פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   משהו טוב קורה לים |
עמודים: 1 2 [3]
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
דו"ח דיג: משהו טוב קורה לים (נקרא 6531 פעמים) |
הדפסה |
|
|
YINON110
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
כבוד על התפיסה  אם אפשר לדעת, שאתה מתכוון לבורות הכוונה לנקודה בה המים כחולים וכהים? מהי צורת העבודה עם הסיליקון? (גלגול איטי, בומבט, נקי, לחכות בזרמים/גלים וכו') תודה  ; רצוי לדעת, הבורות מאופיינים במים כחולים יותר(אל תתבלבל עם ריף שהצבע שלו גם יותר כהה אבל עם נטייה לחום)ושהים עובד תראה זרם חוזר ,המים זורמים הפוך לכיוון הים ולא לחוף  בבור הגלים לא נשברים,אלא עומק המים סופג את אנרגיית הגל צורת העבודה זה גלגול איטי ואפילו עצירות בזרם שהסילקון ישחה עם הזרם והזנב שלו יזגזג בטבעיות כמו דג קטן שנאבק בזרם,אל תעשה תנועות חדות ,הכל ברגש ,שאני מרוכז אני נוהג לדמות בעיני רוחי את הדגיגון שוחה וזז בהתאם להוראות שמשודרות לו מהחכה,ממש רואה בדמיון את הדג שוחה וככה באו לי רוב התקיפות. בחוף אין בעיה לעבוד עם סילקון בלבד כמו בתמונה ,הלברק בתמונה נתפס בתעלה הסמוכה לבור בזריקה על קו החוף לתוך התעלה נתפס על קו החוף ממש,זה המקום שרובם נתפסים כל האמור מדבר בטרגוט לברקים בלבד כל הכבוד על התפיסה שרון ! כשאתה מדבר על התעלה והבור - באיזה מרחק בערך הם נמצאים מהחוף ? אני מניח שקרוב...אבל הכוונה שלי היא האם הם קרובים ממש(עד 20 מ' גג !) כדי שאפשר יהיה להגיע אליהם ללא בעיה עם סיליקון לבד ?(שוקל להערכתי עד 8 גר') מאוד מעניין אותי הנושא כיון שלא יצא לי אף פעם לעבוד עם דמויים בגר' בודדים ועם מקל שבכלל מסוגל להעיף אותם...השאלה הנוספת שצריכה להישאל היא האם חוט מאוד דק ומקל ייעודי (נאמר C/W של 1-10 גר' לערך) מסוגל להעיף את הדמוי לטווחים אפקטיביים שכאלה? כמו כן - האם אתה בדרך כלל צריך להיכנס למים כדי להגיע לתעלות/בורות? תודה רבה מראש על המידע שאתה מעניק לשאר החברים בפורום - הידע שלך מבורך.
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
כבוד על התפיסה  אם אפשר לדעת, שאתה מתכוון לבורות הכוונה לנקודה בה המים כחולים וכהים? מהי צורת העבודה עם הסיליקון? (גלגול איטי, בומבט, נקי, לחכות בזרמים/גלים וכו') תודה  ; רצוי לדעת, הבורות מאופיינים במים כחולים יותר(אל תתבלבל עם ריף שהצבע שלו גם יותר כהה אבל עם נטייה לחום)ושהים עובד תראה זרם חוזר ,המים זורמים הפוך לכיוון הים ולא לחוף  בבור הגלים לא נשברים,אלא עומק המים סופג את אנרגיית הגל צורת העבודה זה גלגול איטי ואפילו עצירות בזרם שהסילקון ישחה עם הזרם והזנב שלו יזגזג בטבעיות כמו דג קטן שנאבק בזרם,אל תעשה תנועות חדות ,הכל ברגש ,שאני מרוכז אני נוהג לדמות בעיני רוחי את הדגיגון שוחה וזז בהתאם להוראות שמשודרות לו מהחכה,ממש רואה בדמיון את הדג שוחה וככה באו לי רוב התקיפות. בחוף אין בעיה לעבוד עם סילקון בלבד כמו בתמונה ,הלברק בתמונה נתפס בתעלה הסמוכה לבור בזריקה על קו החוף לתוך התעלה נתפס על קו החוף ממש,זה המקום שרובם נתפסים כל האמור מדבר בטרגוט לברקים בלבד כל הכבוד על התפיסה שרון ! כשאתה מדבר על התעלה והבור - באיזה מרחק בערך הם נמצאים מהחוף ? אני מניח שקרוב...אבל הכוונה שלי היא האם הם קרובים ממש(עד 20 מ' גג !) כדי שאפשר יהיה להגיע אליהם ללא בעיה עם סיליקון לבד ?(שוקל להערכתי עד 8 גר') מאוד מעניין אותי הנושא כיון שלא יצא לי אף פעם לעבוד עם דמויים בגר' בודדים ועם מקל שבכלל מסוגל להעיף אותם...השאלה הנוספת שצריכה להישאל היא האם חוט מאוד דק ומקל ייעודי (נאמר C/W של 1-10 גר' לערך) מסוגל להעיף את הדמוי לטווחים אפקטיביים שכאלה? כמו כן - האם אתה בדרך כלל צריך להיכנס למים כדי להגיע לתעלות/בורות? תודה רבה מראש על המידע שאתה מעניק לשאר החברים בפורום - הידע שלך מבורך. התפיסה לא יוצאת דופן,המטרה הייתה לבשר שהם כאן  הבור נמצא במרחק של מטרים בודדים עד עשרות מטרים מהחוף . אני דג עם מקל 10-30 חוט 16lb ygk וזה מספיק לזריקה נורמלית,אם יש רוח אני שם גיגהד ואם צריך גם בומבט(בחוף אל תפחד לשים תלאי ארוך) וחס וחלילה להיכנס למים ככה לא תתפוס לברק ,הדג חשדן מאוד,אני עומד כמה שיותר רחוק שמתאפשר מקו החוף והסילקון מתקרב לחוף וזהיתי מעקב אני מתכופף שהלברקים לא יראה אותי,ברגע שראה אותי הוא מסתובב. בכיף הידע נועד לכולם. בהצלחה
|
|
|
|
|
|
רועי כהן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
24
|
|
החשדנות הזאת גם בדייג פיתיונות ? או רק בדמויי טופווטר ? או סיליקונים שעובדים איתם גבוה ?
