פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   מאוד מאוכזב מהדייגים הספורטיביים... אפילו מתוסכל.. |
עמודים: [1] 2 3 ... 5
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: מאוד מאוכזב מהדייגים הספורטיביים... אפילו מתוסכל.. (נקרא 11174 פעמים) |
הדפסה |
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
אולי אינכם מבינים... אולי אינכם מפנימים... אנחנו מגיעים לרגע האמת, לפני שלא יהיה מחר... אגף הדיג פועל לחיסול הדיג הספורטיבי ולהמשך השמדת הים ע"י דיג מסחרי פרוע והרסני... החרב כבר על צווארנו וצווארו של הים... נפתחים כאן דיונים... אני מעלה דיווח על נסיעה לדיון בועדת הכלכלה על תקנות הדיג החדשות, כאן - http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=25007.0מעלה דיון ובו מכתב העמדות שלנו הספורטיביים לקראת הדיון בועדת הכלכלה על התקנות, כאן- http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=24979.0יש דיונים נוספים בפורום י.ע.ד שקשורים בנושא וחלקם הזמנה לסייע ולעשות לטובת העניין... וההתעניינות?!  דוח דיג או תמונה עם ביקיני מעוררים יותר עניין... בחיי שאני לא מבין אתכם ולא מבין את האדישות הזו... עד כדי כך לא מעניין אתכם מה קורה ומה יקרה עם עתיד הגיג הספורטיבי ועם עתיד הדגים בים?!!! בגלל האדישות הזו בין היתר, החלטנו בעבר שאין טעם להלחם כי אין מספיק "צבא אכפתי"... הבעת עניין, הבעת אכפתיות ומעורבות, זהו שלב בדרך להתגיסות אמיתית ונכונות לעשיה בעת הצורך.. וכשאין אפילו את זה...  אם בשרשורים הנ"ל יש 10-15 תגובות, זו תעודת עניות לציבור הדייגים הספורטיביים... כך - כי זה מעיד על אדישות ועצימת עיניים וחוסר אכפתיות... ואגב, משיטוט בפיסבוק מסתבר כי לאחר חלוף גל "הוצאת הקיטור", בכל הפוסטים העוסקים בנושא ובכל הקבוצות למיניהן, מצב ההתעניינות דומה ולעיתים אף גרוע יותר... האם אתם מבינים ומפנימים כי בקצב הנוכחי בו זזים ומתפתחים הדברים - מחר כבר לא יהיה מחר ויהיה מאוחר?!! מאוחר עבורנו ומאוחר עבור הים?!! אם לא נעשה משהו אז בעוד שנה נשב כולנו בבית משך חודשים ונצפה מהחוף ללא חכה ביד, במסחריים שממשיכים להשמיד את הים?! למה להתעורר או אז, ולא היום כשעדיין יש סיכוי למנוע זאת?!! מה עם המינימום של הבעת עניין?!בזמנו שמעתי ולא פעם: "הספורטיביים הם קבוצה אדישה ולא אכפתית, כל אחד מחכה שאחרים יעשו, מגיע להם לחטוף.." בהתחלה לא האמנתי ועם הזמן ולצערי, לא פעם זה נראה כי כך הם פני הדברים... ביחד עם מנהלי הפורום שעושים מאחורי הקלעים, אנחנו משתדלים להתארגן ולפעול, אך יהיה קשה להוביל מהלך אמיתית ללא ציבור אכפתי גדול... זהו, שחררתי איזו אבן שיושבת... אשמח להתיחסויות, גם מצד מי שאיננו מסכים עם מה שכתבתי או מסתייג מהדברים... אשמח אם כל מי שנכנס וקרא - יטרח להגיב ולא חשוב מה יכתוב... תביעו הסתיגויות, תביעו הסכמות, לא חשוב מה - רק תנו להבין שזה בכלל מעניין אתכם ולא "עובר ליד".. אם יש שאלות ודברים לא ברורים - תשאלו ומבטיח לענות... רק תצאו כבר לכל השדים והרוחות מהאדישות הזו!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 17, 2016, 03:29:18 AM על ידי rafi
|
|
-------------------------------
|
|
|
|
raz_p
|
דייג זרזור בעיקר חבר פורום    
מנותקגיל:
26
דג באשדוד
|
|
 |
|
|
