פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   מחירי קניות בארץ לעומת מקומות בניכר |
עמודים: [1] 2
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: מחירי קניות בארץ לעומת מקומות בניכר (נקרא 3755 פעמים) |
הדפסה |
|
|
yossid
|
הים הוא המרגוע האמתי שלי חבר פורום
מנותקגיל:
64
דייג חוף ומז'רז'ר
|
|
 |
|
|
לא פעם אנו דנים בנושא מחירי המוצרים אשר נמכרים בארץ לעומת מחירי איביי או כול מקום אחר. הפעם אני מהרהר במחירים כאן לעומת מחירי קניה בחנויות לציוד דייג בחו"ל.
היום חזרתי מאיטליה וכמידי שנה אני רוכש לי פה ושם דברים שלרוב לא ניתן להשיגם בארץ אם זה בתערוכת דייג במילאנו ואם זה בחנויות של אנשים שעם הזמן הפכו לחברים, אחרת אצטרך לרכוש את אותם מוצרים דרך האינטרנט דבר המצריך ביצוע הזמנה לרוב מאתרים אירופיים אשר מלווה בעלויות משלוח לא קטנות, ועדיין זולות יותר מכאן.
דוגמה לרכישה: רכשתי רולר של שימנו אולטגרה 5500 xsc במחיר של 140 אירו ועוד מילאו לי את השפולה בחוט בד של פאוייר פרו 30 lb מתנה.
עופרות עוגן 120 גרם מצופות במחיר של 1.2 אירו.
חוט בד sufix 832 30lb, באורך 300 מטר ב25 אירו.
ועוד ועוד כול המוצרים נרכשו בחנות אשר משלמת שכירות, מיסים, פועלים וכיוצא בזה ועדיין המחירים הם בפער עצום לעומת המחירים כאן.
מראש אני בעד רכישה כאן אצל בעלי החנויות. עדיף לי לפרנס את יושבי הארץ מאשר את הניכר, ובכול זאת, גם אני מעוניין לשלם מחיר הוגן וסביר.
כאן יש יבואן אשר מזמין סחורה ושם יש יבואן אשר מזמין מאותו המקום, קרוב לוודאי שישנו פער מחיר מסויים עקב כמויות הרכישה, אולם לא יתכן שרולר שנרכש כולל חוט בד משובח בכ- 550 ש"ח בחו"ל. ימכר בארץ במחיר שנע בין 1200 ל 1300 ש"ח וזאת ללא חוט.
מוצרים נוספים ורבים שרכשתי וברוב רובם הפערים הם בלתי נתפסים.
כולנו יודעים שישנם הפרשים ולא במעט, אך עדיין זה לא נתפס מדוע זה כך.
נושא למחשבה. ולא בה כדי להיתנגייח במישהוא או להפסיק לקנות כאן. גם אני אמשיך למרות הכול לבצע רכישות כאלה ואחרות במחוזותנו. אבל זה מקומם ולא מריח נעים.
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
|
|
-------------------------------
תמיד תזכרו... שהדג שיושב אצלכם בצלחת, נמצא שם רק כי הוא פתח את פיו לאכול!!!
|
|
|
|
zinger
|
חבר פורום
מנותקגיל:
49
|
|
תשמע זה לא חדש כל הנושא של הפרשי מחירים ואולי מה שרשמת ומה שאני הולך להגיב פה ישנה לנו (הדייגים ) את תפיסת הקנייה. מנסיון שלי זה אפשרי ואולי זה גם רעיון לפתח את זה פה בפורום . לפני זמן מה חבר מהעבודה רכש פריט מסויים בארץ עלה לו 600 ש"ח . והתארגנו כמה עובדים בערך חמישה ורכשנו את אותו המוצר מאותו החנות ב 530 שח מה שאני בא לומר פה שאולי מישהו רוצה רולר מסויים וישנם עוד חברים שרוצים ופשוט לארגן קבוצת רכישה  לנושא של הפערים בין האיביי ולחנוית בארץ אין ספק שהסיבה לכך זה המיסים שחלים על המוכרים בארץ ועוד ועוד .... אבל  אין ספק שיש דברים שהם מגזימים ועם רווחים מעל 200%  ואז זה מה שמוביל אותנו לחשוב בשנית אם לרכוש מהם או מהאיביי . לצאת בהחרמה (נקודות מחשבה של רוכש ) על חנויות וכו... אין טעם זה הפרנסה שלהם וכבודם מונח במקומם . אבל שווה לנסות כמו בכל מקום להתמקח על מחיר ולהתארגן על רכישה קבוצתית. דעתכם ...?
