בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  מאוד מאוכזב מהדייגים הספורטיביים... אפילו מתוסכל..
עמודים: 1 2 3 [4] 5 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: מאוד מאוכזב מהדייגים הספורטיביים... אפילו מתוסכל..  (נקרא 11161 פעמים) הדפסה
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

איו לי אפילו כיוון אבל אני יכול להגיד לך שעוד חוקים לא ישנו כלום גם ככה יש יותר מדי חוקים ואין מי שאוכף אותם
אבל דבר אחד אני יודע דייג חובבני לא אמור למכור דגים
ועוד דבר בסוף בגלל שאלה יאשימו את אלה כולם יסבלו ולא יוכלו לדוג בשקט וחבל
שאלה לי אליך יש הסכמה שדייג אמור להתפרנס?
 IP: [ מחובר ]
yosi asuline

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר

איו לי אפילו כיוון אבל אני יכול להגיד לך שעוד חוקים לא ישנו כלום גם ככה יש יותר מדי חוקים ואין מי שאוכף אותם

מסכים אתך דיג חובבני לא אמור למכור דגים
וכן דיג מסחרי אמור להתפרנס מהדיג
אני חייב לציין אין לך כיון וכרגע הכיוון של הגופים הממונים על הדיג גם נראה שאין להם מושג מה הם עושים והם מתנהלים בצורה הרסנית כלפי הים
אבל בעולם יש דוגמא טובה מאד לאך צריך לנהל את תחום הדיג וזה הכיוון שאנחנו מנסים לחתור אליו ושבסופו של דבר דיג מסחרי יצליח להתפרנס בלי שיצטרך לעבור על החוק כי יהיו דגים שיספיקו לכולם
-------------------------------
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
אליהו בנימין

"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי"
חבר פורום
*

מנותק מנותק

רפול יקירנו, טוב וחשוב שכתבת את אשר על ליבך.. כל מילה במקום 

הנה הלב שלך עורר פה הרבה לבבות להתייחס לנושא, והזכיר לכולנו כמה הנושא הזה בנפשנו.

חבר'ה, תדעו שכל תגובה שלכם בעניין, כל הבעת עמדה וכמובן תמיכה, נותנת כוח וחשק למי שמוביל את המאבק ללכת איתו עד הסוף ובצורה הכי יסודית שיש. הוא מרגיש שיש לו גב, נזכר בצורה מוחשית שהוא שליח של ציבור שבסה"כ מביא לידי ביטוי כשרון שאין להרבה אחרים בזירות מסויימות שמחייבות פעילות בנושא, והכל בהתנדבות מליאה על חשבון חייו הפרטיים! והרבה על חשבון זה...
ללא תגובות, ללא התייחסות אמיתית ובייחוד לנושא כזה שהוא בדמנו- מן הסתם לכל אדם באשר הוא החשק היה יורד ומי יודע, אולי גם הסיכוי האחרון שלנו דועך.

אז בבקשה, תמשיכו לתת יחס, תרגישו חופשי לכתוב את אשר עולה בדעתכם ויושב על ליבכם.. גם אם זה אם זה לא בדיוק מסתדר עם ה"סטטוס קוו". תנו עדיפות לשרשורים בנשאים הללו כי כל תגובה = בנזין חדש למנוע של המאבק   paddle
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

רפול יקירנו, טוב וחשוב שכתבת את אשר על ליבך.. כל מילה במקום 

הנה הלב שלך עורר פה הרבה לבבות להתייחס לנושא, והזכיר לכולנו כמה הנושא הזה בנפשנו.

