מדי פעם אני מקבל אותם אבל הפעם זה כבר היה יותר מדי...
קודם כול התפיסות והתמונות שמסביב אבל הדבר המיוחד ביותר ביציאה הזו הוא המרחק העצום שהם עוברים בכדי לדוג ברמונדי...

אז הנה הדוח, מתורגם להנאתכם

האייקונים אינם במקור אלא ממני...

אני קצת באטרף בעבודה אבל חשבתי לשתף אותך בחווית דיג בצפון העמוק של אוסטרליה.
כשזה מגיע לדיג Barra (ברמונדי) אני לעתים קרובות הולך קילומטרים רבים רק בשביל ההזדמנות לתפוס Barra.
זה מכיל חלק מההרפתקה! להיות במקום שלא היית לפני, להסתכל מה יש מעבר לעיקול הבא, כן, אני יכול ללכת קילומטרים ולרדוף אחרי ה-Barra!
תקופה ארוכה אני מנסה לשכנע את השותף שלי טרי לבוא ל-Lakefield (במשך כמה שנים גם הוא נהנה מהאתגר של רדיפה אחרי ה-Barra). ולמרות שטרי הוא מורה בבית ספר ויש חגים בכמעט חצי מהשנה, עדיין כמעט בלתי אפשרי להשיג אותו לדיג אבל בסוף הצלחתי והטיול היה נעול!

סוף סוף נראה לו את מה ש- Lakefield יכול להציע.
טרי גם בהכשרה לאליפות Rogaine הלאומי שבו יש טיול במשך 24 שעות ברציפות בסימני דרך בשטח ומרדפים אחד אחרי השני אחרי שנקבעו המסלולים, אז אמרתי לו מה דרך טובה יותר מאשר להתאמן על ידי רדיפה אחר ה-Barra בזמן הליכה לבורות מים רחוקים ?!

עשיתי קצת מחקר ב- Google Earth ומצאתי כמה בורות מים שמעולם לא דגנו בהם לפני כן.
עם שטח חדש לחקור יצאנו לדרך ולאחר נסיעה לא קלה ירדנו מהכביש לסבך וחניתי את המכונית. ארגנו את הציוד ויצאנו לנווט את דרכנו כק"מ וחצי עד לנהר נורמנדי, הנהר הראשי זורם דרך הפארק הלאומי Lakefield.
הסבך כאן היה עבה מאוד עם עשבייה קוצנית ושיפשף לנו טוב טוב את הראש.
הגענו בסופו של דבר אל הנהר החולי ועשינו את דרכנו במורד הזרם. הסברתי לטרי שגם כאן אנו רואים תניני מים מלוחים ושצריך להיזהר מהם!

הנהר היה יבש וכמעט לא זרם בזמן שעשינו את דרכנו במורד נחל על הגדה החולית.
במרחק ראינו תנין גדול, חיה של כ-3 מטר מחליקה לתוך המים. אמרתי לו להישאר תמיד קרוב זה לזה ולהתרחק מהמים העמוקים, אזהרה טובה כשיש כאן תנינים!
בחלק הראשון שלנו במים עמוקים, תפסנו במהירות כמה Barra כשטרי מנחית אחד יפיפה עם פופר.
טרי היה קצת ספקן שפופר יעבוד, אבל אחרי שהנחתתי זוג במהירות גם הוא קשר אחד...

פלסנו את דרכנו במורד הזרם ובכול מקום עם קצת עומק היו גם דגים ובגדול כמעט בכול נקודה כזו תפסנו מספר Barra. לפעמים הצלחנו לזהות אותם במים הצלולים תוך כדי הליכה על הגדה ורק היה צריך להטיל קרוב אליהם כדי לקבל תקיפה!
באזור הזה הנהר היה חולי וצלול ובחלק מהבריכות הצלחנו לתפוס עד 8 חתיכות! בבריכה עמוקה אבל קצרה אחת הבחנו ב-4 תנינים שכנראה ניקו בשיטתיות את הבריכה לפני ששהם עוברים לבור המים הסמוך.
תפסנו כ -35 Barras, ושמרנו על 5 חתיכות מעל 65 ס"מ שאותם מותר לשמור ושגם נוכל לסחוב למכונית...