|
|
מנכ"ל צוות יורדי הים
|
|
|
|
yossid
|
מנותקגיל:
64
דייג חוף ומז'רז'ר
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #2 ב- : נובמבר 27, 2015, 02:27:31 AM » |
|
החרמה אסור בתחלית האיסור. קבוצות זה טוב אבל כמו שאנו יודעים זה לרוב קשה ליישום.
הבעיה היא לא בבעלי החנויות אם כי גם להם יש את התרומה החלקית לכך. מי שדואג לגובה מחירים מטורף הם בעיקר היבואנים. אני במיוחד ציינתי שההשוואה היא לא מול איביי דווקא. אלה מול חנויות פרטיות באירופה. גם שם משלמים מיסים וכול הוצאה אחרת שבעל חנות משלם כאן. ובשונה מכאן, שם גם על קרס אחת מוציאים חשבונית ועדיין המחירים היגיוניים וסבירים מאוד מה שמאפשר לכול אדם להתחדש מדי פעם.
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
|
|
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
56
|
|
בראש ובראשונה נתחיל עם המיסים בארץ המיסים הם בערך פי 2 מחו"ל מה שמיד מקפיץ את המחיר דבר שני בארץ רוב החנויות קונות מהיבואנים שצריכים לגזור קופון אז הנה עוד סיבה להעלאת מחיר ונגיע לחנות עצמה קודם כל בעל החנות צריך להחזיק את החנות וכמו שאמרתי בהתחלה על המיסים גם פה הוא צריך לשלם מיסים גבוהים יותר מבעל חנות בחו"ל. והנה עוד קפיצה קטנה במחיר בנוסף ישנם בעלי חנויות שגם רוצים לגזור קופון על הלקוח והנה עוד הקפצת מחיר ואם בחנות יש עובדים אז צריך לשלם להם משכורת גבוהה בגלל המיסים והנה עוד הקפצת מחיר אז תספור את כל הקפצות המחירים ותראה ותבין למה המוצרים בארץ כאלה גבוהים. וזה לא משנה כרגע גם באיזה תחום. אם בהנעלה הלבשה או כל דבר אחר בקיצור ברגע שהמיסים ירדו הכל יהיה יותר זול משמעותית אבל זה חזון לאחרית הימים 
|
|
|
|
|
|
jacob72
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
ככלל מדיניות המיסים וחסמים כלכליים אחרים מרימים את העלויות בישראל. נכון שיש מיסים אבל הם הסדר גודל של 12% וזה נורמרלי. המחיר גבוה כי יש יבואן וגם חנות ושניהם צריכים להרוויח,וכן תוסיפו מע"מ עוד 17% כצרכנים..
בלי קשר גם גבינה,שניצל,חיתולים, סימילאק,חטיפים וכד' זולים בחו"ל משמעותית מישראל, עובדתית כמעט אף אחד לא רוכש את זה בחו"ל ! גם הסופר מרקט מקפיץ מחירים...אז למה אנו רוכשים שם ?.
יש את נושא חווית הקניה :להיכנס לחנות להתייעץ,לגעת במוצר,להחליף מוצר,שירות אחריות ועוד. את זה אין ברכישה ברשת.
בנוסף זה לא מדע מדוייק, ישנם מוצרים שכדאי לרכוש בחו"ל כשפער המחירים הוא באמת 100% . אבל בפער של 30% אני מעדיף לרכוש בישראל, זה טוב לכולם.
רכישה מרוכזת בישראל רעיון מבורך. שפו על המחשבה. ואין סיבה שזה לא יעבוד.
תזכרו אין לנו ארץ אחרת.
