בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  תגלית מדעית חשובה על הדיונונים - וכיצד זה משפיע על דייג האינטיאס?
עמודים: 1 [2] 3 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: תגלית מדעית חשובה על הדיונונים - וכיצד זה משפיע על דייג האינטיאס?  (נקרא 7808 פעמים) הדפסה
אליהו בנימין

"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי"
חבר פורום
*

מנותק מנותק

תסתכל היטב בנצי, תראה שהסבידה אמנם לא ממש צללה לתוך החול אך בהחלט התחפרה בו מעט ונופלים ממנה מעט גרגירים כשהיא יוצאת. הסרטון מדהים גיא, הלוואי והיו כאלה גם על סבידה תפורה  מהסס

אמיתי בהחלט יכול להיות שהאינטיאס לא נמצא ברשימת הטורפים המדוברת בכתבה, אוי אינו יכול לזהות בכלל אותות חשמליים.. הם לא פרטו איזה טורפים  וואלה לא יודע

באופן כללי, אני מסכים שסבידה עם קרסים הגיוני שלא תתנהג כמו אחת חופשיה ולא מצולקת, ואולי אפילו תשדר את המצוקה ותקרא לדג. כל עוד לא בדקו את זה מחקרית, לפחות עם מצלמה מתחת למים- קשה לקבוע בבירור. מתחבר למה שגיא כתב, יש עוד המון פרמטרים במשוואה של תוקף/לא תוקף ואח חשוב זה גם מקום הדיג. לא דומה המקום שהיית רגיל לדוג בו שנים בנצי לשאר המקומות.

תשובה ברורה כרגיל אין בכל מה שקשור לדיג, אבל עצם הדיון מעניין. באופן אישי מתכוון בע"ה לנסות עד סוף העונה מקל אחד חי, אחד טרי מת.

חושב גם על מצלמה קטנה לחבר לריג.. אם אמצע משהו זול. לא רק בשביל הסבידה כמובן

-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
(אלון)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

תסתכל היטב בנצי, תראה שהסבידה אמנם לא ממש צללה לתוך החול אך בהחלט התחפרה בו מעט ונופלים ממנה מעט גרגירים כשהיא יוצאת. הסרטון מדהים גיא, הלוואי והיו כאלה גם על סבידה תפורה  מהסס

אמיתי בהחלט יכול להיות שהאינטיאס לא נמצא ברשימת הטורפים המדוברת בכתבה, אוי אינו יכול לזהות בכלל אותות חשמליים.. הם לא פרטו איזה טורפים  וואלה לא יודע

באופן כללי, אני מסכים שסבידה עם קרסים הגיוני שלא תתנהג כמו אחת חופשיה ולא מצולקת, ואולי אפילו תשדר את המצוקה ותקרא לדג. כל עוד לא בדקו את זה מחקרית, לפחות עם מצלמה מתחת למים- קשה לקבוע בבירור. מתחבר למה שגיא כתב, יש עוד המון פרמטרים במשוואה של תוקף/לא תוקף ואח חשוב זה גם מקום הדיג. לא דומה המקום שהיית רגיל לדוג בו שנים בנצי לשאר המקומות.

תשובה ברורה כרגיל אין בכל מה שקשור לדיג, אבל עצם הדיון מעניין. באופן אישי מתכוון בע"ה לנסות עד סוף העונה מקל אחד חי, אחד טרי מת.

הרצתי את הקטע שבו הסבידה יוצאת לתקיפה אולי 50 פעם עכשיו
הגדלתי תמונה
עצרתי במספר קטעים
ועדיין לא ראיתי חול נופל מעליה
ברגע התקיפה הסבידה מנפנפת בכנפיים וזה מה שמרים ממש קצת את החול
אבל לא ראיתי חול נופל ממנה
אני עדיין עומד בשלי וכל אחד שיסיק מסכנות לעצמו
רק סרטון שבו רואים את הסבידה בזמן ההתחפרות יצליח להזיז אותי מעמדתי ואני מקווה שמישהו ימצא כזה
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