|
|
-------------------------------
Daiwa lateo 86ml 7-35 Shimano stradic fl3000c xg Major craft dangan x8 0.8pe Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
|
|
|
|
YINON110
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה על התגובה שרון !  ברשותך אחפור לך עוד קצת  האמת שזה גם די תלוי במבנה החוף...כלומר בחוף החולי שבו אני מחפש את הלברקים יש קו מים רדוד מאוד של משהו כמו 30 ס''מ עומק לאורך של 10 מטרים - כך שלעמוד מבחוץ נראלי ממש לא ישים - תקן אותי אם אני טועה ? כי הרבה פעמים הלכתי ועמדתי כמה שיותר בחוץ כדי שהלברק לא יחשוד - ומהצד מי שהיה מסתכל זה היה נראה ממש מפדח וחובבני כי הדמוי בקושי מצליח להגיע לאזור העמוק הדרוש -80 אחוז מהשטח שהדמוי חוזר אליי הוא עומק של 30 ס''מ כאמור ולכן זה גם יוצר אצלי תחושה שבה אפילו אם יש לברק באזור העמוק הוא בקושי מספיק לעקוב אחרי הדמוי ו5 מטר אחרי אני כבר מגלגל על חול רדוד ככה כל הדרך עד אליי... השאלה היא מה ניתן לעשות במצב כזה? האם כניסה למים כדי להרוויח עוד כמה גלגולים באזור העמוק יעילה - או שמא בגלל זה הלברק אפילו לא יתקרב מהחשדנות? אולי בכלל צריך להחליף חוף כי המבנה שלו לא מתאים לדיג ..  מקווה שהצלחת להבין למה אני מתכוון ולתת עוד מספר דגשים, שוב תודה מראש !
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
שרון, הדוח הזה הפך להרצאה שלך על סודות הדיג בז'רז'ור... יישר כוח 
|
|
|
|
|
|
|
פששש... כל הכבוד !! תענטג.
שיהיה המון מזל ושיעבור בקלות יתרה.. מברוק :-)
|
|
|
|
| IP: [
מחובר ]
|
|
|
|
|
תודה על התגובה שרון !  ברשותך אחפור לך עוד קצת  האמת שזה גם די תלוי במבנה החוף...כלומר בחוף החולי שבו אני מחפש את הלברקים יש קו מים רדוד מאוד של משהו כמו 30 ס''מ עומק לאורך של 10 מטרים - כך שלעמוד מבחוץ נראלי ממש לא ישים - תקן אותי אם אני טועה ? כי הרבה פעמים הלכתי ועמדתי כמה שיותר בחוץ כדי שהלברק לא יחשוד - ומהצד מי שהיה מסתכל זה היה נראה ממש מפדח וחובבני כי הדמוי בקושי מצליח להגיע לאזור העמוק הדרוש -80 אחוז מהשטח שהדמוי חוזר אליי הוא עומק של 30 ס''מ כאמור ולכן זה גם יוצר אצלי תחושה שבה אפילו אם יש לברק באזור העמוק הוא בקושי מספיק לעקוב אחרי הדמוי ו5 מטר אחרי אני כבר מגלגל על חול רדוד ככה כל הדרך עד אליי... השאלה היא מה ניתן לעשות במצב כזה? האם כניסה למים כדי להרוויח עוד כמה גלגולים באזור העמוק יעילה - או שמא בגלל זה הלברק אפילו לא יתקרב מהחשדנות? אולי בכלל צריך להחליף חוף כי המבנה שלו לא מתאים לדיג ..  מקווה שהצלחת להבין למה אני מתכוון ולתת עוד מספר דגשים, שוב תודה מראש ! לברקים נתפסים גם ברדוד שאתה מדבר עליו,אבל זה לא המקום האידיאלי לחפש אותם . אתה רואה מעקבים? תחפש את הבורות והזרם.
|
|
|
|
|
|
|
פששש... כל הכבוד !! תענטג.
