פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   לא מזהה את הדג |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
דו"ח דיג: לא מזהה את הדג (נקרא 2333 פעמים) |
הדפסה |
|
|
תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: | 4/1/2012 | שרון: חדרה (קיסריה/גבעת אולגה) | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים |
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
16:00 | פילוטה - | סרגוס (סרגוס משורטט) | | |
הדו"ח:שלום לכולם לפני כמה ימים לקחתי את הילדים ליום של כיף בחוף הים - נו איך אפשר בלי לנסות לדוג - אבל האמת אי אפשר כי אתה בעיקר איתם כי הבטחת להיות רק איתם - אז מתחיל ללמד אותם לדוג קצת - מוציאים כמה סרגוסים ודג שבהתחלה חשבתי שהוא לוקוס אבל אני לא בטוח כבר - לא יודע מה הדג הזה. אנא עזרתכם בזיהוי הדג. תודה מראש
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
דג נצרן חזיר ים
משפחת הנצרנים משלבת בתוכה מגוון רחב של דגי נצרן וכל אחד יש אישיות משל עצמו , חלקם יהיו בעלי צבע חזק ויפה במיוחד וחלקם צבע פשוט, בנוסף לכך ישנם נצרנים שקטים למדיי לעומת זאת ישנם כמה אגרסיביים במיוחד .
משפחת הנצרנים מתאפיינת בדגים בעלי פנים בצורת שפיץ כאשר השפתיים שלהם בולטות בנוסף, לדגים אלו ישנו "קוץ" אשר ממוקם בבטנם וכמה קוצים בחלקו של הסנפיר העליון - הנצרה - מכאן שמם - נצרנים .
הנצרות אלו מספקות לדג הגנה מפני טורפים אחרים והוא משתמש בהם כאשר הוא חש איום מסויים .
|
-------------------------------
|
|
|
argi
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אכן נצרן 
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
נצרן, מה שמכנים חזיר ים... בגודל של עד 1ק"ג- להחזיר לים לגדול... מעל לגודל הזה- מי שאוהב יתענג על מעדן...  אהבתי את הקטע של צירוף הילדים ליום הדרכה בים  לכן חסר לי גם הקטע של החוויה עם הילדים- תפסו סרגוסים או לא, ובעיקר אם נהנו והתלהבו...  ...
|
|
עריכה אחרונה: ינואר 08, 2012, 05:59:20 AM על ידי rafi
|
|
|
|
|
|
נצרן, מה שמכנים חזיר ים... בגודל של עד 1ק"ג- להחזיר לים לגדול... מעל לגודל הזה- מי שאוהב יתענג על מעדן...  אהבתי את הקטע של צירוף הילדים ליום הדרכה בים  לכן חסר לי גם הקטע של החוויה עם הילדים- תפסו סרגוסים או לא, ובעיקר אם נהנו והתלהבו...  ... אכן הילדים נהנו מאוד...אגב הגדול הצליח להוציא סרגוס יפה...איך שהוא התלהב מזה והוא אומר לי אבא איזה כיף זה להוציא סרגוס. עכשיו תהיה לי יותר הבנה בבית שאני יוצא לדייג - אולי הילדים ישכנעו את אמא שאבא לא יכול לפספס חוויה כזאת 
|
|
|
|
|
דג נצרן חזיר ים
משפחת הנצרנים משלבת בתוכה מגוון רחב של דגי נצרן וכל אחד יש אישיות משל עצמו , חלקם יהיו בעלי צבע חזק ויפה במיוחד וחלקם צבע פשוט, בנוסף לכך ישנם נצרנים שקטים למדיי לעומת זאת ישנם כמה אגרסיביים במיוחד .
משפחת הנצרנים מתאפיינת בדגים בעלי פנים בצורת שפיץ כאשר השפתיים שלהם בולטות בנוסף, לדגים אלו ישנו "קוץ" אשר ממוקם בבטנם וכמה קוצים בחלקו של הסנפיר העליון - הנצרה - מכאן שמם - נצרנים .
