בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  מצלמת אקסטרים מומלצת
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: מצלמת אקסטרים מומלצת  (נקרא 4620 פעמים) הדפסה
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

מצלמת אקסטרים מומלצת
« ב- : פברואר 01, 2016, 18:28:47 PM »
בס"ד

לכל החברים שרוצים לצלם את הדיג שלהם וחושבים על קנייה של מצלמה לשם כך (וזה תמיד טוב לא רק בשביל דייג),
רציתי לעניין אותכם במצלמה שקניתי אחרי בירורים רבים והשוואות מול חברות מוכרות אחרות... לא רק GoPro.
כשאני רואה דוחות דייג/סרטונים מיו-טיוב וגם כשראיתי אנשים בים ראיתי שהם מסתובבים עם GoPro.
אז כאן אומר את דעתי האישית בלבד ואנסה לסמוך את זה במפרטים טכניים.
אז אתחיל קודם כל בהצעה שלי ואחר אנסה לפרט אותה.
המצלמה שאני קניתי היא SJ 5000+. יש לה 3 גרסאות, כשהיקרה מכולם עולה כמעט שליש מהמחיר של GoPro.
ברשת SJ עולה 145$ כש- GoPro הגרסא של Hero 4 עולה 400$.
אז ככה בגדול שניהם טובות אין לי משהו נגד GoPro אבל ללא ספק יש לא מעט דברים שאי אפשר לעשות עם GoPro שבגללה לא קניתי אותה מלכתחילה, ואז חיפשתי תחלופה אחרת כשלבסוף מצאתי אפילו טובה יותר.
איכות הצילום של SJ בלילה טובה יותר, היא פשוט מוארת יותר ואתה רואה פשוט טוב יותר את מה שאתה מצלם.

כמות הפריימים לשנייה ב- SJ גבוהה יותר, היא מגיעה עד 60 בשנייה, מה ש- GoPro מגיע ל- 30.
אתם גם יכולים לצלם איתה ב- Slow motion באיכות ממש טובה של 240 פריימים לשנייה.
יש לה צג דיגיטלי שבו אתם יכולים לראות את מה אתם בכלל מצלמים מה שאין ב- GoPro.
אתם יכולים להשתמש בה כמצלמה לרכב. כשאני אומר את זה, אז מי שכרגע חושב "מה הבעיה יש לי סטנד שנדבק לשמשה או לדש בורד, אז אני אסביר. מצלמת רכב נדלקת אוטומטית כשמניעים את הרכב ונכבית בהתאם. ובנוסף הזיכרון אף פעם לא נגמר. זה שימוש מעגלי בזיכרון. אז ב- SJ אפשר פשוט לשים אותה על מצב רכב ואז היא מתאמת את עצמה למה שכרגע הסברתי.
SJ מצלמת באיכות של 16MP כשבאחרות כולל GoPro מגיעים ל- 12MP.
יש לה גם כמובן GPS מה של- GoPro אין.
גם בנושא הסוללות יש יתרון. אפשר לקנות בנפרד 2 סוללות עם מטען חיצוני והוא עולה 25 ש"ח.
כאשר בהשוואה ל- GoPro זה עולה 80 ש"ח.
מה גם שאם אין לכם את הגרסא האחרונה של GoPro אין לה בכלל סוללות נשלפות כלומר כשהסוללה נגמרת אז צריך להטעין את המצלמה, מה שבמקרה של SJ אני פשוט מחליף סוללה.
דבר אחרון כשקונים את SJ מקבלים אתה את כל המתאמים, כל מתקני התפיסה לרכב, אופניים, קסדה, כתף, חזה וכו'... הדבר היחיד שלא מקבלים זה מטען למצת הרכב. מה שבאחרות מקבלים רק חלק.

החסרונות שלה הוא בצלילה. SJ נאמר שמתאים עד 30 מטר כש- GoPro לעומת זאת מצהיר שצולל עד 40 מטר.
זמן הסוללה של GoPro מגיע לשעתיים כאשר ב- SJ זה שעה ועשר דקות. אבל אחרי עלות הסוללות זה לא מפריע לי.
אני פשוט קניתי 14 סוללות נוספות עם מטענים. וכשאני יוצא מהבית לטיול יש לי מספיק זמן של צילום.

