בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  מרמירים בדיג חוף
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: מרמירים בדיג חוף  (נקרא 4301 פעמים) הדפסה
Fish
חבר פורום

מנותק מנותק

מרמירים בדיג חוף
« ב- : נובמבר 21, 2015, 22:21:44 PM »
תאריך הדו"חמיקום סוג מצב היםעומק משוערסגנון הדייג:
21/11/2015דרום - אשקלון מים מלוחיםרגוע ונמוך0 - 10 מטרדיג חופי בים - פתיונות (סרף)

תפיסות דגים
שעת תפיסהפיתיוןסוג הדגכמותמשקל כולל בק"ג
סרטן - מרמיר (שישן מסורטט)2

הדו"ח:
שבוע טוב חברים.הדו"ח עלה קצת באיחור(עמכם הסליחה).אני בד"כ נוטה שלא להעלות דו"ח על קטנים,אבל פה אני שם יותר דגש על השימוש בסרטנים כפתיון ופחות על הדגים.זה קרה לפני חודש בערך.קובע ביחד עם חבר בחוף דלילה באשקלון-דרומית למרינה.מחליט להצטייד גם ברשת אקווריום קטנה ודלי לאיסוף סרטני סלע קטנים.אחרי כ10 דקות יש מספיק סרטנים להמשך הדיג.הגודל המומלץ הוא של כמה ס"מ (תראו בתמונות).יש המכנים אותם "סרטן חמש שקל" בגלל הגודל.תופסים את הבינוניים שביניהם,מורידים צבתות ורגליים,גוזרים לחצי ולמעשה את הקרס משחילים בטבעות היכן שהיו הרגליים לפני ההורדה.מכניסים מטבעת אחת ומוציאים מטבעת שלידה-תלוי בגודל הקרס.משם הכי טוב לתפור את הסרטן.מנסיוני-סרגוסים,דוראדות ומרמירים מתים על זה.ויש עוד סוגי דגים שייתפסו.

**חשוב מאוד!גם אם הגעתם לטבלאות גידוד/מרינה/שובר גלים מפוצצים בבע"ח הנחמדים האלה(שבמקרה הם גם פתיון מצויין אך מעל הכל חלק משרשרת המזון-יש לקחת בסלקטיביות.אני מחזיק את הסרטנים בחיים בתוך דלי,אם סיימתי לדוג פשוט משחרר אותם ליד הסלעים.

בהצלחה לכולם ושבוע טוב

עריכה אחרונה: נובמבר 21, 2015, 23:43:30 PM על ידי MOTI-M
 IP: [ מחובר ]
Fish
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: מרמירים בדיג חוף
« הגיב #1 ב- : נובמבר 21, 2015, 22:28:15 PM »
תמונות יועלו בהמשך-צריך לבצע הקטנה(מישהו יש מושג איך אני עושה את זה באנדרואיד)?
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : נובמבר 21, 2015, 23:06:29 PM »
אהבתי את הדוח ואת הסיבה להעלאתו - וגם את הגישה שצויינה בחלקו האחרונה של הדו"ח...
בעצם אהבתי אותו בעיקר בגלל הסיבה להעלאת הדו"ח ובגלל ההערה בסוף הדו"ח... אתה בסדר

השיתוף בפתיון שאיננו שכיח ובדרך בו ניתן למצוא את הסרטנים ולשים אותם על הקרס -
הרבה יותר חשוב מאשר עצם תפיסת הדגים...

ההערה בסוף חשובה לא פחות,
מודעות סביבתית לעתיד הים ולשמירת החי הימי - מה שצריך ולא יותר.

לגבי "הסיבות שלך" להעלאת הדו"ח, אז אכן - יש לברך על ההשקעה על מנת לשתף את החברים,
עם זאת, תרגיש בנוח לשתף (ו"בזמן אמת" כלומר סמוך ליציאת הדיג) ללא קשר לקטנים/גדולים -
העיקר הוא עצם היציאה לדיג ואפשר לשתף בכייפ גם אם "לא נתפסו דגים מיוחדים"....

אין לי מושג אך ממליץ להעלות את השאלה בפורום התמיכה הטכנית, מישהו לבטח יסייע בעניין...
-------------------------------
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : נובמבר 21, 2015, 23:19:06 PM »
מצטרף לרפי ודוח מאוד אנפורמטיבי, חדשני וכבוד על הדאגה לסרטנים שלא ימותו סתם ככה בלי שימוש.

פעם אחת ניסיתי מסירה סרטן חי שאספתי בחוף ודפק עליו דג שלא ננעל (כי הקרס לא יצאה החוצה אלא היתה בפנים-טעות שלי), שניה אחרי זה ננעל לוקוס אדום על ג'יג של חבר לידי ועלה! אין ספק שזה אותו אחד! מאז הבנתי שזה פתיון שקל להשיג ושהדגים אוהבים!!! והוא גם מחזיק מעמד במים כפתיון חי לדגים גדולים לימוד

בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
raz_p

דייג זרזור בעיקר
חבר פורום

מנותק מנותק

דג באשדוד

« הגיב #4 ב- : נובמבר 21, 2015, 23:20:19 PM »
בדיקה מהפלאפון שלי

אני רואה שהצלחתי
1.תעלה את התמונה באחד האתרים שיש שהופכים תמונה לקישור (תמונה=http://www.myg.co.il/uploads/phpwGXT0b.jpg)
2.תלחץ על האייקון שיש בכתיבת הודעה שמצויר כתמונה (בין הריבועים האלה למעלה ליד ציור של כדור הארץ מצד ימין)
3.עכשיו תדביק את אותו קישור בין הסוגריים האלה שיהיו לך אחרי שתלחץ על אותו כפתור של הציור של תמונה
[.img.]  http://www.myg.co.il/uploads/phpwGXT0b.jpg  [/img]
4.בסוגריים מצד ימים תרשום ככה- [.img width=560.] [/img] אפשר גם =400 במקרה של כמה תמונות אז שזה לא יצא ארוך בתגובה (מה שעשיתי זה 450)
עריכה אחרונה: נובמבר 21, 2015, 23:32:36 PM על ידי raz_p
 IP: [ מחובר ] WWW
MOTI-M

איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : נובמבר 21, 2015, 23:46:07 PM »
כמובן אחלה של דוח ,ואפשר ללמוד הרבה מכל דוח  אתה בסדר

גם שיש דגים קטנים או גדולים ,סרטנים זה פיתיון מאוד טוב לדייג

וכבוד על שמירה החי כמו סרטנים שאני לא כל אוהב אותם בגלל שלא נשאר לי פיתיון על הקרס 

התמונות מסודרות לך בדוח  מתבייש
Fish
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : נובמבר 22, 2015, 00:53:16 AM »
תודה למוטי על העזרה בהעלאת התמונות! הגזעי

עוד שני דברים ששכחתי לציין.בעונת הרבייה ניתן לראות סרטנים קטנים כמו בתמונה שיש להם מן ספוג שחור-פחם על הבטן-אלו בעצם נקבות הסרטן ועדיף שלא להשתמש בהן ע"מ שייתרבו.

בנוגע לעוד שיטת עבודה עם הסרטן,דייג מבוגר הראה לי בעבר עוד דרך נוחה לתפור את הסרטן על-ידי קילוף המשולש שבבטנו.אני פשוט לא זוכר איך הוא עשה את זה אבל אני זוכר שזה היה מאוד יעיל.אם מישהו זוכר,אשמח אם יגיד
רועי כהן

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : נובמבר 22, 2015, 01:18:13 AM »
אם אתה באזור של המרינה לפעמים ויש לך סרטנים לפיתיון ( אין לי זמן לאסוף) אשמח לקבל אחד הדגים שאני רוצה לתפוס זה הדוראד, דניס הבר אחד הדבים הטעימים ביותר שיש פעם אחד הדייגים הדליק מנגל ותפסתי אותו הוא אמר לי תביא לי אותו הבאתי לו אותו ניקה לי אותו שם על המנגל קילף את העור עם מלח ולימון טעים רצח מוציא לשון
בכל מקרה דבר איתי  callme
Daiwa lateo 86ml 7-35
Shimano stradic fl3000c xg
Major craft dangan x8 0.8pe
Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
raz_p

דייג זרזור בעיקר
חבר פורום

מנותק מנותק

דג באשדוד

« הגיב #8 ב- : נובמבר 22, 2015, 03:43:41 AM »

עוד שני דברים ששכחתי לציין.בעונת הרבייה ניתן לראות סרטנים קטנים כמו בתמונה שיש להם מן ספוג שחור-פחם על הבטן-אלו בעצם נקבות הסרטן ועדיף שלא להשתמש בהן ע"מ שייתרבו.

בנוגע לעוד שיטת עבודה עם הסרטן,דייג מבוגר הראה לי בעבר עוד דרך נוחה לתפור את הסרטן על-ידי קילוף המשולש שבבטנו.אני פשוט לא זוכר איך הוא עשה את זה אבל אני זוכר שזה היה מאוד יעיל.אם מישהו זוכר,אשמח אם יגיד
כל מה שרשמתי ובדקתי ואין הכרת תודה גם לי?  וואלה לא יודע (קצת נפגעתי אחרי ההשקעה  , הכל בצחוק (חלקי אומנם  ) אתה בסדר
לפי מה שהבנתי מוטי סידר לך את התמונות אז כל הכבוד על העזרה
לפעם הבאה מה שרשמתי יעזור למי שרוצה ללמוד ולהוסיף בעצמו תמונות לדו''ח שלו או לכל תגובה שהוא רוצה

יפה מאוד שאתה מסביר ומראה לאנשים את אותה שיטת דייג עם הסרטנים ועוד יותר יפה שאתה מתחשב ומסביר על חשיבות שמירת החיים והמשך התרבותם של אותם סרטנים
דו''ח שמלמד הרבה ויכול לעזור לכמה וכמה אנשים לתפוס דגים עם פתיון שדי קל למצוא אותו ולהשתמש בו ואולי אף עדיף על פתיונות אחרים (לחלק מהדגים) שגם לרוב אנחנו מוציאים עליהם כסף
עריכה אחרונה: נובמבר 22, 2015, 03:45:18 AM על ידי raz_p
 IP: [ מחובר ] WWW
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : נובמבר 22, 2015, 08:18:44 AM »
תודה על השיתוף לגבי הפתיון השונה  אתה בסדר
זוג מרמירים נחמד ומחכה לראות דוחות נוספים על הפתיון הזה 

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

yosi asuline

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר

« הגיב #10 ב- : נובמבר 22, 2015, 09:07:59 AM »
תודה על השיתוף  דוח מהנה
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
Fish
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : נובמבר 22, 2015, 09:46:53 AM »

כל מה שרשמתי ובדקתי ואין הכרת תודה גם לי?  וואלה לא יודע (קצת נפגעתי אחרי ההשקעה  , הכל בצחוק (חלקי אומנם  ) אתה בסדר
לפעם הבאה מה שרשמתי יעזור למי שרוצה ללמוד ולהוסיף בעצמו תמונות לדו''ח שלו או לכל תגובה שהוא רוצה

יפה מאוד שאתה מסביר ומראה לאנשים את אותה שיטת דייג עם הסרטנים ועוד יותר יפה שאתה מתחשב ומסביר על חשיבות שמירת החיים והמשך התרבותם של אותם סרטנים
דו''ח שמלמד הרבה ויכול לעזור לכמה וכמה אנשים לתפוס דגים עם פתיון שדי קל למצוא אותו ולהשתמש בו ואולי אף עדיף על פתיונות אחרים (לחלק מהדגים) שגם לרוב אנחנו מוציאים עליהם כסף

אתה צודק מחילה מכבודך סמיילי .בהחלט מגיעה גם לך תודה על העזרה וההסבר המפורט.

שתדעו שבאותו היום שהלכנו לדוג רק הסרטנים הוציאו דגים.גמברי,סקומברי ובחכות האחרות על פילה בורי לא נגע כלום

gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #12 ב- : נובמבר 22, 2015, 10:37:00 AM »
אהבתי את הדוח ואת הסיבה להעלאתו - וגם את הגישה שצויינה בחלקו האחרונה של הדו"ח...
בעצם אהבתי אותו בעיקר בגלל הסיבה להעלאת הדו"ח ובגלל ההערה בסוף הדו"ח... אתה בסדר

לגבי "הסיבות שלך" להעלאת הדו"ח, אז אכן - יש לברך על ההשקעה על מנת לשתף את החברים,
עם זאת, תרגיש בנוח לשתף (ו"בזמן אמת" כלומר סמוך ליציאת הדיג) ללא קשר לקטנים/גדולים -

מסכים עם רפי, מילה במילה  אתה בסדר
המידע וההערה בסוף עושים מבחינתי את הדוח הזה לדוח מצויין 

לגבי קילוף הבטן, זה פשוט מאד.
לאחר הקילוף אתה מחליט אם לחתוך לאורך הבטן ולחלק את הסרטן לשניים (כמו שעשית) או לתפור את הסרטן שלם (דרך המשולש שנחשף אחרי הקילוף ויציאה מהגב).

דרך אגב, סרטן נוסף שנמצא בשפע וכדאי לנסות זה השייט הכחול...
<a href="https://www.youtube.com/embed/9609-A5r2ls" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/9609-A5r2ls</a>
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
Fish
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #13 ב- : נובמבר 22, 2015, 14:41:50 PM »

מסכים עם רפי, מילה במילה  אתה בסדר
המידע וההערה בסוף עושים מבחינתי את הדוח הזה לדוח מצויין 

לגבי קילוף הבטן, זה פשוט מאד.
לאחר הקילוף אתה מחליט אם לחתוך לאורך הבטן ולחלק את הסרטן לשניים (כמו שעשית) או לתפור את הסרטן שלם (דרך המשולש שנחשף אחרי הקילוף ויציאה מהגב).

דרך אגב, סרטן נוסף שנמצא בשפע וכדאי לנסות זה השייט הכחול...
<a href="https://www.youtube.com/embed/9609-A5r2ls" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/9609-A5r2ls</a>

אני מודה לכולם על הפירגונים.תענוג לקבל אותם במיוחד שזה בא מדייגים שאני מחזיק מהם מאוד אנחנו מספר 1

גיא,אכן סרטן כחול נתפס בשפע,אבל לפי מה שביררתי עם חברים דייגים השייט הכחול הוא לא פתיון טוב כשהוא מפורק לחתיכות כמו הסרטן סלעים.לעומת זאת,בתור פתיון חי כשהוא ממש שלם ומהלך הבנתי שהוא לא רע לאנטיאסים.
אם למישהו יש עוד נסיון בנושא הוא מוזמן להציף
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #14 ב- : נובמבר 22, 2015, 15:55:56 PM »

כמו שהבנת רז והבנת נכון - התודה למוטי היתה על שילוב התמונות בדו"ח.

בהחלט מגיע לך יישר כוח על שנרתמת והשקעת לסייע בעניין
על מנת שלא "ילכו לאיבוד" בדוח דיג - הדברים החשובים והמאוד מועילים שכתבת,
מציע וממליץ שתפתח דיון עם כותרת מתאימה בפורום על החוף -
תוכל לעשות העתק הדבק עם כמה שינויים... לבטח זה יסייע לכמה חברי פורום אתה בסדר

FISH - נשמח לדעת שם פרטי קריצה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »