בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  עדכון מהדיון בבג"צ לגבי העתירות שהיינו צד להן + מצב עדכני
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: עדכון מהדיון בבג"צ לגבי העתירות שהיינו צד להן + מצב עדכני  (נקרא 3998 פעמים) הדפסה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

***את זה אנחנו חייבים לציבור וכמובן לכם חברי הפורום - הגיע הזמן לעדכונים מה קרה בבג"צ***

כידוע, יזמנו שני הליכים בבג"צ:
א. עתירה משותפת של תנועת י.ע.ד, פורום i.s.f, יבואני וחנויות ציוד דיג.
ב. הצטרפות כל הנ"ל בצוותא עם היגוי סירות וקיאקים והיגוי צוללנים, כמשיבים (מתנגדים), לעתירת החלה"ט שהוגשה כביכול נגד אגף הדיג ובפועל בשת"פ ביניהם להגבבלת הדיג הספורטיבי - על הפרק עמד איסור הדיג הספורטיבי גם בחודש יוני.

ב-30/5/16 התקיים דיון ראשוני בעתירות בבג"צ, בזו של החלה"ט, בזו שלנו ובשתי עתירות של המכמורתנים.

העתירה של החלה"ט נמחקה!

העתירה של החלה"ט נמחקה! העתירה הזו היתה "רעה חולה" כי הם ביססו אותה על "נתונים" דמיוניים והזויים עת ייחסו לדיג הספורטיבי 25% משלל הדיג בארץ - מה ש"גימד" את הנתח של שלל הדיג המסחרי ואת הצורך להתמקד בדיג המסחרי ההרסני. החלה"ט התקפלו וירדו מהגב שלנו עם ה"נתונים" הדמיוניים שלהם, סוף סוף ובלית ברירה הם פנו להצטרף כמשיבים (מתנגדים) לעתירות המכמורתנים. זה מה שתמיד רצינו: שיתעסקו במכמורתנים ויחדלו לשלח את אגף הדיג כנגד הדיג הספורטיבי באופן שההתמקדות בנו תשמש בידי אגף הדיג בתור עלה תאנה להמשך הפקרת הים לדיג מסחרי הרסני!
**מצורף פסק הדין נמחקה עתירת החלה"ט -

העתירה שלנו לבג"צ

בעתירה שלנו לבג"צ - העתירה המשותפת, העלינו בראש ובראשונה את הטענה כי לפקיד הדיג הראשי אין ולא היתה סמכות להשבית/לאסור את פעילות הדיג הספורטיבי- לא בעבר ולא לעתיד! כן העלינו טענות ודרישות כנגד איסור הדיג באילת וכנגד דיג מסחרי הרסני ולמען החלת רגולציית דיג נכונה כנהוג בחו"ל - שם מתמקדים בדיג מסחרי ולא אוסרים דיג ספורטיבי, ובצדק!
**מצורף מתוך העתירה - רשימת הסעדים להם עתרנו למען הדיג הספורטיבי ולמען עתיד הדגה והים:

בבג"צ יש שלב מקדמי שחייבים לעבור: אם העתירה לא מבוססת אז בג"צ מנפנף אותה בדיון הראשון, אם היא ראויה אז ניתן "צו על תנאי". שמחים לבשר לכם כי צלחנו את המחסום  בירה לא נפנפו אותנו וניתן צו על תנאי - בשלב הראשון והמיידי נדרש פקיד הדיג להשיב ולהסביר מדוע לא יימנע מלקבוע מגבלות ברשיונות דיג!
**מצורפת החלטת בג"צ שניתנה בעתירות שלנו (ובעתירות המכמורתנים שטענו כנגד הסמכות להגבלתם):

נכון, התארגנו מאוחר והאיסור באפריל-מאי כבר עבר חלף, אך ידו של פקיד הדיג נטויה ואם לא נעצור אותו היום - אם רק יוכל אז בעוד זמן מה שוב יטיל על הדייגים הספורטיביים גזירות ואיסורים! את זה יש למנוע - על זה ועל הים אנחנו נלחמים בעתירה בבג"צ ובחזיתות נוספות. בקיץ הבא יאסור אולי את הדיג הספורטיבי ל-4 חודשים והפעם גם את דייגי החוף ואולי גם בכנרת... ואם תשאלו "מדוע שיעשה זאת", התשובה - עי הוא יוכל ועבורו זה הכי קל.. כועס

סיכום זמני והבעיה שבפתח:

במקביל פעלנו וממשיכים לפעול בכמה מישורים, נמשיך להאמין ולעשות, בנחישות ובנחרצות, אם נאמין ונעשה ביחד - ביחד גם נצליח!

