פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   קצת סדר בבלאגן של דיג אנטיאס |
עמודים: 1 2 [3]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: קצת סדר בבלאגן של דיג אנטיאס (נקרא 10781 פעמים) |
הדפסה |
|
|
למיטב הבנתי הדלה... ינואר החודש הכי חלש לאינטיאסים מהחוף אבל עדיין זה העונה.... וחוץ מזה אם אתה אומר.... רק העלת לי תמוטיבציה להילחם בכל הכח אולי בכל זאת יצא לי אחד העונה  אחרי שאת רוב העונה שרפתי בלימודים... בקושי יצא לי לצאת 
|
|
|
|
|
אני לא נוטה להקפיץ פוסטים ישנים, אבל זה בהחלט בא במקום לקראת העונה שבאה עלינו לטובה  האם כשאתם עובדים עם סבידות חיות או דגים חיים, חלקכם עדיין עובד עם קלאץ סגור? למעט מקרים יוצאים מן הכלל שהפתיון באמת גדול ואז אולי כן כדאי לעבוד על פתוח, אם זה בורי בגודל 15 ס"מ או סבידת ביס, תעדיפו קלאץ סגור? לפי מה שהבנתי, כשהפתיון חי, האינטיאס אוכל יותר בחשדנות והססנות לעומת אכילת פתיון מת, ששם הוא לוקח וטס (שוב, לפי מה שסיפרו לי ושהסקתי) אני עובד מהחוף ובמרחק (שולח עם רחפן או קיאק) ואני הרבה יותר מתחבר בהעדפתי האישית לקלאץ סגור מאשר קשת פתוחה או קלאץ פתוח... 
|
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 17, 2021, 07:15:02 AM על ידי Fish
|
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
אני לא נוטה להקפיץ פוסטים ישנים, אבל זה בהחלט בא במקום לקראת העונה שבאה עלינו לטובה  האם כשאתם עובדים עם סבידות חיות או דגים חיים, חלקכם עדיין עובד עם קלאץ סגור? למעט מקרים יוצאים מן הכלל שהפתיון באמת גדול ואז אולי כן כדאי לעבוד על פתוח, אם זה בורי בגודל 15 ס"מ או סבידת ביס, תעדיפו קלאץ סגור? לפי מה שהבנתי, כשהפתיון חי, האינטיאס אוכל יותר בחשדנות והססנות לעומת אכילת פתיון מת, ששם הוא לוקח וטס (שוב, לפי מה שסיפרו לי ושהסקתי) אני עובד מהחוף ובמרחק (שולח עם רחפן או קיאק) ואני הרבה יותר מתחבר בהעדפתי האישית לקלאץ סגור מאשר קשת פתוחה או קלאץ פתוח...  פתוח או סגור כל אחד והעדפתו האישית ואיך שנוח לו אני מעדיף עם קלצ' סגור עם דרג של כ-7 קילו לא יודע מה סיפרו לך אבל אנטיאס תוקף תמיד בפראות וזה לא משנה אם הפתיון חי או מת אני משאיר קלצ' סגור (לא נעול) כדי שבתקיפה הקרס כבר תינעל בפה של הדג אני עובד עם קרסים רגילות ולא סירקל מי שעובד עם סירקל יכול אולי להעדיף קלצ' משוחרר כדי שהדג יכניס את הפתיון עמוק יותר בפה ואז הנעילה תהיה יותר וודאית אבל עוד פעם זאת שאלה של העדפה אישית
|
-------------------------------
|
|
|
|
 |
|
|
