פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   דייג גומבר |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: דייג גומבר (נקרא 1739 פעמים) |
הדפסה |
|
|
אני התחלתי לטרגט גומברים בפיתיונות ואני דיי חדש בקטע של לתפור וכל זה עכשיו ישלי כמה שאלות לגבי דייג הגומבר בפיתיונות 1.עם אני משתמש בפילה בורי הוא חייב להיות טרי? 2.קרסי סירקל גדולות מתאימות ללסת של הגומבר (הבנתי שיש לו מבנה פה בעייתי) 3.איפה לחפש אותם? 4.הבנתי ששמים משהו כדי להציף את הפיתיון על פני המים עם ישלי מזרן ספוג אני יכול להשתמש בו (לגזור לרצועות) 5.איך לתפור את הפילה? תודה מראש 
|
|
|
|
Dinama
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
32
|
|
|
|
|
|
yossid
|
הים הוא המרגוע האמתי שלי חבר פורום
מנותקגיל:
64
דייג חוף ומז'רז'ר
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #2 ב- : יולי 17, 2016, 16:20:25 PM » |
|
לגבי שאלה 1 - לא חייב טרי, אבל רצוי שלא יהיה ישן מדי. לגבי שאלה 2 - אני אישית עם גומבר לא משתמש בסירקל. מעדיף קרס רגילה ולתת הוקסט. לגבי שאלה 3 - לכול אורך חוף הים התיכון, אין העדפה לסוג ומבנה הקרקע רצוי מקומות שיש בהם עומק. לגבי שאלה 4 - עדיף להשתמש בחומר הצפה שלא סופג מים {לכן ספוג לא מתאים} כמו קלקר, גומי וכו'. לגבי שאלה 5 - ראשית מלבשים את הפילה עם העור כלפי פנים, במקרה של 2 קרסים מלבישים על הקרס התחתון ואז על העליון את הפילה ומצפים איתו את המצוף, לשם הידוק הפילה משתמשים בחוט אלסטי מלפוף לכול אורכו. במקרה של קרס אחת, אני מעביר את הקרס כפעמיים עד שלושה פעמים לאורך הפילה ואת השאר מלבישים על המצוף ומבצעים הידוק של החוט אלסטי.
יש להקפיד להשתמש בחוט מתכת לקרסים.
בהצלחה
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
|
-------------------------------
תמיד תזכרו... שהדג שיושב אצלכם בצלחת, נמצא שם רק כי הוא פתח את פיו לאכול!!!
|
|
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #3 ב- : יולי 17, 2016, 16:55:52 PM » |
|
לגבי שאלה 1 - לא חייב טרי, אבל רצוי שלא יהיה ישן מדי. לגבי שאלה 2 - אני אישית עם גומבר לא משתמש בסירקל. מעדיף קרס רגילה ולתת הוקסט. לגבי שאלה 3 - לכול אורך חוף הים התיכון, אין העדפה לסוג ומבנה הקרקע רצוי מקומות שיש בהם עומק. לגבי שאלה 4 - עדיף להשתמש בחומר הצפה שלא סופג מים {לכן ספוג לא מתאים} כמו קלקר, גומי וכו'. לגבי שאלה 5 - ראשית מלבשים את הפילה עם העור כלפי פנים, במקרה של 2 קרסים מלבישים על הקרס התחתון ואז על העליון את הפילה ומצפים איתו את המצוף, לשם הידוק הפילה משתמשים בחוט אלסטי מלפוף לכול אורכו. במקרה של קרס אחת, אני מעביר את הקרס כפעמיים עד שלושה פעמים לאורך הפילה ואת השאר מלבישים על המצוף ומבצעים הידוק של החוט אלסטי.
