בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  דייג בורים - המאמר
עמודים: 1 [2] 3 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: דייג בורים - המאמר  (נקרא 13937 פעמים) הדפסה
אליהו בנימין

"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי"
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 39

הודעות: 5225

בעניין: דייג בורים - המאמר
« הגיב #15 ב- : נובמבר 27, 2015, 01:13:26 AM »
אתמול טיילתי במרינה הרצליה , ישבו שם שניהם ליד האוניות כל זריקה שלהם הוציאו בורים בן 300- 1K באומנות.
אחר שעתיים שחזרתי הדלי שלהם היה מפוצץ.


האמת גם אני ראיתי לא מזמן במרינה אשקלון.. הוציאו ליד הסירות, בשיטת המלכודת כמו שכתבת רועי.

וזו לא העונה הראסמית על פי המאמר.

האם זה אופייני?
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

בעניין: דייג בורים - המאמר
« הגיב #16 ב- : נובמבר 27, 2015, 02:21:53 AM »
יופי של מאמר רועי, שאפו על ההשקעה והשיתוף... אתה בסדר

אם ככה תשקיע בלימודים - אתה מביא תעודה שגורמת להוריך לחייך מאוזן לאוזן סמיילי
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
רועי כהן

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 23

הודעות: 2423

בעניין: דייג בורים - המאמר
« הגיב #17 ב- : נובמבר 28, 2015, 15:47:01 PM »
אתמול טיילתי במרינה הרצליה , ישבו שם שניהם ליד האוניות כל זריקה שלהם הוציאו בורים בן 300- 1K באומנות.
אחר שעתיים שחזרתי הדלי שלהם היה מפוצץ.


האמת גם אני ראיתי לא מזמן במרינה אשקלון.. הוציאו ליד הסירות, בשיטת המלכודת כמו שכתבת רועי.

וזו לא העונה הראסמית על פי המאמר.

האם זה אופייני?

ממש לא אופייני, לפי מה שהדייגים אמרו..
התיאוריה שלי היא כזו: ברגע שהים פחטה או גלים קטנים ומסודרים הבורים נמצאים בחוף. כשהים עובד הם ליד שוברי גלים דולוסים וכו או נכנסים לעומק. כשהים מתחיל ממטר וחצי הם צריכים להיכנס למרינות בהמוניהם כי זה הזמן של הטורפים לעבוד חזק ולאכול גם הבורי דג חלש ויהיה לו קשה בים כזה. זו דעתי בלבד.. אז זו ממש לא העונה למרינות עכשיו
-------------------------------
Daiwa lateo 86ml 7-35
Shimano stradic fl3000c xg
Major craft dangan x8 0.8pe
Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
 IP: [ מחובר ]
רועי כהן

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 23

הודעות: 2423

בעניין: דייג בורים - המאמר
« הגיב #18 ב- : דצמבר 21, 2015, 17:05:21 PM »
 בראוו
-------------------------------
Daiwa lateo 86ml 7-35
Shimano stradic fl3000c xg
Major craft dangan x8 0.8pe
Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
 IP: [ מחובר ]
דוראדו על החוף

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 52

הודעות: 3379

בעניין: דייג בורים - המאמר
« הגיב #19 ב- : ינואר 01, 2016, 16:27:14 PM »
כל הכבוד רועי,מאמר מושקע וטוב 
רק צריך לשנות את שם המאמר ל״דייג בורי על קפיץ״ .
חזק וברוך
 IP: [ מחובר ]
רועי כהן

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 23

הודעות: 2423

בעניין: דייג בורים - המאמר
« הגיב #20 ב- : ינואר 07, 2016, 19:12:12 PM »
המאמר עלה לפינת המאמרים , תודה גדולה למוטי מ
-------------------------------
Daiwa lateo 86ml 7-35
Shimano stradic fl3000c xg
Major craft dangan x8 0.8pe
Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
 IP: [ מחובר ]
savirs

דייג זה כל הסיפור
חבר פורום
***

מנותק מנותק

גיל: 55

הודעות: 225

בעניין: דייג בורים - המאמר
« הגיב #21 ב- : ינואר 07, 2016, 22:22:13 PM »
יישר כוח על המאמר
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
jacob72

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 2142

בעניין:
« הגיב #22 ב- : ינואר 09, 2016, 17:17:00 PM »
תודה על המאמר.
1. האם חוט 045 לא עבה מידי לבורי? מהניסיון שלי, זה עלול להוות בעיה.