חבר'ה, תדעו שכל תגובה שלכם בעניין, כל הבעת עמדה וכמובן תמיכה, נותנת כוח וחשק למי שמוביל את המאבק ללכת איתו עד הסוף ובצורה הכי יסודית שיש. הוא מרגיש שיש לו גב, נזכר בצורה מוחשית שהוא שליח של ציבור שבסה"כ מביא לידי ביטוי כשרון שאין להרבה אחרים בזירות מסויימות שמחייבות פעילות בנושא, והכל בהתנדבות מליאה על חשבון חייו הפרטיים! והרבה על חשבון זה...
ללא תגובות, ללא התייחסות אמיתית ובייחוד לנושא כזה שהוא בדמנו- מן הסתם לכל אדם באשר הוא החשק היה יורד ומי יודע, אולי גם הסיכוי האחרון שלנו דועך.

אז בבקשה, תמשיכו לתת יחס, תרגישו חופשי לכתוב את אשר עולה בדעתכם ויושב על ליבכם.. גם אם זה אם זה לא בדיוק מסתדר עם ה"סטטוס קוו". תנו עדיפות לשרשורים בנשאים הללו כי כל תגובה = בנזין חדש למנוע של המאבק   paddle

אתה בסדר אתה בסדר אתה בסדר
רפי בכל מקרה לא משנה לאן יקח הדיון אני מעריך את הנכונות שלך לפעול למען הים  ישר כוח
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

מסכים אתך דיג חובבני לא אמור למכור דגים
וכן דיג מסחרי אמור להתפרנס מהדיג
אני חייב לציין אין לך כיון וכרגע הכיוון של הגופים הממונים על הדיג גם נראה שאין להם מושג מה הם עושים והם מתנהלים בצורה הרסנית כלפי הים
אבל בעולם יש דוגמא טובה מאד לאך צריך לנהל את תחום הדיג וזה הכיוון שאנחנו מנסים לחתור אליו ושבסופו של דבר דיג מסחרי יצליח להתפרנס בלי שיצטרך לעבור על החוק כי יהיו דגים שיספיקו לכולם

כן אבל לראות מערכת אקולוגית באוקינוס שמלה בדגים ומרחב אין סופי לא דומה בכלל למערכת האקולוגית שלנו וזה בזבוז זמן לנסות להעתיק משהו שלא מטעים בכלל
מה גם שהאזור שלנו בים תיכון יחודי ואנו סובלים מתופעה שניקראת התגמדות מזרח ים תיכוני  פירוש התופעה הוא שדגים שמגיעים ממערב ים תיכון מגיעים לגדלים שאצלנו לעולם לא יגיעו ובכלל האיזור המיזרחי של ים תיכון פחות עשיר בדגה (וזה בגלל פחות חדירה של פלנקטון מהאוקינוס )
אז אתה מבין יש בעיה והבעיה של הצפון היא לא בדיוק הבעיה של הדרום כל איזור והמערכת איקולוגית שלו
yossid

הים הוא המרגוע האמתי שלי
חבר פורום
*

מנותק מנותק

דייג חוף ומז'רז'ר

נראה לי שיש פה בעיה מסויימת בהבנת המטרה של כולנו, ואכן בהמשך למה שכתב צור.
כולנו בעד איזונים נכונים אבל שיהיו איזונים.
לא לאחד יותר ולאחר בכלל לא.
אכן למתפרנס יש קדימות על הספורטיבי בכמות הדגים ופרנסתם שהיא מהים, אך מאידך לא ניתנה להם הזכות להשמיד את כול חיית הים רק כי זאת פרנסתם.
בשום מקום לא נכתב או נאמר שלנו מגיע זכויות ייתר, אך לא ניתן להתעלם מאיתנו בהנף יד, גם לנו יש זכויות על המשאב הציבורי שנקרא ים.

לבוא ולהשוות אותנו בכמויות או בפגיעה בדגה בים למה שנעשה על ידי הדייג המיסחרי, זה פשוט להיות עיוור למה שנעשה הלכה למעשה.