טוב יש הרבה מה להגיד בנושא אבל אגיד את העיקר.. לדעתי לאסור עלינו לדוג שהגורם המשחית (המכמורתנים) ימשיכו בעבודתם תמוהה בעיני כמו שנאמר כבר בהרבה מקומות אצלם זה לא רק הכמות הרבה, הם לוקחים דגים בכמעט כל הגדלים, ושאני מתכוון לוקחים זה הורגים את הקטנים ו"משחררים" אותם בסוף היום ואת הגדולים יותר כמובן לוקחים ומוכרים אני חושב שבמצב הים כרגע להתפרנס מהים בשיטה זו לא רק מזיקה לנו הדייגים הספורטיבים היא מזיקה לכל הדייגים בישראל בים התיכון, המכמורתנים צריכים להבין שבשורה התחתונה זה לטובת כולם, אם הם ימשיכו ככה אז עוד משספר שנים בודדות הם לא יצליחו להתפרס מדייג בים התיכון במים שלנו, הם יגמרו את כל הדגה, ואז מה? איך הם ירוויחו כסף שבכל יום שהם יוצאים לעבוד הם הורגים מאוד ואלפי דגים קטנים שהם הדור הבא והפרנסה העתידית שלהם?? ברגע שהם יבינו את זה ויבינו שכמה חודשים שיישבו בבית רק יביאו להם כמה שנים של פרנסה בעתיד בנוסף לאט לאט לנו יהיה בעזרת ה' מה לתפוס מהחוף, ולא לחזור עם דג פעם ב 5-10 יציאות, או לתפוס רק דגים קטנים אני מקווה שיעשו משהו בעניין, אני סך הכל בן 16 ואין לי הרבה מה לעשות חוץ מלהגיד את דבריי שרבים כבר אמרו אותם או שזה יושב להם בראש אני רק רוצה שיהיה הגיון, שיחשבו על הים ועל הדרך כמו שאמרתי זה לטובת כולם אנחנו במצב של היום כמעט ולא תופסים שום דבר בעוד שהמכמורתנים עוד מוציאים יחסית כמויות, אם כל כמות שלהם הסיכוי שלנו לתפוס משהו יורד, ועם כל כמות שלהם הכמות של המכמורתנים בעתיד תפחת לפי מה שאני מבין (או שאולי אני טועה) הקצב של המכמורתנים גובר על התרבות הדגים אותם הם תופסים מה שאומר שבעוד כמה שנים הם לא יתפסו כמעט כלום עד שלא יישאר דג במים שלנו צריך להתחשב בכל אחד, אנחנו שזה התחביב שלנו עם כל הכבוד, שאנחנו מתחשבים בים (רובנו), והם עם כל הכבוד שזאת גם ההנאה שלהם והפרנסה שלהם בראש ובראשונה לדעתי יש צורך דבר ראשון באכיפה יש צורך בהגדלת העין של כל הרשתות, נמאס לראות דגיגונים קטנים שמתים לשווא בעוד היו יכולים לגדול ולהתרבות יש צורך בהגבלת דייג בחודשים מסוימים ולו דווקא עלינו וכמובן הגדרה של מקומות בהם אסור לדוג בשיטות מסוימות וגם בכולם (שמורות) הגבלת מרחק מהחוף לדייגי רשתות וכו' (מדובר גם על החוסר אכפתיות של דייגי רשתות שעולים על החכות שלנו ופורסים רשת מולנו לפקח על רישיונות של דייגי רשתות ויאללה שהעניינים יתחילו לזוז מקווה גם שכל הדייגים מהחוף יפעלו ע"י סרגל הדגים וייקחו דגים בהתאם לגודל, לשים דגש על שחרור לוקוסים!, או בשיטת Cַַַָ&R, אני אישי לא אשחרר כל דג שאתפוס אבל כן אקח לצומת ליבי את עניין גודל של דג ללקיחה, כרגע כל דג שאני משחרר רק עולה לי בראש בימים הבאים יעלה ברשת של מכמורת  הבנתי שנעשו שינויים ותקנות בדברים שאמרתי ודווקא אני רואה שזה הולך לכיוון טוב, או שאולי פספסתי משהו.. אכפת לי מאוד מהנושא הנ"ל, כל התחביב שלי וההנאה שלי יושבת עליו אם צריך את הקול שלי יותר מאשמח לעזור אשמח שנתאגד ונשמיע את הקול שלנו, ולא 1000 איש אלא 5000-10000 וכמה שיותר!! רק שמתאגדים מצליחים לעשות שינויים ולסיום, בעזרת ה' שבקולנו והתאגדותנו ועשיותינו ורצוננו לטובה (והכוונה לכל אחד ואחד) נעשה ונצליח 
|
|
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 17, 2016, 03:53:27 AM על ידי raz_p
|
|
|
|
| IP: [
מחובר ]
|
|
|
|
yossid
|
הים הוא המרגוע האמתי שלי חבר פורום
מנותקגיל:
64
דייג חוף ומז'רז'ר
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #2 ב- : פברואר 17, 2016, 04:07:00 AM » |
|
נשוא כאוב כאן ובכלל. יש מי שמנצל אדישות זאת לטובתו על כול המשתמייע מכך. לא פעם אנו עדים לאדישות כזאת גם בכול אספקט בחיים, אחר כך, יושבים ובוכים "אכלו לי - שתו לי" רק שאז כבר יהיה ניתן להחזיר את הגלגל לאחור.
