בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  י.ע.ד- שמירת החי הימי וזכויות הדייגים הספורטיביים (אחראי: rafi)
| | |-+  נוהל רשיונות דיג - אגף הדיג פרסם זה מקרוב נוהל רשיונות דיג
עמודים: 1 [2] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: נוהל רשיונות דיג - אגף הדיג פרסם זה מקרוב נוהל רשיונות דיג  (נקרא 26320 פעמים) הדפסה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

המסמך הזה כשלעצמו איננו הבעיה אלא קצה הקרחון ...
המסמך הזה הוא חלק מהבעיה - והבעיה קשה וממשית כי תוצאותיה צפויות להיות קשות:
תוצאות קשות לים ולדגים ותוצאות קשות לנו הספורטיביים.
שימו לב כי זהו רק נוהל רשיונות - ה"מכה" תגיע כשתתפרסמנה תקנות מכוח פקודת הדיג...

המסמך איננו חזות הכל, אלא החלק הקטן בפאזל - כי "המכה" תגיע כישתפרסמו בעתיד הקרוב תקנות הדיג החדשות... ולצערי, הפאזל השלם מראה תמונה קשה: יגבילו את הספורטיביים ויתירו למסחריים להמשיך ולהשמיד את הים.

מה הבעיה?!
הבעיה היא שלאחר שנים רבות בהן היה קונצנזוס שהדיג המסחרי הפרוע וההרסני הוא שמשמיד את הים, פתאום ובדרך של יצירת יש מאין - הפריחו בלון לפיו הדיג הספורטיבי הוא הבעיה או חלק גדול מהבעיה של הים.... לא רק זאת אלא שהפריחו נתונים מצוצים מהאצבע ותזה הזויה לפיהם אנחנו תופסים 25% משלל הדגים בים ולא פחות ולא יותר - אנחנו פוגעים בפרנסת הדייגים המסחריים! כועס

ומדוע זו בעיה לא רק לנו הספורטיביים אלא בראש ובראשונה לעתיד הים?!
*ראשית, כי אגף הדיג מאז ומתמיד ובשיטתיות -
בחר לאכוף ולהטפל אלינו הספורטיביים ולהימנע מלגעת במסחריים...
*כי ברגע שאתה יוצר יש מאין "מזיק גדול" (אנחנו שקוטלגנו כאחראים ל-25%) אז אפשר להתמקד בו ולומר "הנה עשינו משהו, הגבלנו וטיפלנו במזיק גדול וזה צעד משמעותי, המסחריים מתפרנסים מהים אזעם המסחריים נמתין ונראה מה יהיה". אם אנחנו הספורטיביים אחראים ל- 2% מהשלל - וזהו המצב בפועל בדומה לרוב מדינות אירופה והעולם, אז אי אפשר לומר "טיפלנו באותו "מזיק שולי וזניח" ועדיין חייבים לטפל במזיק העיקרי והאמיתי - המסחריים.

אני צופה בחשש רב, כי בקרוב תתפרסמנה תקנות אשר יאסרו דיג ספורטיבי לחלוטין (גם בשיטת תפוס ושחרר) למשך כמה חודשים - לגבי חלק מהסגנונות ולא על דייגי החוף, תוך היתר למסחריים להמשיך ולהשמיד, בחלוף שנה ואם זה "יעבור בשלום" מבחינת אגף הדיג - ההגבלה תורחב ותוטל גם על דייגי החוף.

רפי בוקר טוב,

מודה שלא קראתי את כל המסמך, אבל מקריאה של העמודים שקשורים לדייג ספורטיבי (6, 7), דווקא אני רואה הקלות לדייגים החובבנים.
1. דיג מהחוף לא ידרוש רישיון בכלל.
2. דיג מקיאק עם עד 3 חכות לא ידרוש רישיון דיג לסירה אלא רק רישיון אישי
3. מסירה אומנם ידרוש רישיון דיג לסירה ורישיון דיג אישי לבעל הסירה, אבל זה פחות או יותר המצב כיום...

לגבי הדיג המסחרי...קשה לי להאמין שיש שר כלשהו שיתעסק איתם.

