בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  מאוד מאוכזב מהדייגים הספורטיביים... אפילו מתוסכל..
עמודים: 1 2 [3] 4 5 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: מאוד מאוכזב מהדייגים הספורטיביים... אפילו מתוסכל..  (נקרא 11148 פעמים) הדפסה
TookTook

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

מי שם? ....זוהר

בסופו שח יום , כל דבר מתחיל ונגמר במידתיות , וגם כאן המצב לא שונה.
אלא מה? בישראל כמו בישראל הכל עובד הפוך , אומרים יהיה בסק עד שמאוחר מידי ומנסים לתקן בטלאים שלעיתים עושים יותר נזק מתועלת.

לדעתי האישית מצב הדגה לא שונה מהמצב בכבישים.
כמה פעמים כבר ראינו שנזכרו לתקן מפגעים בכביש ( בין אם שילוט קלוקל ,תשתית לא מתאימה וכדומה ) רק לאחר שכבר קברו כמה חיים ולא כאשר כמה חיים התריעו ?

כך גם במצב הדגה שלנו , רק כאשר נראה שהמצב הוא בכי רע יש מי שנזכר שאולי הגיעה העת לשנות.

לעניין הדגה , מסחרי,ספורטיבי או פנאי ( כן , שכחתם בכל הבלאגן גם את הפנאי ) זו דעתי האישית :

1. מסחרי - אני לא חולק על רצונו של אדם להתפרנס , כל עוד הוא מבין מה מותר ומה אסור במסגרת עבודתו ( שוב , דוגמה מהכביבישם , נהג הסעות המסיע מעל המותר כי הוא מקבל כסף לפי "ראש" ), לכן במקרה זה האכיפה היא זו שצריכה להיות אפקטיבית מצד אחד , ומרתיעה עד מאוד מצד שני . אבל בינינו , ממתי בישראל האכיפה מרתיעה? בכל נושא!

2. ספורטיבי - הפגיעה המיוחסת לדגה בגלל "הדייג הספורטיבי" כפי שהועלתה נראית לי תמוהה מאוד , לעומת זאת , הנזק המשני מסגירת הדייג הספורטיבי תהיה כזו שלא צפו אותה ( ארחיב מטה )

3. פנאי (recreational fishing )  - לא יודע למה זה לא עלה, מה עם אב וילדיו שמבלים זמן איכות יחד בים ? רק הם , החכות והדגים ? , אחי ואני דגים מגיל שלוש , וחלק מהזכרונות היותר טובים שלי הם מהתקופה בה היינו מחכים לאבא שיחזור מהצבא כדי שנוכל ללכת איתו לדוג , לדעתכם נושא זה לא חשוב ? , מה שגם שדייג יכול ללמד סבלנות ואיתה סובלנות ( שוב , דעתי האישית )

נזק משני (  collateral damage)  - אנו אמנם שומעים זאת בהקשר של מלחמה , אך למושג זה יש משמעות גם בחיים האזרחיים.
האם מישהו בדק כמה חנויות לממכר ציוד דייג ( וגם צלילה ) יש בישראל?
האם מישהו בדק כמה חנויות יש שתמחות בתיקון ציוד דייג?
האם מישהו חשב על החנויות אליהן הולך הדייג הספורטיבי שרוצה לשפצר את הציוד? ( טמבוריות וכדומה )

לסגור את הדייג הספורטיבי זה קל , זו בסך הכל החלטה וחתימה.
אבל לחשוב שזה יתפור את הבעייה מבלי לחשוב לטווח הקצר והארוך אילו בעיות נוספות זה יגרום , זו כבר רשלנות.

ושלא תבינו אותי לא נכון , אני בעד הגבלות,רגולצייה ואכיפה בנושא הדגה , רק לא סלקטיבית.

אלו שני המרמירים שלי בנושא

זוהר
-------------------------------
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
 IP: [ מחובר ]
cargo plan

חבר פורום

מנותק מנותק

לא חייבים להגיב באריכות ולא חייבים להתייחס לכול מילה.
לא צריכים להיות בקיאים בנושא ולא צריך להיות שותפים בעשייה מאחורי הקלעים.
צריך להיות מעורבים, לדעת מה קורה, לתמוך באלו שעושים ולהיות מוכנים לתת את האקסטרה מייל כשיידרש.