בהצלחה בהמשך
|
|
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
 |
|
|
בראש ובראשונה נתחיל עם המיסים בארץ המיסים הם בערך פי 2 מחו"ל מה שמיד מקפיץ את המחיר דבר שני בארץ רוב החנויות קונות מהיבואנים שצריכים לגזור קופון אז הנה עוד סיבה להעלאת מחיר ונגיע לחנות עצמה קודם כל בעל החנות צריך להחזיק את החנות וכמו שאמרתי בהתחלה על המיסים גם פה הוא צריך לשלם מיסים גבוהים יותר מבעל חנות בחו"ל. והנה עוד קפיצה קטנה במחיר בנוסף ישנם בעלי חנויות שגם רוצים לגזור קופון על הלקוח והנה עוד הקפצת מחיר ואם בחנות יש עובדים אז צריך לשלם להם משכורת גבוהה בגלל המיסים והנה עוד הקפצת מחיר אז תספור את כל הקפצות המחירים ותראה ותבין למה המוצרים בארץ כאלה גבוהים. וזה לא משנה כרגע גם באיזה תחום. אם בהנעלה הלבשה או כל דבר אחר בקיצור ברגע שהמיסים ירדו הכל יהיה יותר זול משמעותית אבל זה חזון לאחרית הימים  הכל טוב ויפה וזה בסדר שצריך לקחת מחיר שגם יכסה את ההוצאות וגם ישאיר רווח אבל ויש אבל גדול למה להיות חזיר אתן דוגמה בשנה שעברה חיפשתי כיסא חדש לקיאק נכנסתי לאתר של אחת מהחנויות הגדולות לממכר קיאקים וציוד נלווה בארץ מצאתי שם כיסא שמצא חן בעיני המחיר לצרכן היה 960 ש''ח עם אופציה להוסיף פאוץ' שמתחבר לגב הכיסא בעלות נוספת של 130 ש''ח סה''כ 1090 ש''ח חיפשתי באיבי ומצאתי את אותו כיסא + הפאוץ' + משלוח בעלות של 200 ש''ח פער של 890 ש''ח בוא נצא מנקודת אנחה שהחנות רכשה את הכיסא ב 200 ש''ח על זה נוסיף עוד 200 ש''ח על מיסים והוצאות חנות ומשכורת וזה בהגזמה ועל זה נוסיף 200 ש''ח רווח הגענו ל 600 ש''ח אז למה לגבות עוד 490 ש''ח מהלקוח רווח של 200 ש''ח לא מספיק  בקיצור חזירות
|
|
|
|
עריכה אחרונה: נובמבר 27, 2015, 18:56:32 PM על ידי צור.
|
|
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
56
|
|
ככלל מדיניות המיסים וחסמים כלכליים אחרים מרימים את העלויות בישראל. נכון שיש מיסים אבל הם הסדר גודל של 12% וזה נורמרלי. המחיר גבוה כי יש יבואן וגם חנות ושניהם צריכים להרוויח,וכן תוסיפו מע"מ עוד 17% כצרכנים..
אני לא מסכים איתך המיסים בארץ מאוד גבוהים ובלי לשים לב אתה משלם גם מס על מס ואני יסביר נתחיל מהמשכורת שעליה משלמים 30% מס תוסיף ביטוח לאומי מיסי ארגון וכו' ואתה מגיע ל-35%-40% מס כשאתה הולך לקנות משהו ולא משנה מה אתה משלם 17% מע"מ וכבר עברת את רף ה-50% ויש מקרים שאתה משלם מס רכישה ומס שבח ואם זה דלק אז אתה משלם את הבלו ועוד כהנה וכהנה מיסים בקיצור אם הרווחת 10.000 ש"ח ברוטו בתחלס נשאר לך 4000 ש"ח אחרי כל המיסים למיניהם וגם זה לא תמיד נכון ויכול להיות גם פחות סך כל המיסים פה בארץ הוא כל כך גבוה ומסועף שאף אחד לא שם לב אבל כשמתחילים לפרט ולהראות לך כמה אתה משלם על מיסים כבר יורד החשק להשאר בארץ יוקר מחיה זה לא סתם סיסמא וזה באמת יקר לחיות פה לומר ש-12% מיסים פה בארץ זה בסדר זה ממש לברוח מהמציאות והמציאות היא שבארץ המיסים הם בסדר גודל של 70%+\- 5
|
|
|
|
עריכה אחרונה: נובמבר 27, 2015, 20:31:01 PM על ידי בנצי (אלון )
|
|
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
 |
|
|