לשם כך אני ממליץ ראשית להוציא הודעת מייל לתפוצה לכול החברים כדי להעיר את מי שעדיין ישן בעמידה או לא הפנים. להדפיס מודעות שייתלו על ידנו בכול חנות מהתחום של הדייג, שיהיה כתוב בשלוש שפות את עיקר הבעייה לשמה "התכנסנו" כולל טלפונים לפניות ושאלות, וכול אמצעי קשר לנושא זה. בל נשכח שחלק גדול מציבור הדייגים הספורטיביים / החובבים לא מקושרים לפורום או למדיות אחרות. לבעייה בפניה אנו ניצבים כול האמצעים כשרים וכול דרך שתוסיף מתעניינים ותומכים רק תשפר את המצב.
חברים האדישות היא "מחלה" קלה לריפוי. תרמו את חלקכם לנושא זה.
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
|
|
תמיד תזכרו... שהדג שיושב אצלכם בצלחת, נמצא שם רק כי הוא פתח את פיו לאכול!!!
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
רפי לא הבנתי מה אתה מצפה שנגיב או מה נכתוב ? שאנחנו מודאגים ממצב הדייג שבשישי האחרון לא ראינו אפילו אבו נפחא,ורק המון ניילונים וזבל. הרי בסופו של דבר הכל עינין של לוביסטים ואינטרס כלכלי נטו ,כמו כל דבר בארץ הזאת. יש מסביבנו מדינות שאצלן המצב טוב יותר צריך פשוט מאוד להעתיק מהן את התקנות והחוקים ולקוות שגם כאן יהיה טוב בעתיד הרחוק. אני רוצה שלא יהיו מכמורתנים ודייגי ג'ראף ,אבל זה לא יהיה ,אז אולי לפחות יתחילו לגדל ולשחרר דגים כמו שעושים בכנרת. שיתחילו לגדל ולשחרר לים לברקים לוקוסים דניסים וכל מה שאפשר לגדל בשבי ולהחזיר לים. ולא אכפת לי לשלם גם 500 ש"ח רשיון דייג בשנה אם יעשו דברים כאלה. על העצומה חתמתי,מה עוד אפשר לעשות? אפשר להתארגן כמה חברה ושרוף את המכמורתנים בקישון לדוגמה או שזה אסור במסגרת החוק? בקיצור יש לנו נציגים כמוך ואנחנו סומכים עליך ועליהם שאתה יודעים מה טוב ומה אנחנו רוצים וחושבים שצריך להיות.
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
רפי לא הבנתי מה אתה מצפה שנגיב או מה נכתוב ?
משהו, מה שלא יהיה... להראות שיש התעניינות ואכפתיות... בשבועות האחרונות מושקעות עשרות שעות בקריאת והכנת חומרים... מחר יועלה בפורום מכתב חריף שנשלח לאגף הדיג... תגובות כמו של מי שהגיב עד כה זה בהחלט משהו, מעיד על אכפתיות... אם יהיו לפחות מאה תגובות של לפחות מאה דייגים ספורטיביים חברי הפורום - זה כבר יראה יותר טוב...
|
|
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
רפי
אני לא חושב שזה חוסר אכפתיות , על עצמי אוכל להעיד שאין לי אפילו פרומיל מהיכולות שלך ושל חלק מן החברים כאן בכל הקשור להתארגנות ,כתיבה וניסוח מכתבים לגוף זה או אחר. כל שנותר לי לעשות זה לקרוא ,להבין ובעיקר להסכים.
