פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   rig pulley שאלות |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: rig pulley שאלות (נקרא 3966 פעמים) |
הדפסה |
|
ADIR
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
קודם אני יציין שפניתי ל misha____1985 בהודעה בפרטית והוא עזר לי המון וגם הלל מירושלים שהציע עזרה טלפונית קודם כל תודה נותרו לי מספר שאלות לגבי הריג 1 האם הריג הזה מתאים לעל העונה? 2 לאיזה דגים הוא מתאים לזריקה מהחוף? 3האם חייב שחוט ראשי יהיה מכבל פלדה או אפשר חוט אחר? 4 איזה גודל קרסים מומלץ? בנוסף צרפתי את הריג שאני מעוניין לעשות רציתי לקבל הערות לפני שאני מכין אותו (מיקום של חרוזים אם צריך אורך של חוטים ואורך של הריג)
|
|
עריכה אחרונה: מאי 07, 2016, 13:35:00 PM על ידי ADIR
|
|
|
|
|
גורן
|
לעולם אל תמעיט בערכו של הטימטום הצפוי מראש.... חבר פורום   
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אני אנסה לענות לך
1 האם הריג הזה מתאים לעל העונה?
אני מטרגט אך ורק דגים טורפים בינונים (לברק ,גומבר,טרכון , וכו' ) ומשתמש רק בפולי ריג כל העונה 2 לאיזה דגים הוא מתאים לזריקה מהחוף?
אני מעריך שהתכוונת לדייג על חי , ובשימוש עם מגן פיתיון לפי משקלי הזריקה של החכה שלך תוכל להשתמש בפולי ריג לכל הדגים החיים, היתרון הגדול שלו זה מניעת הסתלסלות הריג וגרימת פלונטר כבר בזמן המעוף, פולי ריג הוא לא סוג של קסם והטלת דג פיתיון לחי חייבת להיות עדינה , וקשתית 3האם חייב שחוט ראשי יהיה מכבל פלדה או אפשר חוט אחר?
לא הבנתי אותך כאן לגמרי ואני מסיק שאתה מתכוון לחוט של הקרסים , לכן במידה ואתה מחפש גומבר אתה יכול לשים פלדה מלא עד הקרסים , לטרכון , לברק , ושאר חסרי השיניים ניילון 0.55\0.60 מעל ומעבר אני משתמש בחוט 0.60 שמסתיים ב20 ס"מ כבל פלדה 50ליב' ( אני סובל מאבו קקה בכל נק' הדייג שלי )
4 איזה גודל קרסים מומלץ?
החל מ0\2 לייבייט ,וכלה בסירקל 0\0-5\6 כל קרס צריכה להתאים לסוג הריג וסוג הפיתיון תריץ חיפוש ביוטיוב ותמצא המון הצגות פיתיון לכל דג
מקווה שעזרתי
|
-------------------------------
אם לא תוותר לעצמך , אף אחד לא יוותר לך ! ! !
|
|
|
ADIR
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
אני אנסה לענות לך
1 האם הריג הזה מתאים לעל העונה?
אני מטרגט אך ורק דגים טורפים בינונים (לברק ,גומבר,טרכון , וכו' ) ומשתמש רק בפולי ריג כל העונה 2 לאיזה דגים הוא מתאים לזריקה מהחוף?
אני מעריך שהתכוונת לדייג על חי , ובשימוש עם מגן פיתיון לפי משקלי הזריקה של החכה שלך תוכל להשתמש בפולי ריג לכל הדגים החיים, היתרון הגדול שלו זה מניעת הסתלסלות הריג וגרימת פלונטר כבר בזמן המעוף, פולי ריג הוא לא סוג של קסם והטלת דג פיתיון לחי חייבת להיות עדינה , וקשתית 3האם חייב שחוט ראשי יהיה מכבל פלדה או אפשר חוט אחר?
לא הבנתי אותך כאן לגמרי ואני מסיק שאתה מתכוון לחוט של הקרסים , לכן במידה ואתה מחפש גומבר אתה יכול לשים פלדה מלא עד הקרסים , לטרכון , לברק , ושאר חסרי השיניים ניילון 0.55\0.60 מעל ומעבר אני משתמש בחוט 0.60 שמסתיים ב20 ס"מ כבל פלדה 50ליב' ( אני סובל מאבו קקה בכל נק' הדייג שלי )
4 איזה גודל קרסים מומלץ?
החל מ0\2 לייבייט ,וכלה בסירקל 0\0-5\6 כל קרס צריכה להתאים לסוג הריג וסוג הפיתיון תריץ חיפוש ביוטיוב ותמצא המון הצגות פיתיון לכל דג
מקווה שעזרתי
תודה לגבי כבל פלדה איזה חוט מוביל אני צריך לשים!? ולקרסים איזה חוט אני צריך לשים? ולגבי התמונות ישנם שתי רגים דומים אבל שונים איזה מהם מומלץ?
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
הפולי ריג זה התמונה השנייה
את הריג אני בונה מחוט 30 ליברות
גורן משתמש ב 0.55 - 0.65 לקרסים כש 20 סנטים אחרונים כבל פלדה בעובי 50 ליברות
שעליו מחוברים הקרסים , ציין שהוא עובד כך בגלל ריבוי האבו קקות שיש בנקודות בהם דג
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
אגב בריג הזה לא נותנים אוקסט הנעילה של הדג היא נעילה עצמית
|
|
|
|
גורן
|
לעולם אל תמעיט בערכו של הטימטום הצפוי מראש.... חבר פורום   
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אדיר שמע בן אדם אני מה זה חלש בכל מה שקשור למחשוב וכו' ניסיתי לקשר לך כל מיני דיונים מלאי אינפורמציה שהתקיימו כאן בפורום אבל אני חסום לחלק מהדיונים לא יודע למה  אולי מישהו מהחבר'ה היותר רציניים ממני יצליח להעלות לך מדיוני העבר בנושא- פולי ריג
|
אם לא תוותר לעצמך , אף אחד לא יוותר לך ! ! !
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
אגב בריג הזה לא נותנים אוקסט הנעילה של הדג היא נעילה עצמית
אני לא בטוח שזה מדויק לחלוטין. בריג שמצורף כאן, יש שימוש בחרוזים מגומי שמונעים תנועה חופשית לגמרי של הריג דרך העין של הסוויבל ורק כשנתפס דג הם מחליקים (או יותר נכון החרוז לכיוון המשקולת מחליק) עד שהיא מגיעה לסוייבל וככה אין זנב מיותר עם משקולת משתוללת בזמן המלחמה עם הדג. אני לא בטוח עד כמה האלסטיות של החוט הראשי פלוס החרוז שמעכב תנועה מהירה וחדה של החוט דרך הסוויבל מאפשר נעיצה מושלמת... במקרה כזה, לא יזיק בכלל לתת הוק סט ולוודא שיש נעילה טובה.
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #8 ב- : מאי 08, 2016, 10:15:19 AM » |
|
גיא בתמונה השניה זה חרוזים לא סטופרים .
Sent from my G7-L01 using Tapatalk
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #9 ב- : מאי 08, 2016, 12:18:34 PM » |
|
גיא בתמונה השניה זה חרוזים לא סטופרים .
Sent from my G7-L01 using Tapatalk
 כך או כך, מבנה הריג הזה לא מאפשר הוקסט מעצמו...
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
ADIR
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שעליו מחוברים הקרסים , ציין שהוא עובד כך בגלל ריבוי האבו קקות שיש בנקודות בהם דג
רגע אז חוט ניילון מוביל 30 LB מספיק? וחוט ניילון לקרסים 60 LB מספיק?
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
רגע אז חוט ניילון מוביל 30 LB מספיק? וחוט ניילון לקרסים 60 LB מספיק? אין ממש חוקיות לחוט המוביל והחוט שאתה עובד איתו בדר"כ יהיה בסדר. את הריג עצמו כדאי לעשות מחוט מונו עבה יותר כי הוא עובר דרך העין של הסוויבל ונוטה להתקמט ולהישבר. כמה שיהיה יותר עבה, ככה הוא יתפתל פחות על עצמו, על המוביל ובכול מה שייגע בו...
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
רגע אז חוט ניילון מוביל 30 LB מספיק? וחוט ניילון לקרסים 60 LB מספיק? אין ממש חוקיות לחוט המוביל והחוט שאתה עובד איתו בדר"כ יהיה בסדר. את הריג עצמו (זה שבין הסוויבל למשקולת) כדאי לעשות מחוט מונו עבה יותר כי הוא עובר דרך העין של הסוויבל ונוטה להתקמט ולהישבר. כמה שיהיה יותר עבה, ככה הוא יתפתל פחות על עצמו, על המוביל ובכול מה שייגע בו... את הריג של הקרס (האדום בתמונה) תעשה איך שבא לך אבל הוא חייב להיות לא פחות מחצי הטסט של החוט למשקולת כי הוא אמור לעומד בעוצמת ההטלה באותה המידה.
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
|
|
|
|
ADIR
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לגבי הריג איזה חוטים כדאי להשתמש? חוט בד או ניילון? מה עובי של החוט? איזה חוטים כדאי להשתמש לקשירת הקרסים!?
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|