פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   מדברים על חכות לדייג חופי .......... |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: מדברים על חכות לדייג חופי .......... (נקרא 4750 פעמים) |
הדפסה |
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
כן חברים אחרי הרבה זמן שאני חושב על זה ,אמרתי לעצמי הגיעה הזמן שכל אחד יגיד לנו באיזה חכות אתם משתמשים לדייג חוף , כמובן יש הרבה חברות בשוק אבל תמיד יש את החכה שאתה אומר בשבילי זה הכי טוב  או לא הכי טוב  ומכל זה  יש דייגים שאוהבים חכות קצרות יש כאלה שחכות באורך הסטנדרטי , ויש כאלה שדגים בחכות ארוכות יותר , כמובן שהשיתוף כאן איתן לכולם להבין יותר וכך ניתן לעשות יופי של דיון ולקחת מכל חבר משהו שאנחנו מחפשים או שעד עכשיו לא חשבנו שיש חכות כאלה , אז מה צריך לעשות , כל אחד אכתוב לנו במה הוא משתמש  אני עשיתי לכם את העבודה יותר פשוטה וכך זה צריך להיות : יצרן :
דגם :
אורך :
משקלי הטלה :
טלסקופי או חלקים :
איפה קנית? בארץ/ בחו"ל / באינטרנט :
הערכת מחיר :
כמה זמן החכה ברשותכם :
תפיסות שהיו לך על החכה :
תקלות שהיו בחכה :
חוות דעת:
מה טוב בחכה :
מה לא אהבתה בחכה :
האם היית ממליץ על החכה לחברים כן או לא :
ציון שתיתן לחכה בין 1-10:
כמובן שהדיון כאן כדי שיהיה מעניין ,ניתן לעלות תמונות .אז חברים קדימה  ודיון פורה לכולם 
|
|
עריכה אחרונה: נובמבר 11, 2015, 18:35:08 PM על ידי MOTI-M
|
|
-------------------------------
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
אז אני יתחיל אתם מוזמנים להצטרף  : יצרן : yuki ספרד דגם : black surf אורך : 4.25 משקלי הטלה : 100 עד 250 טלסקופי או חלקים : 3 חלקים איפה קנית? בארץ/ בחו"ל / באינטרנט : הזמנה מהארץ באחת החנויות יש לי 2 סטים אותו דבר . הערכת מחיר : 800 שקל כמה זמן החכה ברשותכם : החכה מעל שנה תפיסות שהיו לך על החכה : מרמרים ,סרגוסים , טרכונים , פרידות , טלוויזיות , אבו נפחות ..... תקלות שהיו בחכה : עד עכשיו כמו חדשה, שומר על החכה מכל משמר  חוות דעת: חכה מעולה לכל מטרה שיש בדייג החופי , יכולה להתמודד בכל גודל הדגים שיש לנו בארץ לא לשימוש לאינטיאס . מה טוב בחכה : חכה רגישה ביותר , כל דג מרגישים בחכה , משקלי הטלה שאני עבדתי הכי הרבה 160 גר אף כמו טיל ,טבעות low rider החכה היא יותר מתאימה לחוטים דקים בגלל הטבעות שהם קטנות מאוד הצורה שלהם כמו ביצה . מה לא אהבתה בחכה : נכון להיום אין תלונות בכלל . האם היית ממליץ על החכה לחברים כן או לא : כן ציון שתיתן לחכה בין 1-10: 10 
|
|
עריכה אחרונה: נובמבר 11, 2015, 19:11:01 PM על ידי MOTI-M
|
|
|
|
|
רועי כהן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
23
|
|
יצרן: mitchel
דגם: performance
אורך: 4 מטר
משקלי הטלה 80-150 גרם
טלסקופי או חלקים: טלסקופי
איפה נקנה: קיבלתי מחבר, קנה בארץ
הערכת מחיר: 150 ש"ח
כמה זמן החכה ברשותכם: אצלי 3 חודשים אצל החבר מעל שנתיים תפיסות מיוחדות: החבר תפס אינטיאסים עד 3 קילו לוקוסים עד 2 סרגוסים גדולים
תקלות: עפה הטבעת קצה, טעות של המוכר בהדבקה אז סידרתי לבד
חוות דעת: חכה מעולה עם משקלי זריקה טובים, אורך מצוין מרגישים דגים כמו סרגוסים או מרמירים אך אפשר וגם בקלות להוציא דגים יפים של 3 קילו בלי לסכן את החכה תתאים לכל דגי המטרה שיש מהחוף, לא לאינטיאסים מעיפה משקולות כמו טיל מגיע איתה להטלות של 80 מטר ( עד עכשיו לא הייתי צריך יותר) עם חוטים של 0.45 ו0.50
היית ממליץ או לא: ממליץ בחום
ציון שתיתן לחכות בין אחד עד עשר: 10 נותנת תמורה מעולה למחיר
|
Daiwa lateo 86ml 7-35 Shimano stradic fl3000c xg Major craft dangan x8 0.8pe Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
|
|
|
IZHAK
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
לא מתיחסים אליך משמע אתה לא קיים
|
|
יצרן: mitchel
דגם: performance
אורך: 4 מטר
משקלי הטלה 80-150 גרם
טלסקופי או חלקים: טלסקופי
איפה נקנה: קיבלתי מחבר, קנה בארץ
הערכת מחיר: 150 ש"ח
כמה זמן החכה ברשותכם: אצלי 3 חודשים אצל החבר מעל שנתיים תפיסות מיוחדות: החבר תפס אינטיאסים עד 3 קילו לוקוסים עד 2 סרגוסים גדולים
תקלות: עפה הטבעת קצה, טעות של המוכר בהדבקה אז סידרתי לבד
חוות דעת: חכה מעולה עם משקלי זריקה טובים, אורך מצוין מרגישים דגים כמו סרגוסים או מרמירים אך אפשר וגם בקלות להוציא דגים יפים של 3 קילו בלי לסכן את החכה תתאים לכל דגי המטרה שיש מהחוף, לא לאינטיאסים מעיפה משקולות כמו טיל מגיע איתה להטלות של 80 מטר ( עד עכשיו לא הייתי צריך יותר) עם חוטים של 0.45 ו0.50
היית ממליץ או לא: ממליץ בחום
ציון שתיתן לחכות בין אחד עד עשר: 10 נותנת תמורה מעולה למחיר
החכה הזו יצאה לשוק לפני מספר שנים באריזה של חכה כולל רולר כולל תיק נשיאה . נכון להיום לא מייצרים חכה זו ואין למצא החנויות
|
אתה ואנחנו ====זה כולם=====נכון?
|
|
|
רועי כהן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
23
|
|
אוקיי, לא ידעתי..
|
Daiwa lateo 86ml 7-35 Shimano stradic fl3000c xg Major craft dangan x8 0.8pe Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
אוקיי, לא ידעתי..
כמו שרשמתי כל חכה שיש לכם ואתם  שיש לכם, אתם מוזמנים לעלות כאן גם לטוב וגם לרע יופי ידידי היקר 
|
|
|
|
|
מוטי , אני שנים לא בתחום אבל חייב לציין את המקל מס 1 שהיה בארץ לפניי 25 שנה ( לפחות ..  ) : veret - עם טבעות עגולות גדולות ממתכת ( בלי חלק פנימי קרמי ) , מכיר !? עדיין מייצרים אותו !?
|
|
|
|
|
יצרן :shimano
דגם :vengeance
אורך :4.5
משקלי הטלה :225
טלסקופי או חלקים :3 חלקים
איפה קנית? בארץ/ בחו"ל / באינטרנט :בארץ
הערכת מחיר :750
כמה זמן החכה ברשותכם :4 שנים
תפיסות שהיו לך על החכה :חניתנים ,שורים ,אריצולות, gt ,ברקודות, חתולי ים
תקלות שהיו בחכה :טבעת קצה וטבעת ראשונה (נפלה)
חוות דעת:קצה רגיש שנותן תחושה טובה אני דג בעיקר על חי קצה רועד = בורי חי ,חכה לבנה נוח מאוד בלילה ,ידית אחיזה ארוכה נוחה לאנשים גבוהים (אני 1.90) ,סלחנית עם עוברים את משקל ההטלה ,האורך והגמישות מפצה על על לחץ לא נכון על הדג וכיוון לא נכון של הדראג פחות אוהב את הרעיון של מקל קצר וחזק מול דג גדול למדתי איתה את הטלת מטוטלת נוחה ללמידה (מטיל למרחק בשביל הכיף וקצת שורים ברחוק) היום הייתי רוצה חכה קצת יותר נוקשה ויותר ארוכה
האם היית ממליץ על החכה לחברים כן או לא :כן
ציון שתיתן לחכה בין 1-10: 8
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
מוטי , אני שנים לא בתחום אבל חייב לציין את המקל מס 1 שהיה בארץ לפניי 25 שנה ( לפחות ..  ) : veret - עם טבעות עגולות גדולות ממתכת ( בלי חלק פנימי קרמי ) , מכיר !? עדיין מייצרים אותו !? עד היום יש לי חכה של החברה בדיוק כמו שאתה אומר ,רק שאני שמתי טבעות חדשות עבודה עצמית אבל היום מייצרים את החכות שלהם כך קבל קישור : http://www.veret.it/#/Slideshow
|
|
|
|
רועי כהן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
23
|
|
