| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 22/10/2015 | שרון: חדרה (קיסריה/גבעת אולגה) | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 20 - 30 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 6-8 | אחר - | דוראדו / פוטה (רעמתן כחלחל) | 12 | 15+ |
הדו"ח:
אהלן חברים, המון זמן שלא כתבתי פה דו"ח
אז הגיע הזמן למרות שמדובר על יציאה של לפני כמעט שבועיים...
קצת הקדמה: אחרי שבשנה שעברה תפסנו לראשונה את הדוראדו,
השנה קצת יותר מנוסים החלטנו לטרגט אותם מוקדם וכך היה עם תפיסות החל מסוף אוגוסט.
ולדו"ח - 5:30 בבוקר יוצאים מהבית, הפעם ללא אורחים או חברים בהרכב המשפחתי בלבד אבא אני ואחי..
לאחר יובש דיי רציני בשבועות האחרונים בג'יג מצד אחד ותוצאות לא רעות בדוראדו מצד שני,
אני מפעיל לחץ לחרוג מהנוהל, ולהגיע לדוראדו ישר ורק אחר כך לנסות ג'יג, כלומר להקדיש את
היציאה הזו קודם לדוראדו...החלטה שלא אכזבה

מקווים כבר שהפעם הם גדלו עוד קצת ויספקו את החוויה..
מגיעים לנקודה מורידים חכות למים ומתחילים בגרירה איטית, סיבוב ראשון ויש אכילות,
עוברות כמה שניות והרולר של אחי מתחיל לרוץ - הם כאן!! הדג מתחיל באקרובטיקה הרגילה שלו וישר אבא שלי ננעל גם כן, מעלים את הדגים לסירה, הראשון של 1.5 קילו השני קטן יותר באיזור ה 900 גרם קילו. מעודדים מהגודל של החתיכה הראשונה ממשיכים לסיבוב שני, והופ אני ננעל על חתיכה של 1.5. נהנה מהפייט החביב ועדיין הדג עולה יחסית מהר.. לאחר מכן כמה סיבובים שלא מניבים כלום, ממשיכים לתקלה הבאה והופה, עוד 3 דגים של קילו עולים לסירה...
לאחר מכן שוב שקט, ממשיכים לאיזור הבא וגם שם יבש, הזמן עובר והשעה כבר כמעט 8:00, חוזרים לתקלה הראשונה ורואים שיש שם קיאקים שננעלים..סיבוב ראשון והופה נעילה אצל אחי בחכה, אנחנו רואים את הדג מוציא חוט וקופץ ומבינים שהפעם מדובר בחתיכה יותר גדולה, הדג מגיע קרוב לסירה, אני לא לוקח סיכונים ומרים עם הרשת, עולה לו דוראדו יפיוף של 2+ קילו, אחנו בשמיים! ממהרים לסיבוב נוסף ושוב אחי ננעל הפעם לא גדול, תוך כדי שהוא עובד איתו אני מגלגל אליי לראות שהכל יושב טוב והנה! הדג אוכל ולוקחחח....אני עם חכת זרזור קלאמרי, רולר שימאנו nexave וחוט 13 ליברה...והדג - טס. מהדק קלאץ' ומרגיש שהוא בלע את זה טוב. מתחיל לעבוד איתו וקבל פייט מאוד מאוד מהנה, משוכנע כל הזמן שכנראה מדובר בדג יותר קטן ממה שאחי תפס כי אני עם ציוד לייט. לאט לאט מקרב אותו אליי, נאלץ להדק הרבה מאוד קלאץ' ואני מתחיל להיות חסר סבלנות. מבינים בינתיים שמדובר גם בחתיכה של 2+..
ממשיך לקרב אותו וכשהוא מתחיל לראות את הסירה דופק שוב ריצות ומוציא חוט גם כשהקלאץ' מאוד סגור.. אחרי הצלילה שלו אני משחרר קלאץ' כי אני מבין שאחרת זה לא יגמר טוב. הדג מגיע שוב קרוב לסירה ושוב דופק צלילה..החכת זרזור ארוכה מידי ואני לא מצליח לקרב אותו לטווח טוב. שוב מגיע קרוב, אחי כבר עם הרשת אבל הדג מסרב, ולוקח עוד קצת חוט...מקרב אותו פעם נוספת, הפעם הוא מגיע קרוב אליי וקרוב לדופן הסירה, אני מצליח לתפוס בשוק לידר ומכניס אותו לסירה ;
דוראדו של 2.5 קילו שמתפרע בסירה ולבסוף נרגע.
עם 12 דגים יפים ( הקטנים מידי שוחררו לגדול ) לאחר עוד קצת הסתובבות מחליטים לחתוך הביתה, כמה תמונות, מסדרים את הסירה ופול טרוטל חזרה.