פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומים כלליים ושרותים לחברים
  הסדנא (תחזוקת ציוד + "עשה זאת בעצמך") (אחראי: צור.)
   חריטה של דמויים |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: חריטה של דמויים (נקרא 2470 פעמים) |
הדפסה |
|
מור אמסלם
|
חבר פורום
מנותקגיל:
42
|
|
חריטה זו אהבה חדשה ישנה... כמו שאמרו פה כמה פעמים לשלב כמה תחביבים זה מתכון מנצח...
חריטה של דמויים הם עניין יחסית פשוט וניתן להגיע בזמן קצר למיומנות גבוהה,
בחירת העץ היא פופלר, עץ נפוץ (צפצפה) יחסית קל אבל לא רך כמו האורן, ועמיד בפני ספיגת לחות (לכן משתמשים בו בייצירת רגליים למטבח עץ) יוצרים גליל, מסמנים ובוחרים את הצורה העיקרית, וכאן יש 2 אפשרויות: 1. עבודה לפי מידות שנלקח מטמפלט מוכן מראש. 2. עבודה לפי הרגש (עדיפות שלי) - אבל אז כל פעם יוצא משהו אחר. יוצרים את הצורה. ליטוש. צביעה. חיבור הקרסים וזהו... (פחות או יותר) אני חובב פופרים ולכן לשם אני מכוון, למרות שיש גם סוגים אחרים, אם יש רעיונות, בקשות, אשמח להעביר לביצוע.
הפופר הצבוע נוסה בים ומבחינת ביצועיים הוא שוחה לטעמי, יוצר שפריץ יפה ומקפץ "כשמבקשים" ממנו. (לצערי עוד לא תפס - אם כי נוסה רק יציאה אחת)
|
-------------------------------
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
רועי כהן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
23
|
|
יפה מאוד  איך בדיוק אתה מחבר את הקרסים ? מאיפה נכנס הברזל ? (סתם לידע כללי )
|
Daiwa lateo 86ml 7-35 Shimano stradic fl3000c xg Major craft dangan x8 0.8pe Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
|
|
|
מור אמסלם
|
חבר פורום
מנותקגיל:
42
|
|
יש שתי אפשרויות: 1. ליצור חתח לאורך הדמוי ולהכניס חוט נירוסטה ליצור לולאה בקצה - לסגור הכול עם אפוקסי. (מסובך מאוד) 2. יש ווים עם ראש סגור ובורג, יוצרים קדח מקדים, טובלים את הבורג באפוקסי, ומבריגים פנימה. - (פשוט יותר וכך נעשה כאן).
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
issc
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #3 ב- : דצמבר 09, 2015, 11:33:10 AM » |
|
יפה מאוד, אני הכנתי בתחילה גם דימויים מעץ, לא במחרטה, עבודה לא פשוטה הדורשת זמן רב אך מהנה במיוחד. הפסקתי זאת מאחר ואיבוד של אחד מהם גרם לי כאב עצום, הגובר על ההנאה שבהכנתו.
Sent from my GT-I9100T using Tapatalk
|
|
|
|
raz_p
|
דייג זרזור בעיקר חבר פורום    
מנותקגיל:
25
דג באשדוד
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #4 ב- : דצמבר 09, 2015, 16:31:06 PM » |
|
יפה מאוד, אני הכנתי בתחילה גם דימויים מעץ, לא במחרטה, עבודה לא פשוטה הדורשת זמן רב אך מהנה במיוחד. הפסקתי זאת מאחר ואיבוד של אחד מהם גרם לי כאב עצום, הגובר על ההנאה שבהכנתו.