הרצתי את הקטע שבו הסבידה יוצאת לתקיפה אולי 50 פעם עכשיו
הגדלתי תמונה
עצרתי במספר קטעים
ועדיין לא ראיתי חול נופל מעליה
ברגע התקיפה הסבידה מנפנפת בכנפיים וזה מה שמרים ממש קצת את החול
אבל לא ראיתי חול נופל ממנה
אני עדיין עומד בשלי וכל אחד שיסיק מסכנות לעצמו
רק סרטון שבו רואים את הסבידה בזמן ההתחפרות יצליח להזיז אותי מעמדתי ואני מקווה שמישהו ימצא כזה

אם אחרי 50 פעם שצפית בסרטון אתה עדיין לא מצליח לראות את החול שנופל ממנה, כנראה שאתה ממש עקשן... וואלה לא יודע
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
דייג מתחיל11

חבר פורום

מנותק מנותק

מוכרח לציין שגם אני באותה עמדה עם גיאצ'וק, לדעתי להשגת תוצאות מירביות בדיג חשוב לדעת לשלב גם בין נסיונינו שלנו ושל חברינו וגם בין מחקרים כאלו או אחרים כי בסופו של יום דיג דורש הבנה של הטבע. גם אני ראיתי את גרגירי החול שנפלו מהדיונון, מופתע שאלון לא ראה אותם
אבל אני מביא פה דוגמא נוספת לדיונון שמחפר עצמו בחול להגנה והסוואה מטורפים, ופה כבר אי אפשר יהיה לחלוק על מה שרואים בסרטון קריצה
<a href="https://www.youtube.com/embed/p91OZVo_1a0" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/p91OZVo_1a0</a>
"תן לאדם דג והוא יאכל כל היום, למד אדם לדוג והוא יאכל כל החיים"
שפמנון 3.5 ק"ג,אמור לבן 2.8 ק"ג, טורפן ירבועי: 0.8 ק"ג, קרפיון 0.5 ק"ג, מושט 130 גרם, אבו נפחא בערך 3 ק"ג(חתיכת מפלצת אילתית...)
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

מוכרח לציין שגם אני באותה עמדה עם גיאצ'וק, לדעתי להשגת תוצאות מירביות בדיג חשוב לדעת לשלב גם בין נסיונינו שלנו ושל חברינו וגם בין מחקרים כאלו או אחרים כי בסופו של יום דיג דורש הבנה של הטבע. גם אני ראיתי את גרגירי החול שנפלו מהדיונון, מופתע שאלון לא ראה אותם
אבל אני מביא פה דוגמא נוספת לדיונון שמחפר עצמו בחול להגנה והסוואה מטורפים, ופה כבר אי אפשר יהיה לחלוק על מה שרואים בסרטון קריצה
<a href="https://www.youtube.com/embed/p91OZVo_1a0" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/p91OZVo_1a0</a>

אאלללווווווווווווווווווןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן  

והנה עוד אחד
<a href="https://www.youtube.com/embed/SjRLIcHyB0U" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/SjRLIcHyB0U</a>

עריכה אחרונה: ינואר 10, 2016, 09:55:19 AM על ידי gaichuk
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
(אלון)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

והנה עוד אחד
<a href="https://www.youtube.com/embed/SjRLIcHyB0U" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/SjRLIcHyB0U</a>

ראיתי ולמדתי
מוריד את הכובע ומרים 

עכשיו זה מעניין אם זה יקרה כשיש 2 קרסים נעוצות בגוף
לפי מה שנאמר בסרטונים הם נוהגים להתחפר למשך היום להתחמק מטורפים והם מרגישים ממש לא בנוח כשאין להם איפה להתחפר
אני לא מאמין שהם יתחפרו כשהם במצוקה עם 2 קרסים נעוצות בהם
גם כשהם בתוך הדלי הם עדיין בלחץ ואני יעשה ניסוי בקרוב
אני ישים חול בתחתית הדלי לראות אם תהיה התחפרות או שהלחץ ישפיע עליהם
רק דבר אחד אני לא מצליח להבין
איך הם נושמים וואלה לא יודע
TookTook

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

מי שם? ....זוהר

קודם כל כבוד לפותח הדיון , ולמי שהגיב.
לומדים דברים חדשים כל יום.