לצד הסיפוק הגדול על התוצאות, אנחנו בבעיה - ואנחנו זה כלל ציבור הדייגים הספורטיביים:  שכ"ט עוה"ד לייצוגנו הספורטיביים בעתירה הוא 35,000 ש"ח (החנויות והיבואנים מימנו את עוה"ד שייצג אותם וכן את ההוצאות והאגרות והכיסוי הכללי בעתירה המשותפת), בינתיים נאספו על ידינו הספורטיביים 10,000 ש"ח שמימנו בקושי את הגשת העתירה, אם לא יאספו תוך שבועיים עוד 25,000 ש"ח למימון הייצוג - ניאלץ לקפל את העתירה בגלל חוסר יכולת לשלם לעוה"ד שייצג אותנו. אנחנו חברי ההיגוי בצוות י.ע.ד תרמנו גם מכיסנו והרבה מזמננו, הציבור צריך להחליט עד כמה חשוב לו המשך המאבק, כי אם המאבק ייפול עכשיו - ספק אם בעתיד ינוהלו מהלכים רציניים ומשמעותיים והתוצאה: הדייגים הספורטיביים וכך הים והדגים, יישארו מופקרים לחסדי אגף הדיג והחלטות פקיד הדיג באין כוח ממשי שיעמוד מולו.

ומה עם הכספים שנאספו בעבר ע"י קבוצות דייגים ספורטיביים?!

הנושא כבר עלה, כאן ולא רק כאן, אז הבהרות לכל השואלים והתוהים, גם קריאה לעשיית חשבון נפש.
נכון לעכשיו, מצב עיקרי הדברים הוא כזה:
1. יש לנו עתירה מצוינת וחזקה בבג"צ אשר מכוונת אל הגנת זכויות הדייגים הספורטיביים, אל עצירת דיג מסחרי הרסני והחלת רגולציית דיג נכונה. עברנו את מחסום הדיון הראשון בבג"צ בו מנפנפים חלק מהעתירות, קיבלנו כבקשתנו צו על תנאי ובשלב זה פקיד הדיג נדרש לנמק מיידית מנוע לא יימנע מלהחיל מגבלות דיג ברשיונות
2. איסוף הכספים על ידינו (10,000 ש"ח) הספיק בקושי למימון הגשת העתירה, חסרים עוד 25,000 ש"ח למימון שכר טרחה לעוה"ד שמייצג את הדייגים הספורטיביים בעתירתנו העומדת בבג"צ. אם לא יהיה את הכסף תוך שבועיים, עוה"ד ישתחרר מהייצוג וניאלץ למחוק את העתירה - אם כך יקרה זו תהיה מכה קשה לעתיד הדיג הספורטיבי ועתיד הים ולציבור הדייגים הספורטיביים בכלל. מי שחשוב לו המאבק על עתיד הדיג הספורטיבי ועתיד הים - שישקול אם לתרום שווי סלט וקפה זוגי בארומה או שווי כמה ג'יגים/דמויים.

