כל פעם מחדש שאני מחזיק סבידה בין אצבעותי, חיה כמובן, או אפילו אחת שמתה כל עוד היא טרייה, אני נפעם מהיצור המרתק הזה, ממבנה גופו הייחודי, ובמיוחד מהצבעים המרהיבים שהוא מחליף. כמו כן הקלאמר כמובן. אך האם מדובר רק בהסוואה על ידי החלפת צבעים (בדומה לזיקית)?
דיון זה חשוב במיוחד לנו, דייגי האינטיאס, במיוחד לאלה מתוכם שזורקים כפיתיון את הסבידות חיות. האם הדבר בכלל אפקטיבי לאור המחקר הנוכחי? לכאורה, כל עוד הסבידה חיה, היא יודעת להסתתר היטב מטורף שמתקרב אליה, לא רק על ידי התאמת הצבעים לסביבה שלה אלא כולל החלשה של השדה החשמלי שלה .. מה שלפי נתוני המחקר מוריד מאוד את סיכויי הטורף בכלל לאתר אותה! אולי על פי האמור עדיף לשלוח אותה טריה, אך מתה?
דעתכם
עריכה אחרונה: ינואר 07, 2016, 19:01:25 PM על ידי אליהו בנימין
זה שיש החלשה של שדה חשמלי לא אומר שאין בכלל, חייב להיות גם אם קצת. לסבידה מתה לא יהיה בכלל מן הסתם ככה שעדיף..
דג כמו אינטיאס לדעתי יעדיף תמיד פיתיון חי על מת ככה שהיא תקבל יותר עניין בכל אופן. מי כמוך יודע על החשדנות שלו
המון דייגים (ביניהם אתה ) דגים עם הסבידות חיות ועדיין מקבלים תוצאות יפות. ככה שלא בטוח עד כמה זה משפיע למרות שאני מאמין שכן אבל לא נראה לי שהרבה
לסיכום, אם הייתי במקומכם הייתי משאיר את המצב כמו שהוא ואעדיף סבידות חיות על מתות בדיוק מהסיבות שכתבתי למעלה
הגיוני מאוד רועי, אך עדיין יש את היתרון שכאשר הסבידה מתה היא איננה יכולה להתאים את צבעיה לסביבה.
זה מה שמעניין אותי, מה פחות טוב:
פחות סיכויים לתקיפה בשל הסוואה על ידי הצבעים- חסרון של סבידה חיה, או פחות סיכויים לתקיפה בגלל חוסר מוחלט בפליטת שדה חשמלי- חסרון של סבידה מתה
דרך אגב, האינטים נתפסים יפה מאוד על גם על סבידות מתות, במיוחד אם הן מתו לא מכבר. את הזוגיה שלי הבאתי על שתי סבידות דווקא מתות, אחת נפטרה כמה שעות בודדות קודם הזריקה, ואחת ממש רגע לפני הזריקה בשעת תפירת הקרסים.
מה שמעורר עוד שאלה: האם סבידה שמתה לא מכבר מאבדת לחלוטין את השדה החשמלי שלה, או שזה לוקח זמן? ואם כן- כמה זמן?
עזוב אותי ממחקרים תחלס עובדות!!! עובדה שרוב האנטיאסים שאני תפסתי היו דווקא על סבידות חיות עד כאן העובדות ועכשיו להסברים
סבדיה חיה אולי מחלישה את האותות החשמליים אבל סבידה חיה עם 2 קרסים שנעוצות בה דווקא תשדר מצוקה ותגביר את האותות החשמליים אתה הבנת את זה מר ברוך אז לפני שאתה מביא לנו כל מיני מחקרים תבדוק לפני אם חקרו את המקרים עם 2 קרסים נעוצות בפתיון תבדוק האם הפתיון משדר מצוקה כל דג או ייצור ימי גוסס משדר מצוקה ותמיד יהיה בסביבה מי שיחפש טרף קל ויקח אותו ואל תשכח שלדגים יש עוד חושים חוץ מהאותות החשמליים כמו ראיה וריח
עזוב אותי ממחקרים תחלס עובדות!!! עובדה שרוב האנטיאסים שאני תפסתי היו דווקא על סבידות חיות עד כאן העובדות ועכשיו להסברים
סבדיה חיה אולי מחלישה את האותות החשמליים אבל סבידה חיה עם 2 קרסים שנעוצות בה דווקא תשדר מצוקה ותגביר את האותות החשמליים אתה הבנת את זה מר ברוך אז לפני שאתה מביא לנו כל מיני מחקרים תבדוק לפני אם חקרו את המקרים עם 2 קרסים נעוצות בפתיון תבדוק האם הפתיון משדר מצוקה כל דג או ייצור ימי גוסס משדר מצוקה ותמיד יהיה בסביבה מי שיחפש טרף קל ויקח אותו ואל תשכח שלדגים יש עוד חושים חוץ מהאותות החשמליים כמו ראיה וריח
תמיד כיף לשמוע את דעתך דוקטור אבל פספסת הפעם בפרט "קטן", אני לא מנסה לשכנע אף אחד בטיעון כלשהוא אלא מעלה נושא מעניין לדיון.