אם מישהו קורא את השירשור הזה ומרגיש שהוא בעד מה שאנחנו מקדמים, שזה לטובתו, שזה אולי יביא לשיפור המצב, שפשוט יצרף  אתה בסדר אחד סמלי ויישגר...

אז הנה שלי לדוגמה.
 אתה בסדר

הנה שלי מצורף ... אתה בסדר  .

חוזר על מה שכתבתי ומגבה את הפוסט של בנצי .

דיג מסירה וקיאק כולל גי פי אס ופיש פיינדר - זה לא ספורטיבי ולא בטיח ...
זה דיג לשם דיג והוא פוגע בדייגים המיקצועיים ובאוכלוסיית הדגים .

דיג בכנרת ובאילת מבחינתי רק תפוס ושחרר !

דיג ספורטיבי מהחוף , מוגבל עונתית וכמותית  לכולם בכל השיטות הקיימות .
omry555

חבר פורום

מנותק מנותק

אין דייג מגניב ממורן זעפרני!

הבעיה מתחילה בישראלי הממוצע,

עם כל הכבוד, אנשים במדינה הזאת בכל נושא חושבים קודם כל על עצמם ואיך זה יפגע בהם ולא חושבים על הכלל,

אין בכלל ספק שרוב הפגיעה באה מהדייג המסחרי שאינו בפיקוח ועל כך אין ויכוח בכלל, אבל לבוא ולהתרעם ולהגיד שאנחנו בתור דייגים ספורטיביים לא פוגעים ולכן לא צריכים להפגע זה פשוט שטות מוחלטת ועצובה,

זה כמו שאוהד בית"ר יתלונן על זה שאוהד הפועל קורא קריאות גזעניות לאלי דסה האתיופי ובאותה נשימה צועק טועמה מחבל.

זה אנחנו הישראלים לצערי, לידיעת כל הקוראים האויב הכי גדול של הלוקוסים והלברקים אלו דווקא הצוללנים ששוחטים בלי הכרה ובלי אבחנה,

דוגמא נוספת, למרות שגומבר הוא דג נפוץ זה לא אומר שצריך לשחוט אותו, לפני יומיים פוסט בפייסבוק של שני דייגים שהוציאו עשרים גומברים בז'ירז'ור כולם במשקל שבקושי נושק ל800 גרם, רוב התגובות היו בסגנון "וואו איזה תותחים, איזה תפיסה חלום" כאשר כל מי שהעיר על החזירות נענה בבוז משאר הגולשים.

איך מצפים לעשות תיקון כאשר רואים רק צד אחד ולא רואים את התמונה בצורה כללית,

מצטער, אני לא קונה את זה, אני קודם כל הייתי מסתכל על עצמי, הייתי במונטנגרו לפני שנה, מדינה בת פחות מעשר שנים ויש שם חוקי דייג נוקשים ביותר, אנחנו מדינת חלם עם חוקים מקום המדינה, וכן חלק מהעניין הוא שאנחנו הספורטיביים לא מוכנים לשמוע על פגיעה בנו בין היתר, כי חס וחלילה, "כמה אנחנו כבר פוגעים בתור ספורטיביים"

שורה תחתונה, מי שעדיין לא קונה את זה שיכנס לסרטונים ביו טיוב בדייג מהעולם, כמעט כל תפיסה מרשימה מלווה בשחרור, אנחנו ברוך השם לא מדינת עולם שלישית ולא רעבים לדגים ואפשר גם לשחרר דגים גדולים ולא רק להעלות סרטון ולהתגאות בשחרור לוקוס של 200 גרם, שחרור של דג גדול ומרשים יעשה את העבודה פי כמה, אני לא אומר שלא חטאתי בעצמי בתור דייג, אני מודה ומתוודה שבעברי עשיתי לא מעט טעויות אבל אני ללא ספק כבר לא שם ומחפש כל הזמן להשתפר באספקט הזה,

הייתי שמח אם מי שיקרא את זה ויגיב יקרא את זה לא כמו הישראלי הממוצע שצויין מעלה,

באהבת חינם וללא שנאה וחוטים מתוחים,

עמרי,
Rods :
RIPPLE FISHER F-STICK GT78
Carpenter TBL 80/40
Carpenter EP 85/36
Megabass XOR Shadow
Varivas Violente vls-82
varivas Violente 0.5-8 G
Reel :
Shimano Stella 18000SW HG
Shimano Stella 14000SW XG
Daiwa Saltiga Expedition 5500H
Shimano Stella 6000SW HG
Shimano Stella 3000
Shimano
omry555

חבר פורום

מנותק מנותק

אין דייג מגניב ממורן זעפרני!

