פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
   מחפש לקנות חכת אולטרה לייט ממש רגישה וגמישה |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: מחפש לקנות חכת אולטרה לייט ממש רגישה וגמישה (נקרא 3400 פעמים) |
הדפסה |
|
raz_p
|
דייג זרזור בעיקר חבר פורום    
מנותקגיל:
25
דג באשדוד
|
|
 |
|
|
שלום, פתחתי דיון על אותו נושא האמת בזירזור מלוחים, ראיתי ששם יש יותר פעילות, החכה בעיקרון לכינרת אבל אולי תילקח כמה פעמים לדייג נטו טלוויזיות ככה שחכה רגישה מאוד תהיה להיט להם אז מחפש חכה לאחר שבטיול דייג לכינרת לפני כמה ימים בחוסר צומת לב וטעות נבלע החכה כנראה ע"י איזה שפמנון עצבני שלקח עם הג'יג את החכה (כמובן גם את החוט והרולר) על שאר הציוד מבלבד החכה לא הכי נורא בוא נגיד, אפשר לקנות בכיף מחדש, אבל החכה מאמין שלא, החכה של דאם נקנת לפני כמה שנים טובות כאן בארץ, היית 1-5 גרם ממש דקיקה, 1.80 מטר, תענוג לכינרת, גם לטלוויזיות בפעמים שיצאתי קיץ שנה שעברה מחפש חכה באותו סגנון, דגש על הרגישות וגם גמישות (הכוונה לא "מטאטא", חכה שתתכופף יפה גם מדג קטן יחסית= מושט..) אורך 1.5-1.9 מ' יתאים, החכה בכינרת מיועדת להקפצה מסירה, אלה האורכים האידיאלים מבחינתי מבחינת נוחות משקלים מיזעריים כגון 1-5 או 0.5-3 גרם מבחינת רגישות לפי הבנתי הלא רבה קשור לאקשן ולפי הבנתי אקסטרה פאסט זה הנכון, מבחינת גמישות גם אם אני לא טועה חוזק החוט המומלץ לחכה ככה שכמה שפחות במקרה שלי זאת העדיפות (כגון 1-4, 1-3 וכו') טבעות עדיף פוןג'י או טבעת כלשהי עמידה למי ים אומנם לא חובה בכלל היות והחכה 80-90% לכינרת, העיקר שהטעת תהיה חלקה ומתאימה לחוט בד שאר פרטים אם שכחתי יש כאן בקישור לדיון בפורום זירזור מלוחים כולל סרטון של רגע החכה בנפילה למים וקישורים לחכות שראיתי באינטרנט שמצאתי ונראות מתאימות, אומנם לבחור ביניהם עוד לא יודע בכלל לכן זקוק לעזרה מבחינת נתונים של אקשן חוזק חוט וכו' תודה
|
|
עריכה אחרונה: יולי 20, 2016, 06:44:16 AM על ידי raz_p
|
|
-------------------------------
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
את החכות שבקישורים אני לא מכיר לכן לא אוכל להמליץ לך עליהם מה שכן אוכל להמליץ לך על מקל שלדעתי יתאים לך מצוין לפי מה שאני מבין אתה מחפש מקל שיתאים לך לעבודה עים ג'יגים וניקלים בעיקר לעבודה מסירה אך מידי פעם גם לחוף ים לכן מקל קצר כמו שאתה מחפש לא יתאים כמו שצריך אך מקל באורך 2.25 לא ארוך מידי לסירה אך מספיק ארוך לעבודה מהחוף והכי חשוב הקניה מהארץ יגיע מהר ובמחיר מצוין אני עובד עם המקל הזה רק במשקלים 10-30 ומאוד מרוצא http://fish-factor.co.il/p/major_craft_solpara_SPS-T762M
|
|
|
|
raz_p
|
מנותקגיל:
25
דג באשדוד
|
|
 |
|
|