לכל מי ששואל לגבי כספים שנאספו בעבר לטובת הגשת בג"צ - מובהר:
1. מדובר באיסוף שנעשה ע"י ISFA והצוללנים, הכיוון היה אז עתירת הצוללנים לבג"צ ובאמצעותה לתקוף את הדיג בכל החזיתות, נמסר לנו כי כל הכספים שנתרמו אז ונותרו בידם - שייכים לצוללנים שמחזיקים בהם.
כן מדובר באיסוף "למען עתירת דייגי הסירות והקיאקים", אותו רעיון ואותו כיוון - למען הים והדיג הספורטיבי, נמסר לנו כי הכספים שנתרמו אז ונותרו בידם - שייכים ל"צוות היגוי הסירות והקיאקים" שמחזיקים בהם.
2. אנחנו לא אספנו את הכספים שנאספו באיסופים הקודמים, אם כי כמה מתוך חברי ההיגוי של י.ע.ד וכמה ממנהלי פורום i.s.f תרמו והתרימו את חבריהם באותם איסופים ותרמו גם כעת לטובת העתירה לבג"צ של י.ע.ד.
3. אין לנו נגיעה או שליטה על כספים אלו שנאספו בזמנו, מי שאספו ומחזיקים בכספים הנ"ל אינם בצוות ההיגוי של י.ע.ד ואינם ממנהלי פורום i.s.f, אין לנו ידיעה מה מתוכנן לעשות בכספים שנותרו מהאיסופים הללו.
4. יצוין כי שתי הקבוצות הנ"ל הוזמנו על ידינו להצטרף כמשיבים לעתירת החלה"ט והתבקשו לממן עלויות שכ"ט עוה"ד שלנו, הם הצטרפו ויממנו את שכה"ט המופחת (לאחר הנחה רטרואקטיבית שקיבלנו), כל קבוצה 4,000 ש"ח.
פנינו אליהם להעברת עודפי הכספים לעוה"ד שמייצג את הספורטיביים, כדי שתהיה העתירה, הוצע לנו עוד 4,000 ש"ח שלא יספיקו, הבהרנו להם כי אלו כספי ציבור שנתרמו ע"י הציבור למען מטרה ולא למישהו או לגוף כלשהוא, טרם קיבלנו הסכמה להעברת הכספים.
5. אנו מצהירים ומתחייבים לשקיפות מלאה: בקרוב ומעת לעת, נפרסם דו"ח מסודר עם רשימה מסודרת עם כל הכספים שנאספו, נפרט כמה הוצא ועל מה, כל מי שתרם יוכל לראות לבקשתו את דפי חשבון הבנק וגם לשאול ולקבל תשובות, אלא אם ניאלץ לקפל את העתירה ואת המאבק מחוסר מימון.
6. למען הסר ספק, חברי ההיגוי של י.ע.ד ומנהלי פורום i.s.f, לא רק שפועלים בנושאי המאבק בהתנדבות מלאה, אלא מממנים מכיסם כל הוצאה כרוכה כגון נסיעות וכיוצ"ב וגם תרמו לטובת מימון העתירה.

לשאלות והבהרות אנחנו כאן, תרגישו חופשי לשאול הכל...
עריכה אחרונה: יולי 18, 2016, 18:23:44 PM על ידי shragam
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
TookTook

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

מי שם? ....זוהר

תודה על העדכון המפורט רפי.
בוא נקווה שיש לפחות 400-500 חברים שיכולים לתרו כמאה ש"ח כל אחד כדי שלפחות נוכל לעבור את העתירה הראשונה.
אני יודע שאני לפחות אתרום עוד קצת כדי שכל מה שנעשה עד עתה לא יהיה לחינם.
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

רפי, תודה על העדכון החשבון  אתה בסדר
כל החברים שעדיין מתלבטים/לא מבינים מי נגד מי, מקווה שעכשיו הכל יותר ברור 

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

yoelsh

חבר פורום
*

מנותק מנותק

החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים

תודה למי שהשקיע ומשקיע מזמנו לטובת העתירה  

לגבי חוסר בתרומות , כנראה שהדייג הספוטיבי יודע רק לבלבל בביצים  

ולקטר על כולם , וכאשר נידרש ממנו לעשות משהו קטן בדמות תרומה

הוא משטין במיכנסים ובורח

אם המצב הוא כזה שעד היום נתרמו רק 10000 שח לעניין  

שזה לא מגיע אפילו ל 100 דייגים ספורטיבים שתרמו

כנראה שמגיע לנו שאגף הדייג והממונים עליו יפלו עלנו

ויאסרו עלינו לדוג , כשבמקביל  יאפשרו לכל המתפרנסים מפרות הים

להמשיך  להרוס את הדגה ללא הגבלה ומיגבלה

אייל וייס

חבר פורום
*

מנותק מנותק

050-9020301

מי שרוצה לתרום ועדיין לא תרם יכול לבצע זאת גם דרך הפייפאל
ממש ממש פשוט

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=B8C59MJVAGMD8
עריכה אחרונה: יוני 11, 2016, 13:28:44 PM על ידי אייל וייס
אתה קם בבוקר, ברוך השם, כל השאר בונוס