אני יכול באמת להמליץ בחום למי שרוצה לקנות מצלמה לקנות את ה- SJ 5000+, הגרסא הקודמת שלה ה- 4000 הרבה פחות טובה במיוחד באיכות הצילום והסאונד מה שמאד חשוב.
אני משתמש בה לעוד הרבה דברים, למען האמת לא קניתי אותה לדייג וגם עדיין לא צילמתי איתה שהלכתי לדוג.
אבל אני ממש מבסוט ממנה. איכות צילום מעולה גם מתחת למים ואת זה כן כבר עשיתי.
יש לה איכות סאונד שלדעתי טובה יותר, שומעים חזק יותר אבל לא בכל המצבים. ישנם מצבים שלדעתי שומעים אותו הדבר.

השוואת צילום וסאונד בין ה- SJ ל- GoPro תוכלו לראות כאן:
<a href="https://www.youtube.com/embed/CiZ6IKbec4g" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/CiZ6IKbec4g</a>

בהצלחה לכולם.
אם אזכר בעוד דברים אשתדל להוסיף
עריכה אחרונה: פברואר 01, 2016, 18:36:21 PM על ידי TotoFinish
-------------------------------
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
 IP: [ מחובר ]
raz_p

דייג זרזור בעיקר
חבר פורום

מנותק מנותק

דג באשדוד

בעניין: מצלמת אקסטרים מומלצת
« הגיב #1 ב- : פברואר 01, 2016, 18:44:45 PM »
תודה על ההמלצה, אני הלכתי לא מזמן על המצלמה SOOCOO
יש לי את הגרסא 60 ב HD ו 70 ב 2K, נוחה לתפעול זווית צילום רחבה, סוללה לשעתיים רצוף של סרטון באיכות גבוה, יש גם תאורה צמיד הפעלה ויבור אינטרנט שמאפשר שליטה מהפלאפון אתה בסדר
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=24117.0
הדגם היקר 114 דולר
 IP: [ מחובר ] WWW
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : פברואר 01, 2016, 19:03:13 PM »
ל- SJ יש זוית צילום של 170 מעלות שזה ממש רחב, ויש לה גם שליטה דרך הפלאפון אבל ע"י WiFi.
raz_p

דייג זרזור בעיקר
חבר פורום

מנותק מנותק

דג באשדוד

« הגיב #3 ב- : פברואר 01, 2016, 22:43:04 PM »
ל- SJ יש זוית צילום של 170 מעלות שזה ממש רחב, ויש לה גם שליטה דרך הפלאפון אבל ע"י WiFi.
כמו אצלי..
גם 170 מעלות
אצלי המגן אטום למים הוא מובנה, המצלמה כאילו בנויה בתוך מגן..
אבל החיסרון שאין מגן לעדשה ולמסך כמו בגופרו לדוגמה.. (וכמו ב sj שהיא חיקוי בעיצוב של הגופרו)
במקרה של נפילה על משטח לא שטוח יש מצב לשריטות וסדקים/שבירה של העדשה ומסך..
את האמת בהתחלה לא חשבתי על זה, אבא שלי הזמין בעקבות המלצות באינטרנט ושלל האפשרויות של המצלמה וגם העיצוב שלה שאין צורך להוציא את המצלמה מהמגן בשביל להחליף את הסוללה שהסביר לי שזה די מעצבן בגופרו..
מפחד ליפול איתה בריף ברדוד ולשבור את העדשה, עם הסגנון של גופרו פחות היית מפחד בנפילות

עריכה אחרונה: פברואר 01, 2016, 22:45:54 PM על ידי raz_p
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : פברואר 01, 2016, 23:24:36 PM »
בס"ד

ללא ספק ה- SJ הוא חיכוי צורה של ה- GoPro אבל אני חושב שזה פשוט אמור לעזור למי שרוצה לעבור מ- GoPro ל- SJ כך הוא לא צריך להחליף תופסנים וכו... כי יש להם את אותה התושבת אם אני לא טועה.
מנפילות אני תמיד חושש גם כשיש מגן. אבל כנראה שאי אפשר את כל העולם בדבר אחד.
בשביל עלות ויכולות אני חושב שזה פשוט מעולה... שוב דעתי.
אני לא סוכן שלהם... אני פשוט ממליץ בעקבות קנייה שלי שאני מאד מבסוט ממנה.
yossid

הים הוא המרגוע האמתי שלי
חבר פורום
*

מנותק מנותק

דייג חוף ומז'רז'ר

« הגיב #5 ב- : פברואר 02, 2016, 02:11:01 AM »
תודה על חוות הדעת המפורטת
תמיד תזכרו... שהדג שיושב אצלכם בצלחת, נמצא שם רק כי הוא פתח את פיו לאכול!!!
מור אמסלם

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : פברואר 02, 2016, 05:53:45 AM »
מתחרה נוסף בשוק זה ה xioami yi
אפילו זולה יותר...
Xioami אחרית לייצור רוב הטלפונים בעולם.
הבעיה היחידה זה אכן זמן הבטריה, אבל הן זולות או שניתן לעשות חיבור כמו במדריך "צילום ללא הפסקה"
איכות הצילום מהטובות שיש.
ערוץ Youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCdnGTD0NwE_nfPDAsEFxVjA

הירשמו לערוץ
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : פברואר 02, 2016, 08:20:27 AM »
תודה על ההשוואה.
בצילום לילה ה SJ נראית טוב יותר לפי הסרט שצרפת,, אבל בצילום יום בצבעים ב SJ לא טבעיים עצוב

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : פברואר 02, 2016, 08:38:11 AM »
מתחרה נוסף בשוק זה ה xioami yi
אפילו זולה יותר...
Xioami אחרית לייצור רוב הטלפונים בעולם.
הבעיה היחידה זה אכן זמן הבטריה, אבל הן זולות או שניתן לעשות חיבור כמו במדריך "צילום ללא הפסקה"
איכות הצילום מהטובות שיש.

ללא ספק נראית טוב. תודה רבה.
בהחלט אופציה בעתיד אם אצטרך. אני את שלי קניתי לפני שנה. אז לא היה אותם.
אבל בגדול זה אותו מחיר כי שלהם זה 100$ בלי כל האביזרים שבכללם גם הכיסוי נגד מים.
הכיסוי נגד מים לבד עולה בסביבות ה-40 ש"ח, ועם שאר התופסנים אני מעריך שזה יהיה אותו מחיר.
מה שכן אצלה אפשר לחבר כרטיס של 128GB מה שב- SJ  זה 64GB.
אבל לגבי איכות צילום... אני חושב שאין תשובה אחידה וזה בגלל שבמצבים מסוימים ניצול האור במצלמה משתנה ואז בתנאים מסוימים מצלמה יכולה לצלם פחות טוב מהשנייה ובמצבים אחרים היא יודעת לנצל את האור טוב יותר ממתחרה ואז גם מצלמת יותר טוב. לראיה אני מצרף וידאו שמשווה את איכות הצילום בין שניהם.
תראה ב-20 שניות הראשונות איכות הצילום (לדעתי) של ה- Xioami טוב יותר, אבל אחר כך בשנייה 40 זה מתחלף ואיכות הצבע של ה- SJ נהיית טובה יותר (אפשר פשוט להבחין בגווני הכחול שבסירה ובים), ואחר כך זה שוב משתנה.
פשוט הבן אדם מחזיק את שניהם על מקל וכל הזמן מסתובב, וכל אחת מנצלת אור בצורה שונה.
בגדול לשניהם איכות צילום טובה.
ד"א ל- Xioami יש אפשרות לחיבור BLUETOOTH מה שאין ל- SJ.
ל- SJ זוית צילום של 170 מעלות מול 155 של Xioami, וגם ל- SJ איכות של 16.37MP מול 16 של Xioami, ובנוסף דבר שלדעתי חשוב זה המסך שבו אתה רואה מה אתה מצלם. אין את זה ל- Xioami.
בנוסף לא הצלחתי למצוא אם היא יכולה לשמש כמצלמת רכב, אשמח אם תודיע לי.

תוכל לראות השוואה טכנית בין שניהם כאן:
http://www.cameralah.com/blog/xiaomi-yi-vs-sj5000-plus-action-camera-comparison/

וסרטון של השוואת איכות הצילום כאן:
<a href="https://www.youtube.com/embed/u-DnJnIAxUE" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/u-DnJnIAxUE</a>
מור אמסלם

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : פברואר 02, 2016, 09:25:59 AM »
היא יכולה לשמש כמצלמת רכב, למרות שאני לא בטוח לגבי הפונקציות,
יש לה ממשק לטלפון צריך לבדוק אם ניתן לצלם מחזורי ושתדלק כפי שציינת
בעלות של 250 ש"ח אתה מקבל את כל הציוד האפשרי.
ערוץ Youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCdnGTD0NwE_nfPDAsEFxVjA

הירשמו לערוץ
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : פברואר 02, 2016, 10:04:18 AM »
בס"ד

250 ש"ח זה 63$ אז לבסוף זה יוצא טיפה יותר יקר אפילו מ- SJ אבל ממש לא בהרבה ב- 18$.
בכל מקרה ללא ספק היא אופציה עתידית! ובעתיד מעניין יהיה לראות את האופציות שבטח יוסיפו לה.
דבר נוסף, באמת אשמח אם תברר במצלמה אצלך אם אפשר לשים אותה על מצב רכב שבו היא נדלקת ונכבית לפי ההתנעה והכיבוי של הרכב וגם את נושא הצילום המעגלי.
בסך הכל צילום נסיעה היום הוא מאד חשוב לדעתי, כי זה יכול במקרה הקל לחסוך כסף של דוחות שווא, כי לך תתוכח ותנסה לצאת ראש עם שוטר. ובמקרה היותר חשוב זה האשמות בתאונות בהם יש פגיעה בנפש!
omry555

חבר פורום

מנותק מנותק

אין דייג מגניב ממורן זעפרני!

