| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 7/11/2015 | צפון: ראש הנקרה-נהריה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 07:20 | קלמארי - שלם | טרולוס (צנינית אטלנטית) | 1 | 2.400 ק"ג |
הדו"ח:
שישי לפנות בוקר, יציאה נוספת לגזרת האנדרטה על מנת לנפץ את המיתוס שהברק לא מכה באותו פעמיים.
אבל מה, הנקודה תפוסה אז עברנו מקום והמיתוס נשאר בחיים...

הדוח הזה הוא דוח אינפורמטיבי בלבד והדג לא שלי.
אני רק תפעלתי את הגנג'...
מכאן לשם, נוחתים בריף בין 3 לארבע ונעמן שולף קלמארי בודד.
הוא מצטרף ל-10 קלמארים שהבאתי מהבית ולאחד נוסף שהביא נעמן ובארבע וחצי 5 חכות עם קלמארים שלמים על כבל נשלחות למים.
אצלי 3 חכות ליון צמפיון וציוד כבד ואילו אצל נעמן 2 חכות חוף בינוניות פלוס וחוטי 0.60 ניילון.
עדיין חושך בסביבות 10 לחמש חכה אצלי יורדת בעצבנות אבל הסטנד מאבד עיגון בחור בסלע ונופל הצידה.
ריפיון מלא ולאחריו שקט.
מתחילה התבהרות והפעלת המתנפחים נכנסת לקצב והנשנושים בקצב.
5 וחצי כול החכות יוצאות בלי פיתיון או עם רצועות מרוטשות.
מחדשים סבב נוסף ומתוך ניסיון לחסוך בפיתיון אנחנו מחברים ראשים לרצועות ומצליחים לחבר כקלמארי-קלמארי וחצי...
הנשנושים ממשיכים אבל פה ושם יש גם מכות חזקות ללא נעילה אבל לא ירידות מהסוג שאנחנו מחפשים...

6 ומשהו אנחנו מחדשים פיתיונות ולשמחתנו שתי חכות יוצאות עם גוף שלם ורק הראש מרוטש.
הים פלטה והמים צלולים ורואים את האבונפחות רודפות אחרי הדגיגים . האכילות שלהן מזכירות את המרדפים של השפמנונים אחרי הדגיגים בכנרת...
משמאלנו אני קולט שפיצים בורחים ומאחוריהם דורדואים של קילו-קילו וחצי עד למרחק של 10 -15 מטר מהריף.
הזמן עובר והמרדפים האלו חוזרים מימיננו.
בשלב מסוים הדייגים לאורך הריף מתקפלים ואנחנו נשארים לבד למעט מז'רז'ר אחד.
השעה 7 והכול נרגע.
אין נגיעות בפיתיון והכול שקט.
זה הזמן לחדש פיתיונות ולתת לאינטיאסים המיוחלים הזדמנות להתענג על קלמארי יפה ומדוגם
4 הקלמארים האחרונים נתפרים ונשלחים למים.
שקט. אין נגיעה.
הזמן עובר והשעה 7 ועשרים והחכה של נעמן יורדת בצורה החלטית וחוט יוצא בלחץ אבל במקום אינטיאס יוצא טרולוס מגודל שבלע את הראש של הקלמארי עד התחת עם קרס 7/0
מבסוטים על ההפתעה אנחנו מחכים למשהו נוסף אבל חוץ מפיצוץ על המים כאילו שמישהו זרק בלוק, אין תנועה.
בשמונה וקצת נעמן מתקפל ואני נשאר.
אם יש פיתיון במים , יש עדיין סיכוי.
בודק מצב פיתיונות ומחזיר למים.
שמים אפורים מעל מים צלולים ורוח דרומית קלילה מתפתחת לה ורק אני על הריף מצפון לדרום ובתשע 00 חכה אחת יורדת ומתיישרת עם המים כמו בפעם הקודמת אבל אין נעילה

אחרי 10 דקות אני מקבל עדכון על אינטיאס גדול שיצא בבצת. בטח זה שלי

הזמן עובר לאט לאט והרוח הדרומית מתגברת אבל יש עדיין פיתיון ואני מחכה.
עד 10 וחצי חיכיתי אבל הוא לא בא...