לא חייבים להגיב באריכות ולא חייבים להתייחס לכול מילה.
לא צריכים להיות בקיאים בנושא ולא צריך להיות שותפים בעשייה מאחורי הקלעים.
צריך להיות מעורבים, לדעת מה קורה, לתמוך באלו שעושים ולהיות מוכנים לתת את האקסטרה מייל כשיידרש.

אם מישהו קורא את השירשור הזה ומרגיש שהוא בעד מה שאנחנו מקדמים, שזה לטובתו, שזה אולי יביא לשיפור המצב, שפשוט יצרף  אתה בסדר אחד סמלי ויישגר...

אז הנה שלי לדוגמה.
 אתה בסדר

הנה שלי מצורף ... אתה בסדר  .

חוזר על מה שכתבתי ומגבה את הפוסט של בנצי .

דיג מסירה וקיאק כולל גי פי אס ופיש פיינדר - זה לא ספורטיבי ולא בטיח ...
זה דיג לשם דיג והוא פוגע בדייגים המיקצועיים ובאוכלוסיית הדגים .

דיג בכנרת ובאילת מבחינתי רק תפוס ושחרר !

דיג ספורטיבי מהחוף , מוגבל עונתית וכמותית  לכולם בכל השיטות הקיימות .

צודק מאה אחוז!
Rods :
RIPPLE FISHER F-STICK GT78
Carpenter TBL 80/40
Carpenter EP 85/36
Megabass XOR Shadow
Varivas Violente vls-82
varivas Violente 0.5-8 G
Reel :
Shimano Stella 18000SW HG
Shimano Stella 14000SW XG
Daiwa Saltiga Expedition 5500H
Shimano Stella 6000SW HG
Shimano Stella 3000
Shimano
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

עמרי ואייל נראה לי שאתם מפספים קצת את העניין
אף אחד לא אמר שהספורטיבים/חובבנים לא גורמים נזק
אף אחד לא אמר שעלינו לא אמורים לחול חוקים
אף אחד לא אמר שאנכנו לא אמורים לעשות שינוי
אף אחד לא אמר דאנכנו לא צרכים לעשות רשיון בשביל לדוג
רק יש בעיה אחת שאתם לא נותנים עלה את הדעת
היחידים שעליהם יתילו חוקים זה אנכנו
היחידים שעליהם יאכפו טאת החוקים זה אנכנו
היחידים שישלמו את המחיר וכנסות זה אנכנו
והינתיים אילו שגורמים את הנזק העיקרי לים ולחי בו ימשיכו לחגוג עד שיגיעו להרס מחלט ולנקודת אל חזור בים
המאבק הוא לא נגד החוקים עלינו אלה על חקיקה הוגנת ונכונה לכל הגורים שפוגעים בים ובחי בו ואכיפה הוגנת לכולם ולא רק על סקטור אחד שהפגיעה שהוא גורם היא שלולית אבל בגלל הקלות שניתן להגיע עלו הוא יהיה השעיר לעזזל
ברגע שתהיה ח
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

והינתיים אילו שגורמים את הנזק העיקרי לים ולחי בו ימשיכו לחגוג עד שיגיעו להרס מחלט ולנקודת אל חזור בים
המאבק הוא לא נגד החוקים עלינו אלה על חקיקה הוגנת ונכונה לכל הגורים שפוגעים בים ובחי בו ואכיפה הוגנת לכולם ולא רק על סקטור אחד שהפגיעה שהוא גורם היא שלולית אבל בגלל הקלות שניתן להגיע עלו הוא יהיה השעיר לעזזל
ברגע שתהיה ח