ובל נחזור עוד פעם לדיון אם למכור או לא למכור ולהשתמש בזה כדגל, לא לשם כך התכנסנו.
תמיד תזכרו... שהדג שיושב אצלכם בצלחת, נמצא שם רק כי הוא פתח את פיו לאכול!!!
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

אכן למתפרנס יש קדימות על הספורטיבי בכמות הדגים ופרנסתם שהיא מהים, אך מאידך לא ניתנה להם הזכות להשמיד את כול חיית הים רק כי זאת פרנסתם.
בשום מקום לא נכתב או נאמר שלנו מגיע זכויות ייתר, אך לא ניתן להתעלם מאיתנו בהנף יד, גם לנו יש זכויות על המשאב הציבורי שנקרא ים.

לבוא ולהשוות אותנו בכמויות או בפגיעה בדגה בים למה שנעשה על ידי הדייג המיסחרי, זה פשוט להיות עיוור למה שנעשה הלכה למעשה.

ובל נחזור עוד פעם לדיון אם למכור או לא למכור ולהשתמש בזה כדגל, לא לשם כך התכנסנו.

יוסי מסכים איתך שיש בעיה בהבנת המטרה ולכן אני חושב שיש מקום לעשות הפרדה בין שיטות דייג פוגעניות (כשניזרקים דגים מתים לים ) לבין שיטות דייג מיסחריות (כשכל השלל נאכל )
לצערי בדיון האחרון בבית משפט לגבי הרחבה של השמורה ניקווה שאפילו לדייגים המיסחריים אין זכויות על המשאב שנקרא ים  כך שלהתעלם מחובבנים זה יהיה להם יותר פשוט
אני בתור דייג מכבד את כולם (עד שלא מכבדים אותי )
yossid

הים הוא המרגוע האמתי שלי
חבר פורום
*

מנותק מנותק

דייג חוף ומז'רז'ר

בעניין:
« הגיב #52 ב- : פברואר 18, 2016, 22:30:50 PM »
בסופו של דבר אם הדייגים המיסחריים היו מפנימים ומשמיעים את קולם כנגד המיכמורתנים יתכן, וכרוב לוודאי שיומם ופרנסתם הייתה יותר בשפע ומכבדת את ההשקעה והשעות שהם משקיעים בים. וזה אינטרס שלהם הרבה יותר משלנו.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk
תמיד תזכרו... שהדג שיושב אצלכם בצלחת, נמצא שם רק כי הוא פתח את פיו לאכול!!!
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

יוסי מסכים איתך שיש בעיה בהבנת המטרה ולכן אני חושב שיש מקום לעשות הפרדה בין שיטות דייג פוגעניות (כשניזרקים דגים מתים לים ) לבין שיטות דייג מיסחריות (כשכל השלל נאכל )
לצערי בדיון האחרון בבית משפט לגבי הרחבה של השמורה ניקווה שאפילו לדייגים המיסחריים אין זכויות על המשאב שנקרא ים  כך שלהתעלם מחובבנים זה יהיה להם יותר פשוט
אני בתור דייג מכבד את כולם (עד שלא מכבדים אותי )

דקל אני לא חושב שאגזים אם אגיד שכמות תוצר הלווי שמכמורתן אחד זורק בשנה לא מגיעה לכמות הדגים השנתית שמוציאים כל החובבנים יחד בשנה
ואם אינני תועה יש בסביבות 15 מכמורתנים פעילים  
בקצב הזה אם לא יחולו עליהם מגבלות תקנות שגם יאכפו בעוד מספר שנים למסחריים לא ישאר מימה להתפרנס
כך שהמאבק הוא לא רק בשביל לשמור לעצמינו על התחביב אלה הוא בעיקר לשמור על הים והחי בו מה שיתן בסופו של דבר אפשרות למסחריים להתפרנס בכבוד לנו ליהנות מהתחביב ולים להמשיך להתקיים
מציע לך לצפות בסרטון המצורף שם תוכל לראות תוצאה של דייג רשתות שמצפצף על הים והחיים בו וזו רק דוגמה אחת בכאילו אנכנו נתקלים לא מעט
<a href="https://www.youtube.com/embed/RBTgaH5dnQY" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/RBTgaH5dnQY</a>
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

