תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
31/12/2011 | שרון: חדרה (קיסריה/גבעת אולגה) | מים מלוחים | גבה גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
12:00 | פילוטה - | סרגוס (סרגוס משורטט) | 24 |
הדו"ח:
ב 9 בבוקר מתקשר הדוקטור ומבקש להזכיר לי לא לשכוח את החוטים ולבוא לקחת את הקרסים שהוא קשר בלילה למרות שהיה לו יום עבודה עמוס מאוד וסידורים אינסופיים. אני הייתי עסוק בהכנת הפילוטה בבית וסידורים ולא יצא לי להכין את הקרסים – אבל הד"ר העסוק פי שניים לפחות יותר ממני מוצא את הזמן להכין את הקרסים – דואג הד"ר שאני לא אשכח כלום למרות שהוא לא מצטרף אלי לים בבוקר – יש לו מרפאה ופציינטים – והוא יכול להצטרף רק אחר הצהריים – איזה בן אדם וחבר אדיר!!! אולי הדבר הכי יפה שקרה לי בדייג זה החברות שהולכת ומתעמקת עם האדם החכם והאיכפתי הזה. אני בר מזל בלי ספק.
ולדוח....
ידיד ותיק מבקש להצטרף פעם ראשונה לדייג סרגוסים – הוא מנוסה בסגנונות דייג אחרים אבל בסרגוסים זוהי פעם ראשונה. ב 11:30 אנחנו כבר בים – החוף הדרומי באולגה – לפי המלצת מאמון כמובן.
הים עובד יפה מאוד שלא כמו יומיים לפני – יש קצף לא רע בכלל – גלים עד 130 ס"מ – אבל רוח דרומית מערבית חזקה – מה שמחייב שימוש במשקולת קטנה. מכה ראשונה במקום שסימנתי שבוע לפני ויש לי זוג סרגוסים – עוברות חמש דקות ושוב זוג סרגוסים יפים.
תוך פחות משעה יש לי כבר 12 סרגוסים יפים . אמנם הרוח מתחזקת והים עולה טיפה אבל בכל זאת ההנאה לא נפגמת.
שעה 14:00 הדוקטור כבר איתנו עם עוד חבר בחוף. כמובן שחיוך גדול על פני כשאני רואה אותו. מעדכן אותו בקצרה וממשיכים. קשה לעמוד קרוב לריפים בגלל הגלים הגבוהים אבל מסתדרים.
ארבעה סרגוסים ברחו לי מהיד ושלושה ברחו כשהם באוויר – אבל לא נורא אני נהנה מכל רגע – מהים החברים וממחיצתו של האדם הגזעי הזה – הד"ר.
שעה 19:00 אנחנו מתקפלים הביתה כאשר לי יש בסל 24 סרגוסים יפיפיים. הידיד שזוהי פעם ראשונה שלו בסרגוסים עם 7 סרגוסים – אולי הדרכתי אותו טוב מי יודע. שני החברים היקרים גם הם כל אחד עם כ 10 סרגוסים יפים.
נהניתי מכל רגע מהחברה האיכפתים והמסורים וכמובן מהסרגוסים והים העובד למרות הקושי בעמידה ובבחירת המיקום עקב הגלים והרוח החזקה.
חזרתי הביתה עייף מאוד פיזית אבל מאושר בחלקי- יום של כיף היה לנו בים היום.
ציוד:
מקל: קוברה 5 מטר 240 גרם
קרסים: 8 ו 7 על חוט 18.5
חוט ראשי: 25
פתיון: פילוטה