בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
| | |-+  מחפש לקנות חכת אולטרה לייט ממש רגישה וגמישה
עמודים: 1 [2] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: מחפש לקנות חכת אולטרה לייט ממש רגישה וגמישה  (נקרא 3401 פעמים) הדפסה
raz_p

דייג זרזור בעיקר
חבר פורום

מנותק מנותק

דג באשדוד

אני מתקשה לראות את הקשר בין מקל ז'ירז'ור 0.5-5 גרם עם אקשן מהיר לז'ירז'ור מהחוף והשימוש באותו מקל לעבודה עם ג'יג מסירה או קיאק בכנרת... וואלה לא יודע

בהינתן אורך זהה, משקלי הטלה זהים, רולר זהה אותו החוט, לחוף הייתי הולך על סופר פאסט אבל מסירה בכנרת על סלוואו.
אכן הסתכלתי בתמונות להבנת הקשר בין האקשן לכיפוך המקל ואכן המקל הכי טוב אצלנו שזה זה שהלך לי וקניתו כזה חדש הוא אקשן סלואו, כלומר הכיפוף שלו יותר קשתי משאר המקלות אצלנו ואיתו ממש תענוג עם כל דג, המקל דקיק הוא מתכופף יפה (אני קוראה לזה גמישות..) ככה שיש יותר "אתגר" מכל דג מאשר מקל אחר שיש אצלנו

בעיקרון סלואו עדיף לג'יג ופאסט+ לחוף לאולטרה?
האם יש מקל שהוא אקסטרה אבל הוא גמיש, כלומר מתקופף כל המקל כמו סלואו אבל הוא מתפקד כפאסט? (אני מאמין שלו כי אלה ניגודים)
רז בעבודה עם דמויים שצריך לתפעל כמו כלבים,פופרים,ג'יגים,וניקלים צריך מקל שיודע להחזיר את השפיץ כמה שיותר מהר למקום מקל שהשפיץ שלו גמיש מידי פוגם בתנועה של דמויים אלו ביגלל עיבוד חלק מהאנריה שאמורה לעבור מהמקל לדמוי
זו הסיבה למשל שבג'יג עדיף לעבוד עם חוט בד ולא נילון כי הבד לא אלסטי ובזמן הקפצה לא נמתח והתנועה מהמקל לדמוי עוברת בצורה טובה יותר
לדעתי את אקשן המקל בוחרים לפי סוגי הדמויים איתם רוצים לעבוד ופחד ביגלל המיקום חוף,קיאק,סירה
אם כך, לג'יגים סלואו ולכלבים מינויים וכו' פאסט?
ככה הבנתי לפחות אבל פה אתה מכליל גם את הגי'גים לפאסט
אשמח שתגיר לי בבירור לוידואי מה מתאים לג'יגים (שזה אצלנו נטו בסירה), ומה לכלבים פופרים ומינויים שזה רק מהחוף (ככה זה מתחלק אצלנו, ג'יג או בכלל ברזלים מסירה, וטופ וואטר או מינו מהחוף)
שוב, תודה

*בעניין של החוט בד לעומת הניילון אכן נכון בהחלט, לפני כמה טיולים ששמנו לב באמת שלאח שלי לא הלך טוב  בדייג לעומתנו ההבדל היחידי היה חוט ב\ניילון לעומת בד, ואכן זה ההבדל הגדול, אחוזי התקיפות עלו משמעותית פי 2 ואפילו יותר עם בד לעומת הניילון, אם היינו מבחינים בבעיה באותו טיול היינו תופסים הרבה יותר בסיכום הכללי (במיוחד שכבר גם עם התפיסות המועטות שלי אחי תפסנו הרבה)

-------------------------------
 IP: [ מחובר ] WWW
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

