר. מעלה אותו בלי חכמות ומשחקים. גאנצ' וחיסול מהיר.

מה שמדהים זה שקרס אחת היתה חסרה - כנראה שנלקחה על ידי הא"נ אותו הרגשתי אוכל ראשון, והנצרן ניצל את ההתעסקות של הא"נ עם השלל המתכתי ובלע את הקרס השניה.

עד כה 8:30 בבוקר -ולא עלה שום א"נ לקיאק (אני סולח על הקרס שנלקחה) עכשיו מתחיל סשן א"נ ואני משלם את חובי לים ומנקה ממנו 3 א"נ כששניים עולים יחדיו על מאדאי אחד - כל אחד על קרס.

ממשיך לגרור ולזרזר אבל זהו. היום נגמר. חם, השמש מקרינה כמו מיקרוגל ואני בדרך הביתה.

אבל רגע, לאן אתם ממהרים. הטרחון היה רק הדובדבן.
היציאה החלה בחצות הלילה. טל, גברי ואנוכי נכנסים מנצנצים אל החשיכה במטרה להביא דגים לשבת. יציאה נוקטורנלית.

ברדוד, בבינוני, בעמוק, בדריפט, עם עוגן... יצאו כמה ברקנים וסרגוס אחד... גמברי, קלמרי, זרועות תמנון, מה לא עשיתי   מה לא ניסיתי האשם תמיד אבל כלום. האקשן החל בזריחה.

אז לסיכום, מה היה לנו?
לילה נפלא
10 שעות על הקיאק
טרחון, נצרן, סרגוס וברקנים... אה, וגם אבואים
עריכה אחרונה: יולי 31, 2011, 13:13:21 PM על ידי סקווידוויד
 IP: [ מחובר ]
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

זה היה המט סנדלרים הכי ארוך בהיסטוריה...

נהנתי מאד לקרוא את הדוח ומת לראות את הטרולוס עם הראש השחור  אתה בסדר

מזל טוב מוטי וכמובן לאופק  בירה
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
סקווידוויד

חבר פורום
*

מנותק מנותק

נהנתי מאד לקרוא את הדוח ומת לראות את הטרולוס עם הראש השחור  אתה בסדר

מזל טוב מוטי וכמובן לאופק  בירה

הוא כבר קפוא והנצרן? ממנו נשארו פילטים לבנבנים
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

ואני דווקא חושב שהכל הצליח כי סקוויד פתח "פתיחה ספרדית"
הטרחון סבר שלפניו "גמביט המלכה", ונפל בפח קריצה

סקוויד,
דו"ח מרתק ושנון,
אהבתי את השחמט הזה (מאיפה הבאת את זה?!!)- במיוחד את ה"מט" עם הטרחון...
מסתבר שההתמדה "שווה"- הנה יצאת לים ולא רק אבונפחות סמיילי

נ.ב.
גם סרגוס וברקנים קיבלו "מעמד" ביומן הדייג... קריצה
הנצרתי מס 1

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/

כזה דו"ח לא קוראים כל יום ..נהניתי לקרוא  אתה בסדר

בהצלחה בבאות
יורדי הים לא מפחדים  מטביעה !!

http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
 IP: [ מחובר ] WWW
קובי לוי
אין כמו בים
חבר פורום

מנותק מנותק

אני כאן תמיד בשבילכם 052-6570506

סקוויד הרגת אותי עם הדוח
משעשע קולח ומהנה
מזל טוב על הדגים ומזל טוב לבן של......... תלתלים
טל.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

לומר לחבר שיושב לידך בדיג : "יש לך סרטן...." ?

הקדשה ראויה למציל , אחד במינו ! 

יופי של דוח וכבוד על הדגים. בירה

טל'ח ...סלחתי חבר ! 
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for