אתה צודק במה שאתה אומר שאפילו תגובה קטנה כמו " כל הכבוד על ההשקעה " שווה הרבה , וכאן אני מודה שאני חוטא. כי למרות שאני מעריך ( ואף מעריץ ) אתכם על מה שאתם עושים , אני נוטה לשכוח לכתוב זאת.
זוהר
|
|
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
|
dani77
|
חבר פורום
מנותקגיל:
49
|
|
צודק רפי במאה אחוז .
כנראה שעד שלא יעצרו את כולנו מלצאת לים אף אחד לא יזיז את התחת שלו וחבל . יש עוד זמן לתקן את המצב וחייבים לאחד כוחות ולפעול למען המטרה המשותפת.
|
|
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
56
|
|
חוץ מלהגיד שאתה צודק אין מה להגיד
מצד שני אתם משתפים את הקהילה בדברים שכבר עשיתם אז למה לא לשתף בדברים שצריכים לעשות? הייתם בוועדת הכלכלה בדיון. אז למה לא להביא אתכם עוד כמה אנשים שישבו בחוץ ויעשו רעש? ואל תשכח שרובנו הגדול אנשים שכירים שלא יכולים לקחת חופש כל שני וחמישי אבל פעם בכמה זמן אם מתארגן משהו ממש גדול ניקח את החופש הזה ונגיע כמו שרשמו לפני אנחנו סומכים עליכם שתיצגו אותנו כמו שצריך כי לנו אין שמץ של מושג בדברים האלה ולתת תגובה קטנה פה ושם זה רק ירומם אותכם וייתן לכם עוד כוח להמשך גם אני מודה שחטאתי בזה ואני חושב שלפחות את מעט הרוח הגבית אתם צריכים לקבל מאיתנו לרשום תודה על ההשקעה וכל הכבוד זה לוקח 10 שניות במחשב בבית בסוף היום ובשיא הנוחות וזה המינימום שאנחנו חייבים לעשות
|
|
|
|
|
|
|
רק חסימה של נמל תגרום לתשומת לב!( זאת עבירה .) אבל ,כשלא יתנו למשחיטי הים לצאת אולי זה יביא לתזוזה.
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
מתחיל להראות כמו סימני התעוררות...  מקווה לראות בקרוב הרבה סימנים מהרבה חברי פורום...  גם אם הסימנים יתבטאו בשלב זה בהבעת אכפתיות ועניין, אם יותר כגון נכונות לעשייה אקטיבית - מה טוב... יש מי שיכול יותר ומי שיוכל פחות, אך לתת דרייב במובן של תגובות שייתנו דחיפה ויראו עניין - כולם יכולים.. אגב, עלה כאן כרגע שרשור טרי, לעיונכם, יריית פתיחה במלחמה שהוכרזה על הדייגים הספורטיביים... רק חסימה של נמל תגרום לתשומת לב!( זאת עבירה .) אבל ,כשלא יתנו למשחיטי הים לצאת אולי זה יביא לתזוזה.
תיקון, כשלא יתנו למשחיתי ומשחטי הים לצאת - נשמח ונוכל לנוח... מתכוון כמובן למסחריים - וכמובן גם שעלינו לקחת על עצמנו דיג מידתי סביר בהתאם לסוגי הדגים וגודלם. לגבי הגמל, נתת לי רעיון יגאל... 
|
|
|
|
|
|
|
אני לא מבין על מה אתם מדברים , איזה דיג ספורטיבי ואיזה מסחרי !?
הגבולות מטשטשים עם הזמן וכניסת פקטורים חדשים לדיג .
דיעה שלי , תאהבו או שלא :
דיג מסחרי לדייגים מורשים עם רישיון - זאת פרנסתם וחייבים להסדיר את החוק לגבייהם , על מנת שיאכלו
להתפרנס תוך מיזעור הנזק לדגה , הענף עליו הם יושבים .
איסור מוחלט של דיג מיאכטות , סירות ממונעות , קיאקים , צלילה עם ובלי בלונים .
הגבלת דייגי החוף , איסור מוחלט על שבאקה ורשתות פירטיות .