רז כתבתי לך קודם בברור לאילו דמויים לדעתי צריך מקל פאסט
וזה לא משנה חוף,קיאק,סירה
כל הדמויים הטכנים שדורשים תיפעול כמו הקפצות,משיכות,והולכה זקוקים למקל שיודע לחזור כמה דיותר מהר למצב הטיבעי ולא להמשיך להתנדנד כמו לולב
לכן מקל בעל אקשן פאסט או אקסטרה פסט לדעתי הם המתאימים ביותר

IP: [ מחובר ]
raz_p

דייג זרזור בעיקר
חבר פורום

מנותק מנותק

דג באשדוד

כל הדמויים הטכנים שדורשים תיפעול כמו הקפצות,משיכות,והולכה זקוקים למקל שיודע לחזור כמה דיותר מהר למצב הטיבעי ולא להמשיך להתנדנד כמו לולב

אם כך המקל שיתאים לי זה פאסט הבעיה שצריך לחפש כזה שיהיה גם כמה שיותר גמיש שיבוא איזה דג (זאת ההנאה לפחות, ככל שיותר גמיש קלאץ' יותר חלש ועבודה רבה יותר עם המקל)
הבעיה שזה די מתנגד, כי מקל גמיש זה בעיקרון סלואו, ומקל פאסט יותר קשיח
אז אולי מה שאני מחפש בעצם לא אפשרי
ככה שאין לי מושג עכשיו בכלל חח
בכל מקרה במקל שהיה אצלי הוא כנראה סלואו לפי הכיפוף שיש לו תחת משקל מסויים לעומת מקלות אחרים שיש אצלנו, (גם לפי התמונות ניתן לראות שהוא מתכוף בקשת הרבה יותר גדולה כמו שצריך להיות למקל סלואו)
והוא עבד יפה בהקפצות מבחינת תפיסות והרגשת הג'יג, אולי עדיף פאסט אבל לפי המקל של אבא שלי שהוא קשיח יותר ולעומת שלי היו בערך אותם כמות תפיסות עם אותו סוג ג'יג ועם חוט בד (עד כמה שאפשר להשוות)
-------------------------------
 IP: [ מחובר ] WWW
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

אם כך המקל שיתאים לי זה פאסט הבעיה שצריך לחפש כזה שיהיה גם כמה שיותר גמיש שיבוא איזה דג (זאת ההנאה לפחות, ככל שיותר גמיש קלאץ' יותר חלש ועבודה רבה יותר עם המקל)
הבעיה שזה די מתנגד, כי מקל גמיש זה בעיקרון סלואו, ומקל פאסט יותר קשיח
אז אולי מה שאני מחפש בעצם לא אפשרי
ככה שאין לי מושג עכשיו בכלל חח
בכל מקרה במקל שהיה אצלי הוא כנראה סלואו לפי הכיפוף שיש לו תחת משקל מסויים לעומת מקלות אחרים שיש אצלנו, (גם לפי התמונות ניתן לראות שהוא מתכוף בקשת הרבה יותר גדולה כמו שצריך להיות למקל סלואו)
והוא עבד יפה בהקפצות מבחינת תפיסות והרגשת הג'יג, אולי עדיף פאסט אבל לפי המקל של אבא שלי שהוא קשיח יותר ולעומת שלי היו בערך אותם כמות תפיסות עם אותו סוג ג'יג ועם חוט בד (עד כמה שאפשר להשוות)

רז מקלות האולטה לייט כל כך דקים שגם מקל פאסט יתן לך תחושה מצויין כשתתפוס דג
אני עובד עם מקל פאסט עם טיף מלא ומרוצא מכל שניה איתו
מדובר על מקל של חברת גרבולינו דגם גיים הנטר
המקל קיים באורך  1.9 מ' משקלים 1-7
תוכל למצוא אותו בחיה של חנות במעגן מיכאל
אם זכור לי נכון מחיר המקל 450 שח +_
http://carpmania.co.rs/garbolino-game-hunter-ml
עריכה אחרונה: יולי 23, 2016, 22:00:33 PM על ידי צור.
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!