יש מחקר מעניין שנוגע ישירות לדייג שלנו, זכותם של כל הנוגעים בדבר לדעת ממנו ולחוות את דעתם
כפי שאכן ציינת בצדק המחקר לא בדק רכיכה עם קרסים שתקועים בה, ולכן שים לב בנצי שגם הטיעונים שכתבת כמה שהם הגיוניים, עדיין אין להם ביסוס מדעי. מעניין אם יצא פעם מחקר כזה..
לגבי אחוז התקיפות, לך יש הרבה יותר נסיון בשטח ואין ספק שאם נוכחת לדעת שפתיון חי מביא יותר תקיפות אז יש בזה משהו. מנגד, אני מכיר דייגי אינטיאס עם ניסיון לא פחות משלך ועם לא פחות תפיסות אשר טוענים שאין הבדל מנסיונם בין חיה לבין מתה טריה
עריכה אחרונה: ינואר 07, 2016, 21:04:00 PM על ידי אליהו בנימין
תמיד כיף לשמוע את דעתך דוקטור אבל פספסת הפעם בפרט "קטן", אני לא מנסה לשכנע אף אחד בטיעון כלשהוא אלא מעלה נושא מעניין לדיון.
יש מחקר מעניין שנוגע ישירות לדייג שלנו, זכותם של כל הנוגעים בדבר לדעת ממנו ולחוות את דעתם
כפי שאכן ציינת בצדק המחקר לא בדק רכיכה עם קרסים שתקועים בה, ולכן שים לב בנצי שגם הטיעונים שכתבת כמה שהם הגיוניים, עדיין אין להם ביסוס מדעי. מעניין אם יצא פעם מחקר כזה..
לגבי אחוז התקיפות, לך יש הרבה יותר נסיון בשטח ואין ספק שאם נוכחת לדעת שפתיון חי מביא יותר תקיפות אז יש בזה משהו. מנגד, אני מכיר דייגי אינטיאס עם ניסיון לא פחות משלך ועם לא פחות תפיסות אשר טוענים שאין הבדל מנסיונם בין חיה לבין מתה טריה
אין בעיה אתה וכל מי שחושב כמוך תצמדו למחקרים אני וכל מי שחושב כמוני ניצמד לעובדות אצלי העובדות שרק יציאה אחת מתוך 15 תקף לי על מת כשהיו 2 הסוגים במים אתה יכול לקרוא לזה גם סוג של מחקר
לא מבין בדיונונים ולא תפסתי אינטיאס מעולם אבל מכיר טוב בעלי חיים אחרים והרבה מהמשותף הם חולקים. היכולות של דג או דיונון בריא הם לא היכולות של אחד פצוע או חולה. דיונון עם קרסים בתוכו גוסס ,ובתור שכזה תראה אותו כמו נורה מהבהבת שקוראת לאינטיאס ממרחק. הפחתת האותות שלה לא רלוונטיים פה בעודה נאבקת בקרסים שתקועים בה,רק שהיא בריאה ובועטת היא יכולה להשתמש כראוי באמצעי ההגנה שלה. כל חיה פצועה בטבע היא מנורה מהבהבת למי שניזון ממנו זה דרך הטבע וזה הניצול המדהים שיש בטבע של כל חלקיק אנרגיה. ״נותן לחם לכל בשר ,כי לעולם חסדו״
אני דג רק עם מת ואין לי את הבעיה הזו של "כן שדה, לא שדה, כן מצוקה, לא מצוקה"... נחמיאס, הדיון דווקא מעניין רק צריך להיזהר מלהשליך דבר אחד על מנעד רחב של דברים אחרים. דיג במעגן, נמל, שובר או גשר של חברת חשמל (אלון ), אינו כמו דיג מהחוף או מריף. העומק, הקרקעית, הקרבה (או המרחק) מגופים במים, כול אלו משפיעים על התמונה השלמה ומשהו שתקף כאן, לא בהכרח תקף שם. אלון, בניגוד לדעתך שמבוססת על "עובדות", אצלנו בצפון יש דווקא דעה רווחת שעדיף שהסבידה תהיה מתה כי אז היא צפה ובולטת. יתרה מזאת, כשהיא חיה, אפילו עם שני קרסים שתקועים בה, היא לפעמים נצמדת לסלעים ומסתווה או מתחפרת בחול ונעלמת. תקן אותי אם אני טועה אבל אצלך ברוב המקרים היית מוריד לקרקעית ואז מרים כך שהיא תהיה בגוף המים ותנסה לברוח כול הזמן הרחק מהחוט...