Ocean Kayaks-Prowler Trident 15
yosi asuline

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר

קודם כל ת ו ד ה גדולה  בירה
משמח לקרוא שהעתירה נמחקה והצלחתם להכניס להם לראש מה מציאות ומה שקר מסריח
מקווה שאנשים יתעוררו ויבינו שחייב לתת פוש גדול ברגעים האלה שיש מומנט ובהחלט עשייה גדולה לטובת הים והדיג הספורטיבי
פניה לחברי הפורום אל תישנו בעמידה הרכבת יצאה וצריך לתדלק אותה תנו יד תעזרו תתעוררו זה הזמן אין זמן אחר ואין צוות חזק ונלחם כמו שיש כרגע ולא יהיה כזה
עשו מאמץ למען העתיד של הים ולמען העתיד של התחביב הנהדר שלנו
בבקשה תתעוררו

מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
xRoronoax(רן)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

חול זהב ים כחול שמש בשמיים וחכה לא צריך יותר מזה

חברה מה כבר ביקשו .... 50 שקל דרך paypal
תראו את זה כ " דמי כיס מוקדמים לילדים שלכם בעתיד " שגם להם יהיה עוד קצת ים

האתר מספר 1 האתר מספר 1 האתר מספר 1
<a href="https://www.youtube.com/embed/kwmmNWIdInM" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/kwmmNWIdInM</a>
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

חברה מה כבר ביקשו .... 50 שקל דרך paypal
תראו את זה כ " דמי כיס מוקדמים לילדים שלכם בעתיד " שגם להם יהיה עוד קצת ים

האתר מספר 1 האתר מספר 1 האתר מספר 1
אתה בסדר

yossid

הים הוא המרגוע האמתי שלי
חבר פורום
*

מנותק מנותק

דייג חוף ומז'רז'ר

בעניין:
« הגיב #8 ב- : יוני 11, 2016, 22:11:20 PM »
תודה על כול המאמץ הרב.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk
תמיד תזכרו... שהדג שיושב אצלכם בצלחת, נמצא שם רק כי הוא פתח את פיו לאכול!!!
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

תודה על הסיכום רפי 
בהחלט עושה סדר בראש ומאיר על העניין המסובך הזה 

יש שני סעיפים שמביאים לי את הסעיף.
הראשון, הכספים שנאספו על ידי חברי איספא.
מדובר על קומץ חברים שהדבר היחיד שיש להם זו מוטיבציה מטורפת אבל שום דבר מעבר.
כתבתי בקבוצת ההיגוי ואני חוזר וכותב גם כאן:
איך זה ייתכן שקומץ אנשים מחזיקים בכספי הציבור ומסרבים לשחרר אותו לטובת המהלך היחיד שיש כרגע שיכול לשרת גם אותם??
זה פשוט הזוי  וואלה לא יודע

אני קורא כאן לכול אותם החברים שתרמו כסף באותו ערב בזייתן, שידרשו את העברתו לי.ע.ד מיידית!!
אולי כדאי לנסח מכתב דרישה מסודר עם מקום להחתמה ולהעביר אותו לחברים שתרמו ולאחר מכן לשגר לאותו קומץ חברים באיספא...

הדבר השני זה חוסר התגובתיות של החברים.
חוסר תגובתיות מתחיל בהתעלמות מהודעות מהסוג הזה, הן ממשיכות בחוסר תגובתיות לדוחות, היא משתרשת ומחלחלת ומרקיבה כול פינה טובה ובסופו של דבר מביאה לכך שאפילו 100 ש"ח מזורגגים לא נתרמים למען משהו שעשוי לעשות את ההבדל שבין כן מותר לדוג לאסור לדוג!!!!!!!!!
בשלב הראשון יאסרו עליכם לדוג 3-4 חודשים בשנה, בשלב השני יכפו עליכם רישיונות דיג לכול השנה, בשלב השלישי תראו איך הביזיון הכי גדול בחיים שלכם משתלט עליכם וללא שתוכלו לעשות כלום!!!!
תוציאו את האצבע שלכם מהתחת ותתעוררו!!
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
(אלון)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