את החכות שבקישורים אני לא מכיר לכן לא אוכל להמליץ לך עליהם מה שכן אוכל להמליץ לך על מקל שלדעתי יתאים לך מצוין לפי מה שאני מבין אתה מחפש מקל שיתאים לך לעבודה עים ג'יגים וניקלים בעיקר לעבודה מסירה אך מידי פעם גם לחוף ים לכן מקל קצר כמו שאתה מחפש לא יתאים כמו שצריך אך מקל באורך 2.25 לא ארוך מידי לסירה אך מספיק ארוך לעבודה מהחוף והכי חשוב הקניה מהארץ יגיע מהר ובמחיר מצוין אני עובד עם המקל הזה רק במשקלים 10-30 ומאוד מרוצא http://fish-factor.co.il/p/major_craft_solpara_SPS-T762Mכפי שראית אני מאוד ספציפי, מבין מה אני רוצה לא לעבור את ה 1.9, אין לי צורך, נוח לי עם ה 1.8 ועם 2.2-2.3 פחות ומיותר, מהחוף זה סתם מדי פעם לטלוויזיות אם בכלל יצא כמה פעמים ללכת ולהם יותר מ 20 מטר זריקה אין צורך , ואם בכינרת אז זה רק לזריקות של 15-20 מטר ברדוד בשיחים עם כלב וכו' למושטים, לא מעבר לסירה כמו שאמרתי רק ג'יגים ניקלים וכו' עד סביבות ה 10 גרם בהורדה למטה ומה שנלווה לג'יג הקפצות וכו' הסופלרה נראת לי טיפה מטאטא לעומת חכות אחרות שראיתי, אבל רק נראה לי אני לא יודע באמת בכל מקרה לא זכור לי מקל כזה באורך שאתה מחפש אשמח מבחינת נתונים אם זה קורא לך מה מעיד מבחינת רגישות וגמישות מקל מסויים שאני רואה (אקשן חוזק חוט וכו')
|
|
עריכה אחרונה: יולי 20, 2016, 22:21:49 PM על ידי raz_p
|
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
 |
|
|
את החכות שבקישורים אני לא מכיר לכן לא אוכל להמליץ לך עליהם מה שכן אוכל להמליץ לך על מקל שלדעתי יתאים לך מצוין לפי מה שאני מבין אתה מחפש מקל שיתאים לך לעבודה עים ג'יגים וניקלים בעיקר לעבודה מסירה אך מידי פעם גם לחוף ים לכן מקל קצר כמו שאתה מחפש לא יתאים כמו שצריך אך מקל באורך 2.25 לא ארוך מידי לסירה אך מספיק ארוך לעבודה מהחוף והכי חשוב הקניה מהארץ יגיע מהר ובמחיר מצוין אני עובד עם המקל הזה רק במשקלים 10-30 ומאוד מרוצא http://fish-factor.co.il/p/major_craft_solpara_SPS-T762Mכפי שראית אני מאוד ספציפי, מבין מה אני רוצה לא לעבור את ה 1.9, אין לי צורך, נוח לי עם ה 1.8 ועם 2.2-2.3 פחות ומיותר, מהחוף זה סתם מדי פעם לטלוויזיות אם בכלל יצא כמה פעמים ללכת ולהם יותר מ 20 מטר זריקה אין צורך , ואם בכינרת אז זה רק לזריקות של 15-20 מטר ברדוד בשיחים עם כלב וכו' למושטים, לא מעבר לסירה כמו שאמרתי רק ג'יגים ניקלים וכו' עד סביבות ה 10 גרם בהורדה למטה ומה שנלווה לג'יג הקפצות וכו' הסופלרה נראת לי טיפה מטאטא לעומת חכות אחרות שראיתי, אבל רק נראה לי אני לא יודע באמת בכל מקרה לא זכור לי מקל כזה באורך שאתה מחפש אשמח מבחינת נתונים אם זה קורא לך מה מעיד מבחינת רגישות וגמישות מקל מסויים שאני רואה (אקשן חוזק חוט וכו') רז מה זה מקל מטאטא? אם הכוונה למקל קשיח אז זה מה שאתה צריך לעבודה עם ג'יגים וניקלים מקל רך פוגע בעבודה עם דמויים אילו ג'יגים וניקלים מגיבים טוב יותר למקל קשיח לגבי האורך תאמין לי מניסיון של כמה שנים עם קיאק בכינרת מקל של 2.25 עדיין יהיה לך נח וכשתרצה לעבות מהחוף תרוויח עוד מרחק זריקה זו ההמלצה שלי לפי ניסיון שלי מתאים לך סבבה לא מתאים תמתין לתגובות נוספות שיהיה לך בהצלחה במציאת המקל האידאלי
