המצרכים:
=-=-=-=-=-=-=
6-8 נתחי דג (שולה, נסיכת הנילוס, סלמון, פילה מושט, קורבינה, לברק, גומבר)
2 פלפל אדום גמבה חתוכה לחצי ולפלחים
2 פלפל חריף ירוק חתוך לפרוסות
1 גזר חתוך פלחים
2 עגבניות בשלות חתוכות לפלחים
ראש שום מקולף לשיני שום (שלמים)
1 כוס גרגירי חומוס מבושל
4 פלפלים סודאניים אדומים חריפים
4 פלפלים צ'ילי אדומים חריפים יבשים
צרור של כוסברה חתוכה גס
1/4 כוס שמן
כף שמן זית
מלח לפי טעם
1/4 - 1/2 כוס מים
בלילה:
=-=-=-=-=-=-=
הבלילה עשויה כף של פפריקה מרוקאית, כף פפריקה חריפה + 1/4 כפית של כורכום + 3/4 כוס שמן - לערבב את כל החומרים עד שיוצא נוזל אדום ללא גושים.
אופן ההכנה:
=-=-=-=-=-=-=
1) יוצקים את ה-1/2 כוס שמן + כף שמן זית לסיר ומניחים על הגז, נותנים לשמן להתחמם
2) מוסיפים את שיני השום (מראש השום שקילפנו) ומטגנים 30 שניות.
3) מוסיפים את הפלפל הצ'ילי והסודאני ומטגנים עוד 20 שניות
4) מורידים מהאש ומתחילים לסדר את הירקות לפי הסדר הזה: עגבניות, פלפל אדום גמבה, גזר, גרגירי חומוס, 1/2 מכמות הכוסברה
5) טובלים את נתחי הדגים בבלילה ומסדרים על הירקות, את שארית הבלילה שופכים מעל הכל.
6) מפזרים מלמעלה את ה-1/2 כמות של הכוסברה הנותר
7) מוסיפים את המים ומתבלים במלח לפי הטעם.

9) מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה
בתיאבון!!!