תודה על הסיכום רפי 
בהחלט עושה סדר בראש ומאיר על העניין המסובך הזה 

יש שני סעיפים שמביאים לי את הסעיף.
הראשון, הכספים שנאספו על ידי חברי איספא.
מדובר על קומץ חברים שהדבר היחיד שיש להם זו מוטיבציה מטורפת אבל שום דבר מעבר.
כתבתי בקבוצת ההיגוי ואני חוזר וכותב גם כאן:
איך זה ייתכן שקומץ אנשים מחזיקים בכספי הציבור ומסרבים לשחרר אותו לטובת המהלך היחיד שיש כרגע שיכול לשרת גם אותם??
זה פשוט הזוי  וואלה לא יודע

אני קורא כאן לכול אותם החברים שתרמו כסף באותו ערב בזייתן, שידרשו את העברתו לי.ע.ד מיידית!!
אולי כדאי לנסח מכתב דרישה מסודר עם מקום להחתמה ולהעביר אותו לחברים שתרמו ולאחר מכן לשגר לאותו קומץ חברים באיספא...

הדבר השני זה חוסר התגובתיות של החברים.
חוסר תגובתיות מתחיל בהתעלמות מהודעות מהסוג הזה, הן ממשיכות בחוסר תגובתיות לדוחות, היא משתרשת ומחלחלת ומרקיבה כול פינה טובה ובסופו של דבר מביאה לכך שאפילו 100 ש"ח מזורגגים לא נתרמים למען משהו שעשוי לעשות את ההבדל שבין כן מותר לדוג לאסור לדוג!!!!!!!!!
בשלב הראשון יאסרו עליכם לדוג 3-4 חודשים בשנה, בשלב השני יכפו עליכם רישיונות דיג לכול השנה, בשלב השלישי תראו איך הביזיון הכי גדול בחיים שלכם משתלט עליכם וללא שתוכלו לעשות כלום!!!!
תוציאו את האצבע שלכם מהתחת ותתעוררו!!

אהבתי את הניסוח המשוחרר
סוף סוף מתחילים לשחרר את הרסן אתה בסדר
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בס"ד

רפי, המון תודה רבה על העדכון.
ממש שמחתי לקרוא על ההתקדמות החיובית בעניין.
אני מקווה שההצלחה הזו תדרבן יותר אנשים עכשיו שחושבים שאין סיכוי להצליח.
חייבים להבין שלבד זה לא יעבוד.... רק ביחד אפשר להצליח
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
צחי.א

חבר פורום
*

מנותק מנותק

רפי כל הכבוד על המאמץ והנתינה שאתה ושאר החברים עושים ע"מ להציל את מצב הדגה שלנו, המאמצים נושאים פרי , רק חבל שכמו שנאמר כאן אנשים מתקשים לפתוח את הארנק במקצת, אך בפעם הבאה שיבקרו בחנות דייג לא יתקשו להוציא גם מאות שקלים בשביל ציוד, רק מה שהם כנראה לא מבינים שלא רחוק היום שבו לא יהיה להם שימוש לציוד זה, אני תרמתי ואני שמח לתרום שנית , מחזק את ידיכם ומקווה ששאר החברים בפורום יתעוררו ויתרמו למאמץ ולא רק ידברו גבוהה במילים, הגיע הזמן למעשים
צחי.א

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אני מציע לשים באנר שמתעדכן עם הסכום שנשאר לצורך המשך התביעה, אולי אם זה יקפוץ בעיניים בכל פעם שהחברים נכנסים לפורום זה ייתן מוטיבציה קצת לתרום
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

אני מציע לשים באנר שמתעדכן עם הסכום שנשאר לצורך המשך התביעה, אולי אם זה יקפוץ בעיניים בכל פעם שהחברים נכנסים לפורום זה ייתן מוטיבציה קצת לתרום
זה רעיון מעניין  אתה בסדר

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC