פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
   העדפת אוכל - קרפיון ראי |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: העדפת אוכל - קרפיון ראי (נקרא 4016 פעמים) |
הדפסה |
|
|
חברים,
שאלה לא סטנדרטית לאלו שתפסו קרפיוני ראי בכינרת:
האם אתם זוכרים על מה הם נתפסים, והאם יש שוני בפיתיון שהם מכניסים לפה מהפיתיון שהסאזאנים הרגילים אוהבים?
|
|
|
|
itamar26
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
37
|
|
לא נראה לי שיש הבדל בין הפתיונות לקרפיונים ובאופן כללי אין הרבה קרפיון בוקסר מראה בכינרת
|
|
|
|
shmuel b
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
68
פלא- 0503800055
|
|
היי קראתי באיזה מאמר, תתפלא גם אני הופתעתי שקרפיון אוכל אפונה ירוקה, כדאיי לנסות לא? 
|
|
|
|
|
לא נראה לי שיש הבדל בין הפתיונות לקרפיונים ובאופן כללי אין הרבה קרפיון בוקסר מראה בכינרת
הבנתי, אני יודע שאתה חובב כינרת מושבע, אבל אולי ידוע מקומות אחרים בהם יש אותם?
|
|
|
|
|
היי קראתי באיזה מאמר, תתפלא גם אני הופתעתי שקרפיון אוכל אפונה ירוקה, כדאיי לנסות לא?  תמיד נחמד לנסות דברים חדשים, ואם כבר אפשר לנסות עדשים שחורות על הדרך. מאוד מזינות))
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
לדעתי אין לקרפיון ראי העדפות שונות מאלו של קרפיון בר או קרפיון רגיל אחר. לקרפיון עשב, אמור, קרפיון שחור וכו', ייתכן מאד שיש העדפות שונות אבל לקרפיונים יש טעם דומה. אז הלכתי וחיפשתי ברשת ולמען האמת, לא מצאתי  חוות דעת על העדפות לסוגים מסוימים של בוייליס למשל, יש הרבה. אבל לך תסמוך עליהם... 
|
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
דור שגב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
אני קצת מבולבל  יש כמה סוגים של קרפיונים?ראי?בוקסר?בר? האפשר לקבל תמונה של כל סוג? תודה 
|
|
|
|
|
דור שגב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
בבקשה דור,  ראי/בוקסר....leather/mirror...:  ו Crucian...גם קיים בארצנו:  תודה מישה ה-Crucian נמצא יותר במאגרי מים לא?
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
קצת סדר ברשותכם. קרפיון הראי (MIRROR CARP) זה קרפיון שהקשקשים שלו גדולים ולא שווים בצורה או בגודל. ישנם שני מופעים שלאחד יש קשקשים מפוזרים ולשני קשקשים על כול הגוף. ראי קלאסי:  ראי עם קשקשים מלאים:  לסוג הזה יש מופע נוסף שנקרא קרפיון לינארי (LINEAR CARP) שהוא בעצם קרפיון ראי שיש לו פס אחד של קשקשים שרץ לאורך הגוף ולאורך קו הצד:  כמובן שיש מקרים שבהם קיימים קשקשים במקומות אחרים בגוף שמביאים לויכוחים ודיונים בין דייגים אם זה ראי, קווי או מקושקש מלא אבל בשורה התחתונה, כול אלו הם קרפיון ראי במופעים שונים. קרפיון עור או קרפיון חלק (LEATHER CARP) זה קרפיון אחר לגמרי ברמה גנטית ולא אותו קרפיון רק בלי קשקשים:  ויש את הקרפיון שאנו מכירים כ"קרפיון בר" או "סאזאן" שהוא בעצם הקרפיון פרא המקורי שהקשקשים מכסים את כול גופו והם שווים בצורה ובגודל מבחינה סימטרית:  השם "בוקסור" הופיע בסביבות שנות ה-2000 אצל מגדלי קרפיונים בבריכות בהקשר של קרפיון הבר אם זכור לי נכון אבל מה המקור או הסיבה, אין לי מושג...
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
דור שגב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
גיא עשית סדר, לפחות אצלי 
|
|
|
|
|
לדעתי אין לקרפיון ראי העדפות שונות מאלו של קרפיון בר או קרפיון רגיל אחר. לקרפיון עשב, אמור, קרפיון שחור וכו', ייתכן מאד שיש העדפות שונות אבל לקרפיונים יש טעם דומה. אז הלכתי וחיפשתי ברשת ולמען האמת, לא מצאתי  חוות דעת על העדפות לסוגים מסוימים של בוייליס למשל, יש הרבה. אבל לך תסמוך עליהם...  לפני שפתחתי את הפוסט עשיתי גם חיפוש מסיבי שלא הניב תוצאות.. למרות שאפילו אם היינו מוצאים משהו, אני לא יודע כמה אפשר באמת היה לסמוך על נתונים מחו"ל, אחרי הכל הקרפיונים שלנו בארץ מיוחדים.. הייתי כן מאוד רוצה לשמוע מאנשים שתפסו כמה בכינרת על הרגלי אכילה שלהם, או מיקומים, או כל דבר אחר שיכול לייחד אותם.. אם סממן כזה קיים אצלם.