אני לא מסכים איתך המיסים בארץ מאוד גבוהים ובלי לשים לב אתה משלם גם מס על מס ואני יסביר נתחיל מהמשכורת שעליה משלמים 30% מס תוסיף ביטוח לאומי מיסי ארגון וכו' ואתה מגיע ל-35%-40% מס כשאתה הולך לקנות משהו ולא משנה מה אתה משלם 17% מע"מ וכבר עברת את רף ה-50% ויש מקרים שאתה משלם מס רכישה ומס שבח ואם זה דלק אז אתה משלם את הבלו ועוד כהנה וכהנה מיסים בקיצור אם הרווחת 10.000 ש"ח ברוטו בתחלס נשאר לך 4000 ש"ח אחרי כל המיסים למיניהם וגם זה לא תמיד נכון ויכול להיות גם פחות סך כל המיסים פה בארץ הוא כל כך גבוה ומסועף שאף אחד לא שם לב אבל כשמתחילים לפרט ולהראות לך כמה אתה משלם על מיסים כבר יורד החשק להשאר בארץ יוקר מחיה זה לא סתם סיסמא וזה באמת יקר לחיות פה לומר ש-12% מיסים פה בארץ זה בסדר זה ממש לברוח מהמציאות והמציאות היא שבארץ המיסים הם בסדר גודל של 70%+\- 5 ידידי אני מודע לכמות המיסים בארץ אבל עדיין 200 ש''ח בשביל כיסוי הוצאות המיסים , שכירות ,מסכורות , חשמל, ארנונה על מוצר אחד בודד מהחנות זה לא מעט כסף ויותר מזה אני בטוח שהוא גם לא קונה את הכיסא ב 200 ש''ח אלה בהרבה פחות
|
|
|
|
|
|
zinger
|
חבר פורום
מנותקגיל:
49
|
|
כולכם צודקים , רק מה שמחרפן אותי כמו את רובכם זה החזירות. אם צור רכש את הכסא ב 200 והפערים כאלה משמעותיים ולא רק לאותו הפריט , זה אומר דרשני. כמו שיוסי אומר חרם לא מקובל , אבל עניין המיקוח תמיד פתוח ואפשר תמיד להגיע לפשרות ביחוד שעושים קבוצת רכישה. ומה שבטוח שאם ארצה לקנות פריט מסוים והמחיר פה בארץ יהיה בשמיים וללא פשרות. תהיו בטוחים שלא ארכוש בארץ ובחול ואף אפרסם זאת בכל מקום , בכדי שינתן הזכות לאחרים גם לרכוש מבלי לפגוע בכיס. יש עןד משהו שמרתיח לי את הדם שאם ישנו יבואן בלעדי בארץ של חברה מסוימת הוא דואג שלא ינתן לנו את הזכות למצוא את זה באתרים כמו באיביי , תאמינו לי זה בדוק אני רק לא חושף את אותו היבואן , ולדעתי זה חזירות לשמה כי המוצרים של אותה החברה הוא לוקח כפול או משלש את המחיר. ת'אכלס בצרכן הישראלי היום לא פראייר כמו שהיה בעבר ואנחנו עדיין לומדים 
|
|
מנכ"ל צוות יורדי הים
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
 |
|
|
כולכם צודקים , רק מה שמחרפן אותי כמו את רובכם זה החזירות. אם צור רכש את הכסא ב 200 והפערים כאלה משמעותיים ולא רק לאותו הפריט , זה אומר דרשני. כמו שיוסי אומר חרם לא מקובל , אבל עניין המיקוח תמיד פתוח ואפשר תמיד להגיע לפשרות ביחוד שעושים קבוצת רכישה. ומה שבטוח שאם ארצה לקנות פריט מסוים והמחיר פה בארץ יהיה בשמיים וללא פשרות. תהיו בטוחים שלא ארכוש בארץ ובחול ואף אפרסם זאת בכל מקום , בכדי שינתן הזכות לאחרים גם לרכוש מבלי לפגוע בכיס. יש עןד משהו שמרתיח לי את הדם שאם ישנו יבואן בלעדי בארץ של חברה מסוימת הוא דואג שלא ינתן לנו את הזכות למצוא את זה באתרים כמו באיביי , תאמינו לי זה בדוק אני רק לא חושף את אותו היבואן , ולדעתי זה חזירות לשמה כי המוצרים של אותה החברה הוא לוקח כפול או משלש את המחיר. ת'אכלס בצרכן הישראלי היום לא פראייר כמו שהיה בעבר ואנחנו עדיין לומדים  זינגר החזירות לא רק במחיר אלה הרבה פעמים המוצר מורכב ממספר רכיבים כמו הכיסא שרכשתי שאצל כל הדילרים באיבי הגיע הכיסא + פאוץ' כיחידה אחת בארץ הפאוץ מופרד מהכיסא ונימכר כמוצר נפרד תופעה זו קוראת בלא מעת מקרים שוב חזירות ודרך נוספת של איך לנסות לדפוק את הלקוח ודבר נוסף שאני לא מבין למה בשביל לקבל מחיר טיפה יותר נמוך אני צריך לארגן קבוצת רכישה נראה לך הגיוני שבכול פעם שאני ארצה לכנות איזה דמוי יפאני או או כל פריט מתכלה אני יעלץ לארגן קבוצת רכישה שתעכב לי את הקניה ובסופו של דבר אקבל כמה שקלים הנחה לא יותר פשוט להיות הוגן ?