יוסי צור תרשו לי לחדש לכם הדייגים המיסחריים מנסים לצמצם את תופעת המכמורתנים עוד מלפני שידעו בארץ מה זה דייג ספורטיבי וגם היום לפחות 99% מהדייגים רוצים לצמצם את המיכמורתנים  אבל להשוות בין מיכמורתנים לבין דייג מיסחרי זה כמו להגיד שהספורטיבים הם הסיבה להידלדלות הדגה  פשוט לא נכון
עריכה אחרונה: פברואר 18, 2016, 23:06:17 PM על ידי dekel
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

יוסי צור תרשו לי לחדש לכם הדייגים המיסחריים מנסים לצמצם את תופעת המכמורתנים עוד מלפני שידעו בארץ מה זה דייג ספורטיבי וגם היום לפחות 99% מהדייגים רוצים לצמצם את המיכמורתנים  אבל להשוות בין מיכמורתנים לבין דייג מיסחרי זה כמו להגיד שהספורטיבים הם הסיבה להידלדלות הדגה

אני לא משווה בין המכמורתנים לדייגי הרשתות ברור שהמכמורתנים גורמים נזק גדול יותר
אבל כשדייגי הרשתות משאירים על החוף מרבד של דגים שמבחינתם לא סחירים זה פשע וזלזול במקום שמשמש להם כפרנסה
דוגמה אחת הראתי לך בסרטון אישית נתקלתי בתופעה זו מספר פעמים ואני לא אחד שפוקד את הים בתדירות גבוהה
רחוק לי מהבית קריצה
עריכה אחרונה: פברואר 18, 2016, 23:14:53 PM על ידי צור.
דוראדו על החוף

חבר פורום
*

מנותק מנותק

צודק רפי ב100% ,ממש אוזלת יד של הדייגים ואני
בתוכם ,אני איתכם בכל מה שצריך .
אל תהסס לבקש מה שצריך למען המטרה הנעלה
הצלת הים
jacob72

חבר פורום
*

מנותק מנותק

שבת שלום לכולם.
כל הכבוד לכל היוזמים,הפועלים, התורמים מזמנם, והפעילים מאחורי הקלעים.
דייגים רבים לא מצליחים להפנים את גודל השינוי שיקרה אם וכאשר יקרה. זה תהליך ארוך שמתהווה לאט ,כוחוץ של לוביסטים "וקרנפים" דוחפים אותו לטובת הדיג הסוחר.

לא צריך להבין בתחום בכדי להבין מי שולט את הים.ביקור אחד בכל נמל,יספק תמונה ברורה וראייה.

רפי שפו על ההשקעה, הזמן הירק שאתה משקיע ,הנסיעות, הירידה לפרטים הקטנים ,בכל סוגייה בשינוי החוק והכי חשוב בהבנה הסמוייה של משפט שהכניסו שם.
הסיכומים שלך מפורטים היטב ומוסברים בצורה פשוטה.

חבל ועצוב שאין יותר הענות, רצון לסייע.

רציתי לומר לכל העוסקים במלאכה ולרפי במיוחד. תודה רבה.

בהצלחה בהמשך
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

ישבתי עם עצמי וחשבתי קצת על המצב בזוית אחרת
הסתכלתי במראה וחשבתי האם אנחנו הספורטיביים באמת כאלה תמימים
חברים אני אומר לכם עכשיו במבט אחר שאנחנו לא כאלה תמימים ואני יסביר

בעל סירת דיג מסחרי יוצא ליום עבודה פורס רשתות כחוק ועושה הכל כחוק
משלם לאגף הדיג כחוק ומשלם מיסים כחוק ומה שהוא מוציא ברשתות עמידה זה כמה דגים קטנים שבקושי מספיקים לו לדלק
הוא חוזר הבייתה ונכנס אלינו לפורום והוא רואה בעלי סירות שלא משלמים לאגף הדיג ושאין להם רשיונות לדיג מסחרי ושהם אשכרה דופקים קופה שיכולה לסדר אותו כלכלית לשבועיים
ואז הוא מדפדף בפורום והוא רואה דיון האם זה בסדר שדיגים ספורטיביים מוכרים דגים
הוא צריך לשלם מיסים על הדגים שהוא מוכר ודיגים ספורטיביים לא משלמים כלום ודופקים לו את הפרנסה
בנוסף הוא רואה דוחות שחיטה של מזרזרים שמוציאים גומברים סבידות וחיות אחרות והוא בקושי מוציא דגים בשביל הדלק
ולהוסיף חטא על פשע הספורטיביים עוד רוצים לצאת נגדו בעתירות כאלה ואחרות
והוא אומר לעצמו פאק!!!
הוא פונה לאגף הדיג ולכל מי שאפשר שיעזרו לו בגלל שזאת הפרנסה שלו!!!

חברים
זה לא אומר שכל המסחריים באמת כאלה תמימים וטובים
אבל אנחנו צריכים קודם כל להסתכל על עצמנו ולדעת שאנחנו בסדר ורק אחר כך לבוא בתלונות לאחרים

מוגש כנקודה מאוד חשובה למחשבה

שפו גדול על התגובה  אחת היות טובות שראיתי פה בפורום שפו

שמח לראות שאתה מרוצה  אתה בסדר
הייתי יותר שמח אם הייתי רואה מצדך הודעה בסגנון דומה...
בתור דייג מסחרי אתה מרגיש די נוח לצפות מאיתנו להתבוננות פנימית ולא מעט התחשבות אבל לא זכור לי שראיתי איזו "הלקאה עצמית" מצידך עד עכשיו.
זה שאתה מנסה לבדל את עצמך מהמכמורתנים זה יפה ובטוח מצטייר טוב אבל שלא יהיה לך ולאף אחד אחר כאן ספק. אתם יושבים באותה סירה. אמנם דגם הסירה שונה והסגנון שונה אבל שניכם מסחריים.
הפניית אצבע מאשימה כלפי דייגים ספורטיביים שמוכרים שלל בהחלט יכולה לקבל כאן במה ואני לא חושב שיש כאן מישהו שיתמוך בדיון כזה ובביקורת שהוא יביא יותר ממני אבל כשזה בא ממך זה נראה כמו זריית חול בעיני החברים ומיסוך עשן...
הבעיה העיקרית כאן היא הדייגים המסחריים והעבריינים שביניהם.
אלו שדגים איפה שאסור, אלו שדגים בשיטות אסורות, אלו שלוקחים דגים בגודל אסור, אלו שלא דופקים חשבון לחוק ועושים מה שהם רוצים אבל אחר כך באים ובוכים שאין להם פרנסה ומסרבים לקבל פיצויי השבתה, זמניים או קבועים כי הם גם מוכרים בשחור, מעלימים מס ולא מדווחים על כלום...
אז אני מאד שמח שאתה שמח לראות הודעה כמו של אלון אבל היה משמח אותי לראות אותך מעלה הודעה כזו בעצמך.
עד שהודעה כזו תצא ממך, הייתי שמח שלא לראות ממך ביקורת על אחרים. לפחות לא על דייגים ספורטיביים...
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
yosi asuline

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר

הבעיה מתחילה בישראלי הממוצע,

עם כל הכבוד, אנשים במדינה הזאת בכל נושא חושבים קודם כל על עצמם ואיך זה יפגע בהם ולא חושבים על הכלל,

אין בכלל ספק שרוב הפגיעה באה מהדייג המסחרי שאינו בפיקוח ועל כך אין ויכוח בכלל, אבל לבוא ולהתרעם ולהגיד שאנחנו בתור דייגים ספורטיביים לא פוגעים ולכן לא צריכים להפגע זה פשוט שטות מוחלטת ועצובה,

זה כמו שאוהד בית"ר יתלונן על זה שאוהד הפועל קורא קריאות גזעניות לאלי דסה האתיופי ובאותה נשימה צועק טועמה מחבל.

