עובדתית, הדגים הללו נתפסים בעיקר בז'רז'ור...
לרוב הם גם מתמקדים יותר בטריפת דגיגים ופחות בחיפוש קלמארי ושרימפס ודגים בקרקעית -
הדבר גם הגיוני כי לדג מהיר מהסוג הזה הרבה יותר קל לרדוף ולתקוף במים פתוחים - מאשר בין הסלעים...
גם לטרף פחות קל להתחמק במים פתוחים כשאין לו נקיקים לברוח אליהם - והטורף מודע לזה...
דגים אלו תוקפים לא מעט במים עליונים בעומק של כ: 0.5-2 מטר (גם עמוק יותר במים עמוקים) -
לכן נתפסו לא מעט בז'רז'ור חופי וגם בטרולינג מקיאק וסירה על דמויים ששוקעים מעט...
לדעתי לא רואים תפיסות של הדגים הללו בפתיונות, משתי סיבות:
א. הראשונה, אנחנו עם של "דייגים מקובעים" - שלא מנסים דברים חדשים אם לא ראינו מי שניסה והצליח..
ב. השנייה - הדגים הללו לרוב לא נמצאים צמוד לריף/לשובר אלא במרחק מה ממנו....
תוסיף את השיניים החדות למקרים בהם מישהו מגלה שהחוט נקרע וממהר להאשים את הגומבר והאבונפחא...
בקיצור, וזו דעתי,
אם תזרוק למרחק עם מצוף, עומק כ:1 מטר, ודג בורי קטן חי נעוץ על קרס צוואר ארוך -
מאמין שתקבל תקיפה מהדגים הללו ככל שהם בסביבה, בדומה לחניתנים שנתפסים בשיטה זו...
במיוחד אם קצת תאסוף חוט ותיצור תנועה - הפלמידה אוהבת לתקוף דג שוחה ולא פתיון עומד...
בהצלחה..
איכשהוא לא שמתי לב לתגובה

תודה על התגובה רפי אז כמו שחשבתי זה כנראה הפתרון

ראיתי גם סרטון ביוטיוב של אחד שחוגג ככה על ברקודות וגומברים הוא משתמש בשפיצים ובורים מתים בתור פיתיון

בנוגע לחלק של אנחנו עם שמקובע, גם לי לפעמים קשה להאמין לחלק מהשיטות או שנראות לי מסובכות מדי אבל פה חשבתי ברמת ההיגיון ניקח למשל את הברקדוה: נתפסת בזירזור, אוכלת בעומקים של 0.5-2 מטר, נתפסת לרוב בזירזור, שיניים חדות. משם הסקתי שכדי לתפוס אותה צריך מצוף זריקה עם כבל פלדה שהחוט יהיה באורך מטר בערך עם דג חי או מת ולזרזר טיפה
חשבתי גם על השימוש במשולשת עקב זה שהדגים האלו נוטים להשתחרר אני חושב לא בטוח בעצמי אבל

לרוב גם נתפסים בזירזור על משולשות כך שנראה לי עדיף...
אשמח לשמוע אם מישהו ניסה את הדבר