פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג מסירה (אחראים: rafi, אבי חכם, shragam)
   חשבתם ש10 קמ"ש זה הרבה לגרירה לפלמוד? מאמר מעניין -עלה סיכום שלו בעברית |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: חשבתם ש10 קמ"ש זה הרבה לגרירה לפלמוד? מאמר מעניין -עלה סיכום שלו בעברית (נקרא 7561 פעמים) |
הדפסה |
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
באנגלית אמנם אבל מענין ביותר שמכסה כמה היבטים בטרולינג, כמו מהירות ופריסת חכות...שווה לעונה שבאה... טיזר: בתמונה רואים מזכרת שקיבלתי שלשום על הג'יג http://www.sportfishingmag.com/techniques/12-wahoo-fishing-techniques?src=SOC&dom=fbסיכום בכמה משפטים בעברית: דג וואהו wahoo שהוא דג שמגיע ל60 מייל במהירות שלו, נתפס הכי טוב במהירות גרירה של 15 קשר וחלק מהדייגים גוררים ב22 קשר אפילו. הצד אחד של הסירה יש 3 דמויים במרחק של 200, 300, 450 יארד מהסירה ובצד השני 150, 250, 350 יארד. שימוש בפניות של כ15 מעלות תוך כדי נסיעה גורם לפחות מתיחה של החוט ופחות מהירות של הדמוי, דבר שגורם לו להאיט יותר ולשקוע יותר-משחק כזה עם הדמויים. המשך יבוא
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 22, 2015, 22:48:21 PM על ידי סאמח הצפר
|
|
-------------------------------
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
 זה דג מהיר ודורש מהירות גרירה גבוהה
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
טרולינג זה לא התחום שלי ואין לי יותר מדי מושג מי נגד מי אבל דבר אחד אני כן יודע וזה שהפלמוד זה אחד הדגים המהירים שיש ו-10 קמ"ש הולא סופר בכלל... נראה לי שהבעיה האמיתית היא דמויים שמסוגלים לשחות ולתפקד כמו שצריך במהירויות גרירה כאלו... טופווטרים לגרירה אפשר להטיס על המים אבל דמוי צולל למהירויות גבוהות זה לא דבר נפוץ אם הבנתי נכון... 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
נקודה מעניינת לגבי המהירות. שווה לנסות להעלות מהירות, אני לא חושב שיש בעיה לפלמידה להשיג דמוי במהירויות האלו ובהחלט מכסים יותר שטח. לגבי הדמויים, רובנו משתמשים בדמויים של רפאלה שיתמודדו גם עם 13 קשר בלי בעיה. דמויים פשוטים יותר עלולים להתחיל לדלג על המים.
לגבי הפריסה של החכות, היה דיון לגבי המרחק שיביא את הדמוי לעומק הרצוי, ורובנו גוררים פחות מכך. עם זאת, רוב הדמויים שאנחנו עובדים איתם לא יורדים יותר מ-10 מטר, כך שאם הדמוי ירד ל-10 מטר או ל 8 מטר לא ממש משנה לדגים המהירים. חוץ מזה, תנסה להסתובב ליד השובר של אשדוד כשהדמוי הקרוב במרחק 50 מטר והרחוק במרחק 150 מטר. רוב הסיכויים שתתפוס סירה אחרת, או רשת. שלא לדבר עם להסתובב בסוף השובר.
גם החוטים שהוא משתמש בהם מתאימים אולי למפלצות, אבל אצלנו 50 ליברה כבר נחשב מוגזם...