|
|
|
|
|
|
yossid
|
מנותקגיל:
64
דייג חוף ומז'רז'ר
|
|
כמו שצור כתב "עניין ההגינות" וזאת הבעיה המרכזית אני שוב מציין שהמחיר עליו דיברתי והמוצרים אותם רכשתי היו בחנות עם מוכרים, עובדים, מיסים, שכירות, חשמל וכו' וכו' כך שמכול בחינה כאשר המוצר הזהה לחלוטין נמכר בפחות משליש מחירו בארץ. אנחנו ברוב המקרים כבר לא נאיביים ולא פריירים ועם כול הרצון לתת פרנסה לעניי עירך עדיין יש גבול לעושק.
|
|
|
|
|
|
jacob72
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
בראש ובראשונה נתחיל עם המיסים בארץ המיסים הם בערך פי 2 מחו"ל מה שמיד מקפיץ את המחיר דבר שני בארץ רוב החנויות קונות מהיבואנים שצריכים לגזור קופון אז הנה עוד סיבה להעלאת מחיר ונגיע לחנות עצמה קודם כל בעל החנות צריך להחזיק את החנות וכמו שאמרתי בהתחלה על המיסים גם פה הוא צריך לשלם מיסים גבוהים יותר מבעל חנות בחו"ל. והנה עוד קפיצה קטנה במחיר בנוסף ישנם בעלי חנויות שגם רוצים לגזור קופון על הלקוח והנה עוד הקפצת מחיר ואם בחנות יש עובדים אז צריך לשלם להם משכורת גבוהה בגלל המיסים והנה עוד הקפצת מחיר אז תספור את כל הקפצות המחירים ותראה ותבין למה המוצרים בארץ כאלה גבוהים. וזה לא משנה כרגע גם באיזה תחום. אם בהנעלה הלבשה או כל דבר אחר בקיצור ברגע שהמיסים ירדו הכל יהיה יותר זול משמעותית אבל זה חזון לאחרית הימים  הכל טוב ויפה וזה בסדר שצריך לקחת מחיר שגם יכסה את ההוצאות וגם ישאיר רווח אבל ויש אבל גדול למה להיות חזיר אתן דוגמה בשנה שעברה חיפשתי כיסא חדש לקיאק נכנסתי לאתר של אחת מהחנויות הגדולות לממכר קיאקים וציוד נלווה בארץ מצאתי שם כיסא שמצא חן בעיני המחיר לצרכן היה 960 ש''ח עם אופציה להוסיף פאוץ' שמתחבר לגב הכיסא בעלות נוספת של 130 ש''ח סה''כ 1090 ש''ח חיפשתי באיבי ומצאתי את אותו כיסא + הפאוץ' + משלוח בעלות של 200 ש''ח פער של 890 ש''ח בוא נצא מנקודת אנחה שהחנות רכשה את הכיסא ב 200 ש''ח על זה נוסיף עוד 200 ש''ח על מיסים והוצאות חנות ומשכורת וזה בהגזמה ועל זה נוסיף 200 ש''ח רווח הגענו ל 600 ש''ח אז למה לגבות עוד 490 ש''ח מהלקוח רווח של 200 ש''ח לא מספיק  בקיצור חזירות הדוגמה שנתת כאן היא קיצונית. העולם היום הוא גלובלי ומי שלא מבין את זה יעלם מהעולם כמו דינוזאור. האינטרנט חיבר את כל העולם לפלטפורמה אחת גדולה. היום בלחיצת כפתור אתה מגיע ליצרן ולכל יצרן. צור אני לא מכיר את הכיסא שחיפשת או רכשת,אבל אם מישהו עובד על מכפלות של 500% רווח , זה לא הגיוני לדעתי. לפעמים אנו רואים מוצר ומוצרים חיקוי איכותי, זה עדיין לא אומר שזה אותו מוצר. הדיון הזה מעניין כי בסופו של יום, רק מי שעצמאי בישראל יכול להבין כמה קשה לעבוד ולחיות כאן. התחרות עצומה כמעט בכל תחום, מערכת המיסוי קשיחה, והרווחים כאן לא גבוהים, ולכן לא קל לפתוח חנות לציוד דייג. ולכן כשחנות מבקשת להרוויח 20% זה לגיטימי לחלוטין. בואו נפרגן להם בהצלחה בהמשך