איסור תקופתי , עונתי או גיאוגרפי לפרקיי זמן של דיג ספורטיבי כלשהו א מהחוף .
כל הנכתב כאן הוא דעתי בלבד , פגיעה בפרנסה של דייגים גורמת להם לעשות הכל כדיי להתפרנס .
יאכטות , סירות ממונעות וקיאקים - פוגעים בצורה קטלנית בדגה העמוקה , זה כבר מזמן דיג מסחרי לכל דבר .
דיג מהחוף יכול להיות קטלני לא פחות , גם אותו צריך להגביל .
|
|
|
|
|
|
מור אמסלם
|
חבר פורום
מנותקגיל:
43
|
|
cargo plan, נראה לך שהוצאה של 20-40 דגים (בהגזמה) בשבוע ע"י כל הקיאקיסטים ביחד פוגעת בדגה ?? נראה לי שקצת התבלבלת...
לגבי אדישות - זה כמו בכל תחום, יוקר המחייה, זלזול הממשלה בבוחרים וכו'
הפכנו לעם אדיש עצלן ועייף - הציבור עצלן ולכן הציבור ישלם !
רפי, אם צרצה עזרה - ציין מה בדיוק אתה צריך, אני מבטיח להתייצב.
בהצלחה במאבק, מור.
|
|
|
|
| IP: [
מחובר ]
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
 |
|
|
בס"ד
ברצוני להאיר לכולם בנושא זה כולל את כולנו, אותי ברא ובראשונה, זה כולל את רפי ואת כולם. פשוט כולם. קודם כל לך רפי כל הכבוד על כל המאמץ. בתחילה אפנה אליך רפי. אתה מדבר על אדישות. אני לא יודע אם האדישות היא כל הבעיה. אני בטוח שישנם אנשים שקוראים ואכפת להם מהעניין. והם משתדלים לקרוא ומבחינתם זוהי כל ההשתדלות שהם יכולים לעשות. וכמובן שגם לא צריכים שהמאבק הזה ינוהל על ידי המון אנשים כי זה רק יגרום ליותר בלאגן ומריבות פנימיות שלא יועילו למטרה האמיתית בסופו של דבר.
מה שלדעתי היא הבעיה היא בעצם חוסר מעש! פשוטו כמשמעו. ואסביר. ישנו משפט שאומר: "כל מה שנדרש לרוע בכדי לנצח הוא אנשים טובים שאינם עושים דבר"
חברים אל תצפו שגם אם אכפת לכם ופשוט תקראו ותפנימו זה מה שימנע את הפשע. ומה שקורה בים לדעתי הוא פשע חמור.
בשביל להבין את משמעות המשפט שאמרתי (וכמובן שלא אני המצאתי אותו אלא אמר אותו אדמונד ברק), פשוט תחפשו את המחקר שעשו אחרי השואה בשביל לנסות ולהבין איך בכלל יכול להיות שהיא קרתה. איך לאנשים יש את המצפון להשמיד אנשים אחרים. תוצאות המחקר והניסוי שעשו הם מזעזעים ובמקומות מסוימים אף המחקרים נאלצו להיעצר באופן מיידי מחשש לנזקים נוספים שיכולו להיגרם. אפילו החוקרים שלו לא האמינו להיכן המחקר יוביל. אני לא משווה השמדת עם להשמדת הדגה או לאיזה פשע של איסור דייג ספורטיבי. אלא אני מדבר על שיטה בה נוהגים כלפי ציבור. לצערי זו שיטה ידועה.
תודה לכולם
|
|
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
רפי לא הבנתי מה אתה מצפה שנגיב או מה נכתוב ?
משהו, מה שלא יהיה... להראות שיש התעניינות ואכפתיות... בשבועות האחרונות מושקעות עשרות שעות בקריאת והכנת חומרים... מחר יועלה בפורום מכתב חריף שנשלח לאגף הדיג... תגובות כמו של מי שהגיב עד כה זה בהחלט משהו, מעיד על אכפתיות... אם יהיו לפחות מאה תגובות של לפחות מאה דייגים ספורטיביים חברי הפורום - זה כבר יראה יותר טוב... בדיוק 
|
|
|
|
|
|
dani77
|
חבר פורום
מנותקגיל:
49
|
|
 |
|
|
אני לא מבין על מה אתם מדברים , איזה דיג ספורטיבי ואיזה מסחרי !?