אתה בסדר צור, בעניין החקיקה אני מסכים אתך. חייבת להיות חקיקה הוגנת וזה בעצם חלקו של המאבק.
חלקו השני של המאבק הוא בעצם שמירה על הדגה שבים.
ואחדד טיפה: העניין הוא שצריך חקיקה הוגנת בראש ובראשונה שתהיה לטובת הים והדגים נטו!!! ואחר כך שלא תעשה הפלייה או חוסר צדק כלפי הדייגים.
מי שלא נוח לו עם זה שלא יכנס לתחום. אדם לא יכול להגיד שבגלל שהוא אוהב לדוג או בגלל שהוא צריך להתפרנס הוא יהרוס משאבי טבע ומאגרי טבע.
גם אם יחילו רישיונות הם יהיו חייבים להיות באופן שלא תהיה התאכזרות או הרס אקולוגי.
כלומר, גם אם סירות המכמורת לא היו גורמות לדלדול הדגה, אבל עצם העובדה שכמות מטורפת של דגים מתים לחינם זה לא מוצדק נקודה בין אם אין להם רישיון ובין אם יש להם. וזה כולל את כולם.
זה שאנחנו בני האדם חזקים מהם או חכמים מהם לא הופך את העניין שאנחנו נחליט אם להתאכזר אליהם או לא.
אנחנו לא בראנו ולא יצרנו את הדגים, לכן אין לנו זכות לנהוג אליהם בחוסר צדק.

אם הדג יכול לשמש אותך בדבר כלשהו כגון לאכילה אז סבבה. תדוג ותאכל. אבל אם אתה דג בשביל להפיג שעמום ואחר כך מחזיר אותו למים חצי נכה ומרגיש שעשית משהו טוב, אז אני נגד זה. יש צער בעלי חיים.

כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

ברגע שתהיה ח

אתה בסדר צור, בעניין החקיקה אני מסכים אתך. חייבת להיות חקיקה הוגנת וזה בעצם חלקו של המאבק.
חלקו השני של המאבק הוא בעצם שמירה על הדגה שבים.
ואחדד טיפה: העניין הוא שצריך חקיקה הוגנת בראש ובראשונה שתהיה לטובת הים והדגים נטו!!! ואחר כך שלא תעשה הפלייה או חוסר צדק כלפי הדייגים.
מי שלא נוח לו עם זה שלא יכנס לתחום. אדם לא יכול להגיד שבגלל שהוא אוהב לדוג או בגלל שהוא צריך להתפרנס הוא יהרוס משאבי טבע ומאגרי טבע.
גם אם יחילו רישיונות הם יהיו חייבים להיות באופן שלא תהיה התאכזרות או הרס אקולוגי.
כלומר, גם אם סירות המכמורת לא היו גורמות לדלדול הדגה, אבל עצם העובדה שכמות מטורפת של דגים מתים לחינם זה לא מוצדק נקודה בין אם אין להם רישיון ובין אם יש להם. וזה כולל את כולם.
זה שאנחנו בני האדם חזקים מהם או חכמים מהם לא הופך את העניין שאנחנו נחליט אם להתאכזר אליהם או לא.
אנחנו לא בראנו ולא יצרנו את הדגים, לכן אין לנו זכות לנהוג אליהם בחוסר צדק.

אם הדג יכול לשמש אותך בדבר כלשהו כגון לאכילה אז סבבה. תדוג ותאכל. אבל אם אתה דג בשביל להפיג שעמום ואחר כך מחזיר אותו למים חצי נכה ומרגיש שעשית משהו טוב, אז אני נגד זה. יש צער בעלי חיים.