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
טרולינג זה לא התחום שלי ואין לי יותר מדי מושג מי נגד מי אבל דבר אחד אני כן יודע וזה שהפלמוד זה אחד הדגים המהירים שיש ו-10 קמ"ש הולא סופר בכלל... נראה לי שהבעיה האמיתית היא דמויים שמסוגלים לשחות ולתפקד כמו שצריך במהירויות גרירה כאלו... טופווטרים לגרירה אפשר להטיס על המים אבל דמוי צולל למהירויות גבוהות זה לא דבר נפוץ אם הבנתי נכון...  הצגת את הדברים בצורה יפה ומדויקת גיא! אני גם לא מומחה גדול בעניין, אבל יודע שיש דמויים של חברת רפאלה למשל שהם מוגדרים פאסט, שהם מיועדים למהירות גרירה גבוהה יחסית...לא יודע כמה גבוהה...אבל זה שיש חוות דעת מחול על נסיעה במהירות גרירה גבוהה עם דמויים זה בעצם אומר שקיימים דמויים כאלו ואולי זה אותם דמויים שאנחנו משתמשים בהם. ייתכן גם ופקטור המהירות מייעל את התפיסה גם אם זה יבוא על חשבון איכות השחייה...
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
טרולינג זה לא התחום שלי ואין לי יותר מדי מושג מי נגד מי אבל דבר אחד אני כן יודע וזה שהפלמוד זה אחד הדגים המהירים שיש ו-10 קמ"ש הולא סופר בכלל... נראה לי שהבעיה האמיתית היא דמויים שמסוגלים לשחות ולתפקד כמו שצריך במהירויות גרירה כאלו... טופווטרים לגרירה אפשר להטיס על המים אבל דמוי צולל למהירויות גבוהות זה לא דבר נפוץ אם הבנתי נכון...  הצגת את הדברים בצורה יפה ומדויקת גיא! אני גם לא מומחה גדול בעניין, אבל יודע שיש דמויים של חברת רפאלה למשל שהם מוגדרים פאסט, שהם מיועדים למהירות גרירה גבוהה יחסית...לא יודע כמה גבוהה...אבל זה שיש חוות דעת מחול על נסיעה במהירות גרירה גבוהה עם דמויים זה בעצם אומר שקיימים דמויים כאלו ואולי זה אותם דמויים שאנחנו משתמשים בהם. ייתכן גם ופקטור המהירות מייעל את התפיסה גם אם זה יבוא על חשבון איכות השחייה... סדרת XRAP מתאימה לגרירה מהירה, אבל אלו של 15-30 פיט. ה10 פיט, מתאים עד 12 קמ"ש +-
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
טרולינג זה לא התחום שלי ואין לי יותר מדי מושג מי נגד מי אבל דבר אחד אני כן יודע וזה שהפלמוד זה אחד הדגים המהירים שיש ו-10 קמ"ש הולא סופר בכלל... נראה לי שהבעיה האמיתית היא דמויים שמסוגלים לשחות ולתפקד כמו שצריך במהירויות גרירה כאלו... טופווטרים לגרירה אפשר להטיס על המים אבל דמוי צולל למהירויות גבוהות זה לא דבר נפוץ אם הבנתי נכון...  הצגת את הדברים בצורה יפה ומדויקת גיא! אני גם לא מומחה גדול בעניין, אבל יודע שיש דמויים של חברת רפאלה למשל שהם מוגדרים פאסט, שהם מיועדים למהירות גרירה גבוהה יחסית...לא יודע כמה גבוהה...אבל זה שיש חוות דעת מחול על נסיעה במהירות גרירה גבוהה עם דמויים זה בעצם אומר שקיימים דמויים כאלו ואולי זה אותם דמויים שאנחנו משתמשים בהם. ייתכן גם ופקטור המהירות מייעל את התפיסה גם אם זה יבוא על חשבון איכות השחייה... סדרת XRAP מתאימה לגרירה מהירה, אבל אלו של 15-30 פיט. ה10 פיט, מתאים עד 12 קמ"ש +- תודה שרגא זוכר כמה כתוב מהירות גרירה על אלו של ה15-30 פיט? ניסית פעם גרירה מהירה עבורם?
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
גם לדעתי לפלמוד רצוי לגרור מהר ככה אולי האבו קקות לא יבואו. אבל רק תיקון קטן הדג בכתבה זה וואהו ולא פלמוד זה דג מאוד מאוד מהיר .
