פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   לברקים זרמים ומה שבינם |
עמודים: 1 2 [3] 4
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: לברקים זרמים ומה שבינם (נקרא 11363 פעמים) |
הדפסה |
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
מה אגיד לך שרון, תבורך על השיתוף המושקע והאכפתי - שיתוף נטו שמוקדש על פניו לחברים כדי להוסיף להם ידע וסיכויים... יש לך ערימת ידע - ואתה משתף בו את חברי הפורום מכל הלב והנשמה... התוכן מרתק, צפיתי בסרטונים אך ללא הסבריך הם נותנים הרבה פחות... נראה כי מי שיקרא ויישם - ישפר פלאים את סיכויי התפיסה שלו... אינני מהמז'רז'רים אך דיג בכל סגנון מעניין אותי - הקטעים של קריאת הים וגיוון הדמוי והשיטה, תמיד מרתקים.. יישר כוח  דיברנו על נקודות תורפה של הלברק ,הקצף משמש בשבילנו כמאין ״חסות החשיכה״, בתוך הקצף לאחר שהגל יערבב את המים הראות הלקויה תאפשר לנו להציג את הפיתיון אבל באופן לא הכי ברור ללברק . אתמול ראיתי בחוף המון לברקים שרק עקבו,עד ששניתי טקטיקה אני מחכה לגל הראשון שיתנפץ ואז לשני שעושה עוד ״חשכה״ ,הפעם זרקתי בייבי לובסטר עם בומבט ואז בום יוצא החמוריקו בתמונה   אין מצב שאני מוותר לך על דו"ח...  שמת תמונה - צפה לחץ חברתי...  רפי היקר אף פעם לא מאוחר להתחיל בזרזור  ,מכל סגנונות הדייג ,זה הדייג המעניין ביותר לדעתי הדייג האולטימטיבי והמאתגר ביותר. לגבי דוח ידידי העניין אצלי בדוחות זה הנקודה שרוצה להעביר ,פה הנקודה כבר הועברה,כך שדו״ח מיותר. אבל כרגע מנסה דבר חדש,אם יצלח מבטיח לשתף בדו״ח  שרון יקירי, ז'רז'רתי מהחוף פעמיים, בפעם השניה תפסתי בייבי אינטיאס ולוקוסון... וזה כייפ... ז'רז'רתי הרבה מהסירה - תפסתי המון טוניות וטרחונים בודדים.... לא שולל שאחזור לזה - אם תבוא לצפון להעביר לי קורס מעשי אז יש סיכוי...  ולגבי הדו"ח - *השרשור הזה שפתחת עם תשובותיך, תורם מקצועית לתפיסת לברקים לבטח לא פחות מכל דו"ח... נתת כאן הרבה נקודות עם דגשים על עיקר העיקרים - מעטים הדוחות שיכלו לתת מה שנתת כאן... *מאידך, דוחות שלך יש גם חויה ומה שמסביב ליציאה - כייפ לקרוא והדג זה הטריגר.... *ולסיום, פרק ג' לחוברת הלחץ החברתי  לכל דוח תרומה למאגר הדוחות של יומן דוחות הדיג, העם -- רוצה -- דו"ח דיג חברתי....  אז הנה רעיון: אם אין הפעם "חוויות המסביב", דו"ח של שתי שורות עם קישור לשרשור הזה  אם זה לא יעזור נשלח את אליהו הצדיק להרביץ לך... 
|
|
-------------------------------
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
|
|
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
הועבר לפורום הז'רז'ור לטובת המז'רז'רים שפספסו את הדיון שהועלה בפורום "על החוף"...