זה אנחנו הישראלים לצערי, לידיעת כל הקוראים האויב הכי גדול של הלוקוסים והלברקים אלו דווקא הצוללנים ששוחטים בלי הכרה ובלי אבחנה,

דוגמא נוספת, למרות שגומבר הוא דג נפוץ זה לא אומר שצריך לשחוט אותו, לפני יומיים פוסט בפייסבוק של שני דייגים שהוציאו עשרים גומברים בז'ירז'ור כולם במשקל שבקושי נושק ל800 גרם, רוב התגובות היו בסגנון "וואו איזה תותחים, איזה תפיסה חלום" כאשר כל מי שהעיר על החזירות נענה בבוז משאר הגולשים.

איך מצפים לעשות תיקון כאשר רואים רק צד אחד ולא רואים את התמונה בצורה כללית,

מצטער, אני לא קונה את זה, אני קודם כל הייתי מסתכל על עצמי, הייתי במונטנגרו לפני שנה, מדינה בת פחות מעשר שנים ויש שם חוקי דייג נוקשים ביותר, אנחנו מדינת חלם עם חוקים מקום המדינה, וכן חלק מהעניין הוא שאנחנו הספורטיביים לא מוכנים לשמוע על פגיעה בנו בין היתר, כי חס וחלילה, "כמה אנחנו כבר פוגעים בתור ספורטיביים"

שורה תחתונה, מי שעדיין לא קונה את זה שיכנס לסרטונים ביו טיוב בדייג מהעולם, כמעט כל תפיסה מרשימה מלווה בשחרור, אנחנו ברוך השם לא מדינת עולם שלישית ולא רעבים לדגים ואפשר גם לשחרר דגים גדולים ולא רק להעלות סרטון ולהתגאות בשחרור לוקוס של 200 גרם, שחרור של דג גדול ומרשים יעשה את העבודה פי כמה, אני לא אומר שלא חטאתי בעצמי בתור דייג, אני מודה ומתוודה שבעברי עשיתי לא מעט טעויות אבל אני ללא ספק כבר לא שם ומחפש כל הזמן להשתפר באספקט הזה,

הייתי שמח אם מי שיקרא את זה ויגיב יקרא את זה לא כמו הישראלי הממוצע שצויין מעלה,

באהבת חינם וללא שנאה וחוטים מתוחים,

עמרי,

עמרי בנוגע לפוסט בפייס בוק אני הגבתי שם בנושא (אגב את התגובה שלך ראיתי אחרי שהגבתי )
וצרם לי לראות תגובות מכמה כאלה שלא באמת איכפת להם ורק רצו להתייפיף על חשבון הפוסט
 הזה אני אישית נגד העלת תמונות ודוחות לפייס בוק כי זה לטעמי קצת ילדותי
כן היה מקום לשחרר המון מהדגים וגם 10 דגים היו מספיקים לשני החברים שתפסו אותם אבל זו הפעם הראשונה שהם תופסים בזרזור דגים בגדלים כאלה ויש מן ההתלהבות שבתפיסה הראשונה ויש מקום להעיר על כך אבל בצורה לא פוגענית גם לרשום חזירות לא באמת משרת את המטרה ולא מעביר שום מסר חוץ מפגיעה יכלת להוסיף יותר מילים ולנמק למה עדיף לשחרר כמה שיותר ולקחת רק מה שצריך ואני מאמין שגם הייתי עושה את זה בצורה הטובה והמלמדת ביותר שיש וגם היית מרוויח עוד שני דיגים עם מוסר מתוקן ונכון כלפי הוצאת הדגים בעתיד
אני מאמין ביכולת שלך ושל עוד דיגים ותיקים לשנות ולהוביל את דרך ההתנהגות של דור הדיגים החדש ובצורה נאותה
בהמון הערכה ואהבת חינם כי כולנו צריכים לתת את מה שאנחנו יכולים לטובת הים והדגה

מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 2 3 [4] 5 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for