|
|
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
יצא לי פעם לראות מחירון של יבואן ציוד דייג גדול וותיק עם מחיר עלות לחנות ומחיר מומלץ לצרכן. הכל פי 3 עד 5 מומלץ לצרכן ראיתי פעם חשבונית של ציוד איכותי כמו מקל ג'יג של טנרוי שעלה לחנות 1400 כולל הכל מהיבואן והוא מכר ב 2100 רולר שעלה לחנות 700 כולל מע"מ ומוכרים בחנות ב 1400 . בקיצור יש חזירות לא קטנה. רולר שנמכר באיביי ובחנויות בחו"ל ב 140ִ$ נמכר בארץ 1400 ועוד ועוד אני קונה בארץ רק מה שדחוף לי או חייב כרגע, ומקלות דייג כי המשלוח יקר והסיכון שיגרם נזק לך תחזיר ותקבל וגם עינין של אחריות.
|
|
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
56
|
|
 |
|
|
בראש ובראשונה נתחיל עם המיסים בארץ המיסים הם בערך פי 2 מחו"ל מה שמיד מקפיץ את המחיר דבר שני בארץ רוב החנויות קונות מהיבואנים שצריכים לגזור קופון אז הנה עוד סיבה להעלאת מחיר ונגיע לחנות עצמה קודם כל בעל החנות צריך להחזיק את החנות וכמו שאמרתי בהתחלה על המיסים גם פה הוא צריך לשלם מיסים גבוהים יותר מבעל חנות בחו"ל. והנה עוד קפיצה קטנה במחיר בנוסף ישנם בעלי חנויות שגם רוצים לגזור קופון על הלקוח והנה עוד הקפצת מחיר ואם בחנות יש עובדים אז צריך לשלם להם משכורת גבוהה בגלל המיסים והנה עוד הקפצת מחיר אז תספור את כל הקפצות המחירים ותראה ותבין למה המוצרים בארץ כאלה גבוהים. וזה לא משנה כרגע גם באיזה תחום. אם בהנעלה הלבשה או כל דבר אחר בקיצור ברגע שהמיסים ירדו הכל יהיה יותר זול משמעותית אבל זה חזון לאחרית הימים  הכל טוב ויפה וזה בסדר שצריך לקחת מחיר שגם יכסה את ההוצאות וגם ישאיר רווח אבל ויש אבל גדול למה להיות חזיר אתן דוגמה בשנה שעברה חיפשתי כיסא חדש לקיאק נכנסתי לאתר של אחת מהחנויות הגדולות לממכר קיאקים וציוד נלווה בארץ מצאתי שם כיסא שמצא חן בעיני המחיר לצרכן היה 960 ש''ח עם אופציה להוסיף פאוץ' שמתחבר לגב הכיסא בעלות נוספת של 130 ש''ח סה''כ 1090 ש''ח חיפשתי באיבי ומצאתי את אותו כיסא + הפאוץ' + משלוח בעלות של 200 ש''ח פער של 890 ש''ח בוא נצא מנקודת אנחה שהחנות רכשה את הכיסא ב 200 ש''ח על זה נוסיף עוד 200 ש''ח על מיסים והוצאות חנות ומשכורת וזה בהגזמה ועל זה נוסיף 200 ש''ח רווח הגענו ל 600 ש''ח אז למה לגבות עוד 490 ש''ח מהלקוח רווח של 200 ש''ח לא מספיק  בקיצור חזירות הדוגמה שנתת כאן היא קיצונית. העולם היום הוא גלובלי ומי שלא מבין את זה יעלם מהעולם כמו דינוזאור. האינטרנט חיבר את כל