|
|
|
|
|
|
fishenzon
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שרון, תודה על המידע בעיקר על נושא התזונה של הלברק.  אני כבר תקופה ארוכה רואה אותם פשוט שוחים להם ברוגע ליד הרגליים שלי וגם קופצים 200-250 מטר ממני (יכול להיות גם טרחונים גומברים בורים וכו') והם פשוט לא תוקפים... ננסה את הטיפ שלך בחום, למרות שלא הכי ברור לי איך אתה מצליח לזרוק סיליקון של 2 גרם בהגזמה למרחק של יותר משתי מטר בלי שום משקולת גם עם רוח מזרחית חזקה!  אשמח לטיפ בנושא. החכה שלי היא Slash Lamya Thief 10-35 אורך 2.74 תודה,
|
|
|
|
|
|
raz_p
|
דייג זרזור בעיקר חבר פורום    
מנותקגיל:
25
דג באשדוד
|
|
שרון, תודה על המידע בעיקר על נושא התזונה של הלברק.  אני כבר תקופה ארוכה רואה אותם פשוט שוחים להם ברוגע ליד הרגליים שלי וגם קופצים 200-250 מטר ממני (יכול להיות גם טרחונים גומברים בורים וכו') והם פשוט לא תוקפים... ננסה את הטיפ שלך בחום, למרות שלא הכי ברור לי איך אתה מצליח לזרוק סיליקון של 2 גרם בהגזמה למרחק של יותר משתי מטר בלי שום משקולת גם עם רוח מזרחית חזקה!  אשמח לטיפ בנושא. החכה שלי היא Slash Lamya Thief 10-35 אורך 2.74 תודה, גם אני לא כל כך יודע איך הם דגים עם סיליקון נקי, יש אצלי אבל סיליקון שאם הקרס הוא שוקל 8 גרם (בלי משקולת) שממש דומה לבורי קטן
|
|
|
|
| IP: [
מחובר ]
|
|
|
|
yosi asuline
|
חבר פורום
מנותקגיל:
47
אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר
|
|
המרחק הוא לא הפונקציה החשובה אלה מיקום הדג כמו ששרון הדגיש יש את התעלה בין הזרמים החוזרים שקרובה מאד לחוף
|
|
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
|
|
|
|
|
כל הכבוד על הדיון, אין לי ניסיון רב בהוצאת לברקים בזירזור, האם הם תוקפים גם בשעות היום, או רק בלילה ובזריחה?
הלברק תוקף בעונה כל היום,ככל שנכנס לתוך העונה הם יהפכו יותר אגרסיביים ויתקפו כמעט כל מה שנראה להם אכיל לגביי הלברק ועוד טורפים אני מסתמך על זמני הגאות והשפל פחות על זריחות שקיעות למרות שבשעות הנ״ל הם בהחלט רעבים. דייג לברקים מתאים לאלה שאוהבים לישון עד מאוחר  היה ממש מעניין לקרוא את מה שכתבתה רק לא הבנתי לזה שאתה מסתמך על זמני הגאות והשפל באיזה זמן עדיף בזמן גאות או השפל ?
|
|
|
|
|
|
|
יפה , שרון ...בהחלט הדג מס 1 מהחוף , למרות שראיתי מאות זה עדיין מרגש מחדש כל עונה .
תוספות קלות והערות :
18 מעלות של המים - יגידו הוותיקים שזה הזמן ללברקים .
חשוב לציין שבעונת הרבייה , הזכרים לרוב קטנים ובאים בגודל אחיד והנקבה גדולה מהם , לעיתים פי כמה .
הנקבה צמה והזכרים נתפסים בעקר , אח"כ מתהפכות היוצרות והנקבות תוקפות ברעב ואגרסיביות .
הדג נחשב כלא מאתגר כוחנית , קיים הבדל בין הפריטים ולעיתים לברק של 700 גרם יתן פייט יותר מאחר שכפול
במשקלו .
החיפוש הוא האתגר , היום זאת כבר כמעט תחרות על נקודות עקב ריבוי המזרזרים והעומס בחופים .
מרץ - אפריל אלה החודשים החזקים , דצמבר - ינואר אפשר להתחיל בחיפוש תכלס .
רשמת רגלו , אני זוכר לטובה את הדלתה האנגלית וגם את הסיליקון של טרבוקו ...
כמו שאמרתי לך , למרות ההצלחות תמיד כייף לחדש , דמויים וטכניקות עבודה .
כל סוגיי הדמויים למיניהם תפסו לברקים , באופן אישי מעדיף את הסיליקונים והגיגהד בעונה וזאת מהסיבה
של אחוז בריחות נמוך עד אפסי ביחס לשאר הדמויים .
מקווה שתהייה עונה פורה ...לפחות כמו בשנים קודמות .
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
שרון, תודה על המידע בעיקר על נושא התזונה של הלברק.  אני כבר תקופה ארוכה רואה אותם פשוט שוחים להם ברוגע ליד הרגליים שלי וגם קופצים 200-250 מטר ממני (יכול להיות גם טרחונים גומברים בורים וכו') והם פשוט לא תוקפים... ננסה את הטיפ שלך בחום, למרות שלא הכי ברור לי איך אתה מצליח לזרוק סיליקון של 2 גרם בהגזמה למרחק של יותר משתי מטר בלי שום משקולת גם עם רוח מזרחית חזקה!  אשמח לטיפ בנושא. החכה שלי היא Slash Lamya Thief 10-35 אורך 2.74 תודה, שוחים ליד הרגליים זה כנראה לברקים או בורים בכמויות שמתרבים עכשיו ,במרחק 200 מטר אלו דגים מהירים יותר עם יכולות ציד שבנויות על ספיד,טרחונים גומברים פלמידות טוניות ברקודות ,היום יצאתי אחה״צ לשקיעה ,דרומיות חזקות,רק בומבט היה אפשר לזרוק באחת הזריקות תוך כדי טיול על החוף אני זורק הכי רחוק שאפשר הים עכור ואני קולט להקה רעבה רודפת אחרי הסילקון כמו קיטור מבעבע ותוך שניות אין סילקון, זה לא לברקים  סילקון נקי רק יוצר הצגה יותר נקיה זה לא טאבו ,ורק שהתנאים מאפשרים,אפשר גיג׳הד או בומבט בהתאם לנצרך. אני עובד עם חוט 14 ליב׳ ועם סילקון שכן יכול לעוף מעל 4-5 גרם אני מעריך,עף 15-20 מטר ביום מתאים. ניתן גם להוסיף משקולת רצה של 1-3 גרם לתת משקל לסילקון
|
|
|
|
|
|
|
כל הכבוד על הדיון, אין לי ניסיון רב בהוצאת לברקים בזירזור, האם הם תוקפים גם בשעות היום, או רק בלילה ובזריחה?
הלברק תוקף בעונה כל היום,ככל שנכנס לתוך העונה הם יהפכו יותר אגרסיביים ויתקפו כמעט כל מה שנראה להם אכיל לגביי הלברק ועוד טורפים אני מסתמך על זמני הגאות והשפל פחות על זריחות שקיעות למרות שבשעות הנ״ל הם בהחלט רעבים. דייג לברקים מתאים לאלה שאוהבים לישון עד מאוחר  היה ממש מעניין לקרוא את מה שכתבתה רק לא הבנתי לזה שאתה מסתמך על זמני הגאות והשפל באיזה זמן עדיף בזמן גאות או השפל ? בכיף גבר שמח שיש עניין,בדרום החופים מאוד רדודים( בעונה הזו תופסים עומק ע״י הזרמים והסערות)וזמני השפל והגאות משפיעים מאוד על התקרבות הטורפים לחוף,בגאות כמובן יתקרבו הטורפים ובשפל יסוגו ממש כמו הים,שיש גאות תראה נוכחות יותר רצינית של דגים. יש לציין שהלברק בחורף יאכל גם בגובה של 30 ס״מ עומק,וגם יש לו תעלות בשפע להיכנס.
|
|
|
|
|
|
|
תודה על התשובה טוב לדעת עוד כמה דברים מועילים הלברק תוקף בעונה כל היום,ככל שנכנס לתוך העונה הם יהפכו יותר אגרסיביים ויתקפו כמעט כל מה שנראה להם אכיל לגביי הלברק ועוד טורפים אני מסתמך על זמני הגאות והשפל פחות על זריחות שקיעות למרות שבשעות הנ״ל הם בהחלט רעבים. דייג לברקים מתאים לאלה שאוהבים לישון עד מאוחר  היה ממש מעניין לקרוא את מה שכתבתה רק לא הבנתי לזה שאתה מסתמך על זמני הגאות והשפל באיזה זמן עדיף בזמן גאות או השפל ? בכיף גבר שמח שיש עניין,בדרום החופים מאוד רדודים( בעונה הזו תופסים עומק ע״י הזרמים והסערות)וזמני השפל והגאות משפיעים מאוד על התקרבות הטורפים לחוף,בגאות כמובן יתקרבו הטורפים ובשפל יסוגו ממש כמו הים,שיש גאות תראה נוכחות יותר רצינית של דגים. יש לציין שהלברק בחורף יאכל גם בגובה של 30 ס״מ עומק,וגם יש לו תעלות בשפע להיכנס.