בהצלחה
תודה על העזרה
|
|
עריכה אחרונה: יולי 17, 2016, 16:56:36 PM על ידי guybh12
|
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #5 ב- : יולי 21, 2016, 16:20:58 PM » |
|
בהצלחה
יוסי ברשותך כמה תיקונים קלים 1 רצוי כמה שיותר טרי 2 גם אני לא עובד עם סירקל אבל ההוק סט מיותר לדעתי כי הגומבר נועל את עצמו כבר בביס הראשון ועוד לא קרה לי שגומבר ננעל וברח (חוץ ממקרים שהייתי עם חוט נילון) 3 לא מחייב עומק וכבר תקף לי גומבר בעומק חצי מטר כל השאר 
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #6 ב- : יולי 26, 2016, 21:50:21 PM » |
|
בהצלחה
יוסי ברשותך כמה תיקונים קלים 1 רצוי כמה שיותר טרי 2 גם אני לא עובד עם סירקל אבל ההוק סט מיותר לדעתי כי הגומבר נועל את עצמו כבר בביס הראשון ועוד לא קרה לי שגומבר ננעל וברח (חוץ ממקרים שהייתי עם חוט נילון) 3 לא מחייב עומק וכבר תקף לי גומבר בעומק חצי מטר כל השאר  עכשיו תורי לנסות לתקן...  אזהרה - מעולם לא תפסתי גומברים מהחוף ומתבסס על החומרים שקראתי כאן...  1. ככל שיותר טרי - מגדיל את הסיכויים לאכילה 2. לרוב לא שמעתי על העדפה לסירקל 3. אלון, לא מחייב בדיג שום דבר והרי סרגוס גדול יכול שייתפס גם בים פלטה, וכידוע עדיף גבה גלי השאלה היא היכן רוב הסיכויים - כמדומני במים של 1.5-3 מטר יהיו יותר גומברים מאשר בחצי מטר..
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #7 ב- : יולי 26, 2016, 23:58:53 PM » |
|
בהצלחה
יוסי ברשותך כמה תיקונים קלים 1 רצוי כמה שיותר טרי 2 גם אני לא עובד עם סירקל אבל ההוק סט מיותר לדעתי כי הגומבר נועל את עצמו כבר בביס הראשון ועוד לא קרה לי שגומבר ננעל וברח (חוץ ממקרים שהייתי עם חוט נילון) 3 לא מחייב עומק וכבר תקף לי גומבר בעומק חצי מטר כל השאר  עכשיו תורי לנסות לתקן...  אזהרה - מעולם לא תפסתי גומברים מהחוף ומתבסס על החומרים שקראתי כאן...  1. ככל שיותר טרי - מגדיל את הסיכויים לאכילה 2. לרוב לא שמעתי על העדפה לסירקל 3. אלון, לא מחייב בדיג שום דבר והרי סרגוס גדול יכול שייתפס גם בים פלטה, וכידוע עדיף גבה גלי השאלה היא היכן רוב הסיכויים - כמדומני במים של 1.5-3 מטר יהיו יותר גומברים מאשר בחצי מטר.. רפי לים חוקים משלו גומברים תפסתי גם ב-10-20-30 מטר כשהם נמצאים בקרבת החוף וכשהים עובד הגומברים יהיו גם בעומק חצי מטר ששם הם מוצאים טרף קל שיש בבורות בכלל עדיף ללכת עם כמה מקלות ולפזר אותם כל מקל לעומק שונה הגומברים סורקים את החוף ולא עוצרים במקום אחד לרוב הם סורקים הלוך חזור את אותו איזור (את זה הייתי רואה הרבה מהגשר של חברת חשמל) לפעמים רצוי לעבור קילומטר ימינה או שמאלה אם אין אכילות ואז יכולים ליפול על להקה ולחגוג
|
|
|
|
eyalfarag
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
יש תקופה קצרה בשנה שבא נקבות הגומבר מלאות ביצים והם מגיעות ממש למטרים ספורים מהחוף . ואז הם רעבות והצבניות מאוד . כמו כן גם ללברק יש את הזמן שהנקבות מגיעות כדי להתיל ביצים . ולייד כל נקבה יש עוד שניי זכרים . והם מאוד רעבים ותוקפנים. צריך ללמוד את הזמנים בשנה שזה קורה .
|
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]