« הגיב #11 ב- : פברואר 02, 2016, 10:23:01 AM »
תהנה,

אבל הנתונים שרשמת על גו פרו לא מדוייקים,
גו פרו אפשר לצלם ב60 פריימים לשניה ואף מעבר לזה, תלוי באיכות הצילום כמובן מה גם שבגו פרו יש אופציה של 4K

לא מטעינים מצלמה של גו פרו, אלה שולפים סוללה ומחליפים סוללה, וזה בכל הגירסאות של גו פרו 3 ו 4

צלילה גו פרו מגיע ליותר מ40 מטר אפילו אם מוסיפים לו קייס מיוחד

גם בגו פרו מקבלים מתאמים ומדבקות

גם בגו פרו אפשר לקנות מטען וסוללות בנפרד במחירים טובים מי שיודע למצוא

בקיצור אני לא פרזנטור של גו פרו, ממש לא, ואם מצאתי אלטרנטיבה טובה תהנה ממנה, אני רק אומר שחשוב לדייק בפרטים

בהצלחה!

עריכה אחרונה: פברואר 02, 2016, 10:23:38 AM על ידי omry555
Rods :
RIPPLE FISHER F-STICK GT78
Carpenter TBL 80/40
Carpenter EP 85/36
Megabass XOR Shadow
Varivas Violente vls-82
varivas Violente 0.5-8 G
Reel :
Shimano Stella 18000SW HG
Shimano Stella 14000SW XG
Daiwa Saltiga Expedition 5500H
Shimano Stella 6000SW HG
Shimano Stella 3000
Shimano
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : פברואר 02, 2016, 11:00:46 AM »
בס"ד

קודם כל עומרי אני מסכים אתך על מה שאמרת לגבי הדיוק זה ממש חשוב, וחס ושלום אין לי מטרה להטעות.
לא אני ולא אתה פרזנטורים של החברות ואין לנו שום אינטרס.
בסך הכל כן יש לנו אינטרס שאנשים יהנו מהדברים שאנחנו נהנים מהם וזה הכל. שיתוף!
חשוב לי קודם לציין שלגבי פרטים טכניים שציינתי זה על סמך אתרים שהשוו. הרי אחרי הכל לי אין את ה- GoPro.
לכם כשאתה אומר לגבי הצלילה... אני לא צולל ולא יודע... זה מה שהחברות פרסמו על עצמם. ולכן אני לא יודע לגבי כולם אם אפשר עם כיסוי מתאים לרדת מעבר למה שכותבים. אני כן משוכנע שבמקרה הזה החברות לוקחות מקדם בטיחות שאם תצלול בעוד איזה מטר המצלמה לא תיהרס. בדיוק כמו סימון הדלק ברכב... ששעון מראה שאין דלק הרכב עוד נוסע....

ולגבי שאר הדברים שרשמת:
1. ודאי שאפשר להגיע ל- 60 פריימים. לא אצל כולם זה 60 פריימים אמיתיים, כלומר, המצלמה כן מוציאה 60 פריימים בשנייה, אבל לחלקם הם פשוט מוציאים 30 פריימים שונים וכל פריים שני הוא שכפול של הראשון. התוצאה היא 60 פריימים בשנייה, אבל למעשה זה 30 פריימים שונים.
2. מדבקות ומתאמים מקבלים אבל לא אצל כולם מקבלים את הכל... כולל ב- GoPro. מקבלים אבל לא את הכל.
3. לגבי הסוללות אני לא מצאתי במחיר של 20 ש"ח 2 סוללות ומטען. אבל אם מצאת אז סבבה. בכיף. באמת!

באמת חשוב לי הדיוק, וכשאני טועה אז בשמחה אודה בכך גם כשזה לא נעים לי, וגם אבקש סליחה במידה והדבר רלוונטי.
דבר באמת חשוב לומר בסוף זה שלא בכל אספקט המצלמה יותר טובה מ- GoPro. חס ושלום זאת לא היתה הכוונה.
בסך הכל המחיר שלה מאד אטרקטיבי למה שהיא מציעה, ולא כולם באמת מנצלים את כל הדברים שבהם GoPro יותר טובה ואפשר פשוט לחסוך כסף.