אני לא נוטה להקפיץ פוסטים ישנים, אבל זה בהחלט בא במקום לקראת העונה שבאה עלינו לטובה  האם כשאתם עובדים עם סבידות חיות או דגים חיים, חלקכם עדיין עובד עם קלאץ סגור? למעט מקרים יוצאים מן הכלל שהפתיון באמת גדול ואז אולי כן כדאי לעבוד על פתוח, אם זה בורי בגודל 15 ס"מ או סבידת ביס, תעדיפו קלאץ סגור? לפי מה שהבנתי, כשהפתיון חי, האינטיאס אוכל יותר בחשדנות והססנות לעומת אכילת פתיון מת, ששם הוא לוקח וטס (שוב, לפי מה שסיפרו לי ושהסקתי) אני עובד מהחוף ובמרחק (שולח עם רחפן או קיאק) ואני הרבה יותר מתחבר בהעדפתי האישית לקלאץ סגור מאשר קשת פתוחה או קלאץ פתוח...  פתוח או סגור כל אחד והעדפתו האישית ואיך שנוח לו אני מעדיף עם קלצ' סגור עם דרג של כ-7 קילו לא יודע מה סיפרו לך אבל אנטיאס תוקף תמיד בפראות וזה לא משנה אם הפתיון חי או מת אני משאיר קלצ' סגור (לא נעול) כדי שבתקיפה הקרס כבר תינעל בפה של הדג אני עובד עם קרסים רגילות ולא סירקל מי שעובד עם סירקל יכול אולי להעדיף קלצ' משוחרר כדי שהדג יכניס את הפתיון עמוק יותר בפה ואז הנעילה תהיה יותר וודאית אבל עוד פעם זאת שאלה של העדפה אישית תודה על התשובה המפורטת! אני אישית מעדיף קרסים רגילים, לא עובד עם סירקל בכלל בשום סגנון דיג. וממקרים שקרו לי, הדג לקח את הסבידה החיה בהתחלה בחששנות, כאילו אם אנסה לדמיין את המצב- הוא לא לקח את הפתיון תו"כ טיסה, אלא כאילו נעמד לידו, הכניס לפה כשהוא סטטי, התקדם בעדינות חצי מטר, ורק אח"כ פיתח תאוצה..  . הבעיה שעבדתי עם קלאץ נעול מדי- גם כשהחכה התכופפה, החוט לא יצא מהרולר בכלל. חוץ מזה אלון, איפה אתה מעדיף למקם את הקרסים? האם קרס בראש זאת חובה בעיניך? כי דווקא כל העונה מיקמתי בצינורית הדיו ושם הקרס לא יציב, וחוויתי פליטות על ימין ועל שמאל. פעם הבאה אמקם אך ורק בגוף הסבידה (העליון ביותר בעצם והשני התחתון בקצה הגוף לפני הראש)
|
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 17, 2021, 16:09:04 PM על ידי Fish
|
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
 |
|
|
אני לא נוטה להקפיץ פוסטים ישנים, אבל זה בהחלט בא במקום לקראת העונה שבאה עלינו לטובה  האם כשאתם עובדים עם סבידות חיות או דגים חיים, חלקכם עדיין עובד עם קלאץ סגור? למעט מקרים יוצאים מן הכלל שהפתיון באמת גדול ואז אולי כן כדאי לעבוד על פתוח, אם זה בורי בגודל 15 ס"מ או סבידת ביס, תעדיפו קלאץ סגור? לפי מה שהבנתי, כשהפתיון חי, האינטיאס אוכל יותר בחשדנות והססנות לעומת אכילת פתיון מת, ששם הוא לוקח וטס (שוב, לפי מה שסיפרו לי ושהסקתי) אני עובד מהחוף ובמרחק (שולח עם רחפן או קיאק) ואני הרבה יותר מתחבר בהעדפתי האישית לקלאץ סגור מאשר קשת פתוחה או קלאץ פתוח...  