פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   סרטנים |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: סרטנים (נקרא 2556 פעמים) |
הדפסה |
|
|
 |
סרטנים
« ב- : אוקטובר 08, 2015, 14:05:29 PM » |
|
נראה שהם בכל מקום  , בפעמים האחרונים שדגתי על חי הם פשוט נגסו לי בדגים,  בכל יציאה לפחות 3 סרגוסים חיים ההייתי צריך להחליף בפיתיון (ובסוף גם לא נתפס ) .  בקיצור חשבתי על הצפת פיתיון חי , אשמח לקבל טיפים ומדריך כיצד להציף או להימנע מסרטנים רעבים. לפני חודש ניסיתי לבנות ריג עם חוט מוביל שקשור אליו חוט נוסף מטר לפני הסוף, על החוט הנוסף יש מצוף 50 גרם וכמובן הדג החי (בדר"כ סרגוס 100-200 גרום), בקצה החוט המוביל יש משקולת 60 גרם. המטרה כמובן לגרום לדג חי לשחות קצת מעל הקרקע,לאחר הזריקה והמתנה של 15 דקות חזר אלי סרגוס מת מלופף עם החוט הראשי בפלונטר . 
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 08, 2015, 14:06:24 PM על ידי mshark
|
|
|
|
|
raz_p
|
דייג זרזור בעיקר חבר פורום    
מנותקגיל:
25
דג באשדוד
|
|
נראה שהם בכל מקום  , בפעמים האחרונים שדגתי על חי הם פשוט נגסו לי בדגים,  בכל יציאה לפחות 3 סרגוסים חיים ההייתי צריך להחליף בפיתיון (ובסוף גם לא נתפס ) .  בקיצור חשבתי על הצפת פיתיון חי , אשמח לקבל טיפים ומדריך כיצד להציף או להימנע מסרטנים רעבים. לפני חודש ניסיתי לבנות ריג עם חוט מוביל שקשור אליו חוט נוסף מטר לפני הסוף, על החוט הנוסף יש מצוף 50 גרם וכמובן הדג החי (בדר"כ סרגוס 100-200 גרום), בקצה החוט המוביל יש משקולת 60 גרם. המטרה כמובן לגרום לדג חי לשחות קצת מעל הקרקע,לאחר הזריקה והמתנה של 15 דקות חזר אלי סרגוס מת מלופף עם החוט הראשי בפלונטר .  מה שאמרת זה בערך כמו מה שראיתי http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=23380.0
|
-------------------------------
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
הצפת הפיתיון נעשית בדר"כ על ידי הוספת מצוף ייעודי צמוד לפיתיון במורד הריג ולא על תוספת חוט או ריג נפרד. באופן אישי אני לא רואה את הטעם בזה כאן בארץ כי הפתרון הזה מתאים להרחקת הפיתיון מהקרקע ומסרטני קרקעית ולא מתאים להתמודדות מול השייטים הכחולים שיכולים לשחות בגוף המים בעזרת הרגליים האחוריות דמויות משוטים שיש להם ... 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
רועי כהן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
23
|
|
סתם שאלה, הצבטות שלו מסוכנות ? כאילו כמה מה יקרה אם הוא ישתמש בהם על מישהו ?
|
Daiwa lateo 86ml 7-35 Shimano stradic fl3000c xg Major craft dangan x8 0.8pe Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
|
|
|
|
לא כדאי לך לנסות את הצבטות שלו.. 
|
|
|
|
רועי כהן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
23
|
|
לא מנסה ולא נוגע בהם מגעיל אותי ומפחיד.. בדרך כלל משתחררים לבד או שאומר למישהו לשחרר...
נתקלתי פעם במקרה שאחד הערסים תופס אותם ופשוט דורס אותו עם האופניים חשמליים.. רק התפללתי לפני שהוא יצליח לברוח למים או להוריד לאחד מהם אצבע..פשוט גועל נפש
|
Daiwa lateo 86ml 7-35 Shimano stradic fl3000c xg Major craft dangan x8 0.8pe Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
|
|
|
|
אפשר לתפוס אותם מאחורה הם לא מגיעים עם הצוותות וטז אפשר לשחרר בכייף
|
|
|
|
|
הצפת הפיתיון נעשית בדר"כ על ידי הוספת מצוף ייעודי צמוד לפיתיון במורד הריג ולא על תוספת חוט או ריג נפרד. באופן אישי אני לא רואה את הטעם בזה כאן בארץ כי הפתרון הזה מתאים להרחקת הפיתיון מהקרקע ומסרטני קרקעית ולא מתאים להתמודדות מול השייטים הכחולים שיכולים לשחות בגוף המים בעזרת הרגליים האחוריות דמויות משוטים שיש להם ...  חשבתי לאחרונה לעשות דבר כזה , מצוף 50 בגובה מטר בערך, משקולת ומתחת למשקולת הקרסים עם דג תפור, מה דעתך ? כל עוד זה יוריד בחצי את אכילת הסרטנים אני אהיה מרוצה...