הנצרות אלו מספקות לדג הגנה מפני טורפים אחרים והוא משתמש בהם כאשר הוא חש איום מסויים .
תודה מוטי
|
|
|
|
אביחי
|
ויקום הגזר ויתן מכות רצח לגנן..והגנן מבסוט רצח! חבר פורום
מנותקגיל:
54
ויקום הגזר ויתן מכות רצח לגנן..והגנן מבסוט רצח!
|
|
אכן הילדים נהנו מאוד...אגב הגדול הצליח להוציא סרגוס יפה...איך שהוא התלהב מזה והוא אומר לי אבא איזה כיף זה להוציא סרגוס. עכשיו תהיה לי יותר הבנה בבית שאני יוצא לדייג - אולי הילדים ישכנעו את אמא שאבא לא יכול לפספס חוויה כזאת  למורה מאכסאל שלום  תאמין לי אין אבל אין על יציאה לדיג עם הילדים 
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
ג'מאל יקירי תמיד יש חידושים בדוחות שלך וכבוד על זה שאתה שואל ולא מתביש או משחק אותה מומחה על ריק...  רוצה לעשות סדר בדברים שנכתבו ולחדד לגבי מה שתפסת: מה שאתה תפסת זה אכן חזיר אבל זה לא סוג החזיר שאנחנו חגגנו עליו בפורידיס!אין לי את השמות בעברית כי ישי לי מגדיר באנגלית אבל הנה כמה דברים על שני סוגים של החזירים: הראשון: זה שנתפס בפורידיס בכמויות ובגדלים שהיו של עד 4 קילו הינו חזיר שנקרא באנגלית Grey Triggerfish או בלטינית Balistes carolinensis. אותו חזיר הינו דג אינדמי לים תיכון, ז"א הוא טבעי לים תיכון ולא מין פולש מים סוף. מאופיין הסוג הזה בשלוש קוצים בחלק העליון של הראש. תראה תמונות בדוחות קודמים של מאמון ושלי לגבי הדג... השני, ומה שאתה תפסת זה לא מה שאנחנו מכירים מדייג בסירות בד"כ אלא זה מין אחר של חזיר ים, פולש מים סוף מגיע לגדלים יותר קטנים (מקסימום שמצוין במגדיך 20 ס"מ בלבד) ומאופיין בקוץ אחד בלבד בחלק העליון של הראש (בניגוד ל3 אצל המין הראשון שאנחנו מוציאים בסירה) והוא צמוד יותר לחופים מאשר לעומקים, בניגוד למין הראשון. המין הזה נקרא באנגלית Lozenge filefish ובלטינית Stephanolepis diaspros. ז"א מין זה לא יגיע לגדלים מכובדים ומה שהיה לך זה לא פרט קטן יחסית אלא זה המימדים הסטנדרטיים... מקוה שעזרתי לחדד את ההבדלים.......
|
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
|
|
|
|
אחלה דוח ! הזכרת לי שאני צריך לפנק את אחותי ולקחת אותה ליום דיג של בוס 
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
ג'מאל יקירי תמיד יש חידושים בדוחות שלך וכבוד על זה שאתה שואל ולא מתביש או משחק אותה מומחה על ריק...  רוצה לעשות סדר בדברים שנכתבו ולחדד לגבי מה שתפסת: מה שאתה תפסת זה אכן חזיר אבל זה לא סוג החזיר שאנחנו חגגנו עליו בפורידיס!אין לי את השמות בעברית כי ישי לי מגדיר באנגלית אבל הנה כמה דברים על שני סוגים של החזירים: הראשון: זה שנתפס בפורידיס בכמויות ובגדלים שהיו של עד 4 קילו הינו חזיר שנקרא באנגלית Grey Triggerfish או בלטינית Balistes carolinensis. אותו חזיר הינו דג אינדמי לים תיכון, ז"א הוא טבעי לים תיכון ולא מין פולש מים סוף. מאופיין הסוג הזה בשלוש קוצים בחלק העליון של הראש. תראה תמונות בדוחות קודמים של מאמון ושלי לגבי הדג... השני, ומה שאתה תפסת זה לא מה שאנחנו מכירים מדייג בסירות בד"כ אלא זה מין אחר של חזיר ים, פולש מים סוף מגיע לגדלים יותר קטנים (מקסימום שמצוין במגדיך 20 ס"מ בלבד) ומאופיין בקוץ אחד בלבד בחלק העליון של הראש (בניגוד ל3 אצל המין הראשון שאנחנו מוציאים בסירה) והוא צמוד יותר לחופים מאשר לעומקים, בניגוד למין הראשון. המין הזה נקרא באנגלית Lozenge filefish ובלטינית Stephanolepis diaspros. ז"א מין זה לא יגיע לגדלים מכובדים ומה שהיה לך זה לא פרט קטן יחסית אלא זה המימדים הסטנדרטיים... מקוה שעזרתי לחדד את ההבדלים....... מסכים עם כול מילה  שמו של הדג "זיפיון מחוספס" והוא אכן מין פולש. מגיע לאורך של 15-20 ס"מ מקסימום. ידוע לי על מספר פעמים שנתפס במרינה בנהריה...
