פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
   ריג לכינרת ובנוגע לחוף |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: ריג לכינרת ובנוגע לחוף (נקרא 2950 פעמים) |
הדפסה |
|
Cor1z
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שמעתי מחבר על ריג מיוחד לכינרת - סביבל קרס 8 (?) משקולת קונוס מה אתם אומרים? בשביל שלא יגע באבנים,אני הולך לחוף סיסיתא,יש בו הרבה אבנים,אז מה דעתכם על הריג? דג עם תירס,איזה קרס לקחת : 2 חכות פתיונות ו-1 בוס(דג מסירה מתנפחת),בכל מקרה יש לי חכה אחת קלה(חכה אחת מהפתיונות די קלה,אני עושה איתה SF),אני ינסה לדוג איתה מהסירה המתנפחת יחד עם הבוס,מה אתם אומרים לגבי זה?,אין סכנה של זרמים ב-6 בבוקר? שוב אני מציין שאני הולך לחוף סוסיתא,יש לכם אולי מקומות טובים שם? לגבי הפיתיון תירס מפחית שימורים זה בסדר נכון? תודה רבה
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
לגבי הריג, המשקולת היא זו שנתקעת ובטח שלא קרס 8. לגבי אזור חוף סוסיתא, הקרקע שם די נקיה ומקסימום חלוקי נחל שלא יפריעו... אם אתה הולך על פיתיונות, הייתי הולך על ריג פשוט מתחת למשקולת רצה. לגבי גודל קרס, אם אתה מחפש לתפוס דגים ולא משנה מה, גודל 8 יהיה בסדר (שווה לשקול קרס נוסף מעל למשקולת) אבל אני הייתי הולך על קרס גודל 2 או 3 ובצק פיתה קשה. המושטים יפרקו אותו, זה בטוח. השאלה אם יגיע לפניהם משהו קצת יותר רציני מעדדי... תירס מקופסה עובד כמו בצק, תולעים ואפילו חזה עוף או לבבות אם בא לך פייט עם שפמנון. דגיגים קטנים גם יעבוד ולא רק על שפמנונים אלא מושטים גדולים ואפילו ביניות. לגבי הבוס בסירה מתנפחת, נראה לי מיותר ומאד לא נוח, מה גם שבמרחק מהחף הדגים נמצאים קרוב לקרקעית בדר"כ ולא קרוב לפני המים. בנסיבות שאתה מתאר, הייתי לוקח שתי חכות רולר, פידרים וקרס בודד עם פיתיון או הייר ריג עם תירס ומחפש קרפיונים. מניח שהדיג שלך יסתיים בסביבות 8 או 9 בגלל הסירות שעוברות שם תדיר... מזכיר לך שבעין גב יש חניית סירות גדולה ושירותי הורדת סירות למים... בהצלחה 
|
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
Cor1z
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
לגבי הריג, המשקולת היא זו שנתקעת ובטח שלא קרס 8. לגבי אזור חוף סוסיתא, הקרקע שם די נקיה ומקסימום חלוקי נחל שלא יפריעו... אם אתה הולך על פיתיונות, הייתי הולך על ריג פשוט מתחת למשקולת רצה. לגבי גודל קרס, אם אתה מחפש לתפוס דגים ולא משנה מה, גודל 8 יהיה בסדר (שווה לשקול קרס נוסף מעל למשקולת) אבל אני הייתי הולך על קרס גודל 2 או 3 ובצק פיתה קשה. המושטים יפרקו אותו, זה בטוח. השאלה אם יגיע לפניהם משהו קצת יותר רציני מעדדי... תירס מקופסה עובד כמו בצק, תולעים ואפילו חזה עוף או לבבות אם בא לך פייט עם שפמנון. דגיגים קטנים גם יעבוד ולא רק על שפמנונים אלא מושטים גדולים ואפילו ביניות. לגבי הבוס בסירה מתנפחת, נראה לי מיותר ומאד לא נוח, מה גם שבמרחק מהחף הדגים נמצאים קרוב לקרקעית בדר"כ ולא קרוב לפני המים. בנסיבות שאתה מתאר, הייתי לוקח שתי חכות רולר, פידרים וקרס בודד עם פיתיון או הייר ריג עם תירס ומחפש קרפיונים. מניח שהדיג שלך יסתיים בסביבות 8 או 9 בגלל הסירות שעוברות שם תדיר... מזכיר לך שבעין גב יש חניית סירות גדולה ושירותי הורדת סירות למים... בהצלחה  תודה רבה על התשובה המהירה ! מה זה משקולת רצה ? וריג פשוט : משקולת--סביבל--קרס? -------------------------------------- דגיגים קטנה זאת אומרת לתפוס מושט בגודל של אצבע ולתפור עליו קרס? לגבי הסירה מתנפחת,אפשרי להוריד את הפיתיון למטה עם הרולר לא? ולגבי הקרסים והפיתות,יש לי משקלי זריקה 80-150 זה בסדר דרך אגב,אני זה אותו אחד מהאשכול "סט מתחיל" במים מלוחים,לפי מה שאני יודע לדיג קרפיונים צריך ציוד כבד וציוד שיכול לזרוק רחוק,שזה לא הציוד שלי.דרך אגב אני מעוניין לתרגט שפמנונים בחכה 1 ולתרגט את כל הדגים בכינרת בחכה 2,זה בסדר? איזה קרס אני אמור לקנות כל אחת? ולא הבנתי ממש לגבי הפתיונות,לפי מה שהבנתי אין פיתיון מיוחד וכל הדגים בכינרת אוכלים את הפתיונות האלה? וזה לא משנה איזה אחד מהם?(תקן אותי אם אני טועה,ככה הבנתי) לגבי הקפיץ,נראלי אני לא יקח,אני רק מתחיל ואני לא רוצה להיתעסק בכל זה כרגע,מעדיף להיתעסק בזה אחרכך עם ציוד יותר חזק
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
כיוון שאמרת שאתה עם סירה מתנפחת אין משמעות למרחק הטלה , פשוט הוצא את הפתיון עם הסירה והורד אותו בנקודה שמתאימה לך.
|
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
Cor1z
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
כיוון שאמרת שאתה עם סירה מתנפחת אין משמעות למרחק הטלה , פשוט הוצא את הפתיון עם הסירה והורד אותו בנקודה שמתאימה לך.
מה זה משקולת רצה? ואיך מכינים בצק פיתה? תודה רבה על העזרה (:
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
משקולת רצה הכוונה למשקולת עם חור שהחוט הראשי מושחל דרכה ונקשר לסוויבל מתחתיה. אל הסוויבל בצידו השני קושרים את הריג עם הקרס. בצק פיתה מכינים מ..............................................פיתה  קח פיתה, הרטב אותה מעט, לוש עד קבלת בצק אחיד ומגובש. אתה מוכן 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
Cor1z
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
משקולת רצה הכוונה למשקולת עם חור שהחוט הראשי מושחל דרכה ונקשר לסוויבל מתחתיה. אל הסוויבל בצידו השני קושרים את הריג עם הקרס. בצק פיתה מכינים מ..............................................פיתה  קח פיתה, הרטב אותה מעט, לוש עד קבלת בצק אחיד ומגובש. אתה מוכן  תודה רבה: למשל משקולת פאקמן ומשקולת ביצה? קרס לשפמנון קרס 4 יספיק? וכמה זמן בערך לעשות את הבצק לפני היציאה למים? ואיך למנוע מהבפצק ליפול? תודה רבה אתה לא יודע כמה אתה עוזר לי !!!!!!!
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
משקולת רצה הכוונה למשקולת עם חור שהחוט הראשי מושחל דרכה ונקשר לסוויבל מתחתיה. אל הסוויבל בצידו השני קושרים את הריג עם הקרס. בצק פיתה מכינים מ..............................................פיתה  קח פיתה, הרטב אותה מעט, לוש עד קבלת בצק אחיד ומגובש. אתה מוכן  תודה רבה: למשל משקולת פאקמן ומשקולת ביצה? קרס לשפמנון קרס 4 יספיק? וכמה זמן בערך לעשות את הבצק לפני היציאה למים? ואיך למנוע מהבפצק ליפול? תודה רבה אתה לא יודע כמה אתה עוזר לי !!!!!!! משקולת פאקמן היא לא משקולת רצה הכוונה למשקולת כבדה יותר עם חור באמצע את הבצק פיתה תעשה במקום הבצק לא ייפול אם הוא בצקי (?!)