|
|
|
|
raz_p
|
מנותקגיל:
25
דג באשדוד
|
|
 |
|
|
את החכות שבקישורים אני לא מכיר לכן לא אוכל להמליץ לך עליהם מה שכן אוכל להמליץ לך על מקל שלדעתי יתאים לך מצוין לפי מה שאני מבין אתה מחפש מקל שיתאים לך לעבודה עים ג'יגים וניקלים בעיקר לעבודה מסירה אך מידי פעם גם לחוף ים לכן מקל קצר כמו שאתה מחפש לא יתאים כמו שצריך אך מקל באורך 2.25 לא ארוך מידי לסירה אך מספיק ארוך לעבודה מהחוף והכי חשוב הקניה מהארץ יגיע מהר ובמחיר מצוין אני עובד עם המקל הזה רק במשקלים 10-30 ומאוד מרוצא http://fish-factor.co.il/p/major_craft_solpara_SPS-T762Mכפי שראית אני מאוד ספציפי, מבין מה אני רוצה לא לעבור את ה 1.9, אין לי צורך, נוח לי עם ה 1.8 ועם 2.2-2.3 פחות ומיותר, מהחוף זה סתם מדי פעם לטלוויזיות אם בכלל יצא כמה פעמים ללכת ולהם יותר מ 20 מטר זריקה אין צורך , ואם בכינרת אז זה רק לזריקות של 15-20 מטר ברדוד בשיחים עם כלב וכו' למושטים, לא מעבר לסירה כמו שאמרתי רק ג'יגים ניקלים וכו' עד סביבות ה 10 גרם בהורדה למטה ומה שנלווה לג'יג הקפצות וכו' הסופלרה נראת לי טיפה מטאטא לעומת חכות אחרות שראיתי, אבל רק נראה לי אני לא יודע באמת בכל מקרה לא זכור לי מקל כזה באורך שאתה מחפש אשמח מבחינת נתונים אם זה קורא לך מה מעיד מבחינת רגישות וגמישות מקל מסויים שאני רואה (אקשן חוזק חוט וכו') רז מה זה מקל מטאטא? אם הכוונה למקל קשיח אז זה מה שאתה צריך לעבודה עם ג'יגים וניקלים מקל רך פוגע בעבודה עם דמויים אילו ג'יגים וניקלים מגיבים טוב יותר למקל קשיח לגבי האורך תאמין לי מניסיון של כמה שנים עם קיאק בכינרת מקל של 2.25 עדיין יהיה לך נח וכשתרצה לעבות מהחוף תרוויח עוד מרחק זריקה זו ההמלצה שלי לפי ניסיון שלי מתאים לך סבבה לא מתאים תמתין לתגובות נוספות שיהיה לך בהצלחה במציאת המקל האידאלי כמו שאמרת אני מתכוון למקל לא קשיח מדי אישית לאבא שלי יש מקל קשיח לעומת זה שהיה לי די בהרבה, שניהם עבדו מעולה עם הג'יגים אבל אצלי יותר כיף שנתפס משהו כי המקל גמיש ומאתגר, (קלאץ' יותר פתוח לשמירת המקל בעיקר זאת ההנאה) אצלך לדעתי בקיאק לא מומלץ קצר אלה אורך שיעקוף נגיד ב 20 ס"מ את הקצה של הקיאק ככה שאם יש דג בכינרת זה איזה בינית או שפמנון תוכל להחליף צד, ככה לפחות הבנתי שממליצים שקונים חכה לקיאק אני בכל מקרה עם צריך ואם דווקא לא לא מעוניין מעל 1.9, כבר דגתי עם מקל של 2.3 וזה סתם מרחיק ממני את הגי'ג ויותר מאמץ בהקפצות, המקל יותר כבד יחסית וכו' אני מעלה סרטון עוד מעט יופיע פה תראה את המקל שלי שהיה לי לעומת של אבא שלי, כמו שאמרתי המקל שלי יחסית גמיש אבל עבד איתו מעולה ושל אבא שלי קשיח, עבד טוב גם הוא פשוט פחות גמישות ואולי גם רגישות הייתי אומר בכל מקרה תודה רבה על התשובות 
