פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   גריסת מכמורות והוצאתן מהים? אמיתי או אחיזת עיניים?! |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: גריסת מכמורות והוצאתן מהים? אמיתי או אחיזת עיניים?! (נקרא 2458 פעמים) |
הדפסה |
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
הכותרת בקישור הזה: http://www.news1.co.il/Archive/001-D-376539-00.htmlומתוך הכתבה = ציטוט: חורי רשתות הדיג יוגדלו בתוך שבוע יימצא הסדר בין הדייגים לבין משרדי הממשלה לגריסת ספינות המכמורת והוצאתן מהים במקביל יובאו תקנות לאישור ועדת הכלכלהמשרד החקלאות ממשיך לפעול למען המשך קיומה של הדגה בישראל לטובת הגנה על משאב הדגה ועל הסביבה הימית בים התיכון, בכנרת ובים סוף ובמטרה לאזן בין ממשק הדיג לבין צורכי הדייגים והדרישות הסביבתיות התקיים (יום ב', 7.3.16) דיון לתוך הלילה בהובלת יו"ר ועדת הכלכלה, איתן כבל.
הדיון, שהתקיים בהשתתפות מנכ"ל משרד החקלאות, שלמה בן-אליהו וצוות מצומצם הכולל את נציג משרד האוצר, נציגי החברה להגנת הטבע נציגי רשות הטבע והגנים ונציגי הדייגים (המכמורתנים), נערך מתוך מחויבותו של כבל, שרואה חשיבות רבה לשמירה על הים ועל מצב הדגה שהולך ומדלדל בעקבות דיג יתר.
כבל ביקש ממשרדי החקלאות והאוצר להגיע להסדר למתן פיצוי ראוי והולם למצוא בתוך שבוע הסדר בין הדייגים לבין משרדי הממשלה לגריטת ספינות המכמורת (הוצאתן מהים). בסיום ההסדר יובאו התקנות לאישור הוועדה. במקביל, משרד החקלאות עובד בשיתוף פעולה עם אגף התקציבים לצורך מתן פיצוי הולם וראוי לדייגי ספינות המכמורת.
התקנות העדכניות נועדו להרחיב את סמכויות האכיפה של משרד החקלאות, כך שהדבר יוביל לשיפור ניכר בניהול משאב הדגה, הסביבה הימית וערכי הטבע, וזאת לצד שמירה על הדייגים. התקנות גובשו במטרה לשמור על משאב הדגה בישראל וכוללות: הגבלת תקופת הדיג בעיקר בעונת הרבייה; הגבלת אזורי הדיג למניעת דיג בשמורות טבע ובאזורי קינון; הגדלת גודל החורים ברשתות הדיג בכדי למנוע לכידת דגים קטנים; הגדרת שיטות דיג אסורות; הגבלת פעילות הדיג בעונת הרבייה של דגים בים התיכון ובכנרת, והגבלה של דיג באזורים שונים במרחב הים התיכון. כל זאת לצד שמירה על הדייגים וצמצום הפגיעה בהם.
כאמור, לאורך העשורים האחרונים קיימת מגמה של הידלדלות משאב הדגה בים התיכון הנובעת מדייג יתר, אך גם מתהליכים טבעיים, כגון: התחממות גלובלית, ופעילות פיתוח, כגון: הרחבת תעלת סואץ.
מנכ"ל משרד החקלאות בן-אליהו ציין כי מחויבותו של יו"ר ועדת הכלכלה לדייגים ולשמירת הדגה בים התיכון תוביל להתקנת התקנות ולשמירה על הדייגים.להגיד לכם את דעתי האישית?! חרטא ברטא.... אם יהיה הסכם או הוראת חוק שתיושם לגריסת המכמורות או הוצאתן מהים, לא תוך שבוע אלא עד פסח (לדעתי ולצערי גם לא הרבה אחרי פסח), ארקוד עם חוטיני סלסה מול משרד החקלאות - ואני רגוע שלא אאלץ לעמוד בזה... הנושא עלה לא פעם במהלך 7 השנים האחרונות, כולל הצהרות ותכניות, בפועל אף טרול לא יצא מהים. משרד החקלאות ובפרט אגף הדיג, עד כה הוכיחו התנהלות עקומה וקלוקלת... לצד שפע הצהרות עדיין לא עשו שום דבר טוב משך שנים... ח"כ כבל רוצה לעשות ולהראות עשיה... וללא קשר, כל הודעה לעתונות נותנת פומבי (חלק מהפוליטיקה), הכסף אם יגיע - יגיע ממשרד האוצר, ושר האוצר איננו ממפלגתו של כבל... לא נראה לי שהשר כחלון יזרים כסף כדי להוציא את ח"כ כבל גדול... לא נראה לי שהשר אורי אריאל יפעל להוציא את ח"כ גדול... כולם ייתנו הצהרות בומבסטיות ולא יקרה שום דבר, מלבד אולי האשמות הדדיות בין הפוליטיקאים... ומעולם לא רציתי לטעות כפי שאני רוצה לטעות הפעם...
|
-------------------------------
|
|
|
yosi asuline
|
חבר פורום
מנותקגיל:
47
אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר
|
|
כן קראתי את הכתבה הזאת פה בפורום ובאמת תהיתי מה קרה פתאום הכל הפוך על הפוך תודה שהבהרת את הסיטואציה החשוכה הזאת ואם זה כן יקרה ואמן שכן אני בא אתך לרקוד מול משרד החקלאות (לא יודע בנוגע לחוטיני  )
|
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
הכל לא נראה לך רפי, זה ברור.. השאלה אם בסוף אתה תצא טועה..(ואז נראה היסטוריה מול העיניים) האם תעמוד בהתחייבות שלך? להזכירך: " ארקוד עם חוטיני סלסה מול משרד החקלאות " זה הייתי רוצה לראות  ואני אהיה שם לראות ואזמין עוד כמה חברים לצפות 
|
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
הכל לא נראה לך רפי, זה ברור.. השאלה אם בסוף אתה תצא טועה..(ואז נראה היסטוריה מול העיניים) האם תעמוד בהתחייבות שלך? להזכירך: " ארקוד עם חוטיני סלסה מול משרד החקלאות " זה הייתי רוצה לראות  ואני אהיה שם לראות ואזמין עוד כמה חברים לצפות  1. המשפט הראשון שלך לוקה בשגיאה מובנית: יש דברים שנראים לי ואני מאמין בהם... היכן שהמכלול של עובדות, נתונים ודרך התנהלות, גורם לי שלא להאמין, אינני מאמין. 2. צר לי לאכזב אותך סאמח, אתה לא תהיה שם וגם לא אני.... בפסח תצטרך לכתוב "צדקת רפי", ואזכיר לך.... והלוואי שיסתבר כי טעיתי... 3. אתה מוכן להתערב על ארוחת גורמה במסעדת דגים, המפסיד מזמין?! 
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
כן קראתי את הכתבה הזאת פה בפורום ובאמת תהיתי מה קרה פתאום הכל הפוך על הפוך תודה שהבהרת את הסיטואציה החשוכה הזאת ואם זה כן יקרה ואמן שכן אני בא אתך לרקוד מול משרד החקלאות (לא יודע בנוגע לחוטיני  ) יוסי, במקום חוטיני - תתחייב על חצאית מיני וגרביונים...  אל דאגה, לא לא יקרה.... ואם יקרה הנס - מוכן לרקוד... כמה כוסות וויסקי לפני כן ויהיה בסדר... ובכל זאת, לצערנו זה לא יקרה.. 
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
הכל לא נראה לך רפי, זה ברור.. השאלה אם בסוף אתה תצא טועה..(ואז נראה היסטוריה מול העיניים) האם תעמוד בהתחייבות שלך? להזכירך: " ארקוד עם חוטיני סלסה מול משרד החקלאות " זה הייתי רוצה לראות  ואני אהיה שם לראות ואזמין עוד כמה חברים לצפות  1. המשפט הראשון שלך לוקה בשגיאה מובנית: יש דברים שנראים לי ואני מאמין בהם... היכן שהמכלול של עובדות, נתונים ודרך התנהלות, גורם לי שלא להאמין, אינני מאמין. 2. צר לי לאכזב אותך סאמח, אתה לא תהיה שם וגם לא אני.... בפסח תצטרך לכתוב "צדקת רפי", ואזכיר לך.... והלוואי שיסתבר כי טעיתי... 3. אתה מוכן להתערב על ארוחת גורמה במסעדת דגים, המפסיד מזמין?!  מזמין אותך לארוחה בלי קשר..מבחינתי לארח אותך זה רווח, לא הפסד 
|
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
הכל לא נראה לך רפי, זה ברור.. השאלה אם בסוף אתה תצא טועה..(ואז נראה היסטוריה מול העיניים) האם תעמוד בהתחייבות שלך? להזכירך: " ארקוד עם חוטיני סלסה מול משרד החקלאות " זה הייתי רוצה לראות  ואני אהיה שם לראות ואזמין עוד כמה חברים לצפות  1. המשפט הראשון שלך לוקה בשגיאה מובנית: יש דברים שנראים לי ואני מאמין בהם... היכן שהמכלול של עובדות, נתונים ודרך התנהלות, גורם לי שלא להאמין, אינני מאמין. 2. צר לי לאכזב אותך סאמח, אתה לא תהיה שם וגם לא אני.... בפסח תצטרך לכתוב "צדקת רפי", ואזכיר לך.... והלוואי שיסתבר כי טעיתי... 3. אתה מוכן להתערב על ארוחת גורמה במסעדת דגים, המפסיד מזמין?!  מזמין אותך לארוחה בלי קשר..מבחינתי לארח אותך זה רווח, לא הפסד  סאמח...  מאחר וזה הדדי - אז התערבנו...  ומחוץ להתערבות, מסקרן לשמוע - מה דעתכם חברים?
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
מקווה שרפי ירקוד עם חוטיני, אבל אני פסימי ולא נזכה לראות את זה 
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
קשה לי להאמין אבל עדיין מקווה
|
|
|
|
|
אמן יגרטו להם את הצורה,הים התיכון גוסס וקרוב לנקודת קריסה אקולוגית... הייתי רוצה להאמין שהדברים יקרו,אבל מאוד פסימי בעניין,הלוואי וטועה , צריך להרחיק את הרשתות מהחוף לפחות 1.5 קילומטר מלבד הגדלת העין,החודש איבדתי דמויים יקרים שזרזרתי בחושך בכמה מקומות בדרום,כמות הרשתות במרחק אפס הם עצומות,הכל סגור והים צועק הצילו רשתות בצורת ,ח,ר,ך,וסתם ן של חצי קילומטר ראיתי גריפות של ביביי פלמידות בכמויות אדירות ביבי ברקודות כל דגי הריף בגדלים של חצי כף יד והניצול ללא רחמים כואב בלב....
|
|
|
|
גורן
|
לעולם אל תמעיט בערכו של הטימטום הצפוי מראש.... חבר פורום   
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
אמן יגרטו להם את הצורה,הים התיכון גוסס וקרוב לנקודת קריסה אקולוגית... הייתי רוצה להאמין שהדברים יקרו,אבל מאוד פסימי בעניין,הלוואי וטועה , צריך להרחיק את הרשתות מהחוף לפחות 1.5 קילומטר מלבד הגדלת העין,החודש איבדתי דמויים יקרים שזרזרתי בחושך בכמה מקומות בדרום,כמות הרשתות במרחק אפס הם עצומות,הכל סגור והים צועק הצילו רשתות בצורת ,ח,ר,ך,וסתם ן של חצי קילומטר ראיתי גריפות של ביביי פלמידות בכמויות אדירות ביבי ברקודות כל דגי הריף בגדלים של חצי כף יד
והניצול ללא רחמים כואב בלב....
שני דברים לי להוסיף 1. רפי אני מצטרף אליך , אבל בלי חוטיני ועם השנורקל בחוץ  2. בהמשך לדברי דוראדו , בכל המהומה סביב המכמורתנים שכחנו לגמרי את רשתות ההקפה ,הכיתור , הגריפה ,התחוויק ,והצינצולות שהנזק שהן גורמות לסביבת החוף שבין קו השטיפה לריפים ב30 מטר הוא משפיע ישירות על התחביב שכולנו אוהבים -דייג מהחוף אני מקווה שביום שאחרי השבתת צי המכמורתנים המפואר של מדינת ישראל , פתאום נגלה כולנו שאנחנו עדיין תקועים עם יתר שיטות הדייג ההרסניות שמזמן כבר טופלו ביתר העולם , ואולי עוד יקום איזה פוליטיקאי שיחשוב שזה מספיק חשוב...........אבל במחשבה שניה כנראה שסיפורים כאלה יש רק באגדות והיחידים שחיו עד היום באושר ועושר הם הח"כים , והשרים שהסתלבטו עלינו עד עצם היום הזה............. דבר אחרון - רפי יישר כח , על כמות האנרגיה וההשקעה מסביב לכל העיניין הלוואי והייתי מסוגל להשתחרר ולעסוק כמוך בדבר הזה , החשוב כל כך לשרותך תמיד במה שאצליח גורן
|
אם לא תוותר לעצמך , אף אחד לא יוותר לך ! ! !
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
כן קראתי את הכתבה הזאת פה בפורום ובאמת תהיתי מה קרה פתאום הכל הפוך על הפוך תודה שהבהרת את הסיטואציה החשוכה הזאת ואם זה כן יקרה ואמן שכן אני בא אתך לרקוד מול משרד החקלאות (לא יודע בנוגע לחוטיני  ) יוסי, במקום חוטיני - תתחייב על חצאית מיני וגרביונים...  אל דאגה, לא לא יקרה.... ואם יקרה הנס - מוכן לרקוד... כמה כוסות וויסקי לפני כן ויהיה בסדר... ובכל זאת, לצערנו זה לא יקרה..  רפי אם זה כן יקרה הוויסקי עלי אני אקח יום חופש בשביל זה ואני ישקה גם את העוברים והשבים שווה להראות את השרשור הזה לכחלון. אולי זה ישנה את דעתו 
|
|
|
|
אליהו בנימין
|
"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי" חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
תמיד חשבתי שגם אני בעד שיגרסו לקציצות דקות את כל המכמורות והטרולים.. עד השרשור הזה  לא יודע מה קורה לי.. אולי אני פשוט איך לומר... לא בקטע 
|
|
|
|
ilan62
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
במדינה הזו תישעים אחוז ממה שכותבים בעיתון זה בלוף ופוליטיקה  עד שלא רואה בעיניים לא מאמין לשום דבר
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|