אנצל את ההזדמנות כדי לשאול שאלת המשך:
יש שאומרים שעדיף ללכת על קלאמרי/סבידה כמה שיותר מאוחר כי הם באים מהעומק ( כך שמעתי , לא מתווכח אם נכון ), אולם מהסרטונים נראה שזה לא ממש משנה , כי אם יש חול קרוב , הם פשוט ישנו ויתעוררו עם החשיכה , לכן אפשר כבר לדוג משעת השקיעה, לא?
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
אליהו בנימין

חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש שאומרים שעדיף ללכת על קלאמרי/סבידה כמה שיותר מאוחר כי הם באים מהעומק ( כך שמעתי , לא מתווכח אם נכון ), אולם מהסרטונים נראה שזה לא ממש משנה , כי אם יש חול קרוב , הם פשוט ישנו ויתעוררו עם החשיכה , לכן אפשר כבר לדוג משעת השקיעה, לא?

חושך ראשון אחרי השקיעה והלאה עד הבוקר, חופשי.

קלאמר גם ביום, סבידה יש אומרים גם ביום תוקף אבל פחות.

אני לא ניסיתי.
הלל-ירושלים
חבר פורום
*

מנותק מנותק

נחמיאס דיון מעולה פתחת  בירה בירה

אני תופס קלאמר על דגים מתים בעיקר שעתיים לפני השקיעה עד אמצע הלילה
לרוב הקלאמר ריק ריק מאוכל ועצבני מאוד

את הסבידה לרוב בכל שעות היממה ביום כמו בלילה

מהניסיון שלי המשווה היא כזו אם יש הרבה קלאמרי או סבידה הסיכויים שהאינטי יעשה סריקות לכל אורך המזחים לא גדולה

אם קשה לגרד אחד שתיים לרוב תראה תקיפה בבוקר

אני לא חסיד גדול של סבידות וקלאמרי אבל דבר אחד אני יודע כשהם עם קרסים ההתנהגות שונה מאוד מאשר בלי
הם אגרסיביות יותר כלפי כל הסביבה שלהם . היא לא תתחפר בחול היא לא מרגישה בטוחה כשיש לה קרסים עליה
עריכה אחרונה: ינואר 10, 2016, 14:23:30 PM על ידי הלל-ירושלים
אליהו בנימין

חבר פורום
*

מנותק מנותק

נחמיאס דיון מעולה פתחת  בירה בירה

אני תופס קלאמר על דגים מתים בעיקר שעתיים לפני השקיעה עד אמצע הלילה
לרוב הקלאמר ריק ריק מאוכל ועצבני מאוד

את הסבידה לרוב בכל שעות היממה ביום כמו בלילה

מהניסיון שלי המשווה היא כזו אם יש הרבה קלאמרי או סבידה הסיכויים שהאינטי יעשה סריקות לכל אורך המזחים לא גדולה

אני לא חסיד גדול של סבידות וקלאמרי אבל דבר אחד אני יודע כשהם עם קרסים ההתנהגות שונה מאוד מאשר בלי
הם אגרסיביות יותר כלפי כל הסביבה שלהם . היא לא תתחפר בחול היא לא מרגישה בטוחה כשיש לה קרסים עליה

תודה הלל.

תראה, ניסיתי שנים שעברו לטרגט אותן ביום.. האמת- היה לי זמן וניסיתי גם היום.

נאדה סבידות כל עוד השמש עוד שמים. בכמה שיטות עבודה  וואלה לא יודע

ברגע שהיא נעלמה- אחת אחרי השניה!

לגבי הסבידה עם הקרסים מאוד הגיוני שלא תתנהג אותו דבר. חייבים לעשות ניסוי מצולם לבדוק את זה.