הגבולות מטשטשים עם הזמן וכניסת פקטורים חדשים לדיג .
דיעה שלי , תאהבו או שלא :
דיג מסחרי לדייגים מורשים עם רישיון - זאת פרנסתם וחייבים להסדיר את החוק לגבייהם , על מנת שיאכלו
להתפרנס תוך מיזעור הנזק לדגה , הענף עליו הם יושבים .
איסור מוחלט של דיג מיאכטות , סירות ממונעות , קיאקים , צלילה עם ובלי בלונים .
הגבלת דייגי החוף , איסור מוחלט על שבאקה ורשתות פירטיות .
איסור תקופתי , עונתי או גיאוגרפי לפרקיי זמן של דיג ספורטיבי כלשהו א מהחוף .
כל הנכתב כאן הוא דעתי בלבד , פגיעה בפרנסה של דייגים גורמת להם לעשות הכל כדיי להתפרנס .
יאכטות , סירות ממונעות וקיאקים - פוגעים בצורה קטלנית בדגה העמוקה , זה כבר מזמן דיג מסחרי לכל דבר .
דיג מהחוף יכול להיות קטלני לא פחות , גם אותו צריך להגביל .
אייל אני כבד אבל לא מסכים בכלל ! 1. דייגים מסחריים יכולים להתפרנס ואפילו טוב אם יפסיקו לחרוש את הקרקעית ויעלו בגודל העיניים של הרשת . אף אחד לא רוצה לגזול מהם פרנסה אלא שלא יחריבו את הים בצורה טוטאלית כמו שקורה היום . 2. טרולים יוצאים מהמים בכל העולם ואין סיבה שלא יצאו גם פה . 3. שיסבו את הסירות שלהם לדייג הקפה לגיטימי ושלא יקבלו מימון על חשבון משלם המיסים . או שיסבו לדייג מסחרי לחובבים כמו ביפו (מתפרנסים משיט לדייג בולוס וגיג ) 4. שיעצרו את הדייג המסחרי לפחות לשלושה חודשים כמקובל בעולם ואף במידינות עולם שלישי שהשכילו שמנוחה זו מאפשרת לים להמשיך להתקיים ולהתפתח . 5.הגבלת שיחולו על גודל וכמות על סירות של דייגים ספורטיביים יותר משיכובדו ויאכפו מרצון אם המסחריים גם ידוגו בהתאם לתקנות הגיוניות ורלוונטיות. כל מי שאני מכיר מתחום סירות חובבים לא רוצה להתעשר מהדייג אלא לחזור הביתה עם דגים פה ושם , לא הגיוני שיציאות שלמות חוזרים בלי כלום כי הים גמור . 6. הגבלת כמות מקובלת על כל דייג ספורטיבי שאני מכיר בייחוד על מינים בעייתיים כמו לוקוס\שינן\מוסרים. 7. כל דייג בצלילת בלונים כבר אסור וברור שאין לתת יד לסגנון הנ"ל כנ"ל תחוויק ("פיצוץ" עם צינור אוויר מתחת למדפי סלע) 8.קייאקים יקבלו את הדין כמו דייגי הסירות . כולם באשר הם ספורטיבים ומכבדים את הים (גם אם חלקם מוכרים פה ושם דגים) 9. לא ברור לי מה הכוונה שסירות ויאכטות פוגעות בצורה קטלנית בדגה ? בשביל כמה אינטיאסים פעם ב זה מה שעושה את ההבדל ? 10.דייגי חוף אמורים להיות מוגבלים למינים בודדים מסויימים בלבד (כל השלל של דייג חופי פשוט לא רלוונטי לדיון ואף אחד לא חוזר הבייתה עם 50 מרמירים של קילו כל אחד...) 12. דייג ברשתות חוף ושבקה יותר רק לבעלי רישיון דייג וגם הוא יוגבל בגודל עין ובכמות . בעבר הלא רחוק פשוט היו פה דגים מבלי שנחזיק סירות ציוד באלפי שקלים , אפשר לחזור למצב הזה אם ניתן כתף וגם כמה שקלים עבור רישיון שנתי שישתמשו בכסף לאכיפה וניהול הוגן של הדייג . אגב את עלות "הוצאת " הטרולים מהים שיממן מי שממן להם דלק ב 8 מיליון ש"ח בשנה .
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2 3 ... 5