פתוח או סגור כל אחד והעדפתו האישית ואיך שנוח לו אני מעדיף עם קלצ' סגור עם דרג של כ-7 קילו לא יודע מה סיפרו לך אבל אנטיאס תוקף תמיד בפראות וזה לא משנה אם הפתיון חי או מת אני משאיר קלצ' סגור (לא נעול) כדי שבתקיפה הקרס כבר תינעל בפה של הדג אני עובד עם קרסים רגילות ולא סירקל מי שעובד עם סירקל יכול אולי להעדיף קלצ' משוחרר כדי שהדג יכניס את הפתיון עמוק יותר בפה ואז הנעילה תהיה יותר וודאית אבל עוד פעם זאת שאלה של העדפה אישית תודה על התשובה המפורטת! אני אישית מעדיף קרסים רגילים, לא עובד עם סירקל בכלל בשום סגנון דיג. וממקרים שקרו לי, הדג לקח את הסבידה החיה בהתחלה בחששנות, כאילו אם אנסה לדמיין את המצב- הוא לא לקח את הפתיון תו"כ טיסה, אלא כאילו נעמד לידו, הכניס לפה כשהוא סטטי, התקדם בעדינות חצי מטר, ורק אח"כ פיתח תאוצה..  . הבעיה שעבדתי עם קלאץ נעול מדי- גם כשהחכה התכופפה, החוט לא יצא מהרולר בכלל. חוץ מזה אלון, איפה אתה מעדיף למקם את הקרסים? האם קרס בראש זאת חובה בעיניך? כי דווקא כל העונה מיקמתי בצינורית הדיו ושם הקרס לא יציב, וחוויתי פליטות על ימין ועל שמאל. פעם הבאה אמקם אך ורק בגוף הסבידה (העליון ביותר בעצם והשני התחתון בקצה הגוף לפני הראש) אני לא יודע למה אבל לרוב בפליטות הסבידה חזרה בלי ראש כלומר האנטיאס תוקף את הראש בסבידה הבעיה שכשתוקעים לסבידה קרס בראש היא תמות ואם היא כבר מתה אז זה חובה ואולי לשקול קרס שלישית!!! וכשתוקעים בזרבובית כמו ששמת לב הקרס לא יציבה אני ממקם את הקרסים אחת בזנב ואחת בפתח הפעמון באחד הצדדים בדיוק כמו שתיארת שתעשה מה שאומר שקרס בראש זה לא חובה לרוב הסבידה נבלעת שלמה והדג נתפס אבל כמו שכבר רשמתי לפעמים הם תוקפים רק את הראש והסבידה מאבדת את הראש
|
|
|
|
|
 |
|
|
אני לא נוטה להקפיץ פוסטים ישנים, אבל זה בהחלט בא במקום לקראת העונה שבאה עלינו לטובה  האם כשאתם עובדים עם סבידות חיות או דגים חיים, חלקכם עדיין עובד עם קלאץ סגור? למעט מקרים יוצאים מן הכלל שהפתיון באמת גדול ואז אולי כן כדאי לעבוד על פתוח, אם זה בורי בגודל 15 ס"מ או סבידת ביס, תעדיפו קלאץ סגור? לפי מה שהבנתי, כשהפתיון חי, האינטיאס אוכל יותר בחשדנות והססנות לעומת אכילת פתיון מת, ששם הוא לוקח וטס (שוב, לפי מה שסיפרו לי ושהסקתי) אני עובד מהחוף ובמרחק (שולח עם רחפן או קיאק) ואני הרבה יותר מתחבר בהעדפתי האישית לקלאץ סגור מאשר קשת פתוחה או קלאץ פתוח...  פתוח או סגור כל אחד והעדפתו האישית ואיך שנוח לו אני מעדיף עם קלצ' סגור עם דרג של כ-7 קילו לא יודע מה סיפרו לך אבל אנטיאס תוקף תמיד בפראות וזה לא משנה אם הפתיון חי או מת אני משאיר קלצ' סגור (לא נעול) כדי שבתקיפה הקרס כבר תינעל בפה של הדג אני עובד עם קרסים רגילות ולא סירקל מי שעובד עם סירקל יכול אולי להעדיף קלצ' משוחרר כדי שהדג יכניס את הפתיון עמוק יותר בפה ואז הנעילה תהיה יותר וודאית אבל עוד פעם זאת שאלה של העדפה אישית תודה על התשובה המפורטת! אני אישית מעדיף קרסים רגילים, לא עובד עם סירקל בכלל בשום סגנון דיג. וממקרים שקרו לי, הדג לקח את הסבידה החיה בהתחלה בחששנות, כאילו אם אנסה לדמיין את המצב- הוא לא לקח את הפתיון תו"כ טיסה, אלא כאילו נעמד לידו, הכניס לפה כשהוא סטטי, התקדם בעדינות חצי מטר, ורק אח"כ פיתח תאוצה..  . הבעיה שעבדתי עם קלאץ נעול מדי- גם כשהחכה התכופפה, החוט לא יצא מהרולר בכלל. חוץ מזה אלון, איפה אתה מעדיף למקם את הקרסים? האם קרס בראש זאת חובה בעיניך? כי דווקא כל העונה מיקמתי בצינורית הדיו ושם הקרס לא יציב, וחוויתי פליטות על ימין ועל שמאל. פעם הבאה אמקם אך ורק בגוף הסבידה (העליון ביותר בעצם והשני התחתון בקצה הגוף לפני הראש) אני לא יודע למה אבל לרוב בפליטות הסבידה חזרה בלי ראש כלומר האנטיאס תוקף את הראש בסבידה הבעיה שכשתוקעים לסבידה קרס בראש היא תמות ואם היא כבר מתה אז זה חובה ואולי לשקול קרס שלישית!!! וכשתוקעים בזרבובית כמו ששמת לב הקרס לא יציבה אני ממקם את הקרסים אחת בזנב ואחת בפתח הפעמון באחד הצדדים בדיוק כמו שתיארת שתעשה מה שאומר שקרס בראש זה לא חובה לרוב הסבידה נבלעת שלמה והדג נתפס אבל כמו שכבר רשמתי לפעמים הם תוקפים רק את הראש והסבידה מאבדת את הראש במקרים שתוקפים רק את הראש, רוב הסיכויים שאלה דגים קטנים שאין להם פה מספיק גדול בשביל להכניס את כל הסבידה. לגבי המיקום של הקרס, מה הכוונה שלך כשאמרת "פעמון", האם אתה מתכוון לסוף הגוף או לצינורית הדיו שנמצאת בחלק התחתון של הראש?
|
|
|
|
|
אגב אלון, גם כשמדובר בסבידה סבתא גדולה- תעדיף לעבוד על סגור? לא תרצה לתת לדג הזמנות ולבלוע כראוי מפאת גודלה, ותעבוד על פתוח?
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
אגב אלון, גם כשמדובר בסבידה סבתא גדולה- תעדיף לעבוד על סגור? לא תרצה לתת לדג הזמנות ולבלוע כראוי מפאת גודלה, ותעבוד על פתוח?
כן תמיד סגור
|
|
|
|
|
כן תמיד סגור אם יבוא דג קטן שלא יוכל לבלוע את הסבידה הגדולה, יש פה בעיתיות. אבל אתה מנוסה ממני אז כנראה שאני מפספס פה משהו. בכל אופן עם דג באמת גדול לא אמורה להיות בעיה כי הוא יישאב סבידה גדולה בלי בעיה. הבעיה הגדולה שבאזור שלי לרוב האנטיאסים יחסית קטנים 5-7 קילו זה הגודל הממוצע 
|
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 22, 2021, 09:11:45 AM על ידי Fish
|
|
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אל תדאג כל אינטיאס מעל 2 קילו לוקח כל סבידה
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
אל תדאג כל אינטיאס מעל 2 קילו לוקח כל סבידה
ראובן כבר ענה לך ואל תדאג אתה עדיין לא יודע כנראה איזה פה יכול האנטיאס לפתוח 
|
|
|
|
|
הקטע עם פתיחת הפה שלו... ידוע בהחלט, אצלי בעיקר בפליטות. בינתיים אצלי אכלו בעדינות! נשנשו כמו סרגוסים, רק אח"כ בא הבווווום ואז פליטה אצל השותף שעבד עם קלאץ פתוח מרגרינה, האינטיאסים לקחו, שחו קצת בעדינות בשניות הראשונות, זה היה נראה יותר כאילו הזרם מושך את החוט ולא דג....  רק אחרי שננעלו בהוקסט נזכרו לתת ריצות (אגב כל הדגים היו כ5-7 קילו, ונתפסו כמה יחידות העונה).
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: 1 2 [3]
|