לכל החברים שרוצים לצלם את הדיג שלהם וחושבים על קנייה של מצלמה לשם כך (וזה תמיד טוב לא רק בשביל דייג),
רציתי לעניין אותכם במצלמה שקניתי אחרי בירורים רבים והשוואות מול חברות מוכרות אחרות... לא רק GoPro.
כשאני רואה דוחות דייג/סרטונים מיו-טיוב וגם כשראיתי אנשים בים ראיתי שהם מסתובבים עם GoPro.
אז כאן אומר את דעתי האישית בלבד ואנסה לסמוך את זה במפרטים טכניים.
אז אתחיל קודם כל בהצעה שלי ואחר אנסה לפרט אותה.
המצלמה שאני קניתי היא SJ 5000+. יש לה 3 גרסאות, כשהיקרה מכולם עולה כמעט שליש מהמחיר של GoPro.
ברשת SJ עולה 145$ כש- GoPro הגרסא של Hero 4 עולה 400$.
אז ככה בגדול שניהם טובות אין לי משהו נגד GoPro אבל ללא ספק יש לא מעט דברים שאי אפשר לעשות עם GoPro שבגללה לא קניתי אותה מלכתחילה, ואז חיפשתי תחלופה אחרת כשלבסוף מצאתי אפילו טובה יותר.
איכות הצילום של SJ בלילה טובה יותר, היא פשוט מוארת יותר ואתה רואה פשוט טוב יותר את מה שאתה מצלם.
כמות הפריימים לשנייה ב- SJ גבוהה יותר, היא מגיעה עד 60 בשנייה, מה ש- GoPro מגיע ל- 30.
אתם גם יכולים לצלם איתה ב- Slow motion באיכות ממש טובה של 240 פריימים לשנייה.
יש לה צג דיגיטלי שבו אתם יכולים לראות את מה אתם בכלל מצלמים מה שאין ב- GoPro.
אתם יכולים להשתמש בה כמצלמה לרכב. כשאני אומר את זה, אז מי שכרגע חושב "מה הבעיה יש לי סטנד שנדבק לשמשה או לדש בורד, אז אני אסביר. מצלמת רכב נדלקת אוטומטית כשמניעים את הרכב ונכבית בהתאם. ובנוסף הזיכרון אף פעם לא נגמר. זה שימוש מעגלי בזיכרון. אז ב- SJ אפשר פשוט לשים אותה על מצב רכב ואז היא מתאמת את עצמה למה שכרגע הסברתי.
SJ מצלמת באיכות של 16MP כשבאחרות כולל GoPro מגיעים ל- 12MP.
יש לה גם כמובן GPS מה של- GoPro אין.
גם בנושא הסוללות יש יתרון. אפשר לקנות בנפרד 2 סוללות עם מטען חיצוני והוא עולה 25 ש"ח.
כאשר בהשוואה ל- GoPro זה עולה 80 ש"ח.
מה גם שאם אין לכם את הגרסא האחרונה של GoPro אין לה בכלל סוללות נשלפות כלומר כשהסוללה נגמרת אז צריך להטעין את המצלמה, מה שבמקרה של SJ אני פשוט מחליף סוללה.
דבר אחרון כשקונים את SJ מקבלים אתה את כל המתאמים, כל מתקני התפיסה לרכב, אופניים, קסדה, כתף, חזה וכו'... הדבר היחיד שלא מקבלים זה מטען למצת הרכב. מה שבאחרות מקבלים רק חלק.
החסרונות שלה הוא בצלילה. SJ נאמר שמתאים עד 30 מטר כש- GoPro לעומת זאת מצהיר שצולל עד 40 מטר.
זמן הסוללה של GoPro מגיע לשעתיים כאשר ב- SJ זה שעה ועשר דקות. אבל אחרי עלות הסוללות זה לא מפריע לי.
אני פשוט קניתי 14 סוללות נוספות עם מטענים. וכשאני יוצא מהבית לטיול יש לי מספיק זמן של צילום.
אני יכול באמת להמליץ בחום למי שרוצה לקנות מצלמה לקנות את ה- SJ 5000+, הגרסא הקודמת שלה ה- 4000 הרבה פחות טובה במיוחד באיכות הצילום והסאונד מה שמאד חשוב.
אני משתמש בה לעוד הרבה דברים, למען האמת לא קניתי אותה לדייג וגם עדיין לא צילמתי איתה שהלכתי לדוג.
אבל אני ממש מבסוט ממנה. איכות צילום מעולה גם מתחת למים ואת זה כן כבר עשיתי.
יש לה איכות סאונד שלדעתי טובה יותר, שומעים חזק יותר אבל לא בכל המצבים. ישנם מצבים שלדעתי שומעים אותו הדבר.
השוואת צילום וסאונד בין ה- SJ ל- GoPro תוכלו לראות כאן:
בהצלחה לכולם.
אם אזכר בעוד דברים אשתדל להוסיף