אין לי ויכוח איתך על העניין
מבחינתי ואני בטוח שגם מבחינת רוב החברים פה המאבק מחולק לשניים
1.חוכים ואכיפה הוגנת שיכולו על כל המגזרים ולא רק על מגזר אחד שכל לטפל בו
2,יצירת מודעות כללית לגבי השמירה על החי והצומח הים, בחינרת, בנחלים ,ובסביבתם
באגע שתהיה חקיקה ופיקוח שיחול בצורה הוגנת על כולם כולל כולם חלק שתיים ישתרש באופן טבעי והמודעות לשמירה על החי והצומח תהפוך לחלק טבעי מהתחביב, מקצוע של כולנו
חובבים ומסחריים כאחד
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

ניראה שעכשיו יש עיניין

צריך ליסמוך על האנשים שלנו שמובילים את הדברים

שהם קראו ושהם בדקו את הדברים ושיעשו מה שצריך

אני מכיר את רפול יותר מ 35 שנים סומך בעיניים עצומות

אין לי זמן לינשום אבל אים יש משהו שאני יכול אני ינסה לעזור  אנחנו מספר 1
Shahar Cohen

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

חברים יקרים
אין פה ויכוח מי פוגע יותר בים

כל דייג והוצאת דגים מהים מהווה פגיעה במידה כזו או אחרת , הכל פה שאלה של מידתיות.
אני בעד חוקים ברורים ונוקשים לגבי הספורטיביים ( סירה , קיאק , חוף וכו'....) יש עונות בהן הציוד יטופל ויוכנס לארון ויש עונות בהן נצא לדוג נתפוס דגים שיעברו רף שיקבע (משקל / אורך) כמו בכל מדינה נורמאלית והשאר נהנה ונשחרר.

אני לא צריך לחזור מהים עם 10 חתיכות בשביל להנות...מספיק לי 2 דגים יפים כדי להנות מארוחה וזהו.

אבל...ופה האבל הגדול...
אני רוצה שתהיה הגבלה אמיתית גם של המסחריים , שיאכפו את החוקים גם אצלם.
אני רוצה שיקימו שמורות ימיות בשביל לתת לדגים מקום שקט להתרבות בו

ככה כולם יהנו מהים לאורך שנים.
הבעיה שבאגף הדייג יושבים חבורה של @@$%#^ , שלא מוכנים ללמוד משאר העולם (נכון אנחנו עם סגולה אבל לפעמים ניתן ללמוד משהו גם מאחרים)
והתקנות שלהן לא מביאות לשיפור אמיתי

זה מה שמרגיז אותי.
עריכה אחרונה: פברואר 18, 2016, 12:46:37 PM על ידי Shahar Cohen
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

ישבתי עם עצמי וחשבתי קצת על המצב בזוית אחרת
הסתכלתי במראה וחשבתי האם אנחנו הספורטיביים באמת כאלה תמימים
חברים אני אומר לכם עכשיו במבט אחר שאנחנו לא כאלה תמימים ואני יסביר

בעל סירת דיג מסחרי יוצא ליום עבודה פורס רשתות כחוק ועושה הכל כחוק
משלם לאגף הדיג כחוק ומשלם מיסים כחוק ומה שהוא מוציא ברשתות עמידה זה כמה דגים קטנים שבקושי מספיקים לו לדלק
הוא חוזר הבייתה ונכנס אלינו לפורום והוא רואה בעלי סירות שלא משלמים לאגף הדיג ושאין להם רשיונות לדיג מסחרי ושהם אשכרה דופקים קופה שיכולה לסדר אותו כלכלית לשבועיים
ואז הוא מדפדף בפורום והוא רואה דיון האם זה בסדר שדיגים ספורטיביים מוכרים דגים
הוא צריך לשלם מיסים על הדגים שהוא מוכר ודיגים ספורטיביים לא משלמים כלום ודופקים לו את הפרנסה
בנוסף הוא רואה דוחות שחיטה של מזרזרים שמוציאים גומברים סבידות וחיות אחרות והוא בקושי מוציא דגים בשביל הדלק
ולהוסיף חטא על פשע הספורטיביים עוד רוצים לצאת נגדו בעתירות כאלה ואחרות
והוא אומר לעצמו פאק!!!
הוא פונה לאגף הדיג ולכל מי שאפשר שיעזרו לו בגלל שזאת הפרנסה שלו!!!