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
תודה על השיתוף והמאמר המעניין סאמח, אגב ולטובת חברי הפורום שפחות מסתדרים עם אנגלית - אולי לרכז ב: 4-6 משפטים קצרים את עיקרי הדברים....
בכל מקרה קראתי ברפרוף, במידה מסוימת ולמרות שידעתי שמתאים לפלמוד טרולינג במהירות גבוהה - לא חשבתי שכזו גבוהה. גרירת דמויים בטרגוט פלמודים בארץ, מתבצעת במהירויות של 4.5 עד 7 קשר, אני אישית לרוב גורר (לפלמודים) ב: 4.5-5.5 קשר ולא מתלונן....
רק מדוע כתבת "שווה לעונה שבאה..."?!! העונה שלהם רק התחילה ובחודשים הקרובים יהיו בשפע - אז אפשר כבר מהיציאה הבאה...
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
נקודה מעניינת לגבי המהירות. שווה לנסות להעלות מהירות, אני לא חושב שיש בעיה לפלמידה להשיג דמוי במהירויות האלו ובהחלט מכסים יותר שטח. לגבי הדמויים, רובנו משתמשים בדמויים של רפאלה שיתמודדו גם עם 13 קשר בלי בעיה. דמויים פשוטים יותר עלולים להתחיל לדלג על המים.
לגבי הפריסה של החכות, היה דיון לגבי המרחק שיביא את הדמוי לעומק הרצוי, ורובנו גוררים פחות מכך. עם זאת, רוב הדמויים שאנחנו עובדים איתם לא יורדים יותר מ-10 מטר, כך שאם הדמוי ירד ל-10 מטר או ל 8 מטר לא ממש משנה לדגים המהירים. חוץ מזה, תנסה להסתובב ליד השובר של אשדוד כשהדמוי הקרוב במרחק 50 מטר והרחוק במרחק 150 מטר. רוב הסיכויים שתתפוס סירה אחרת, או רשת. שלא לדבר עם להסתובב בסוף השובר.
גם החוטים שהוא משתמש בהם מתאימים אולי למפלצות, אבל אצלנו 50 ליברה כבר נחשב מוגזם...
בכל פעם גיל, מתענג מחדש על התגובות שלך - גם הפעם  תשומת הלב לעניין חשוב: בזמנו כשהיה שפע עצום של פלמודים - הם תקפו על כל חוט ללא קשר לעובי, בשנים האחרונות ועם דלדול הכמויות - עובי החוט משפיע משמעותית על מספר התקיפות, די התייצבנו על חוט 0.40 בגרירה על דמויים, לכל היותר 0.50 .... ומה העניין החשוב בקשר לנושא הדיון?! אכן יש מגוון דמויים שמתאימים למהירויות גבוהות.. ככל שהמהירות גבוהה יותר אז התנגדות הדמוי יוצרת לחץ יותר גדול על החוט, ככל שהדמוי יותר רחב וגדול ובעיקר עם כפית יותר גדולה ורחבה - ההתנגדות יותר גדולה.. ומכאן צריך לשים לב: אם תגררו דמוי אקסראפ-30 על חוט ה.40 במהירות 8 קשרים (אולי גם ב-7 קשר) - להערכתי החוט ייקרע, צריך להביא בחשבון עניין זה כשמגבירים מהירות... לגבי הפריסה, תפסתי הרבה פלמודים מרחק 20-30מ' מהסירה וגם 50,70,100,120,150.... לפחות מהנסיון בארץ ולמרות שככלל אני מתמקד בפרטים - לא יכול לציין מרחק מובהק אופטימלי... כמובן שיצרני דמויים מותגים - נוהגים לציין מרחק אופטימלי לכל דמוי.... זו תורה שלמה, בהחלט נושא ששווה דיון נרחב...
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 20, 2015, 16:09:18 PM על ידי rafi
|
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
גם לדעתי לפלמוד רצוי לגרור מהר ככה אולי האבו קקות לא יבואו. אבל רק תיקון קטן הדג בכתבה זה וואהו ולא פלמוד זה דג מאוד מאוד מהיר .