העולם לפלטפורמה אחת גדולה. היום בלחיצת כפתור אתה מגיע ליצרן ולכל יצרן. צור אני לא מכיר את הכיסא שחיפשת או רכשת,אבל אם מישהו עובד על מכפלות של 500% רווח , זה לא הגיוני לדעתי. לפעמים אנו רואים מוצר ומוצרים חיקוי איכותי, זה עדיין לא אומר שזה אותו מוצר. הדיון הזה מעניין כי בסופו של יום, רק מי שעצמאי בישראל יכול להבין כמה קשה לעבוד ולחיות כאן. התחרות עצומה כמעט בכל תחום, מערכת המיסוי קשיחה, והרווחים כאן לא גבוהים, ולכן לא קל לפתוח חנות לציוד דייג. ולכן כשחנות מבקשת להרוויח 20% זה לגיטימי לחלוטין. בואו נפרגן להם בהצלחה בהמשך להרוויח 20% זה בסדר ולגיטימי לחלוטין אבל תאמין לי וגם לצור וגם לעוד רבים אחרים שהרווח של החנויות בארץ הוא מעבר ל-100% וגם יצא לי כבר לראות ולשמוע שהיבואנים אוסרים על בעלי החנויות להוריד מחירים ואם יש חנות סוררת שכן מורידה מחירים היבואן מתחיל לעשות לו בעיות כך קרה עם החנות של ערנקו בחולון שהוריד מחירים ואתי בכר התחילה לעשות לו בעיות עד שהוא הפסיק לעבוד איתה אז החזירות מתחילה אצל היבואנים דרך בעלי החנויות שהם למעשה לקוחות שבויים של היבואנים תוסיף על החזירות את המיסים וקיבלת את המחירים הלא שפויים בארץ קבוצות רכישה וקניות דרך האינטרנט הם חלק מהאפשרויות לשבור את קרטל היבואנים אבל תמיד יהיה מי שיקנה במחיר המופקע ועל זה הם בונים
|
|
|
|
|
|
jacob72
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
בראש ובראשונה נתחיל עם המיסים בארץ המיסים הם בערך פי 2 מחו"ל מה שמיד מקפיץ את המחיר דבר שני בארץ רוב החנויות קונות מהיבואנים שצריכים לגזור קופון אז הנה עוד סיבה להעלאת מחיר ונגיע לחנות עצמה קודם כל בעל החנות צריך להחזיק את החנות וכמו שאמרתי בהתחלה על המיסים גם פה הוא צריך לשלם מיסים גבוהים יותר מבעל חנות בחו"ל. והנה עוד קפיצה קטנה במחיר בנוסף ישנם בעלי חנויות שגם רוצים לגזור קופון על הלקוח והנה עוד הקפצת מחיר ואם בחנות יש עובדים אז צריך לשלם להם משכורת גבוהה בגלל המיסים והנה עוד הקפצת מחיר אז תספור את כל הקפצות המחירים ותראה ותבין למה המוצרים בארץ כאלה גבוהים. וזה לא משנה כרגע גם באיזה תחום. אם בהנעלה הלבשה או כל דבר אחר בקיצור ברגע שהמיסים ירדו הכל יהיה יותר זול משמעותית אבל זה חזון לאחרית הימים  הכל טוב ויפה וזה בסדר שצריך לקחת מחיר שגם יכסה את ההוצאות וגם ישאיר רווח אבל ויש אבל גדול למה להיות חזיר אתן דוגמה בשנה שעברה חיפשתי כיסא חדש לקיאק נכנסתי לאתר של אחת מהחנויות הגדולות לממכר קיאקים וציוד נלווה בארץ מצאתי שם כיסא שמצא חן בעיני המחיר לצרכן היה 960 ש''ח עם אופציה להוסיף פאוץ' שמתחבר לגב הכיסא בעלות נוספת של 130 ש''ח סה''כ 1090 ש''ח חיפשתי באיבי