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
בס"ד
מישה וגיא, תודה רבה על ההסברים והתמונות שצירפתם. למרות שלא זה אני ששאלתי אבל ממש תודה על ההשקעה בתשובה.
|
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
בס"ד
מישה וגיא, תודה רבה על ההסברים והתמונות שצירפתם. למרות שלא זה אני ששאלתי אבל ממש תודה על ההשקעה בתשובה.
בכיף אברהם  זו מהות הפורום ובלי האינפורמציה שנמצאת בו והשיתוף של החברים, אין לו זכות קיום  לדעתי אין לקרפיון ראי העדפות שונות מאלו של קרפיון בר או קרפיון רגיל אחר. לקרפיון עשב, אמור, קרפיון שחור וכו', ייתכן מאד שיש העדפות שונות אבל לקרפיונים יש טעם דומה. אז הלכתי וחיפשתי ברשת ולמען האמת, לא מצאתי  חוות דעת על העדפות לסוגים מסוימים של בוייליס למשל, יש הרבה. אבל לך תסמוך עליהם...  לפני שפתחתי את הפוסט עשיתי גם חיפוש מסיבי שלא הניב תוצאות.. למרות שאפילו אם היינו מוצאים משהו, אני לא יודע כמה אפשר באמת היה לסמוך על נתונים מחו"ל, אחרי הכל הקרפיונים שלנו בארץ מיוחדים.. הייתי כן מאוד רוצה לשמוע מאנשים שתפסו כמה בכינרת על הרגלי אכילה שלהם, או מיקומים, או כל דבר אחר שיכול לייחד אותם.. אם סממן כזה קיים אצלם. להערכתי, נתונים כאלו לא תמצא. כמעט כול הקרפיונים שנתפסים אלו קרפיוני בר והם אוכלים הכול. יש כאלו שיגידו שהם מעדיפים דיפים מסוימים על אחרים ושבחורף יש עדיפות לדיפים חריפים או חמוצים ובקיץ עדיפות למתוק ואם תעשה בדיקה תגלה שהרשימה של הטעמים המועדפים על הדייגים (!) ושברגע שהם מתקבעים עליהם הם לא תופסים יותר על דיפים אחרים הם הטייגר נאטס, אמינו דבש, שזיף ואננס. קרפיוני מראה יצאו בודדים ולא נראה לי שתוכל לקבל מושג לפי התפיסות הבודדות האלו... 
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
בבקשה דור,  ראי/בוקסר....leather/mirror...:  ו Crucian...גם קיים בארצנו:  סחטיין מישה  קצת סדר ברשותכם. קרפיון הראי (MIRROR CARP) זה קרפיון שהקשקשים שלו גדולים ולא שווים בצורה או בגודל. ישנם שני מופעים שלאחד יש קשקשים מפוזרים ולשני קשקשים על כול הגוף. ראי קלאסי:  ראי עם קשקשים מלאים:  לסוג הזה יש מופע נוסף שנקרא קרפיון לינארי (LINEAR CARP) שהוא בעצם קרפיון ראי שיש לו פס אחד של קשקשים שרץ לאורך הגוף ולאורך קו הצד:  כמובן שיש מקרים שבהם קיימים קשקשים במקומות אחרים בגוף שמביאים לויכוחים ודיונים בין דייגים אם זה ראי, קווי או מקושקש מלא אבל בשורה התחתונה, כול אלו הם קרפיון ראי במופעים שונים. קרפיון עור או קרפיון חלק (LEATHER CARP) זה קרפיון אחר לגמרי ברמה גנטית ולא אותו קרפיון רק בלי קשקשים:  ויש את הקרפיון שאנו מכירים כ"קרפיון בר" או "סאזאן" שהוא בעצם הקרפיון פרא המקורי שהקשקשים מכסים את כול גופו והם שווים בצורה ובגודל מבחינה סימטרית:  השם "בוקסור" הופיע בסביבות שנות ה-2000 אצל מגדלי קרפיונים בבריכות בהקשר של קרפיון הבר אם זכור לי נכון אבל מה המקור או הסיבה, אין לי מושג... אנציקלופדיה לקרפיונים... 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2