איזה יצור מדהים.... אני מאוהב בו  לחיים
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

והנה עוד אחד

ראיתי ולמדתי
מוריד את הכובע ומרים 

עכשיו זה מעניין אם זה יקרה כשיש 2 קרסים נעוצות בגוף
לפי מה שנאמר בסרטונים הם נוהגים להתחפר למשך היום להתחמק מטורפים והם מרגישים ממש לא בנוח כשאין להם איפה להתחפר
אני לא מאמין שהם יתחפרו כשהם במצוקה עם 2 קרסים נעוצות בהם
גם כשהם בתוך הדלי הם עדיין בלחץ ואני יעשה ניסוי בקרוב
אני ישים חול בתחתית הדלי לראות אם תהיה התחפרות או שהלחץ ישפיע עליהם
רק דבר אחד אני לא מצליח להבין
איך הם נושמים וואלה לא יודע

אתה בסדר
אני לא יכול להגיד בודאות מה יקרה כי אני לא יודע אבל יש לי תחושה שאם התחפרות בחול נגד טורפים ומתוך פחד זה משהו שהן רגילות לעשות, כך גם יש סיכוי טוב שהן יעשו במקרה של שני קרסים נעוצים בהן ...
במקרה של דג חי ותפור ומעדויות של חברים שצללו וראו את זה בלייב, הדג מנצל את הקרבה לסלעים בשביל להתחבא ואפילו נכנס לתוך חריצים וכוכים מה שמפריע לפרזנטציה של הפיתיון החי ומביא לרוב לתקיעה של הריג.

לגבי הנשימה, אנחנו נוטים להתבלבל בין פעולת השאיבה והדחיסה שהן עושות בכדי להתקדם במים עם נשימה כשלצורך הנשימה הן לא צריכות לבצע את הפעולה הזו בצורה כול כך חזקה.
כנ"ל עם דגי קרקעית שמתחפרים בחול.

סבידה מתחבאת בסלעים לא פחות טוב מאשר בתוך החול.
לדעתי הן נמצאות בסביבה כול הזמן ואם אין מה שמפחיד אותן באור יום, הן גם נתפסות (עובדתית הן נתפסות גם ביום).

המשוואה שלך מוכרת לי  קריצה

לגבי האגרסיביות שלהן כשיש להן קרסים תקועים בת**, זה די מסתכם בזמן שהן מחוץ למים.
כשהן חוזרות למים הן נרגעות קצת...
אחרי שהן מתאפסות על עצמן, הן עושות את כול המאמצים לרדת למטה ולמצוא מחסה...
להערכתי גם בתוך החול  אתה בסדר
אבי חכם

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ

ראיתי את הסרטונים 50 פעם , הקרבתי , ראיתי בסלאו מואושיין.. לא ראיתי סבידה 

כל הכבוד על העבודה המקצועית והמחקרית שהבאתם פה.

יאלללה בשמחות 

וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" ..

ואישתי בחיים לא תירשם לפה  wife
(אלון)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

ועכשיו באה שאלת המליון דולר
למה רוב התפיסות שלי היו על סבידות חיות ובמתות כמעט לא נגעו וואלה לא יודע וואלה לא יודע וואלה לא יודע
יש לציין שהמתות היו מאוד טריות ולרוב הם מתו שעה לפני זריקה
אזור הדיג היה חולי לחלוטין
ודרך אגב התפיסה הכי גדולה שלי היה דווקא על סבידה מתה. 45 קילו של שרירי אנטיאס קריצה
אבי חכם

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ

למה רוב התפיסות שלי היו על סבידות חיות ובמתות כמעט לא נגעו וואלה לא יודע וואלה לא יודע וואלה לא יודע
ודרך אגב התפיסה הכי גדולה שלי היה דווקא על סבידה מתה. 45 קילו של שרירי אנטיאס קריצה

הרגלת אותם לטוב כנראה  זקן

יאלללה בשמחות 

וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" ..

ואישתי בחיים לא תירשם לפה  wife
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

שאלה טובה אבל עדיין לא בקטגורית מיליון הדולר  קריצה
כנראה שאין חוקיות.
או לפחות לא כזו שאנחנו יכולים להבין ושיש לה פרשנות במונחים שלנו...
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] 3 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!