ומצאתי את אותו כיסא + הפאוץ' + משלוח בעלות של 200 ש''ח פער של 890 ש''ח בוא נצא מנקודת אנחה שהחנות רכשה את הכיסא ב 200 ש''ח על זה נוסיף עוד 200 ש''ח על מיסים והוצאות חנות ומשכורת וזה בהגזמה ועל זה נוסיף 200 ש''ח רווח הגענו ל 600 ש''ח אז למה לגבות עוד 490 ש''ח מהלקוח רווח של 200 ש''ח לא מספיק  בקיצור חזירות הדוגמה שנתת כאן היא קיצונית. העולם היום הוא גלובלי ומי שלא מבין את זה יעלם מהעולם כמו דינוזאור. האינטרנט חיבר את כל העולם לפלטפורמה אחת גדולה. היום בלחיצת כפתור אתה מגיע ליצרן ולכל יצרן. צור אני לא מכיר את הכיסא שחיפשת או רכשת,אבל אם מישהו עובד על מכפלות של 500% רווח , זה לא הגיוני לדעתי. לפעמים אנו רואים מוצר ומוצרים חיקוי איכותי, זה עדיין לא אומר שזה אותו מוצר. הדיון הזה מעניין כי בסופו של יום, רק מי שעצמאי בישראל יכול להבין כמה קשה לעבוד ולחיות כאן. התחרות עצומה כמעט בכל תחום, מערכת המיסוי קשיחה, והרווחים כאן לא גבוהים, ולכן לא קל לפתוח חנות לציוד דייג. ולכן כשחנות מבקשת להרוויח 20% זה לגיטימי לחלוטין. בואו נפרגן להם בהצלחה בהמשך להרוויח 20% זה בסדר ולגיטימי לחלוטין אבל תאמין לי וגם לצור וגם לעוד רבים אחרים שהרווח של החנויות בארץ הוא מעבר ל-100% וגם יצא לי כבר לראות ולשמוע שהיבואנים אוסרים על בעלי החנויות להוריד מחירים ואם יש חנות סוררת שכן מורידה מחירים היבואן מתחיל לעשות לו בעיות כך קרה עם החנות של ערנקו בחולון שהוריד מחירים ואתי בכר התחילה לעשות לו בעיות עד שהוא הפסיק לעבוד איתה אז החזירות מתחילה אצל היבואנים דרך בעלי החנויות שהם למעשה לקוחות שבויים של היבואנים תוסיף על החזירות את המיסים וקיבלת את המחירים הלא שפויים בארץ קבוצות רכישה וקניות דרך האינטרנט הם חלק מהאפשרויות לשבור את קרטל היבואנים אבל תמיד יהיה מי שיקנה במחיר המופקע ועל זה הם בונים לא מכיר את העובדות. אבל אם תיקח רולר בחו"ל ותכניס אותו לישראל כדת וכדין,אזי אתה חייב להצהיר עליו ולשלם: מס רכישה+ מעמ+ עלויות הובלה. ותמצא שהרווחים הם 20%. אם אתה מכניס הציוד לישראל ללא בקרה . אזי ההבדלים גבוהים יותר. ואם הציוד הגיע עם פגם הפסדת ובגדול,כי רק המשלוח לחו"ל יעלה לך את ההפסד, ואני לא מדבר על ציוד מסין. אל תשכח כיבואן/ סוחר חלים עליך עוד הרבה הוצאות שהאזרח אינו מכיר ולא נפגש איתם ביום יום,כגון: עמילות מכס, עו"ד בחלק מהמקרים,עבודה מול הרשויות ותקינה. זה זמן שעולה המון כסף. שלא תבין לא נכון,אני לא מגן על אף אחד ,גם אני רוכש ציוד בחו"ל כשההפרשים גבוהים. אני עוסק בייבוא של ציוד תקשורת ומכיר את 2 הצדדים. ולכן זה לא תמיד שחור או לבן. בהצלחה בהמשך
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2