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
yosi asuline
|
חבר פורום
מנותקגיל:
47
אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר
|
|
רז אני לא מכיר חברות ספציפיות אבל את הנתונים כבר נתת 1 עד 5 גרם אורך מטר שמונים והאקשן slow זה מה שיתן לך מקל גמיש ורך אם תקיש את הנתונים ברשת האינטרנט אולי יעלה לך מקל עם הנתונים שאתה מחפש וככה תדע לאיזה חברות יש את המקל שאתה מחפש בהצלחה בחיפוש
|
|
עריכה אחרונה: יולי 21, 2016, 09:53:37 AM על ידי yosi asuline
|
|
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
רז אני לא מכיר חברות ספציפיות אבל את הנתונים כבר נתת 1 עד 5 גרם אורך מטר שמונים והאקשן slow זה מה שיתן לך מקל גמיש ורך אם תקיש את הנתונים ברשת האינטרנט אולי יעלה לך מקל עם הנתונים שאתה מחפש וככה תדע לאיזה חברות יש את המקל שאתה מחפש בהצלחה בחיפוש
יוסי למיטב ידיעתי יכול להיות ואני טעה אין קשר בין מקל רך למקל גמיש רכות או קשיות המקל מה שנקרא slow , fast,mduom קובעים את המהיאות בו שפיץ המקל מתיצב ונעצר לאחר הזריקה לעבודה של הקפצות צריך מקל fast בכדי לקבל תפעול טוב שלהם הגמידות נקבעת למיטב ידיעתי על ידי חומר המקל וצואת הבניה טיפ מלא או חלול ,עובי המקל ועוד
|
|
|
|
raz_p
|
מנותקגיל:
25
דג באשדוד
|
|
יוסי למיטב ידיעתי יכול להיות ואני טעה אין קשר בין מקל רך למקל גמיש רכות או קשיות המקל מה שנקרא slow , fast,mduom קובעים את המהיאות בו שפיץ המקל מתיצב ונעצר לאחר הזריקה לעבודה של הקפצות צריך מקל fast בכדי לקבל תפעול טוב שלהם הגמידות נקבעת למיטב ידיעתי על ידי חומר המקל וצואת הבניה טיפ מלא או חלול ,עובי המקל ועוד הרבה מידע יש כן, כל הכבוד נכון צור הבנתי מעוד מישהו את הדברים שאמרת הבעיה שכנראה לא ניתן לדעת בלי לראות את המקל את הגמישות שלו ללא הרגשה עם היד או אולי סרטון ממחיש מבחינת רגישות ניתן לדעת ע''פ האקשן ואולי גם חוזק המקל או אובי הקצה וגם קמה חלול או מלא?
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
איציק
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
60
|
|
רז אהלן
יש לי למכירה שימנו alivio cx משקלים 1-11 210 אורך גמישה ספגטי אם זה מענין אותך צור קשר בפרטי
|
|
|
|
|
יש מקלות טובים לחברת טנרו :
לונקייה - אם תוכל להשיג ...כמעט ונעלמו מהשוק . סוניק מגנום
לגרפיט לידר יש מקל מעולה קלזנטה אם אני לא טועה .