ואני באמת מתנצל אם חס ושלום הטעתי כאן מישהו

omry555

חבר פורום

מנותק מנותק

אין דייג מגניב ממורן זעפרני!

« הגיב #13 ב- : פברואר 02, 2016, 11:44:24 AM »
בס"ד

קודם כל עומרי אני מסכים אתך על מה שאמרת לגבי הדיוק זה ממש חשוב, וחס ושלום אין לי מטרה להטעות.
לא אני ולא אתה פרזנטורים של החברות ואין לנו שום אינטרס.
בסך הכל כן יש לנו אינטרס שאנשים יהנו מהדברים שאנחנו נהנים מהם וזה הכל. שיתוף!
חשוב לי קודם לציין שלגבי פרטים טכניים שציינתי זה על סמך אתרים שהשוו. הרי אחרי הכל לי אין את ה- GoPro.
לכם כשאתה אומר לגבי הצלילה... אני לא צולל ולא יודע... זה מה שהחברות פרסמו על עצמם. ולכן אני לא יודע לגבי כולם אם אפשר עם כיסוי מתאים לרדת מעבר למה שכותבים. אני כן משוכנע שבמקרה הזה החברות לוקחות מקדם בטיחות שאם תצלול בעוד איזה מטר המצלמה לא תיהרס. בדיוק כמו סימון הדלק ברכב... ששעון מראה שאין דלק הרכב עוד נוסע....

ולגבי שאר הדברים שרשמת:
1. ודאי שאפשר להגיע ל- 60 פריימים. לא אצל כולם זה 60 פריימים אמיתיים, כלומר, המצלמה כן מוציאה 60 פריימים בשנייה, אבל לחלקם הם פשוט מוציאים 30 פריימים שונים וכל פריים שני הוא שכפול של הראשון. התוצאה היא 60 פריימים בשנייה, אבל למעשה זה 30 פריימים שונים.
2. מדבקות ומתאמים מקבלים אבל לא אצל כולם מקבלים את הכל... כולל ב- GoPro. מקבלים אבל לא את הכל.
3. לגבי הסוללות אני לא מצאתי במחיר של 20 ש"ח 2 סוללות ומטען. אבל אם מצאת אז סבבה. בכיף. באמת!

באמת חשוב לי הדיוק, וכשאני טועה אז בשמחה אודה בכך גם כשזה לא נעים לי, וגם אבקש סליחה במידה והדבר רלוונטי.
דבר באמת חשוב לומר בסוף זה שלא בכל אספקט המצלמה יותר טובה מ- GoPro. חס ושלום זאת לא היתה הכוונה.
בסך הכל המחיר שלה מאד אטרקטיבי למה שהיא מציעה, ולא כולם באמת מנצלים את כל הדברים שבהם GoPro יותר טובה ואפשר פשוט לחסוך כסף.

ואני באמת מתנצל אם חס ושלום הטעתי כאן מישהו

קודם כל, תודה על היותך לא ישראל ממוצע,

לדעת לקבל תגובה בצורה כזאת מעוררת כבוד, שאפו לך,

לא הטעית, פשוט היו כמה אי דיוקים, כמו שרשמת לא אני ולא אתה פרזנטורים,

תודה על השיתוף, שתסריח מצילומי דגים סמיילי
Rods :
RIPPLE FISHER F-STICK GT78
Carpenter TBL 80/40
Carpenter EP 85/36
Megabass XOR Shadow
Varivas Violente vls-82
varivas Violente 0.5-8 G
Reel :
Shimano Stella 18000SW HG
Shimano Stella 14000SW XG
Daiwa Saltiga Expedition 5500H
Shimano Stella 6000SW HG
Shimano Stella 3000
Shimano
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #14 ב- : פברואר 02, 2016, 12:01:44 PM »
בס"ד

עומרי, שמחתי מאד לקרוא את התגובה שלך מאחר ולא תמיד יודעים איך מה שאתה כותב מועבר הלאה.
אין אפשרות לשים את הטון וההטעמה של הדיבור על הכתב ולכן הרבה פעמים מקבלים רושם שונה בכתיבה.

אז שוב באמת שמחתי לקרוא את תגובתך.
אתה יודע אצלנו היהודים אומרים "המבקש על חברו נענה תחילה" אז בע"ה הסירחון הרב של הדגים יהיה אצלך לפני   
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!