היו לנו עדיין 4 ק"מ הליכה בסבך הקשה, עם כול הציוד והמתח מורט עצבים בגלל וואלבי וחזירים בעשב הגבוה.
סוף סוף הגענו למכונית, כמה בירות שבקושי נגעו בצדדים של הגרון וכשהגענו לחניון שלנו, ניקינו את הדגים ואכלנו המבורגרים Barra אחרי בקבוק נחמד של יין אדום - הכל היה טוב בעולם

למחרת בבוקר החלטנו לעלות למקורות הזרם ולחקור קצת יותר. התאכזבתי לגלות שהנהר לא זורם כאן בכלל...

טרי מציע שנעבור לאפיק אחר של הנורמנדי ששם הוא בטוח זורם. הולכים לשם ומגלים שגם האפיק הזה יבש לגמרי!
בסופו של דבר אנחנו ממשיכים ללכת במורד הזרם עוד ועוד עד שהגענו לנקודה שהאפיק התחבר עם אפיק נוסף ושם כבר היו קצת מים, ציפורים ואפילו תנינים ובבריכה העמוקה הראשונה הצלחנו לתפוס כמה דגים נוספים ואז עוד בריכה ועוד כמה דגים ועוד אחת ועוד אחת וכבר התחיל להיות מאוחר ועכשיו צריך לחשוב על הדרך חזרה...
בדיקה של ה-GPS שלנו הראתה שיש לנו כ-10 ק"מ בקו ישר חזרה למחנה ועם רק כמה שעות של אור יום ושכדאי מאד להתחיל לזוז!!
מגיעים למחנה ממש בשקיעה לשמחתנו הרבה וכמובן שכמה בירות ירדו במהירות !

הלכנו היום 25 ק"מ בתנאים די קשים ובכל זאת, תפסנו כמה Barra כך שזה היה שווה את זה !

למחרת בבוקר אורזים את המחנה ויוצאים להליכה קלה יחסית של כ-3 קילומטר לברכת Barra סודית.
גם כאן הזכרתי לטרי שיש תנינים גדולים כאן למרות שאנחנו קילומטרים מהנהר הראשי ושעדיין רואים אותם בבריכת הנופרים הזו

ואכן, כמו על פי אות, התנין הגדול של הבריכה הזו הראה את עצמו שוב ושוב, כמה מהפעמים די באגרסיביות בו הציג את הגודל המלא שלו של 4 מטר.
התנאים כאן היו קשים מאד עם רוח מטורפת שהקשתה על הטלת הדמויים כמו שצריך אבל בסופו של דבר תפסנו כמה חתיכות יפות ולבסוף התקפלנו בחזרה לרכב והתחלנו בחזרה הביתה.
וכך הסתיימה לה הרפתקאה נוספת!!
בסיכום הטיול הזה הלכנו כ -50 ק"מ במהלך 3 ימים עם כ-40 Barras.
זה קילומטראז די טוב לכול הדעות ומבחינתי הייתי עושה את זה כול יום בשבוע בשביל לתפוס Barra !
יש לי כבר עוד טיול נעול עם הבן שלי, ג'ייסון, ושני חברים אחרים בשבוע הבא ואז אני אראה איזה קילומטראז' אני יכול לעשות בשביל Barra ...
מהמאזן תפיסות לא אכפת לי.
כשזה מגיע למרדף אחרי ה- Barra, אני די צמא!

חוטים מתוחים וזמנים טובים,
לחיים,
וואלי.
אתם קולטים איזה מרחקים הם הולכים ברגל בשביל כמה דגים??
אני לא יודע אם אני מעריץ אותם או דואג להם...