יצרן: MAYA דגם: galaxy אורך: 2.10 משקלי הטלה: 30-60 טלסקופי או חלקים: טלסקופי, 6 חלקים איפה קנית בארץ או בחול: בארץ הערכת מחיר: 50-60 ש"ח כמה זמן החכה ברשותכם: שנתיים תפיסות שהיו על החכה: סרגוסים מרמירים שפמנון ענק של מטר תקלות שהיו בחכה: נאבדה איכשהוא  חוות דעת: חכה קלה קטנה נוחה זולה ופשוטה לדייג קל לפעמים גא לנו לחפש בורות תעלות ולא רק לבוא ולפרוס 20 חכות אז כשרוצים לחפש נקודה חדשה או סתם חכה שתהיה באוטו למקרנ שיהיה זמן פנוי והציוד יהיה בבית היא מושלמת  האם היית ממליץ על החכה: כן ציון: 6.5, לא תטיל רחוק או תתמודד עם דגים גדולים אך כיפית מאוד
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
מה חברים אין לכם חכות לדייג חופי 
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
סבלנות מוטי, הרשימה בדרך 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
קינן
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
41
|
|
יצרן  .A.M דגם :DAM Steelpower Red TELE Surf אורך :390 משקלי הטלה :100-250 טלסקופי או חלקים :טלסקופ איפה קנית? בארץ/ בחו"ל / באינטרנט :בארץ הערכת מחיר :250 כמה זמן החכה ברשותכם :4 שנים תפיסות שהיו לך על החכה :דניסים סרגוסים תקלות שהיו בחכה :טפו טפו בלי עין רעה חוות דעת:מקל טוב מאוד חזק עמיד וקצת כבד מה טוב בחכה :עמידה מאוד יחסית לטלסקופ מה לא אהבתה בחכה :ההיתי רוצה שתהיה יותר רגישה האם היית ממליץ על החכה לחברים כן או לא :כן ציון שתיתן לחכה בין 1-10: 7
|
|
|
|
yossid
|
הים הוא המרגוע האמתי שלי חבר פורום
מנותקגיל:
64
דייג חוף ומז'רז'ר
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #13 ב- : דצמבר 04, 2015, 00:59:06 AM » |
|
נושא המקלות הלך והיתפתח עם הזמן. התחיל במקלות במבוק ששימשו בעיקר למקלות מצוף, התקדם לכיוון מקלות העשויים מפיברגלס אשר היו כבדים ועם לא מעט בעיות של שבירה והתקדם למקלות העשויות קרבון קל משקל.
יש לי עד היום את מקל הבמבוק הראשון שלי, ועוד מקלות שונים ויישנים.
מעבר להם אני משתמש היום בעיקר במקלות 3 חלקים ולעיתים משלב מקלות טלסקופיים.
רשימת מקלות מייצגת וחלקית של המקלות אשר ברשותי:
מקל colmic revival, בנוי 3 חלקים, אורך 4.2 מטר, משקלי הטלה 80 עד 160 גרם. מקל ביבוא אישי מאיטליה. מקל מעולה, רגיש, נוח מאוד לאחיזה ובעיקר קל מאוד.
מקל tica surf defeat, בנוי 3 חלקים. אורך 4.25 מטר. משקלי הטלה 100 עד 200 גרם. נרכש אצל גנאדי. מקל קל משקל, מאוד נוח ומועדף עליי.
מקל vercelli enygma maniac. מקל 3 חלקים. אורך 4.2 מטר. משקלי הטלה 100 עד 200 גרם. נרכש אצל אבי מאוקייאנוס. מקל מהרמות הגבוהות של דירוג מקלות החוף. קל מאוד, נוח, סלחן מאוד, אחיזה מעולה ומעניק לזריקה את האפקט שלו למרחק.
מקלות טלסקופיים אחד של מיטשל, אחד של יוקי, אחד של שימאנו ועוד אחד של דואל. בעלי אורכים ומשקלי זריקה שונים, משמשים בעיקר לדייג במקומות קשים ומסולעים וכן בעת הליכה לדייג לזמן קצר.
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
|
תמיד תזכרו... שהדג שיושב אצלכם בצלחת, נמצא שם רק כי הוא פתח את פיו לאכול!!!
|
|
|
savirs
|
דייג זה כל הסיפור חבר פורום  
מנותקגיל:
55
|
|
יצרן : בוסטון
דגם :אולימפיק רד / בלו
אורך : 4.5
משקלי הטלה : 100-300
טלסקופי או חלקים : טלסקופי
איפה קנית? בארץ/ בחו"ל / באינטרנט : בארץ
הערכת מחיר : 250
כמה זמן החכה ברשותכם : שנה
תפיסות שהיו לך על החכה : מרמירים, לוקוסים, טלוויזיות, דניסים, פלמידות, טוניות, ברקודות, חתול ים ועוד...
תקלות שהיו בחכה : ב"ה אין תקלות
חוות דעת: חזקה מאוד, טווח משקלים מצויין, אמינה
מה טוב בחכה : חוזק
מה לא אהבתה בחכה : אחלה חכה
האם היית ממליץ על החכה לחברים כן או לא : כן מאוד
ציון שתיתן לחכה בין 1-10: 10
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |