קודם כל בהצלחה לך אלון
בקשר לציוד אל תשקיע הרבה, תלמד איך להכין אינצ'יקו ומדאי בעצמך, בכל פריט תחסוך לעצמך לפחות 50-100 ש"ח, תלוי מה אתה קונה. והבעיה של האינצ'יקו שאבונפח'א מחסל לך אותו מהביס הראשון.
אם אתה מחפש דגים עד 3-4 קילו, חפש אותם בעומקים 25-35 מול נהריה על הסלע ולא צריך להתרחק. עדיף לבחור בימים שהמיים עקורים ( ים עובד) ולא שקופים כמו ביומיים האחרונים, ובימים אחרי לילות ללא יריח.עוד כמה שבועות המיים מתקררים יותר ויהיה לך מגוון רחב של דגים שניתן לתפוס אותם באותו עומק, מפרידות ועד אינטיאס.
אם אתה מעוניין אעזור לך בהכנת אינצ'יקו ותחסוך לעצמך הרבה כסף.
בקשר לקלמארי החופי, לדעתי הינו של החוף ולא של העומק איפה שמחפשים דגים מסירה. הצבע שלו שונה וגם הבשר שלו שונה, ודגי העומק - יחסית- לא רגילים לזה. הדגים מעדיפים לאכול את מה שנמצא בסביבתם. האינטיאס שמגיע לחוף כבר רגיל לשניהם. את זה גם מסבירה התופעה שבקיץ- עונת הגמברי- הדגים מעדיפים גמברי, ובחורף - עונת הקלמארי- הדגים מעדיפים את הקלמארי.
מצורפת תמונה של האינצ'יקו שאני מכין