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
motiy10
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
כן נצרן או בשפתינו חזיר ים תאמת לא נתקלתי בכזה צבע באזורינו ותפסתי מספיק מהם
|
|
|
|
shay 38
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
ג'מאל יקירי תמיד יש חידושים בדוחות שלך וכבוד על זה שאתה שואל ולא מתביש או משחק אותה מומחה על ריק...  רוצה לעשות סדר בדברים שנכתבו ולחדד לגבי מה שתפסת: מה שאתה תפסת זה אכן חזיר אבל זה לא סוג החזיר שאנחנו חגגנו עליו בפורידיס!אין לי את השמות בעברית כי ישי לי מגדיר באנגלית אבל הנה כמה דברים על שני סוגים של החזירים: הראשון: זה שנתפס בפורידיס בכמויות ובגדלים שהיו של עד 4 קילו הינו חזיר שנקרא באנגלית Grey Triggerfish או בלטינית Balistes carolinensis. אותו חזיר הינו דג אינדמי לים תיכון, ז"א הוא טבעי לים תיכון ולא מין פולש מים סוף. מאופיין הסוג הזה בשלוש קוצים בחלק העליון של הראש. תראה תמונות בדוחות קודמים של מאמון ושלי לגבי הדג... השני, ומה שאתה תפסת זה לא מה שאנחנו מכירים מדייג בסירות בד"כ אלא זה מין אחר של חזיר ים, פולש מים סוף מגיע לגדלים יותר קטנים (מקסימום שמצוין במגדיך 20 ס"מ בלבד) ומאופיין בקוץ אחד בלבד בחלק העליון של הראש (בניגוד ל3 אצל המין הראשון שאנחנו מוציאים בסירה) והוא צמוד יותר לחופים מאשר לעומקים, בניגוד למין הראשון. המין הזה נקרא באנגלית Lozenge filefish ובלטינית Stephanolepis diaspros. ז"א מין זה לא יגיע לגדלים מכובדים ומה שהיה לך זה לא פרט קטן יחסית אלא זה המימדים הסטנדרטיים... מקוה שעזרתי לחדד את ההבדלים....... מסכים עם כול מילה  שמו של הדג "זיפיון מחוספס" והוא אכן מין פולש. מגיע לאורך של 15-20 ס"מ מקסימום. ידוע לי על מספר פעמים שנתפס במרינה בנהריה... ואני...... סתם מתענג על המידע, ועל הרמה של האנשים כאן בפורום שלנו 
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
|
|
 |
|
|
ג'מאל יקירי תמיד יש חידושים בדוחות שלך וכבוד על זה שאתה שואל ולא מתביש או משחק אותה מומחה על ריק...  רוצה לעשות סדר בדברים שנכתבו ולחדד לגבי מה שתפסת: מה שאתה תפסת זה אכן חזיר אבל זה לא סוג החזיר שאנחנו חגגנו עליו בפורידיס!אין לי את השמות בעברית כי ישי לי מגדיר באנגלית אבל הנה כמה דברים על שני סוגים של החזירים: הראשון: זה שנתפס בפורידיס בכמויות ובגדלים שהיו של עד 4 קילו הינו חזיר שנקרא באנגלית Grey Triggerfish או בלטינית Balistes carolinensis. אותו חזיר הינו דג אינדמי לים תיכון, ז"א הוא טבעי לים תיכון ולא מין פולש מים סוף. מאופיין הסוג הזה בשלוש קוצים בחלק העליון של