בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
| | |-+  בעוד שבוע היציאה המתוכננת יוצאת לפועל והנה לכם סיכום ההכנות
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: בעוד שבוע היציאה המתוכננת יוצאת לפועל והנה לכם סיכום ההכנות  (נקרא 1199 פעמים) הדפסה
itamar26

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

מה קורה אנשים?

רציתי לשתף אותכם מעט בהקדמה ליציאה בעוד שבוע ימים.
קצת קשה למצוא מאיפה להתחיל כי ההכנות נמשכו כחצי שנה.

אז אתם כבר יודעים שאני ושי מתכננים יציאה לשבוע בכינרת וכבר ראיתם חלק מהדברים שהוזמנו ושמעתם בקצרה על התכנית וחשבתי לשתף קצת יותר על אופן התכנון החשיבה וכניסה לפרטים הכי קטנים של הדייג.
מי שמכיר ויודע מה זה דייג קרפיונים מבין שזה אחד הסגנונות המורכבים והקשים ביותר גם לאלו שלא משקיעים יותר מידי זו הפקה.

מבחינתנו דייג מלבד האהבה לתחביב לטבע ולדגים זה גם טקס שלם בשבילי ובשביל שי זו התרגשות עצומה בכל פעם שאנחנו רק חושבים על דייג.
כבר יצא לי כמה פעמים טובות לעשות סשן של שבוע בכינרת אבל מעולם לא יצא לי להגיע לרמות האלו של פירוט חשיבה ותכנון.

אז נתחיל:

היציאה הזו תוכננה לפני חצי שנה בדייג הקודם שהיינו סיכמנו שב 11.10 עד 18.10 אנחנו יוצאים לדוג שבוע בכינרת.
התאריכים האלו נבחרו משתי סיבות.

1. תחילת הסתיו מזג האוויר קצת יותר שפיו לנו וגם לדגים.
2. גם לי וגם לשי הייתה יום הולדת בספטמבר והמתנה שלנו זו היציאה הזאת.

אז אחרי שסוגרים תאריך חודש עבר והתחלנו להתכונן ולחשוב מה חסר איפה טעינו ביציאות קודמות מה לא הוספנו לסרטונים ועוד אלף ואחת דברים שעלו בחצי שנה של תכנונים.

מטרה:

הדבר הראשון שחושבים עליו בתכנון כזה הוא מטרה.
מה היא המטרה שלנו ביציאה הזאת לאן אנחנו שואפים, הרי בכל דבר בחיים צריך להציב מטרות ושאיפות אחרת אין טעם

המטרה שלנו היא אולי אחת הקשות במיוחד בכינרת והיא לשבור את השיאים של עצמנו שעומדים כרגע על 16KG עגול שלי ושי 16.300KG.
אלו המטרות האישיות המטרה העליונה והעיקרית היא לתפוס את הקרפיון הגדול ביותר שנתפס ותועד בארץ, שזו ללא ספק שאיפה גדולה כרגע השיא המתועד של ישראפיש הוא 17.200KG.
אז השאיפות בשמיים והתקוות בעננים.

הפקת לקחים:

הפקת לקחים אחד הדברים הכי חשבים שצריך לעשות כמובן אחרי צבירת ניסיון ידע ולמידה על הבשר של כמה דברים זה דבר מתבקש בהחלט.

1. הלקח הראשון הוא הכנה מוקדמת של ציוד קצה כגון ריגים לד קורים שוק לידרים שפולות מלאות החלפת חוטים כך שלא תהיה התעסקות מיותרת בהגעה לחוף.

2. לקח שני הוא בק ליד שזו מין משקולת שמלבישים על החוט לאחר הכנסה של החוטים וכך החוט מוצמד לקרקע דבר חשוב לאחר שבכל היציאות האחרונות הגיעו סירות דייגים ועם המנוע פשוט שחטו לי את השפולות מה שגרם לבזבוז כסף וביאוס גדול.

3. לקח שלישי הוא תיעוד מלא מה שאומר מחברת דייג שכבר מוכנה עם פירוט מדוייק של היציאה תאריכים חוף זמנים תפיסות וכל היוצא בזה, דבר שחשוב במיוחד לי כשאני כותב דוח ולא צריך להתחיל להיזכר מה קרה מתי.

4. לקח רביעי הוא להתארגן על ציוד משלנו מבלי להיות תלויים באף אחד ובשום דבר.

5. לקח חמישי הוא תוכנית צילום, מה שאומר שישבנו ותכננו בדיוק איך לצלם מתי לצלם ואת מה לצלם איפה תשב כל מצלמה ומי אחראי על מה.

תכנון:

השלב העיקרי והארוך ביותר הוא תכנון היציאה הגעה לפרטים הקטנים חלוקה של תפקידים בארגון.
אז התפקידים התחלקו בצורה כזו ששי דואג לחלק מהפידור ולתחום המטבח והקניות של האוכל ואני דואג להזמנות של הציוד שאנחנו מעוניינים להביא.