שיהיה המון מזל ושיעבור בקלות יתרה.. מברוק :-)
תודה רבה 
|
|
|
|
|
|
omry555
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
42
אין דייג מגניב ממורן זעפרני!
|
|
יפה על הרצף של התפיסות,
אני למען האמת לברק בגודל הזה היתי משחרר, זה יעורר מודעות טובה יותר לשחרורים ויראה שלא כל דג חייבים לקחת,
שיהיה המשך שבוע טוב
|
|
Rods : RIPPLE FISHER F-STICK GT78 Carpenter TBL 80/40 Carpenter EP 85/36 Megabass XOR Shadow Varivas Violente vls-82 varivas Violente 0.5-8 G Reel : Shimano Stella 18000SW HG Shimano Stella 14000SW XG Daiwa Saltiga Expedition 5500H Shimano Stella 6000SW HG Shimano Stella 3000 Shimano
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
יפה על הרצף של התפיסות,
אני למען האמת לברק בגודל הזה הייתי משחרר, זה יעורר מודעות טובה יותר לשחרורים ויראה שלא כל דג חייבים לקחת,
שיהיה המשך שבוע טוב
אין דרך יפה מזו להביע עמדה ודעה בזכות שחרור דגים - שאפו עמרי על הדרך בה בחרת להביע דעתך  הגברת מודעות לשחרורים זה תמיד מבורך - ואני מנצל הזדמנות לתפוס אותך בנושא - ולסחוט ממך הבטחה לדוח על התפיסה והשחרור ביציאה הבא בה תתפוס ותשחרר... הרי מתישהוא רוני וגילי ייתנו לאבא חופש כדי לנשום ים ולהדביר מודעות לשחרורים 
|
|
|
|
|
|
|
יפה על הרצף של התפיסות,
אני למען האמת לברק בגודל הזה היתי משחרר, זה יעורר מודעות טובה יותר לשחרורים ויראה שלא כל דג חייבים לקחת,
שיהיה המשך שבוע טוב
גם אני הייתי משחרר לברק כזה ומשחרר חופשי אבל הלברק הנ״ל הינו לברק נקוד, שמגיע מקסימום ל700 גרם אז זה בתמונה שמעריך ב500-600 גרם הינו בוגר ביותר,לכן הרשתי לעצמי לקחת. תודה על הכנות,אני בטוח שעוד אנשים חשבו שהוא קטן אבל אתה אמרת  כבר סופש  שבת שלום
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
יפה על הרצף של התפיסות,
שיהיה המשך שבוע טוב
גם אני הייתי משחרר לברק כזה ומשחרר חופשי אבל הלברק הנ״ל הינו לברק נקוד, שמגיע מקסימום ל700 גרם אז זה בתמונה שמעריך ב500-600 גרם הינו בוגר ביותר,לכן הרשתי לעצמי לקחת. תודה על הכנות,אני בטוח שעוד אנשים חשבו שהוא קטן אבל אתה אמרת  כבר סופש  שבת שלום מה שהגבתי לעמרי אז שוב ובהתאמה - אין דרך יפה מזו להגיב על מה שעשוי להשמע כביקורת שאפו שרון על הדרך בה בחרת להגיב... דיון שמתנהל עניינית ובנועם לא רק נעים יותר אלא גם פרודוקטיבי יותר.... אגב חייב להודות ששגיתיח בהערכת המשקל, בכלל חשבתי שהדג מעל קילו.... 
|
|
|
|
|
|
omry555
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
42
אין דייג מגניב ממורן זעפרני!
|
|
יפה על הרצף של התפיסות,
שיהיה המשך שבוע טוב
גם אני הייתי משחרר לברק כזה ומשחרר חופשי אבל הלברק הנ״ל הינו לברק נקוד, שמגיע מקסימום ל700 גרם אז זה בתמונה שמעריך ב500-600 גרם הינו בוגר ביותר,לכן הרשתי לעצמי לקחת. תודה על הכנות,אני בטוח שעוד אנשים חשבו שהוא קטן אבל אתה אמרת  כבר סופש  שבת שלום תודה שלא היית ישראלי ממוצע וענית כמו שצריך, הלוואי וכולם ידעו לקבל כך דברים כאלה, המשך חוטים מתוחים
|
|
Rods : RIPPLE FISHER F-STICK GT78 Carpenter TBL 80/40 Carpenter EP 85/36 Megabass XOR Shadow Varivas Violente vls-82 varivas Violente 0.5-8 G Reel : Shimano Stella 18000SW HG Shimano Stella 14000SW XG Daiwa Saltiga Expedition 5500H Shimano Stella 6000SW HG Shimano Stella 3000 Shimano
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|
|
עמודים: 1 2 [3]
|
|