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
אני דג רק עם מת ואין לי את הבעיה הזו של "כן שדה, לא שדה, כן מצוקה, לא מצוקה"... נחמיאס, הדיון דווקא מעניין רק צריך להיזהר מלהשליך דבר אחד על מנעד רחב של דברים אחרים. דיג במעגן, נמל, שובר או גשר של חברת חשמל (אלון ), אינו כמו דיג מהחוף או מריף. העומק, הקרקעית, הקרבה (או המרחק) מגופים במים, כול אלו משפיעים על התמונה השלמה ומשהו שתקף כאן, לא בהכרח תקף שם. אלון, בניגוד לדעתך שמבוססת על "עובדות", אצלנו בצפון יש דווקא דעה רווחת שעדיף שהסבידה תהיה מתה כי אז היא צפה ובולטת. יתרה מזאת, כשהיא חיה, אפילו עם שני קרסים שתקועים בה, היא לפעמים נצמדת לסלעים ומסתווה או מתחפרת בחול ונעלמת. תקן אותי אם אני טועה אבל אצלך ברוב המקרים היית מוריד לקרקעית ואז מרים כך שהיא תהיה בגוף המים ותנסה לברוח כול הזמן הרחק מהחוט...
אז אני יתקן אותך כי אתה טועה קודם כל סבידה לא מתחפרת בחול אני לא יודע מי המציא את השטות הזאת סבידה זה לא טריגון!!! היא אולי תחליף צבע ותנסה להסוות את עצמה לצבע החול אבל לעולם לא תתחפר כי היא תמות דבר שני כשדגתי בגשר אני לא הייתי מרים אותה בכלל למעלה העופרת הייתה על הקרקעית ואורך הריג היה גג מטר סבידה פצועה משדרת מצוקה ואנטיאס שנמצא באזור אף פעם לא יוותר על ארוחה עסיסית חינם נכון שסבידה מתה צפה אבל גם סבידה חיה צפה וכל הזמן מנסה לאזן את עצמה למרות שהחוט והקרסים מפריעים לה
מאמר מעניין באמת יצור שמפליא בתכונותיו, ולדיון אני חושב שאת הנתון הכי חשוב לצורך הדיון לגבי האינטיאס והשדות החשמלים הוא העם לאינטיאס יש את החוש להרגיש בכלל אותות חשמלים
אני מכיר שכרישים וטריגונים או משפחת הסחוסים משתמשים באיבר לורנציני מעין קפסולות עם חומר דמוי ג׳לי שמזהה אותות חשמלים אני חושב שהאינטיאס משתמש בעיקר בעיניו ובקו הרוחבי שלו ודווקא חושב שהוא ״עיור״ לחשמל
אז אני יתקן אותך כי אתה טועה קודם כל סבידה לא מתחפרת בחול אני לא יודע מי המציא את השטות הזאת סבידה זה לא טריגון!!! היא אולי תחליף צבע ותנסה להסוות את עצמה לצבע החול אבל לעולם לא תתחפר כי היא תמות דבר שני כשדגתי בגשר אני לא הייתי מרים אותה בכלל למעלה העופרת הייתה על הקרקעית ואורך הריג היה גג מטר סבידה פצועה משדרת מצוקה ואנטיאס שנמצא באזור אף פעם לא יוותר על ארוחה עסיסית חינם נכון שסבידה מתה צפה אבל גם סבידה חיה צפה וכל הזמן מנסה לאזן את עצמה למרות שהחוט והקרסים מפריעים לה
אתה מוזמן לתקן אותי לגבי הרמת המשקולת והפיתיון מהקרקע אבל לא לגבי ההתחפרות של הסבידה. מסתבר שאתה עדיין לא יודע הכול ותמיד אפשר ללמוד דברים חדשים אפילו שיש לנו רקורד ארוך ומרשים של תפיסות... https://www.youtube.com/embed/Ae3Bxd1zcaE
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
אתה מוזמן לתקן אותי לגבי הרמת המשקולת והפיתיון מהקרקע אבל לא לגבי ההתחפרות של הסבידה. מסתבר שאתה עדיין לא יודע הכול ותמיד אפשר ללמוד דברים חדשים אפילו שיש לנו רקורד ארוך ומרשים של תפיסות... https://www.youtube.com/embed/Ae3Bxd1zcaE
גיא ידידי תמיד אשמח ללמוד דברים חדשים אבל בסרטון שהבאת רק חיזקת את העמדה שלי בסרטון רואים איך שהסבידה מסווה את עצמה אם היא הייתה מחופרת היה נופל ממנה חול בזמן שהיא זזה. מה שלא קרה בסרטון ושוב אני יגיד סבידה לא מתחפרת בחול נקודה. סבידה היא מלכת ההסוואות וכך היא צדה וכך היא גם מתחמקת מטורפים והמוצא האחרון שלה מטורפים זה מסך הדיו למעשה סבידה היא במקום השני בהסוואות ובגלל זה קראתי לה מלכה והמלך הוא התמנון
תביא לי סרטון שמראה את ההתחפרות שלה בזמן שהיא מתחפרת ורק אז אני יאמין לטריגונים יש הרבה סרטונים שהם מתחפרים בחול כמו פה