Sent from my GT-I9100T using Tapatalk
זה מה שאני מפחד שיקרה לי שאתחיל להכין דמויים נראה מה יהיה, בכל מקרה יש לי מכשיר לחילוץ דמויים שאולי יפתור את הבעיה הזאת אך מפחד שהמשולשת/קרס תהיה חקה יחסית ולא תתעקם כל כך והחוט נירוסטה המובנה הדמוי יתעקם ויהרוס את הדמוי בכל מקרה כיף להכין דמויים והכי כיף גם להוציא עליהם, בכל זאת דמוי שאתה מכין יכול לעלות לך 30 ש"ח חומרים (במקרה הזול) ושעתיים עבודה נטו (מדבר על עשייה פיזית- שיוף לצורה המתאימה, הכנת החוט נירוסטה המובנה לקרסים, ריסוס צבע מספרי, הדבקת נייר אלומיניום וכו', מריחת אפוקסי, הדבקת עיניים, חתיכת פרספקט לכפית) אז ה 2-3 שעות עבודה זה הכיף בעשייה, והשקעת 30 ש"ח רק לדמוי אחד (חישוב באוויר- נגיד גולות בפנים למנגנון זריקה, קצת צבע מספרי, חתיכת נייר אלומיניום להדבקה על הדמוי, כבל/חוט נירוסטה, חתיכת פלטת עץ, עיניים, חתיכת פרספקט, קצת אפוקסי)
|
|
עריכה אחרונה: דצמבר 09, 2015, 16:31:43 PM על ידי raz_p
|
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
יש שתי אפשרויות: 1. ליצור חתח לאורך הדמוי ולהכניס חוט נירוסטה ליצור לולאה בקצה - לסגור הכול עם אפוקסי. (מסובך מאוד) 2. יש ווים עם ראש סגור ובורג, יוצרים קדח מקדים, טובלים את הבורג באפוקסי, ומבריגים פנימה. - (פשוט יותר וכך נעשה כאן).
נכון שהשיטה הראשונה מסורבלת וקשה אך היא עדיפה בעיקר אם אתה מטרגט דגים גדולים בשיטה השניה לא נראה לי שזה יחזיק מעמד מול דג גדול כמו אנטיאס או פלמידה גדולה הוו עלול להתלש מהעץ למרות האפוקסי הדרך הכי טובה לבדוק אם זה יעמוד בעומס היא לתלות על זה משקל כבד ולראות אם הוו לא נשלף
|
|
|
|
|
מישהו ניסה לעשות פופרים מאלומיניום במקום מעץ??
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
פופר מאלומיניום? פופר אמור לצוף אז איך בדיוק מאלומיניום?
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
כל מה שכתבת נכון אבל זה ממש קצה קצהו של המזלג בנושא. זה לא כל כך פשוט לרוב עושים קדח עובר צד לצד ומשחילים תייל נירוסטה עם סביבל בבטן, הכי טוב והכי חזק. פופר זה לא רק צורה ושפריצים צריך שיעוף טוב ויש כל מיני פופרים, רק לידיעה יש גם פופרים ששוקעים,בעיקר נתקלתי בהם לדייג סטרייפ באס בארה"ב. בקשר לסוגי עץ מתאימים יש כמה וכמה הפופולר צפצפה הוא בסדר אבל האידיאלי זה עץ ארז אלסקי צהוב או אדום שלא קל להשיג בארץ. בארה"ב הוא כמו אורן חופשי וזול. יש עוד סוגים שמתאימים . צביעה של דמויים זאת אמנות בפני עצמה , הכל תלוי מה אתה מחפש ורוצה. דמויים שוחים עם לשונית זה סיפור אחר לחלוטין ולא כל כך פשוט.
|
|
עריכה אחרונה: דצמבר 11, 2015, 06:49:35 AM על ידי dovdov
|
|
|
|
|
|
מה שכן יש לנו אהבא לחריטה. אתה עובד ממש יפה.
|
|
|
|
מור אמסלם
|
חבר פורום
מנותקגיל:
42
|
|
תודה רבה !
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
|
אפשר וגם מפלדה ! רק אם אתה מכיר בעל מקצוע מעולה בתחום הלחצנות! ובסוף לבצע ריתוך של התפר, שיהיה אטום! כאשר הפופר יהיה חלול הוא יצוף. המחיר לא שווה את ההשקעה!
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|