המסמך הזה הוא חלק מהבעיה - והבעיה קשה וממשית כי תוצאותיה צפויות להיות קשות:
תוצאות קשות לים ולדגים ותוצאות קשות לנו הספורטיביים.
שימו לב כי זהו רק נוהל רשיונות - ה"מכה" תגיע כשתתפרסמנה תקנות מכוח פקודת הדיג...
המסמך איננו חזות הכל, אלא החלק הקטן בפאזל - כי "המכה" תגיע כישתפרסמו בעתיד הקרוב תקנות הדיג החדשות... ולצערי, הפאזל השלם מראה תמונה קשה: יגבילו את הספורטיביים ויתירו למסחריים להמשיך ולהשמיד את הים.
מה הבעיה?!
הבעיה היא שלאחר שנים רבות בהן היה קונצנזוס שהדיג המסחרי הפרוע וההרסני הוא שמשמיד את הים, פתאום ובדרך של יצירת יש מאין - הפריחו בלון לפיו הדיג הספורטיבי הוא הבעיה או חלק גדול מהבעיה של הים.... לא רק זאת אלא שהפריחו נתונים מצוצים מהאצבע ותזה הזויה לפיהם אנחנו תופסים 25% משלל הדגים בים ולא פחות ולא יותר - אנחנו פוגעים בפרנסת הדייגים המסחריים!

ומדוע זו בעיה לא רק לנו הספורטיביים אלא בראש ובראשונה לעתיד הים?!
*ראשית, כי אגף הדיג מאז ומתמיד ובשיטתיות -
בחר לאכוף ולהטפל אלינו הספורטיביים ולהימנע מלגעת במסחריים...
*כי ברגע שאתה יוצר יש מאין "מזיק גדול" (אנחנו שקוטלגנו כאחראים ל-25%) אז אפשר להתמקד בו ולומר "הנה עשינו משהו, הגבלנו וטיפלנו במזיק גדול וזה צעד משמעותי, המסחריים מתפרנסים מהים אזעם המסחריים נמתין ונראה מה יהיה". אם אנחנו הספורטיביים אחראים ל- 2% מהשלל - וזהו המצב בפועל בדומה לרוב מדינות אירופה והעולם, אז אי אפשר לומר "טיפלנו באותו "מזיק שולי וזניח" ועדיין חייבים לטפל במזיק העיקרי והאמיתי - המסחריים.
אני צופה בחשש רב, כי בקרוב תתפרסמנה תקנות אשר יאסרו דיג ספורטיבי לחלוטין (גם בשיטת תפוס ושחרר) למשך כמה חודשים - לגבי חלק מהסגנונות ולא על דייגי החוף, תוך היתר למסחריים להמשיך ולהשמיד, בחלוף שנה ואם זה "יעבור בשלום" מבחינת אגף הדיג - ההגבלה תורחב ותוטל גם על דייגי החוף.
רפי בוקר טוב,
מודה שלא קראתי את כל המסמך, אבל מקריאה של העמודים שקשורים לדייג ספורטיבי (6, 7), דווקא אני רואה הקלות לדייגים החובבנים.
1. דיג מהחוף לא ידרוש רישיון בכלל.
2. דיג מקיאק עם עד 3 חכות לא ידרוש רישיון דיג לסירה אלא רק רישיון אישי
3. מסירה אומנם ידרוש רישיון דיג לסירה ורישיון דיג אישי לבעל הסירה, אבל זה פחות או יותר המצב כיום...
לגבי הדיג המסחרי...קשה לי להאמין שיש שר כלשהו שיתעסק איתם.
מודה שלא קראתי את כל המסמך, אבל מקריאה של העמודים שקשורים לדייג ספורטיבי (6, 7), דווקא אני רואה הקלות לדייגים החובבנים.
1. דיג מהחוף לא ידרוש רישיון בכלל.
2. דיג מקיאק עם עד 3 חכות לא ידרוש רישיון דיג לסירה אלא רק רישיון אישי
3. מסירה אומנם ידרוש רישיון דיג לסירה ורישיון דיג אישי לבעל הסירה, אבל זה פחות או יותר המצב כיום...
לגבי הדיג המסחרי...קשה לי להאמין שיש שר כלשהו שיתעסק איתם.
כמי שעוקב מקרוב והיה מעורב לא מעט מול כמה וכמה גורמים, יכול לומר כי לדעתי ולהתרשמותי:
1. זו שיטת הסלמי וגם שיטת הפרד ומשול.
חלום הבלהות של אגף הדיג ומשרד החקלאות (לדעתי גם של החב' להגנת הטבע כי דבר כזה יהפוך אותם לגורם הרבה פחות רלוונטי), הוא שציבור הדייגים הספורטיביים יתאגד כראוי ויפעיל את מלוא עצמתו הפוטנציאלית, גם את "מסת ההמונים" וגם את הקשרים שיפעילו כמה וכמה חבר'ה שלנו בכל החזיתות (פוליטיקאים, שרים, תקשורת, עתירות לבג"צ וכו'...).
2. להערכתי, אחרי שיעבור מבחינתם (אגף הדיג) "בשלום" השלב הראשון של ההגבלות והאיסורים על חלק מהספורטיביים, יגיע גם יגיע שלב ההגבלות והאיסורים לדייגי החוף....
במידה ומשהו לא ברור - תשאלו וארחיב...