|
|
|
|
|
|
רועי כהן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
23
|
|
וואו.. איך פיספסתי  תודה שרון  שבת הייתי בים.. ניסיתי את כל העניין של זרמים חוזרים (ראיתי את הדיון בעבר בתור דייג פיתיונות והיה זכור לי כמה דברים) מצאתי משהו כמו 4 תעלות בומבט ודיוואה פרימיום צבע פנינה בהתחלה גילגול איטי אחר כך רק מתח בחוט טוויץ קטנטן ועוד מתיחה לאחר מכן קצת בלגן עם הבומבט וגילגול איטי וחוזר חלילה ואז לתת לבומבט ממש לשחות בזרם אני בטוח ב99 אחוז שאלו היו זרמים חוזרים. כל הסימנים הצביעו על כך ! הלברקים לא היו שם לדעתך או שפשוט קשה יותר לפתות אותם בים פלטה ?  אני מתחיל לחשוב שהבעיה בי :-/ אבל גם מזרזרים אחרים לא תפסו.. (מעל 10 שראיתי ! מה אתה אומר ? אשמח להסבר מהמאסטר 
|
|
Daiwa lateo 86ml 7-35 Shimano stradic fl3000c xg Major craft dangan x8 0.8pe Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
|
|
|
|
איציק
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
60
|
|
שלום לכולם בהמשך לדיון המענין מצאתי כתבה בעברית שעוסקת בסכנה למתרחצים בבורות וזרמים חוזרים מענין וגם סרטון http://orenmada.net/archives/67634 יכול לעזור לנו למצוא את הזרמים החוזרים
|
|
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 28, 2016, 17:32:18 PM על ידי איציק
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
וואו.. איך פיספסתי  תודה שרון  שבת הייתי בים.. ניסיתי את כל העניין של זרמים חוזרים (ראיתי את הדיון בעבר בתור דייג פיתיונות והיה זכור לי כמה דברים) מצאתי משהו כמו 4 תעלות בומבט ודיוואה פרימיום צבע פנינה בהתחלה גילגול איטי אחר כך רק מתח בחוט טוויץ קטנטן ועוד מתיחה לאחר מכן קצת בלגן עם הבומבט וגילגול איטי וחוזר חלילה ואז לתת לבומבט ממש לשחות בזרם אני בטוח ב99 אחוז שאלו היו זרמים חוזרים. כל הסימנים הצביעו על כך ! הלברקים לא היו שם לדעתך או שפשוט קשה יותר לפתות אותם בים פלטה ?  אני מתחיל לחשוב שהבעיה בי :-/ אבל גם מזרזרים אחרים לא תפסו.. (מעל 10 שראיתי ! מה אתה אומר ? אשמח להסבר מהמאסטר  נשמע שאתה עושה את מה שצריך ,ואם אף אחד לא תפס כנראה שהם לא היו שם. המשך בנחישות גם אני לא עשיתי סיפתח השנה . פשוט הם נמצאים בדלילות ,אבל העונה שלהם לפחות עוד חודשיים אז תמשיך וזה יבוא. בים שקוף מאוד קשה לשכנע אותם ,סילקון עם גיגהד או טופ ווטר שקוף או מנצנץ (הולגרמה) טבעי. חפש את הבורות,אין בהם כל כך זרימה בים פלטה. זרוק את הגיגהד פנימה וגלגל לאט עד בינוני עם טוויצים עדינים מאוד, כמו שאמרנו 3-4 זריקות לבור וממשיך הלאה לבור הבא, עם זיהית מעקב תתעכב בבור,תחליף דמויים עד שיתפס, עם רק עוקב ולא תוקף כנראה שבע או חושד אל תבזבז זמן ותמשיך הלאה ,צלם את הבור בזכרון ובדרך חזרה תן עוד כמה ניסיונות.
|
|
|
|
|
|
רועי כהן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
23
|
|
תודה  אני באמת בזמן האחרון קצת הלכתי לאיבוד.. מצד אחד אני לא תופס מצד שני גם אחרים.. אני חושב על לנסות את הפארק באשקלון  ... אפילו שהנקודות החדשות שלי נראות מבטיחות  ממש עזרת לי שרון, ממש ממש תודה 
|
|
Daiwa lateo 86ml 7-35 Shimano stradic fl3000c xg Major craft dangan x8 0.8pe Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|
|
עמודים: 1 2 [3] 4
|
|