גיל,
כמי שעוקב מקרוב והיה מעורב לא מעט מול כמה וכמה גורמים, יכול לומר כי לדעתי ולהתרשמותי:
1. זו שיטת הסלמי וגם שיטת הפרד ומשול.
חלום הבלהות של אגף הדיג ומשרד החקלאות (לדעתי גם של החב' להגנת הטבע כי דבר כזה יהפוך אותם לגורם הרבה פחות רלוונטי), הוא שציבור הדייגים הספורטיביים יתאגד כראוי ויפעיל את מלוא עצמתו הפוטנציאלית, גם את "מסת ההמונים" וגם את הקשרים שיפעילו כמה וכמה חבר'ה שלנו בכל החזיתות (פוליטיקאים, שרים, תקשורת, עתירות לבג"צ וכו'...).
2. להערכתי, אחרי שיעבור מבחינתם (אגף הדיג) "בשלום" השלב הראשון של ההגבלות והאיסורים על חלק מהספורטיביים, יגיע גם יגיע שלב ההגבלות והאיסורים לדייגי החוף....

במידה ומשהו לא ברור - תשאלו וארחיב...

-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

חוק מיותר ואין טעם להתרגש בכלל.
למי שדג מהחוף יכול להישאר רגוע לחלוטין: אין ולא תהיה אכיפה.

זה מסוג החוקים שהם כסת"ח ותו לא.

עד היום גם היה צורך ברשיון דיג עם חכה ...נו אז מה.....בכל חיי לא ראיתי שביקשו ממישהו רשיון בחוף.
אני לא מבין כל מה ההמולה.

בסירה זה אחרת. הם חלרוב רק עם השיטור הימי וכלום לא השתנה.

חברים תחזרו לדוג ולחייך

בהצלחה בהמשך

ג'קי יקירי...

ראשית לא חוק אלא נוהל, הוראות חוק בדרך (בשלב זה תקנות) - והן תהיינה הרבה יותר פוגעניות בנו.
שנית, קרא מה כתבתי בתגובה קודמת כאן...

לגבי היעדר אכיפה, אל תנוחו על זרי הדפנה....
יש פקחים, צריך רק החלטה פנימית ומתן הוראות - והם יצאו לשטח לחפש אותנו....
כשיוטלו הגבלות על דיג חופי - וזה יגיע, כמה "פשיטות בחופים", אפילו פעמיים בחודש, וזה יעשה את שלו..
רובנו לא מעוניינים ולא מוכנים להיות עבריינים - אחרי כמה גיחות של דוחות בחופים רובנו נציית לחוקים.

סורי, אני ממש לא מחייך - כי התמונה שאני רואה מוציאה לי את החשק לחייך...
להשבית אותנו ולתת לנו לראות בעיניים כלות איך המסחריים ממשיכים להשמיד - מוציא החשק לחייך
jacob72

חבר פורום
*

מנותק מנותק

חוק מיותר ואין טעם להתרגש בכלל.
למי שדג מהחוף יכול להישאר רגוע לחלוטין: אין ולא תהיה אכיפה.

זה מסוג החוקים שהם כסת"ח ותו לא.

עד היום גם היה צורך ברשיון דיג עם חכה ...נו אז מה.....בכל חיי לא ראיתי שביקשו ממישהו רשיון בחוף.
אני לא מבין כל מה ההמולה.

בסירה זה אחרת. הם חלרוב רק עם השיטור הימי וכלום לא השתנה.

חברים תחזרו לדוג ולחייך

בהצלחה בהמשך

ג'קי יקירי...

ראשית לא חוק אלא נוהל, הוראות חוק בדרך (בשלב זה תקנות) - והן תהיינה הרבה יותר פוגעניות בנו.
שנית, קרא מה כתבתי בתגובה קודמת כאן...

לגבי היעדר אכיפה, אל תנוחו על זרי הדפנה....
יש פקחים, צריך רק החלטה פנימית ומתן הוראות - והם יצאו לשטח לחפש אותנו....
כשיוטלו הגבלות על דיג חופי - וזה יגיע, כמה "פשיטות בחופים", אפילו פעמיים בחודש, וזה יעשה את שלו..
רובנו לא מעוניינים ולא מוכנים להיות עבריינים - אחרי כמה גיחות של דוחות בחופים רובנו נציית לחוקים.

סורי, אני ממש לא מחייך - כי התמונה שאני רואה מוציאה לי את החשק לחייך...
להשבית אותנו ולתת לנו לראות בעיניים כלות איך המסחריים ממשיכים להשמיד - מוציא החשק לחייך
רפי הסר דאגה מלבך.
לא פקחים ולא נעליים.
יש פקח 1 בכל הארץ ממטולה ועד אילת.

ההסתברות שיבדקו אותך, זה כמו שתצא מהבית ב 8 בבוקר , וייגש אליך שוטר ויבקש שתנשוף ב "ינשוף" ☺.

היום ישבתי בפגישה והתברר לי שיש אזור בארץ שלדייגים מותר לעשות מה שבראש שלהם, כמו הסכמה בשתיקה. מזעזע אבל אמיתי.

בהצלחה בהמשך
nir10h
חבר פורום

מנותק מנותק

כמו שכתבו מעליי, הרעיונות ברובם טובים ויש התעוררות בקטע הזה אבל שום דבר לא יקרה אם לא יגבירו את האכיפה
על הדגה וקנסות בשביל ההרתעה. נקווה לטוב כבוד הרב
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

מוזר בדיון הזה שהתקיים לפני מספר חודשים החברים מגיבים בעד העיניין ולא מפריע להם יותר מידי
אבל בדיון החדש אחרי שכבר התקנות עברו כולם בוכים ומתלוננים    לי זה מוזר
רותם.ב
חבר פורום
*

מנותק מנותק

מוזר בדיון הזה שהתקיים לפני מספר חודשים החברים מגיבים בעד העיניין ולא מפריע להם יותר מידי
אבל בדיון החדש אחרי שכבר התקנות עברו כולם בוכים ומתלוננים    לי זה מוזר

ולי מוזר איך כלפעם יש לך איך להתסיס מחדש הרי ברור שאתה לא חושב באותו גל של הדייגים הספורטיביים וגם לא של האג'נדה של הפורום הזה אז למה לא פשוט להבין את זה ולא כל פעם. ל"התפעל" מחדש
yossid

הים הוא המרגוע האמתי שלי
חבר פורום
*

מנותק מנותק

דייג חוף ומז'רז'ר

בעניין:
« הגיב #21 ב- : ינואר 05, 2016, 00:44:39 AM »
מאוד מזכיר לי את התהליך שעברנו מגדלי בעלי הכנף ואני בינהם.
זה התחיל בחובת דיווח רק למי שהיה עוסק בייבוא של בעלי כנף אשר חוייב בתשלום שנתי בנוסף לכול התשלומי היתר. ואז הוחלט ברשות הטבע שכול מגדל ייחוייב בהיתר שנתי והייבואנים יהיו פתורים מהיתר שנתי. וכך כול מי שמגדל ציפורים מחוייב בתשלום היתר על סך 260 ש"ח שנתי.
גם אנחנו אמרנו שילכו להז.... ולא נשלם. מה מזוגלים לעשות מספר מצומצם של פקחים. ואז מדי זמן הם באמצעות מלשנים ודיווחים של בעלי עניין מגיעים לבתים של מגדלים וכול מי שאין לו היתר, מקבל קנס ראשוני של 700 ש"ח במקרה הטוב ועד זימון לבית משפט ושם הקנסות שאלוהים ישמור וזה כבר במקרה הרע.

כול זה נכתב כדי לומר שאל לנו לזלזל בהחלטות של גביה כי כדי להצדיק את קיומם של האוכלי חינם האלה רק תן להם צ'אנס לקנוס אותך והם כמו ערפדים מוצצי דם המחפשים כול דרך כדי להמשיך לחיות ומדי פעם לקבל טפיחה על השחם.

אז זה הזמן ועוד לפני שהתקנות יכנסו לתוקף, לנסות ולהילחם בהם בכול דרך חוקית העומדת לרשותנו.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk
תמיד תזכרו... שהדג שיושב אצלכם בצלחת, נמצא שם רק כי הוא פתח את פיו לאכול!!!
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!