בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומים כלליים ושרותים לחברים
| |-+  פינת המטבח והמתכונים (אחראי: shragam)
| | |-+  טרכון טעים בטיגון?
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: טרכון טעים בטיגון?  (נקרא 1903 פעמים) הדפסה
אופק ביטון
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 29

הודעות: 645

טרכון טעים בטיגון?
« ב- : אפריל 16, 2016, 07:17:34 AM »
הוא יוצא יבש?
ולפלט אותו?


Sent from my iPhone using Tapatalk
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 57

הודעות: 14232

בעניין: טרכון טעים בטיגון?
« הגיב #1 ב- : אפריל 17, 2016, 18:39:40 PM »
טרחונים קטנים בטיגון עדין יוצאים בסדר.
הגדולים מתיבשים.
עדיף לפלט ולהקפיץ נתחים שלו או לאכול חי בסביצ'ה או משהו בסגנון.
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

 IP: [ מחובר ]
רהב אליהו

חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 540

בעניין: טרכון טעים בטיגון?
« הגיב #2 ב- : מאי 18, 2016, 16:25:20 PM »
יש עוד שאותה יכירו מי שהיה פעם איש ים/ איש נמל... לצורך המנה הזו לא צריך כלום
לקחת את הטרכון ישר מהים בלי לנקות קשקשים ובלי לפתוח בטן ולהניע על מנגל פחם שכדאי לזרוק גם כמה חתיכות עץ רטובות שיעשו לו אפקט מעושן.
מכיוון שלא מורידים לו את העור והבטן סגורה הדג יטפטף לכם שומן ויעשה ריח מטורף שכל השכונה תבוא לראות מה המהומה.
והטעם שלו מטורף.. הקיבה של הדג מצתמקת..העור יותר כמו נייר כסף והבשר שלו עסיסי ומתקתק ברמות עצבן עצבן

 לחיים לחיים
 IP: [ מחובר ]
דוד חיפה
חבר פורום
***

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 217

בעניין: טרכון טעים בטיגון?
« הגיב #3 ב- : מאי 18, 2016, 16:28:43 PM »
יש עוד שאותה יכירו מי שהיה פעם איש ים/ איש נמל... לצורך המנה הזו לא צריך כלום
לקחת את הטרכון ישר מהים בלי לנקות קשקשים ובלי לפתוח בטן ולהניע על מנגל פחם שכדאי לזרוק גם כמה חתיכות עץ רטובות שיעשו לו אפקט מעושן.
מכיוון שלא מורידים לו את העור והבטן סגורה הדג יטפטף לכם שומן ויעשה ריח מטורף שכל השכונה תבוא לראות מה המהומה.
והטעם שלו מטורף.. הקיבה של הדג מצתמקת..העור יותר כמו נייר כסף והבשר שלו עסיסי ומתקתק ברמות עצבן עצבן
 
 לחיים לחיים
אם אני אשים אותו על מנגל אחרי שהוצאתי לו את הבטן זה יעבוד?
 IP: [ מחובר ]
dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 5047

בעניין: טרכון טעים בטיגון?
« הגיב #4 ב- : מאי 19, 2016, 02:13:20 AM »
לא יודע בקשר ללהשאיר בטן ולהכין לא נראה לי טוב יכול לגרום לטעמי לוואי.
בכללי כדי לקבל הכי טוב מדגים בכלל ומטורפים בפרט זה לנקז דם יש אחרי ההוצאה מהמים ולהכניס לקירור.
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

בעניין: טרכון טעים בטיגון?
« הגיב #5 ב- : יוני 21, 2016, 14:09:55 PM »
יש עוד שאותה יכירו מי שהיה פעם איש ים/ איש נמל... לצורך המנה הזו לא צריך כלום
לקחת את הטרכון ישר מהים בלי לנקות קשקשים ובלי לפתוח בטן ולהניע על מנגל פחם שכדאי לזרוק גם כמה חתיכות עץ רטובות שיעשו לו אפקט מעושן.
מכיוון שלא מורידים לו את העור והבטן סגורה הדג יטפטף לכם שומן ויעשה ריח מטורף שכל השכונה תבוא לראות מה המהומה.
והטעם שלו מטורף.. הקיבה של הדג מצתמקת..העור יותר כמו נייר כסף והבשר שלו עסיסי ומתקתק ברמות עצבן עצבן

 לחיים לחיים

אני מבין שניסית רהב?
כיס המרה לא פיזר מרירות בבשר הדג?

טרחונים קטנים בטיגון עדין יוצאים בסדר.
הגדולים מתיבשים.
עדיף לפלט ולהקפיץ נתחים שלו או לאכול חי בסביצ'ה או משהו בסגנון.

דעתי זהה...
ואם טיגון של טרחון גדול - אז לפלט ולתת צריבה (טיגון קצרצר) על פילה חתוך דק...
עריכה אחרונה: יוני 21, 2016, 14:12:02 PM על ידי rafi
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
(אלון)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 55

הודעות: 4207

בעניין: טרכון טעים בטיגון?
« הגיב #6 ב- : יוני 21, 2016, 17:16:51 PM »
יש עוד שאותה יכירו מי שהיה פעם איש ים/ איש נמל... לצורך המנה הזו לא צריך כלום
לקחת את הטרכון ישר מהים בלי לנקות קשקשים ובלי לפתוח בטן ולהניע על מנגל פחם שכדאי לזרוק גם כמה חתיכות עץ רטובות שיעשו לו אפקט מעושן.
מכיוון שלא מורידים לו את העור והבטן סגורה הדג יטפטף לכם שומן ויעשה ריח מטורף שכל השכונה תבוא לראות מה המהומה.
והטעם שלו מטורף.. הקיבה של הדג מצתמקת..העור יותר כמו נייר כסף והבשר שלו עסיסי ומתקתק ברמות עצבן עצבן

 לחיים לחיים

אני מבין שניסית רהב?
כיס המרה לא פיזר מרירות בבשר הדג?

טרחונים קטנים בטיגון עדין יוצאים בסדר.
הגדולים מתיבשים.
עדיף לפלט ולהקפיץ נתחים שלו או לאכול חי בסביצ'ה או משהו בסגנון.

דעתי זהה...
ואם טיגון של טרחון גדול - אז לפלט ולתת צריבה (טיגון קצרצר) על פילה חתוך דק...


מנסיון שלי טרכונים גדולים דווקא יצאו מעולה בחריימה
לחתוך לפרוסות יחסית עבות ולשים ברוטב
אבל יש פה דגש אחד מאוד מאוד גדול ומכריע
את הדג יש להכניס לרוטב כשהרוטב כבר מוכן
יש לתת לדג להתבשל ברוטב למשך דקה אחת בדיוק על השעון ולכבות את הגז אחרת הדג הופך להיות סוליה
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!