חברים
זה לא אומר שכל המסחריים באמת כאלה תמימים וטובים
אבל אנחנו צריכים קודם כל להסתכל על עצמנו ולדעת שאנחנו בסדר ורק אחר כך לבוא בתלונות לאחרים

מוגש כנקודה מאוד חשובה למחשבה

שפו גדול על התגובה  אחת היות טובות שראיתי פה בפורום שפו
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

משלם לאגף הדיג כחוק ומשלם מיסים כחוק ומה שהוא מוציא ברשתות עמידה זה כמה דגים קטנים שבקושי מספיקים לו לדלק
הוא חוזר הבייתה ונכנס אלינו לפורום והוא רואה בעלי סירות שלא משלמים לאגף הדיג ושאין להם רשיונות לדיג מסחרי ושהם אשכרה דופקים קופה שיכולה לסדר אותו כלכלית לשבועיים
הוא צריך לשלם מיסים על הדגים שהוא מוכר ודיגים ספורטיביים לא משלמים כלום ודופקים לו את הפרנסה
בנוסף הוא רואה דוחות שחיטה של מזרזרים שמוציאים גומברים סבידות וחיות אחרות והוא בקושי מוציא דגים בשביל הדלק
והוא אומר לעצמו פאק!!!

חברים
אבל אנחנו צריכים קודם כל להסתכל על עצמנו ולדעת שאנחנו בסדר ורק אחר כך לבוא בתלונות לאחרים

בנצי אנחנ בסדר התרחיש שהעלת הוא תרחיש דימיוני רוב הסיכויים שהוא יראה איזו מכירה של מזרזר לא קיימת
הוא יראה גם שכל המזרזרים פה תופסים דג אחד או שניים פעם בחודש ולפעמים יותר
הוא יראה דוחות של שיחרורים של דגים שאותם הוא היה מוכר אם היו אצלו
ומעל לכל הוא לא כזה תמים שתופס דגיגים שמספיקים לו לדלק כי הרגע הוא שחט באיזו שמורה להקה בפנים ולמול המצלמה של המזרזר וגם נפנף מולו בגנץ ובאחת האצבעות
בוא נשאר מציאותיים

אגב לא מכיר מזרזר אחד שמוכר דגים

אסולין היקר
לצערי אני מכיר לא מעט מגרגרים ושאר דיגים ספורטיבים שמוכרים דגים  נכון לא תראה אותם פה בפורום אבל בחוף ובחנויות הדגים תראה גם תראה   להזכירך את הדיון מהו דייג ספורטיבי ומהו דייג מיסחרי  ומי שמוכר דג הוא מיסחרי ולא יעזור כלום לשנות עובדה זו
yosi asuline

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר

והוא אומר לעצמו פאק!!!

חברים

בנצי אנחנ בסדר התרחיש שהעלת הוא תרחיש דימיוני רוב הסיכויים שהוא יראה איזו מכירה של מזרזר לא קיימת
ומעל לכל הוא לא כזה תמים שתופס דגיגים שמספיקים לו לדלק כי הרגע הוא שחט באיזו שמורה להקה בפנים ולמול המצלמה של המזרזר וגם נפנף מולו בגנץ ובאחת האצבעות
בוא נשאר מציאותיים

אסולין היקר
לצערי אני מכיר לא מעט מגרגרים ושאר דיגים ספורטיבים שמוכרים דגים  נכון לא תראה אותם פה בפורום אבל בחוף ובחנויות הדגים תראה גם תראה   להזכירך את הדיון מהו דייג ספורטיבי ומהו דייג מיסחרי  ומי שמוכר דג הוא מיסחרי ולא יעזור כלום לשנות עובדה זו

אני זוכר טוב מאד את הדיון הזה הוא שינה את התפיסה שלי מקצה לקצה
אני חייב להדגיש שמאז ועד עכשיו לא נתקלתי במי שמוכר דגים ואני רואה המון מזרזרים ואת כלום שהם תופסים אי אפשר על סמך כמה בודדים בצפון להשליך על כל הארץ כי פה בדרום בטח שלא מוכרים דגים כי עד שתופסים רוב הפעמים גם משחררים ועד שיש אחד אכיל אז נהנים ממנו
קשה לי לקבל את זה שהשלכתם את זה על כל המזרזרים בארץ לא כך הדבר
לעומת זאת אני עדיין נתקל בכל יציאה בדיגים מסחריים כולל מכמורות שחודרים לתוך השמורות של נצנים וצפון אשקלון ויש לי סרטונים שאני מצלם אותם עושים את זה ואת השלל הבלתי נתפס בכמויות שלו שהם מעלים בתוך השמורות
אז זה מה שאני רואה לא משהו אחר
כנראה יש לנו נסיון שונה כרגע אם אני אתקל במזרזר שמוכר דגים אני מבטיח להעלות פוסט מסודר בעניין עד אז זה לא קיים מבחינתי
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בס"ד