2. לא הבנתי במאמר למה הכוונה שלך שיש לחתוך את חוטי הקרסים את כל החוטים של הקפיץ. לפחות לי זה לא היה ברור.

נ.ב. אין על בורי עם עם בוס. אחלה דג

בהצלחה בהמשך
 IP: [ מחובר ]
רועי כהן

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 23

הודעות: 2423

בעניין: דייג בורים - המאמר
« הגיב #23 ב- : ינואר 09, 2016, 17:25:50 PM »
1. כמה שיותר דק יותר טוב ממליץ על 0.30-0.35 אם יש חכת דייג על חי אפילו עם חוט 0.50 אפילו הדגים עדיין אוכלים (מניסיון)

2.נשאר שאריות של חוט על הקרסים שקשרנו (מן הסתם) משאירים רק אחד מהם לחיבור לחכה וכל השאר גוזרים (סתם יפריע ויהרוס הכל)

3. גם בצלחת אין עליו קריצה
-------------------------------
Daiwa lateo 86ml 7-35
Shimano stradic fl3000c xg
Major craft dangan x8 0.8pe
Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
 IP: [ מחובר ]
MOTI-M

איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 52

הודעות: 10102

בעניין: דייג בורים - המאמר
« הגיב #24 ב- : ינואר 09, 2016, 19:21:24 PM »
המאמר עלה לפינת המאמרים , תודה גדולה למוטי מ

בכיף רועי ,כמובן יופי של מאמר המשך כך  אתה בסדר
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
רועי כהן

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 23

הודעות: 2423

בעניין: דייג בורים - המאמר
« הגיב #25 ב- : מרץ 29, 2016, 19:08:56 PM »
תודה מוטי אתה בסדר
מקפיץ לטובת מי שלא ראה חם
-------------------------------
Daiwa lateo 86ml 7-35
Shimano stradic fl3000c xg
Major craft dangan x8 0.8pe
Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
 IP: [ מחובר ]
רועי כהן

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 23

הודעות: 2423

בעניין: דייג בורים - המאמר
« הגיב #26 ב- : יוני 29, 2016, 22:50:12 PM »
זהו !
זה הגיע yahoo
בעוד שבוע בערך וכבר מעכשיו נוכל להיכנס למרינות ופשוט לחגוג  הגזעי
בכמויות מטורפות של בורים חמסה חמסה
המלצה שלי לעונה - חכה אחת להקדיש לדייג עם בורי חי, הבטחה אישית גומבר או טרחון יבוא בלי להסס אתה בסדר
-------------------------------
Daiwa lateo 86ml 7-35
Shimano stradic fl3000c xg
Major craft dangan x8 0.8pe
Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
 IP: [ מחובר ]
mshark
חבר פורום
****

מנותק מנותק

גיל: 42

הודעות: 289

בעניין: דייג בורים - המאמר
« הגיב #27 ב- : יולי 07, 2016, 09:18:26 AM »
לפני חודש ראיתי במרינה הרצליה אנשים ממלאים דליים של בורי (היה בשעה 21:00) , לקחו 2 קרסים עם בצק ופשוט הרימו אותם שתיים שתיים.

מי שמחפש בורי לפתיונות יכול ללכת לרידינג החיבור של הירקון עם הים(מתחת לגשר) , שמה חוגגים כל השנה על הבורי ,
לא מומלץ לאכול משם...


 IP: [ מחובר ]
jacob72

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 2142

בעניין:
« הגיב #28 ב- : יולי 08, 2016, 14:19:50 PM »
תודה על ההשקעה במאמר.
נשמע שהחלה העונה והם עכשיו בכמויות.

בהצלחה לכולם
 IP: [ מחובר ]
jacob72

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 2142

בעניין: בעניין: דייג בורים - המאמר
« הגיב #29 ב- : יולי 09, 2016, 17:14:27 PM »
                                 מאמר לדייג הבורי


אז נתחיל, הבורי הוא אחד הדגים הטעימים שיש ואחד הפיתיונות הטובים שיש.

 אפשר להשתמש בו להמון דברים, דייג

מסירה על חי, לפלט לגומברים, חי לאינטיאס או פלמידות מהחוף לחתוך לחתיכות קטנות לסרגוסים ועוד.

בכלל על הצלחת הוא תענוג. דג צמחוני לרוב אך נתפס גם בזירזור,

נוטה לעקוב אחרי דמויים לקפוץ כשיש טורף בסביבה ולפעמים

סתם, כי בא לו. זה שהם קופצים לא אומר שהם לא רעבים.

פה נתמקד בשיטה אחת שהיא הקפיץ. הדג נמצא כל השנה

אבל באמצע חודש יוני ועד אמצע חודש ספטמבר הם מתרבים במרינות ויתחילו

להיתפס משעה שתיים בצהריים עד ארבע בבוקר.

ביום דייג אחד אפשר לתפוס כמויות מטורפות,

בשיא העונה יום רע יסתכם בשלוש קילו ויום טוב יתחיל מ7 קילו משקל כולל .



החכה:

כל חכה פשוטה גם סיניות שיתחילו מ70 גרם משקל זריקה (כמה שיותר הרי זה מבורך)

ויהיו כמה שיותר רגישות החכה לא

אמורה לזרוק רחוק עקב זה שהמרחק שאפשר לזרוק במרינה הוא לא יותר מ50 מטר,

וגם לפעמים הדג אוכל קרוב ב20 מטרים הראשונים אבל גם ב50 מטר האחרונים

החכה לא צריכה להיות ארוכה בגלל הנוחיות ואפילו חכות בולוס רגישות יעבדו.

אם הציוד מיועד לחוף אז אותם קריטריונים רק ארוכות יותר ומשקלי זריקה שיתחילו מ100 גרם ואם גם וגם אז

נשתמש בשל החוף וזהו .

בתמונה: חכה לבורי 80-150 גרם משקלי זריקה וגם ממש רגישה אורך 4 מטר במרינות קצת מסובך אבל לא קריטי



הרולר:

רולר קטן, לא צריך דראג חזק במיוחד, הדג לא פייטר לא צריך רולר יקר,

 וגם הפשוטים יעשו את העבודה הוא צריך לסדר

לנו 100 מטר חוט 0.35 וזה מספיק ביותר .



החוט:

כל חוט עד מידה 0.35 כמה שיותר דק יותר טוב,

הדג חשדן אפשר לשים פלואו קרבון בים שקוף, חוט בד עובד אותו דבר.



מקומות:

מרינות, כלפי פנים בעונה כלפי חוץ לא בעונה ,

אין צורך להתקדם עד סוף המרינה 40 מטר אחרי שמתחילים הדולוסים כבר הם שם, ומומלץ לרדת למטה ולא

לזרוק מהטיילת מכיוון שהדג נוטה ליפול. טיפ שלי: כל עוד הגעתם יותר קרוב לשעה 11 תלכו כמה שיותר עמוק כלומר אם אתם בים בשעה 11 בבוקר תלכו לסוף הדולוסים הם מעמיקים לאט אבל מעמיקים.

 חופים:

איפה שיש ריפים לרוב יש בורי, בבורות, וגם בחופים חוליים לגמרי יש .

הדייג בתמונה יתבצע לפי עונות השנה,

בעונת הבורי כלפי פנים איפה שהסירות ובשאר השנה מהדולוסים כלפי חוץ

בזריקות קצרות כמה שיותר ליד הסלעים אך לא במידה שניתפס .