הייתי עוצר ב 2.15 לא יותר ולא פחות .
אבוור גרין ...כל אלה שציינתי הם בקטגוריית היקרים , מקלות זולים יש לכל חברה .
אייך אמר המשורר : " יש מ ז ג ן ויש מזגן "
|
|
|
|
raz_p
|
מנותקגיל:
25
דג באשדוד
|
|
רז אהלן
יש לי למכירה שימנו alivio cx משקלים 1-11 210 אורך גמישה ספגטי אם זה מענין אותך צור קשר בפרטי
משקלים לא טובים וגם אורך לא טוב מבחינתי יש מקלות טובים לחברת טנרו :
לונקייה - אם תוכל להשיג ...כמעט ונעלמו מהשוק . סוניק מגנום
לגרפיט לידר יש מקל מעולה קלזנטה אם אני לא טועה .
הייתי עוצר ב 2.15 לא יותר ולא פחות .
אבוור גרין ...כל אלה שציינתי הם בקטגוריית היקרים , מקלות זולים יש לכל חברה .
אייך אמר המשורר : " יש מ ז ג ן ויש מזגן "
תודה על כל השמות אציץ קצת באינטרנט ונראה דגמים בכל מקרה אם המקלות האלה מעל ל 600-700 לא כזה רלוונטי לי, לא נראה לי שכדאי כל כך להשקיע במקל כזה אם זה רק בשביל גג 30 יציאות דייג בשנה (כל קיץ איזה 5 טיולים של 6 יציאות דייג..) בכל מקרה בינתיים ברוך ה' מצאתי את אותו מקל שהלך לי, מזל שעוד יש כאלה, היו עוד 2 במלאי התלבטנו עם לקחת עוד אחד אמרנו נחשוב על זה אם לא נמצא עוד איזה מקל אחר שאולי אפילו יותר טוב אז החיפושים עוד נמשכים שיהיה מקל טוב ויחליף מקל שמשתמשים בו כרגע למקל ספייר תודה על כל התגובות מצפה לעוד אם יש כן עוד כמה מבינים 
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
אני מתקשה לראות את הקשר בין מקל ז'ירז'ור 0.5-5 גרם עם אקשן מהיר לז'ירז'ור מהחוף והשימוש באותו מקל לעבודה עם ג'יג מסירה או קיאק בכנרת...  בהינתן אורך זהה, משקלי הטלה זהים, רולר זהה אותו החוט, לחוף הייתי הולך על סופר פאסט אבל מסירה בכנרת על סלוואו.
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
raz_p
|
מנותקגיל:
25
דג באשדוד
|
|
אני מתקשה לראות את הקשר בין מקל ז'ירז'ור 0.5-5 גרם עם אקשן מהיר לז'ירז'ור מהחוף והשימוש באותו מקל לעבודה עם ג'יג מסירה או קיאק בכנרת...  בהינתן אורך זהה, משקלי הטלה זהים, רולר זהה אותו החוט, לחוף הייתי הולך על סופר פאסט אבל מסירה בכנרת על סלוואו. האמת במקלות שיש לנו עכשיו אני לא הכי יודע את האקשן, אני אנסה לברר לחלקם כרגע עכשיו כבר פחות דגים מהחוף עם הקצרים, אנחנו עכשיו מתכננים לקנות עוד איזה 2 רולרים ככה שתמיד על הסירה יהיו 3 חכות ג'יג קצרות (1.8 לצורך העניין), ו 3 לחוף 2.3 2.4 זה הטווח אורכים למרות שעם הקצרים גם דגנו מהחוף והיה סבבה, אנחנו דגים בתוך המים לכיוון השיחים ככה שאפילו 10 מטר זריקה זה מספיק, בפועל אנחנו מגיעים ל 15 מטר עם טוואדי למשל של 1.8 גרם.. אמר לי כאן צור ש "לעבודה של הקפצות צריך מקל fast בכדי לקבל תפעול טוב שלהם" מכאן אני מסיק שעדיף לסירה בהקפצות עם ג'יג מקל פאסט ולא סלואו אשמח לעוד כמה דברים בעניין בכל מקרה בכל המקלות שאנחנו דגים הלך טוב בסירה וגם בחוף (זריקות הקפצות..)
