| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 27/6/2016 | ירדן - צפון לכנרת | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג במתוקים - ז'רז'ור |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 18:00 | דמוי דג בינוני - River2Sea Snub50 | שפמנון / ברבוט (שפמנון מצוי) | 5 | 15 ק"ג בערך |
| 19:40 | דמוי דג בינוני - River2Sea Gripp55 | בינית גדולת קשקש (אישרי/קישרי) | 2 | 2 ק"ג |
הדו"ח:
התחרות נגמרה, נרגענו מהחום, נחנו וישנו ואפילו הצלחנו לאכול שוב פעם

השבת עוברת בעצלתיים ולקראת ערב אני מוזמן ליום הולדת בכפר ורדים מה שישר שולח אותי לארגן ציוד חופים ופילה בורי בתקווה לנסות לתפוס את הגומבר הראשון שלי לעונה...
בסופו של דבר אני נוחת בחוף בשקיעה ופותח 3 מקלות אבל עד הקיפול לקראת חצות, אין כלום...
הגומברים יחכו...
יום ראשון עובר גם הוא בעצלתיים ואני מתחיל לצבור לחץ

שעתיים פנויות בערב, בין 6 ל-8 מכריעות את המערכה ואני נוחת בגשר אריק וחבר נוסף מצטרף לחצי שעה.
מכיוון שאנחנו בשיא העונה ויש כבר ביניות גדולות מאד אבל גם שפמנונים, אני מצטייד באוקומה ספינה 2500 עם חוט בד 20 ליברות ללא שוק לידר וחכת טרבוקו בלאק ספין 3-15 גרם

מפלס המים נמוך בצורה מזוויעה ורואים את הקרקעית בנקודות שלפני חודש או חודשיים דגנו פיתיונות

כמעט ולא רואים זרימה וריח של דגים (מעורבב בין חיים למתים
) נישא באויר...כמה זריקות ושפמנון ראשון של 2 קילו בערך חוטף את הדמוי (SNUB50) ומושחרר לחופשי.
אחריו שפמנון נוסף בגודל דומה...
אחריו עוד אחד קצת יותר קטן ואז אני מקבל פיצוץ עצבני וריצה מטורפת לשיחים ממול

הדג מרגיש גדול מאד והריצה גורמת לי לפתח ציפיות אבל אז יש שינוי כיוון והדג טס לגדה השניה

כמה דקות של מלחמה עם ריצות ונגיחות שבמהלכן החבר הצליח לצלם כמה תמונות מרחוק ומתגלה שפמנון של 5-6 קילו שנתפס באמצע הגוף מה שהסביר את ההתנהגות המוזרה שלא הסגירה אותו מיידית...
לשמחתי נחסך ממני לשחרר גם אותו כי הדמוי השתחרר והוא חזר לשחות מרק הבוץ שהוא כול כך אוהב...

אחריו הגיע שפמנון נוסף של 2 קילו בערך וכבר התחלתי לאבד תקווה...

הזמן עובר והשמש נעלמה מזמן ואני יודע שזה עניין של זמן עד שאני צריך להתקפל ומחליט להחליף לדמוי אחר שיושב בקופסה כבר תקופה.
הדמוי זה גם דמוי של ריבר2סי באורך דומה ל-SNUB אבל הוא צולל כ-30 ס"מ

מתחיל לחרוש את פני המים בתקווה שאיזו בינית תקלוט את הפלאשים שלו ותעלה לנשנש אותו ופתאום מגיעה מכה חדה וניעור ואני רואה בינית של 30 ס"מ מזנקת מהמים

שניות והיא בחוץ ומשוחרר במהירות

מסתכל בנייד ורואה שיש לי עוד 10 דקות והמירוץ נגד הזמן, מתחיל

משגר לכול הכיוונים ומתגרה בצמחיה בצד השני ואז אני קולט התרחשות קלילה במעלה הזרם ומשגר את הדמוי מאחוריה.
כמה גילגולים וטוויץ' קטן ומגיע הפיצוץ המוכר והריצה לשיחים

היא באמת השתדלה אבל הציוד גדול עליה ובסוף היא יוצאת לבוק זריז וחוזרת לשחות

עוד כמה זריקות והקיפול מגיע...
הייתי פסימי ולנוכח מרק השפמנונים הייתי אפילו מבואס אבל בסוף היא הגיעה בהפתעה ועשתה אותי מאושר