פיתיון :

הולכים למאפייה ומבקשים לחם שנשאר את הלחם שמים בבלנדר ,

שיהיה כמו פירורים מכניסים לדלי עם עוד לחם רטוב ולשים

 מוסיפים פירורים לחם או מים אם צריך מה שצריך לצאת לנו זה מרקם רך קצת יותר מפלסטלינה אם במרינה אז

כמה שיותר רך אם בחוף אז קצת קשה בגלל הזרימה.

אישית מכין פירורים בדלי של 18 ליטר ! זה חוסך לי עבודה בכל

פעם ניתן להוסיף תמצית ווניל בירה וכל העולה על הדעת שייתן ריח

מצב הים:

במרינה זה לא ממש משנה, אלא אם כן הים בחוץ סוער ואז הם נוטים להיכנס בשביל מחסה,

בחוף צריך ים של 20-50 סנטימטר גלים לא יותר, גם בפלטה שווה לנסות


הקרסים:

הדבר שיקבע לנו אם נתפוס או לא ההבדל בין יום דייג מוצלח לאכזבה מסחררת ואת זה יגיד לנו כל דייג בורי מנוסה,

נחפש את המותגים הטובים ביותר, מידה קטנה כמו 10, וחדות אם הקרס לא חדה זה לא שווה כלום. ניתן לעקם

לצורך offset  למרות שאישית לא משתמש עדיפות גבוהה לקרסי קרבון, חברות בעלות שם .



הקפיץ:

הכנת הקפיץ היא קלה אך תיקח קצת זמן, צריך קאטר,חוט 0.45 ,

חוט נחושת של החשמל, עיפרון, 8קרסים, סכין יפנית

 1.לוקחים את החוט נחושת שבא בצינור ירוק ומורידית את הצינור כך שיישארו 3 חוטים מצופים גומי, את הגומי "מגלפים"
עם סכין יפנית כך שיישאר לנו רק הנחושת
2. מסובבים על עיפרון את הכבל נחושת ואז עם הקאטר חותכים חתיכה של קפיץ באורך 4-5 סנטימטר
3.קושרים 7 קרסים עם חוט 0.45 באורך 2 סנטימטר ועוד קרס אחת באורך 40 סנטימטר
4. את כל הקרסים מצמידים ביחד ככה שיהיו באותו האורך וקושרים ע"י הכנסה שלהם אחד בשני 3 פעמים מינימום! את כל החוטים גוזרים חוץ מזה של ה40 סנטימטר שבקצהו לולאה .




הריג:

פשוט ביותר לחוט הראשי נשים משקולת חרוז קטן ( לא חובה)

 סוויבל סיכה ואת הקפיץ נחבר לסיכה בלולאה שהכנו

מהלך הדייג:

הגענו, הפיתיון מוכן, החכות נזרקות למים מה יש עכשיו לעשות ?

לחכות לאכילה, האכילה חד משמעית

וניתן לזהות בורי לפי המשיכה אחורה קדימה בעוצמה

לא ניתן הוקסט בגלל השפה החלשה של הבורי שנקרעת מהר ברחו

לי לא מעט חתיכות בגלל הוק סט או שמשכתי מהר מדי,

אין ממש צורך להשתמש בקלאץ אלא אם כן נתפס חמור של

מעל קילו. אז בלי הוק סט ולא למשוך מהר מדי כשהדג עלה מהקרקעית נוריד את החכה

לכיוון המים וכשהוא מתחתינו נרים אותו בבת אחת.

בתמונה: שלל מכמה שעות דייג מעל 20 חתיכות שהקטנים בהם מתחילים מ25 סנטימטר .



אז בהצלחה לכולם  הגזעי הגזעי
אני מכיר שיטות קפיץ שונות .
אשמח אם תחדד :

לא הבנתי למה צריך עוד קרס באורך 40 ס"מ?

מהמאמר שלך לא ברור האם הקפיץ שוכב עם משקולת בקרקעית או מחובר למצוף ,וצף לו במים ?

האם יש עומק  מסוימם שהבורי נוהג לאכול ?
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] 3 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!