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
raz_p
|
מנותקגיל:
25
דג באשדוד
|
|
אני מתקשה לראות את הקשר בין מקל ז'ירז'ור 0.5-5 גרם עם אקשן מהיר לז'ירז'ור מהחוף והשימוש באותו מקל לעבודה עם ג'יג מסירה או קיאק בכנרת...  בהינתן אורך זהה, משקלי הטלה זהים, רולר זהה אותו החוט, לחוף הייתי הולך על סופר פאסט אבל מסירה בכנרת על סלוואו. אכן הסתכלתי בתמונות להבנת הקשר בין האקשן לכיפוך המקל ואכן המקל הכי טוב אצלנו שזה זה שהלך לי וקניתו כזה חדש הוא אקשן סלואו, כלומר הכיפוף שלו יותר קשתי משאר המקלות אצלנו ואיתו ממש תענוג עם כל דג, המקל דקיק הוא מתכופף יפה (אני קוראה לזה גמישות..) ככה שיש יותר "אתגר" מכל דג מאשר מקל אחר שיש אצלנו בעיקרון סלואו עדיף לג'יג ופאסט+ לחוף לאולטרה? האם יש מקל שהוא אקסטרה אבל הוא גמיש, כלומר מתקופף כל המקל כמו סלואו אבל הוא מתפקד כפאסט? (אני מאמין שלו כי אלה ניגודים)
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
 |
|
|
אני מתקשה לראות את הקשר בין מקל ז'ירז'ור 0.5-5 גרם עם אקשן מהיר לז'ירז'ור מהחוף והשימוש באותו מקל לעבודה עם ג'יג מסירה או קיאק בכנרת...  בהינתן אורך זהה, משקלי הטלה זהים, רולר זהה אותו החוט, לחוף הייתי הולך על סופר פאסט אבל מסירה בכנרת על סלוואו. אכן הסתכלתי בתמונות להבנת הקשר בין האקשן לכיפוך המקל ואכן המקל הכי טוב אצלנו שזה זה שהלך לי וקניתו כזה חדש הוא אקשן סלואו, כלומר הכיפוף שלו יותר קשתי משאר המקלות אצלנו ואיתו ממש תענוג עם כל דג, המקל דקיק הוא מתכופף יפה (אני קוראה לזה גמישות..) ככה שיש יותר "אתגר" מכל דג מאשר מקל אחר שיש אצלנו בעיקרון סלואו עדיף לג'יג ופאסט+ לחוף לאולטרה? האם יש מקל שהוא אקסטרה אבל הוא גמיש, כלומר מתקופף כל המקל כמו סלואו אבל הוא מתפקד כפאסט? (אני מאמין שלו כי אלה ניגודים) רז בעבודה עם דמויים שצריך לתפעל כמו כלבים,פופרים,ג'יגים,וניקלים צריך מקל שיודע להחזיר את השפיץ כמה שיותר מהר למקום מקל שהשפיץ שלו גמיש מידי פוגם בתנועה של דמויים אלו ביגלל עיבוד חלק מהאנריה שאמורה לעבור מהמקל לדמוי זו הסיבה למשל שבג'יג עדיף לעבוד עם חוט בד ולא נילון כי הבד לא אלסטי ובזמן הקפצה לא נמתח והתנועה מהמקל לדמוי עוברת בצורה טובה יותר לדעתי את אקשן המקל בוחרים לפי סוגי הדמויים איתם רוצים לעבוד ופחד ביגלל המיקום חוף,קיאק,סירה
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|