תודה על התיקון, אתה צודק. ייתכן אבל ומה שתקף לגביו תקף לגבי הפלמוד בטרולינג בכל אופן..
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
|
|
|
|
|
קודם כל אם אני לא טועה הפלמודים מגיעים במהירות לסביבות ה 25 קשר, אבל הכי חשוב תפקוד אופטמלי של הדמוי במהירות האופטמלית
דבר שני זה מרחק הדמויים מהסירה, אין סיבה לשחרר יותר מ 60-70 מ חוט אלא אם יש מערך בנוי מ 4-5 חוטים +
דבר שלישי, יש לקחת בחשבון שעובי החוט משפיע משמעותית על יכולת הדמוי לצלול, חוט עבה מגביר את ההתנגדות -במיוחד למרחקים- מה שגורם לדמוי לצוף
מנסיון אישי: חוט ניילון 0.6 עושה את העבודה טוב מאוד, ואישית לא משחרר חוט יותר מ 60-70 מ. גם חשוב לבחור את צבע הדמוי המתאים לשעת הגרירה
בהצלחה לכולם
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
קודם כל אם אני לא טועה הפלמודים מגיעים במהירות לסביבות ה 25 קשר, אבל הכי חשוב תפקוד אופטמלי של הדמוי במהירות האופטמלית
דבר שני זה מרחק הדמויים מהסירה, אין סיבה לשחרר יותר מ 60-70 מ חוט אלא אם יש מערך בנוי מ 4-5 חוטים +
דבר שלישי, יש לקחת בחשבון שעובי החוט משפיע משמעותית על יכולת הדמוי לצלול, חוט עבה מגביר את ההתנגדות -במיוחד למרחקים- מה שגורם לדמוי לצוף
מנסיון אישי: חוט ניילון 0.6 עושה את העבודה טוב מאוד, ואישית לא משחרר חוט יותר מ 60-70 מ. גם חשוב לבחור את צבע הדמוי המתאים לשעת הגרירה
בהצלחה לכולם
סאמח תודה על הטיפים. לא מפתיע שפלמוד מגיע ל25 קשר. בטוח ידוע ונבדק מדעית אבל אישית לא יודע על זה. במאמר שהעליתי על הוואהו WAHOO כותבים במגיע ל60 מייל! אני בספק אבל כך כותבים...אולי בזינוק או לרגע קצר בזמן תקיפה ולא שחיה ממושכת של יותר ממספר שניות... לגבי מרחק, טוענים שהגדולים שהם גם זהירים וחששנים עדיף יותר רחוק..או כך חלק יטען! עובי החוט משפיע על השקיעה וגם בולט יותר לעין הדג...פקטור חשובזה המסר הכי חשוב שלמדתי מרפי. נדמה לי שהוא אפילו לא מגיע ל60 אלא ל50 על מנת שיעלה את הסיכויים בתפיסה...הוא טוען יותר מזה, שפעם זה לא כלכך השפיע אבל עכשיו הדגים החכימו יותר! עכשיו העונה התחילה..אתה לא מתחיל?
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 22, 2015, 22:33:12 PM על ידי סאמח הצפר
|
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה על השיתוף והמאמר המעניין סאמח, אגב ולטובת חברי הפורום שפחות מסתדרים עם אנגלית - אולי לרכז ב: 4-6 משפטים קצרים את עיקרי הדברים....
בכל מקרה קראתי ברפרוף, במידה מסוימת ולמרות שידעתי שמתאים לפלמוד טרולינג במהירות גבוהה - לא חשבתי שכזו גבוהה. גרירת דמויים בטרגוט פלמודים בארץ, מתבצעת במהירויות של 4.5 עד 7 קשר, אני אישית לרוב גורר (לפלמודים) ב: 4.5-5.5 קשר ולא מתלונן....
רק מדוע כתבת "שווה לעונה שבאה..."?!! העונה שלהם רק התחילה ובחודשים הקרובים יהיו בשפע - אז אפשר כבר מהיציאה הבאה...
כן. ארכז את המאמר בכמה משפטים. רעיון טוב!
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|