הראש. תראה תמונות בדוחות קודמים של מאמון ושלי לגבי הדג... השני, ומה שאתה תפסת זה לא מה שאנחנו מכירים מדייג בסירות בד"כ אלא זה מין אחר של חזיר ים, פולש מים סוף מגיע לגדלים יותר קטנים (מקסימום שמצוין במגדיך 20 ס"מ בלבד) ומאופיין בקוץ אחד בלבד בחלק העליון של הראש (בניגוד ל3 אצל המין הראשון שאנחנו מוציאים בסירה) והוא צמוד יותר לחופים מאשר לעומקים, בניגוד למין הראשון. המין הזה נקרא באנגלית Lozenge filefish ובלטינית Stephanolepis diaspros. ז"א מין זה לא יגיע לגדלים מכובדים ומה שהיה לך זה לא פרט קטן יחסית אלא זה המימדים הסטנדרטיים... מקוה שעזרתי לחדד את ההבדלים....... מסכים עם כול מילה  שמו של הדג "זיפיון מחוספס" והוא אכן מין פולש. מגיע לאורך של 15-20 ס"מ מקסימום. ידוע לי על מספר פעמים שנתפס במרינה בנהריה... ואני...... סתם מתענג על המידע, ועל הרמה של האנשים כאן בפורום שלנו  משהו אמר 
|
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
ג'מאל יקירי תמיד יש חידושים בדוחות שלך וכבוד על זה שאתה שואל ולא מתביש או משחק אותה מומחה על ריק...  רוצה לעשות סדר בדברים שנכתבו ולחדד לגבי מה שתפסת: מה שאתה תפסת זה אכן חזיר אבל זה לא סוג החזיר שאנחנו חגגנו עליו בפורידיס!אין לי את השמות בעברית כי ישי לי מגדיר באנגלית אבל הנה כמה דברים על שני סוגים של החזירים: הראשון: זה שנתפס בפורידיס בכמויות ובגדלים שהיו של עד 4 קילו הינו חזיר שנקרא באנגלית Grey Triggerfish או בלטינית Balistes carolinensis. אותו חזיר הינו דג אינדמי לים תיכון, ז"א הוא טבעי לים תיכון ולא מין פולש מים סוף. מאופיין הסוג הזה בשלוש קוצים בחלק העליון של הראש. תראה תמונות בדוחות קודמים של מאמון ושלי לגבי הדג... השני, ומה שאתה תפסת זה לא מה שאנחנו מכירים מדייג בסירות בד"כ אלא זה מין אחר של חזיר ים, פולש מים סוף מגיע לגדלים יותר קטנים (מקסימום שמצוין במגדיך 20 ס"מ בלבד) ומאופיין בקוץ אחד בלבד בחלק העליון של הראש (בניגוד ל3 אצל המין הראשון שאנחנו מוציאים בסירה) והוא צמוד יותר לחופים מאשר לעומקים, בניגוד למין הראשון. המין הזה נקרא באנגלית Lozenge filefish ובלטינית Stephanolepis diaspros. ז"א מין זה לא יגיע לגדלים מכובדים ומה שהיה לך זה לא פרט קטן יחסית אלא זה המימדים הסטנדרטיים... מקוה שעזרתי לחדד את ההבדלים....... מסכים עם כול מילה  שמו של הדג "זיפיון מחוספס" והוא אכן מין פולש. מגיע לאורך של 15-20 ס"מ מקסימום. ידוע לי על מספר פעמים שנתפס במרינה בנהריה... ואני...... סתם מתענג על המידע, ועל הרמה של האנשים כאן בפורום שלנו  משהו אמר  
|
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|