| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 28/9/2015 | כנרת - מערב | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג במתוקים - ז'רז'ור |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 6:30 | - כלב | אמנון מצוי (עדדי) | 1 | ? |
| 6:30 - 10: | גיג בינוני - הכל מהכול | בינית גדולת קשקש (אישרי/קישרי) | 60 | ? |
הדו"ח:
אשתי: מה אתה אומר שנסע להורים שלי לסופש ארוך, שישי שבת ראשון שני?
אני: ...
אשתי: דני?!

אני: בתנאי שאני הולך לדוג שבת, ראשון, שני וללא משימות אחרות!

ארזתי איתי את האולטרה לייט והלייט כי לא ידעתי אם אצא לכנרת או לים. הגענו בשישי בצהרים לצפון. אשתי החליטה שהולכים לסרט, זרמתי (לא היתה ברירה).מגיעים לקניון באיחור כמובן, היתה תאונה בדרך. בכניסה לחניון עומדת בודקת בטחון. היא פותחת את הדלת האחורית, ברגע שהיא מבינה כי אין לי נשק או לפחות שאני לא מניח אותו על המושב האחורי, סוגרת את הדלת ונשמע קול נפץ. אשתי נבהלה והסתכלה עלי
, רק לאחר מספר שניות הבנתי מה קרה...החכות שהשארתי במושב האחורי...

מעולם לא יצאתי ככ מהר מהרכב כמו באותו רגע, פתחתי את הדלת האחורית הוצאתי את הלייט – תקינה. מרים את האולטרה, מנהר את הקייס ושומע קולות קרבון פוגעות אחת בשניה. באותו הרגע קול נפץ שני – הלב שלי
... החכה האהובה שלי ז"ל... Varivas Violente
את הסרט אני לא זוכר, פספסתי את השליש הראשון בבירורים לגבי פיצוי על הנזק... לא אנוח עד שהצדק יעשה!
אשתי טענה כי היתה בטוחה שאני הולך להרוג את השומרת paddle:אבל, נהגתי באיפוק מה שלא מתאים לי, סימן שאני מזדקן
...מוקדם יותר באותו יום כתבתי הודעה בפורום מתוקים בקשה למלצה על מקום חדש לדייג בכינרת. צור ענה במהירות ובפירוט. לאחר המקרה עדכנתי בהודעה מה קרה ושוב צור ענה וניחם. לאחר מספר דקות הודעה פרטית ממנו שהוא מתכנן לצאת מחר ויכול להשאיל לי חכה. אני חייב לציין כי לא היתה בינינו הכרות לפני, המקסימום היה שעמדנו אחד ליד השני בתחרות לפני שנתיים. צור היקיר אתה בנאדם מיוחד
. באמת שלא ציפיתי למעשה כזה מאף אחד... אני רוצה להאמין שהייתי עושה את אותו דבר כמוך... קובעים להפגש בזריחה בחוף. מגיעים, הכרות קצרה
ויוצאים לדוג. פה נכנס הדוח של צור "יום המנחוס הגדול".http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=23406.0
אכן יום מנחוס: רשתות פרוסות, איבוד דמויים, מעט דגים, שברתי את החכה שצור הביא לי, צור נעקץ ע"י צרעה וכו' וכו' וכו' לא רוצה לחשוב על זה בכלל. לא מאמין ששברתי את החכה שלו, פה נהרס לי הדייג.. נפרדים ונוסעים. אני מאוד מבואס שככה תהיה יציאת הדייג האחרונה בכינרת.

יום ראשון לא יוצא לדוג אבל מחליט שיום שני אני חייב. שולח הודעה לצור, הוא מברר ומחזיר תשובה חיובית ושוב, מציע את החכה שלו לאחר שהספיק כבר לתקן אותה. הפעם אני מסרב בנימוס ובחוסר נעימות
... יום שני בוקר, לוקח את המייג'ור קראפט קרוסטייג' 7-23 חוט 0.6 פי.אי.מגיעים לחוף, מחליטים לאן הולכים, יורדים ומתחילים לעבוד. בהתחלה עם טופווטרים קטנים, תקיפות מדי פעם ללא נעילות. על הטוואדי נתפס מושט אחד, מכובד מאוד! זה היה המושט הראשון והאחרון... מאותו רגע נתפסו רק ביניות! בשלב מסויים 10 דגים מתוך 10 זריקות רצופות! אני חושב שאחוזי התפיסות שחווינו באותו בוקר היו מהגבוהים שאפשר!הרוב המוחלט של הביניות נתפס בזריקות רחוקות מאוד על כל הברזלים, בין אם היו יקרים ויפנים או זולים וסינים ב8 שקלים לג'יג. העיקר שהעבודה היתה נכונה: זריקה חזקה לרחוק, לתת לדמוי לשקוע לקרקעית ולהתחיל בהקפצות קטנות 2 3 4 הקפצות, לתת לשקוע שוב ואז חוזרים עד שמתחילים להרגיש את הסלעים הקרובים לחוף ומתחילים בגלגול מהיר עם שפיץ גבוה שלא יתפס הג'יג. צורת העבודה הזאת עובדת אך יש לה מחיר כבד, תמיד. לא מעט ברזלים השארנו שם. יקרים וזולים.
עבדתי ללא לידר, לא שינה את אחוז התפיסות ולא את אחוז הקריעות חוטים בסלעים כי לא היו דגים בגדלים כאלו מרשימים. הגדול ביניהם היה באיזור 500 גר' לדעתי, שלצערי לא שרד את המשולשת. צריך לציין כי כל הדגים שוחררו ישר.
היה אקשן לא נורמאלי משעה 6:30 בבוקר על השעה 10:30. באמת שנתפסו המון המון ביניות, לא אגזים אם היו באיזור ה 50 -60..... אולי יותר.

השאלה שמעניינת אותי היא האם עדיף יום דייג כזה של אקשן ללא הפסקה במשך 4 שעות או יום דייג חלש מאוד עם דג או שניים במשקל מכובד...

אז ככה כן סוגרים את עונת המתוקים מבחינתי! אקשן לא נורמלאי וללא הפסקה. מלא דגים, חבר חדש וטעם של עוד!
צור יקירי, שוב תודה רבה על האירוח והעזרה
. והפיצוי יגיע!דני.
נ.ב
אין תמונות מיוחדות כי פשוט לא היה זמן לצלם! בשלב כשהו אמרתי דייייי, תנו לנוח!!!

חג שמח חברים!