אני אישית הלכתי לת"א ולמרינה בהרצליה, וממש לא כולם מוציאים. היו פעמים שבכלל אף אחד לא הוציא (לפחות אני לא ראיתי). ואם כבר תופסים אני רואה רק אדם אחד שתופס. וגם הוא אם תפס 3 דגים את השאר אחריהם הוא משחרר. דבר שליגיטימי לחלוטין בעיניי לחזור עם 3 דגים הביתה. מעבר לזה אחרים לא תופסים.

למען ההבנה. אם סירת מכמורת מציינת שהשלל השתנתי שלה הוא 1500 טון דגים. זה אומר שאם הם עובדים 7 ימים בשבוע הם מוציאים 4.1 טון דגים כל יום. ואם עובדים 6 ימים בשבוע אז הם מוציאים קרוב ל- 5 טון בכל יום.
קולטים את הכמות?מה? מפנימים את הכמות?מה??
5 טון דגים ליום. לסירה אחת!!!! כמה סירות יש??? עכשיו תכפילו.

זה לא בר השוואה לדייג ספורטיבי!

כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

והוא אומר לעצמו פאק!!!

חברים

בוא נשאר מציאותיים

אסולין היקר

אני חייב להדגיש שמאז ועד עכשיו לא נתקלתי במי שמוכר דגים ואני רואה המון מזרזרים ואת כלום שהם תופסים אי אפשר על סמך כמה בודדים בצפון להשליך על כל הארץ כי פה בדרום בטח שלא מוכרים דגים כי עד שתופסים רוב הפעמים גם משחררים ועד שיש אחד אכיל אז נהנים ממנו
לעומת זאת אני עדיין נתקל בכל יציאה בדיגים מסחריים כולל מכמורות שחודרים לתוך השמורות של נצנים וצפון אשקלון ויש לי סרטונים שאני מצלם אותם עושים את זה ואת השלל הבלתי נתפס בכמויות שלו שהם מעלים בתוך השמורות
כנראה יש לנו נסיון שונה כרגע אם אני אתקל במזרזר שמוכר דגים אני מבטיח להעלות פוסט מסודר בעניין עד אז זה לא קיים מבחינתי

טוב בעיות שיש בצפון אין בדרום וכניראה גם הפוך
כדרך אגב גם סוגי דגים וכמיות דגים שונה מאוד בין הצפון לדרום
אולי יש מקום לחשוב על לפצל את הארץ לאזורי דייג ושבכול איזור יהיו חוקי דייג ניפרדים שיספקו את הצרכים של הדייגים וישמרו על הים בצורה הטובה ביותר
yosi asuline

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר

והוא אומר לעצמו פאק!!!

חברים

בוא נשאר מציאותיים

אסולין היקר

טוב בעיות שיש בצפון אין בדרום וכניראה גם הפוך
כדרך אגב גם סוגי דגים וכמיות דגים שונה מאוד בין הצפון לדרום
אולי יש מקום לחשוב על לפצל את הארץ לאזורי דייג ושבכול איזור יהיו חוקי דייג ניפרדים שיספקו את הצרכים של הדייגים וישמרו על הים בצורה הטובה ביותר

זו לא תשובה רצינית יש לי הרגשה שהגענו שוב פעם למבוי סתום וחבל
רוב העשיה בלשמור על הדגה והתאוששות שלה יותר חשובה לדיגים המסחריים שכן זהו מקור פרנסתם ורוב הבעייה היא שהם לא יודעים לשמור עליה ומתנהגים בפראות ובחוסר חשיבה כאילו מה שחשוב זה היום ומחר לא מעניין אותם
חוץ מזה על איזה פתרון אתה חושב שיש ויעזור להציל את הים והדגה מעניין אותי אם יש לך כיוון כלשהו
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 2 [3] 4 5 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!