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
בזמן האחרון אני מוציא סרטנים קטנים שהם מתפסים על החוטים , לפי מה שהבנתי
הם לא צריכים להיות בים התיכון מין פולש לים שלנו , הכמויות שיש בשטח החולי
זה לא מובן , הם אוכלים את כל הפיתיונות שזורקים , ברגע שהם נמצאים בחול יבש של החוף
הם לא יודעים איך לחזור לים ואז הם מתים ,מה שכן בחול הרטוב הם נמצאים מתחת לחול
ברגע שיש פיתיון הם יוצאים בכמויות ואכלים את הפיתיון . זה מכה רצינית הסרטנים האלה .
|
|
|
|
רועי כהן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
23
|
|
סרטנים ממש קטנים כאלה, לא ? איך הם בתור פיתיון ? היו תוצאות ?
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
סרטנים ממש קטנים כאלה, לא ? איך הם בתור פיתיון ? היו תוצאות ?
כן קטנים מאוד , בדיקה איך הם בתור פיתיון לא נבדק , רק מה שאני יודע שהם  וקשה לדוג בגלל זה ,אז מה שנשאר זה רק להציף את הפיתיון , הם בצבע לבן , ושאתה מתקרב כדי לתפוס אותם הם עושים את עצמם כאילו הם מתים .
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 09, 2015, 14:25:39 PM על ידי MOTI-M
|
|
|
|
|
רועי כהן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
23
|
|
הצפת הפיתיון בחורף היא דבר מעולה לדעתי, פלמידות ברקודות מליטות טרחונים גומברים אלה דגים שהרבה זמן חיים בגוף המים, הבעיה היא שהמצוף זריקה זז כל הזמן ולכן צריך להיות עם חכה אחת ביד כל הזמן וזה לזרוק ולמשוך אז זה בעיה, היה לי רעיון חדש פשוט אם נגיד העומק 3 מטר אז לשים משקולת תחתונה ושתיים וחצי מטר מעלייה קרס השאלה אם זה לא יורד במתיחת החוט  או שאפשר לשים קצת מעל גם מצוף קטן שישמור על מתח  עדיין לא נבדק ולא נוסה ולא חשבתי על הכל לעומק  בהצפת הפיתיון היו תפיסות ?
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
הצפת הפיתיון נעשית בדר"כ על ידי הוספת מצוף ייעודי צמוד לפיתיון במורד הריג ולא על תוספת חוט או ריג נפרד. באופן אישי אני לא רואה את הטעם בזה כאן בארץ כי הפתרון הזה מתאים להרחקת הפיתיון מהקרקע ומסרטני קרקעית ולא מתאים להתמודדות מול השייטים הכחולים שיכולים לשחות בגוף המים בעזרת הרגליים האחוריות דמויות משוטים שיש להם ...  חשבתי לאחרונה לעשות דבר כזה , מצוף 50 בגובה מטר בערך, משקולת ומתחת למשקולת הקרסים עם דג תפור, מה דעתך ? כל עוד זה יוריד בחצי את אכילת הסרטנים אני אהיה מרוצה... כמו שאמרתי, אני לא רואה טעם בהצפת הפיתיון כנגד סרטנים כי זה לא פותר את הבעיה. אתה מדבר על דיג עם מצוף בכדי לטרגט דגים שאולי יעדיפו פיתיון בגוף המים או קרו בלפני המים ולא בקרקעית. אלו שני דברים שונים... בהצפת הפיתיון היו תפיסות ?
גם בעזרת הצפת פיתיון וגם בדיג על חי עם מצוף. אגב, יתרון נוסף להצפת הפיתיון הוא שבזמן שיש ים עובד עם סחף הריג מסתבך פחות בחוט הראשי 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
האם יש תקופות שהסרטנים עוזבים אותנו בשקט?
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #14 ב- : אוקטובר 09, 2015, 16:39:47 PM » |
|
כן בחורף .יש פחות סרטנים
Sent from my Infinity X^2 mini using Tapatalk
|