|
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
משקולת רצה הכוונה למשקולת עם חור שהחוט הראשי מושחל דרכה ונקשר לסוויבל מתחתיה. אל הסוויבל בצידו השני קושרים את הריג עם הקרס. בצק פיתה מכינים מ..............................................פיתה  קח פיתה, הרטב אותה מעט, לוש עד קבלת בצק אחיד ומגובש. אתה מוכן  תודה רבה: למשל משקולת פאקמן ומשקולת ביצה? קרס לשפמנון קרס 4 יספיק? וכמה זמן בערך לעשות את הבצק לפני היציאה למים? ואיך למנוע מהבפצק ליפול? תודה רבה אתה לא יודע כמה אתה עוזר לי !!!!!!! המשקות זו משקולת לדיג חופי. בדר"כ בצורת קונוס עם חור עובר אבל יכולה להיות גם בצורות אחרות עם חור עובר. משקלים בין 30-1500 גרם. תלוי בצורך שלך...  קרס 4 לשפמנון זה בסדר ואפשר גם יותר גדול. השאלה היא איזה חוט יש לך והאם אתה הולך להפעיל כוח עם ציוד כבד מה שעלול להביא לשבירה או פתיחה של הקרס אם הוא קטן מדי או חלש מדי. בגדול, קרס 4 אמור להיות מספיק... את הבצק אתה יכול להכין גם יום לפני ואפשר רגע לפני שאתה מתחיל לדוג במקום. אם הבצק לא רך מדי וספוג מים, הוא יחזיק גם 10 הטלות רצופות מבלי ליפול... נראה לי שהגיע הזמן שתעשה סיבוב בפינת המאמרים ותקרא קצת חומר. לא רק על מה שבא לך כרגע אלא בכלל כי יש המון אינפורמציה שתעזור לך גם בסגנונות דיג אחרים כמו ז'ירז'ור או דיג קרפיונים . http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=41&Itemid=194
|
|
|
|
Cor1z
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
משקולת רצה הכוונה למשקולת עם חור שהחוט הראשי מושחל דרכה ונקשר לסוויבל מתחתיה. אל הסוויבל בצידו השני קושרים את הריג עם הקרס. בצק פיתה מכינים מ..............................................פיתה  קח פיתה, הרטב אותה מעט, לוש עד קבלת בצק אחיד ומגובש. אתה מוכן  תודה רבה: למשל משקולת פאקמן ומשקולת ביצה? קרס לשפמנון קרס 4 יספיק? וכמה זמן בערך לעשות את הבצק לפני היציאה למים? ואיך למנוע מהבפצק ליפול? תודה רבה אתה לא יודע כמה אתה עוזר לי !!!!!!! המשקות זו משקולת לדיג חופי. בדר"כ בצורת קונוס עם חור עובר אבל יכולה להיות גם בצורות אחרות עם חור עובר. משקלים בין 30-1500 גרם. תלוי בצורך שלך...  קרס 4 לשפמנון זה בסדר ואפשר גם יותר גדול. השאלה היא איזה חוט יש לך והאם אתה הולך להפעיל כוח עם ציוד כבד מה שעלול להביא לשבירה או פתיחה של הקרס אם הוא קטן מדי או חלש מדי. בגדול, קרס 4 אמור להיות מספיק... את הבצק אתה יכול להכין גם יום לפני ואפשר רגע לפני שאתה מתחיל לדוג במקום. אם הבצק לא רך מדי וספוג מים, הוא יחזיק גם 10 הטלות רצופות מבלי ליפול... נראה לי שהגיע הזמן שתעשה סיבוב בפינת המאמרים ותקרא קצת חומר. לא רק על מה שבא לך כרגע אלא בכלל כי יש המון אינפורמציה שתעזור לך גם בסגנונות דיג אחרים כמו ז'ירז'ור או דיג קרפיונים . http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=41&Itemid=194כן התכוונתי לקונוס בהתחלה חחח,יש לי חוט 28 זה אמור להספיק?
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
תעבוד נכון, תשתמש בקלאץ' בתבונה, עם חוט 0.28 אתה תוציא כמעט כול דג בכנרת 
|
|
|
|
Cor1z
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תעבוד נכון, תשתמש בקלאץ' בתבונה, עם חוט 0.28 אתה תוציא כמעט כול דג בכנרת  smy:תודה רבה אתה וכל השאר עזרתם לי לי מאוד
|
|
|
|
Cor1z
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תעבוד נכון, תשתמש בקלאץ' בתבונה, עם חוט 0.28 אתה תוציא כמעט כול דג בכנרת  קניתי קרס - 4 ,8 משקולת קונוס 80G הכל בסדר נכון? דרך אגב חכה אחת קרס 8 בשביל האקשן וחכה 4 בשביל לתפוס דגים קצת יותר גדולים מה דעתך לגבי זה?,קרס 8 תהיה עם תירס וקרס 4 תיהיה עם בצק פיתה סבבה? דרך אגב מתי לדוג שפמנונים?ומתי מושטים? וביניות וכל הסוגים האלה? אפשר בלילה ובזריחה?זה לא באמת משנה מתי? ואפשרי לדוג שפמנונים עם בצק? אני ינסה גם חזה עוף כמובן לגבי הדיג מהסירה עם הרולר איזה קרס לקחת לשם?ואפשר ללכת גם משם עם משקולת קונוס או שצריך להחליף כל פעם ? תודה רבה עזרתה לי מאוד
|
|
|
|
Cor1z
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תעבוד נכון, תשתמש בקלאץ' בתבונה, עם חוט 0.28 אתה תוציא כמעט כול דג בכנרת  הבצק נופל לי מהקרס אוליי אני עושה משהו לא טוב
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
תעבוד נכון, תשתמש בקלאץ' בתבונה, עם חוט 0.28 אתה תוציא כמעט כול דג בכנרת  הבצק נופל לי מהקרס אוליי אני עושה משהו לא טוב בס"ד אתה כנראה לא לש את הפיתה מספיק וגם יכול להיות שהיא רטובה מדי. אלו שני הסיבות שהבצק נופל מהקרס.
|
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|