בנוסף מכיוון שכל הציוד נשלח אל שי מטעמי נוחות אז שי זה גם שעמל והכין את כל הריגים לד קורים וביצע בדיקות לכל הציוד שהגיע, בוא נגיד ששי הפך לדואר ישראל למשך כמה חודשים טובים כבר קיבלו אותו בדואר על שטיח אדום.
וכמובן שנפגשנו לפני שבוע לחמישי שישי על הכינרת עם חלק מהציוד כדי להשלים את ההכנות ולהכין עוד קצת ריגים ולד קורים.

אז אני התחלתי עם ההזמנות שכללו את הדברים האלו:

חגורות ציפה 2
חולצות קפוצונים כובעים ודגל עם לוגו של הקבוצה.
חוטים לריגים
שוק לידרים
מרקר עם פנס עמיד למים 4 יחידות
אוהל ענקי
כסיאות 2
מזרן מתנפח מעצמו
מד מרחק
סווינגרים
מטען למצבר
מצבר קטן לגלאי
מצבר למנוע
חוטים לרולרים
אין ספור אביזרים לגו פרו
סוללות לפנסים
סוללות לזמזמים
עגלה לסחיבת הציוד
משקולות
חוט למרקר
2 שולחנות שטח
ווקי טוקי
כף לפידור

ועוד המון דברים!
ושי דאג לערכת מטבח שכוללת את כל מה שרק צריך!
וכמובן שפידור כמו שצויין בעל החוף.

סיכום:

אז הארגון הסתיים הכנה שנמשכה חצי שנה של מחשבה תכנון צפייה והתרגשות ועוד שבוע זה קורה והמסע מתחיל.
יצאתי לדוג המון פעמים יציאות ארוכות ותכנונים אבל זו שברה את כל השיאים בכל פן שאפשר רק נותר לנו לשבור את השיאים והמטרות שלנו  לחיים

נשתדל לשתף אתכם תוך כדי הדייג ולתת פרטים על תפיסות.
אני כבר מודיע הסרטון הפעם הולך לעבור עריכה מקצועית הן מבחינת התסריט והן מבחינת המוזיקה אז תאזרו בסבלנות כי זה יימשך זמן.

שבת שלום  
 IP: [ מחובר ]
barpor

חבר פורום

מנותק מנותק

שיהיה לכם בהצלחה  אתה בסדר
וכול הכבוד על ההפקה 
דור שגב

חבר פורום
*

מנותק מנותק

נשמע כמו יציאת דייג מפרכת חם
בהצלחה ומחכים לדו"ח אתה בסדר
עריכה אחרונה: אוקטובר 03, 2015, 17:43:47 PM על ידי דור שגב
yossid

הים הוא המרגוע האמתי שלי
חבר פורום
*

מנותק מנותק

דייג חוף ומז'רז'ר

בעניין:
« הגיב #3 ב- : אוקטובר 03, 2015, 08:28:50 AM »
איתמר מה שיש לי לומר זה כול הכבוד, אנחנו שרגילים לחפלאפ לעומת הקריאה של מה שאתם משקיעים, הישקעתם ועוד תשקיעו פשוט מקצוענות בכול מובן אפשרי. אני תקווה שאכן תשברו שיאים ויותר חשוב שתהינו מהחוויה הזאת.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk
-------------------------------
תמיד תזכרו... שהדג שיושב אצלכם בצלחת, נמצא שם רק כי הוא פתח את פיו לאכול!!!
אליהו בנימין

"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי"
חבר פורום
*

מנותק מנותק

ווא ווא  חם

יש למה לצפות  חם

וגם יהיה במה לצפות בימים קרים  קררר

ההתרגשות שלך איתמר שבאה לידי ביטוי בטיזרים חצי שנה מראש ובסיקור מפורט של כל השלבים, לפני, תוך כדי וכמובן אחרי, מעידה יותר מכל על האהבה הגדולה לתחביב ובמיוחד לגפילטע-פישים המתוקים שלך  בירה

ולא פחות גם כמה אתה מכור  לחיים אתה בסדר
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

איתמר, סופסופ התפניתי לקרוא בנחת וקראתי בשקיקה....
לקחתם את הדיג למקומות הכי גבוהים שאפשר -
גישה מקצוענית שנדיר לראות בארץ בתחום הדיג הספורטיבי...
חצי שנה של הכנות למסע דיג עם הקפדה על הכל מכל ועל כל פרט קטן כגדול, שאפו ענק!!!
לדעתי, כל מי שקורא אמור ללמוד המון ללא קשר לסגנון הדיג שלו - ללמוד גישה מקצוענית מה היא!!!

מאחל לכם לפני הכל שתהנו בענק ושהנאתכם תהיה גדולה כגודל השקעתכם בירה
מאחל לכם כמובן להגשים את החלום ולשבור את השיא האישי ואת השיא הארצי.... -
שהכנרת תיתן לשניכם את מתנתכם ליום הולדתכם.... בירה

מצפה בשקיקה לדיווחים, את המבזק הראשון קיבלנו היום מצור...
כמובן שנצפה לדיווחיך, ויותר מכל - לדו"ח הענק ולסרטונים והתמונות,
מנסיון העבר אנחנו הולכים לקבל משהו מ-ד-ה-י-ם ... בירה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for