| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 10/9/2015 | דרום - מפרץ אילת | מים מלוחים | שקט עד גלי | מעל 50 מטר | דיג מסירה - פתיונות |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 1:10 | קלמארי - Red devil | ברקודה (אספירנה פסוסה) | 1 | 3.5 |
| 2:35 | קלמארי - Red devil | GT - גי טי | 1 | 21 |
| 2:55 | קלמארי - Red devil | ברקודה (אספירנה פסוסה) | 1 | 4 |
הדו"ח:
בוודאי כולם חווים מידי פעם תקופות שבהן פשוט אין זמן......כל היום עסוקים ומתרוצצים,אך דבר אחד תמיד מהדהד בראש,ים ים ים ים ים......מתי אצליח לברוח לכמה שעות,הידיים כבר מגרדות,במיוחד בתקופה שכל יציאה מניבה תוצאות יפות.
אז ככה שבועיים לערך שהידיים מגרדות והראש כבר לא מתפקד....סופסוף מצליח למצוא זמן ומארגן יציאת ערב\לילה לים',עם חבר מהעבודה.
לאחר שבארבעת היציאות האחרונות בחודש שעבר יצאו כמה דגי חרב נחמדים,מחליט לנסות לצאת שוב לשדות החרב ולהמתין לאיזה ג'מבו שיקפוץ לבקר.
יציאה בסביבות השעה 21,מגיעים לנק' ופשוט לא אפשרי לדוג,הים מ-פ-ו-צ-ץ
קלאמרי.....במשך שעתיים,כל עשר דקות מחליפים פתיונות,הקלאמרי פשוט לא נותנים לדוג,הסיכוי לג'מבו חרב נראה די קלוש ואני מתחיל לחשוב על אלטרנטיבות אפשריות בכדי לא לבזבז זמן ים יקר.(בנוגע לקלאמרי מדובר בסוג "red devil" אשר נמצאים בעומק הים בד"כ,הם פשוט קניבלים,אוכלים אחד את השני ומפרקים את הפיתיון תוך דק' ספורות.)מחליט לאסוף כמה קלאמרים טריים ולרדת לדריפט על קו החוף,עומק של 65 מ'.
מגיע לקו החוף הדרומי באילת מוריד שלוש מערכים של פיתיון חי שישוטטו בערך כ 5-10 מטר מהקרקעית.
לא חולפות עשר דק'..........בוםםםםם אכילה עצבנית על אחד התופים(חוט 1.40 מלופף על גלגל-handline fishing), נותן לדג זמן בליעה ונותן הוק סט...מרגיש מפלצת בצד השני,איך שאני נכנס לפייט הדג פולט את הקלאמרי בשלמותו....כנראה הקרס לא ננעצה כמו שצריך בהוק סט, בעודי מקפל את החוט חזרה לסירה ומהרהר...מעניין מה זה היה,אני מבחין שהחכה השנייה מתחילה להתכופף,עוד לא מספיק לתפוס אותה והרולר מתחיל לזמר,תופס את המקל הוק סט ועולה ברקודה חמודה של 4 ק"ג לערך לסירה.
לאחר האקשן שהיה מחליט לתקן ולעשות את אותו קו שוב,
מחמשים את הקרסים ומתחילים בדריפט.....עוברת חצי שעה וכלום....שעה וכלום....מחדש פתיון....ממתין עוד קצת ואז.......בוםםםםם.....התוף שוב.....תופס את החוט ביד ולא מאמין איזו עוצמה.....אומר בלב "רק לא חתול ים"...
נותן לדג לרוץ והפעם נותן נעיצה מכל הלב! ממש מרגיש שהפעם הקרס התיישבה מצויין.
מתחיל להרגיש נגיחות חזקות ומוציא אנחה,חתול ים לא נוגח,מתחיל לאסוף את החוט לאט לאט תוך שאני נותן לדג לרוץ כשצריך,15 דק של פייט מדהים ואני מתחיל לראות צללית מתחת לסירה.....גב אפור?....וואי נראה לי שזה כריש...איזה באסה...ואז הדג נותן צד,משפשף את עין שמאל,מחליף יד על החוט ומשפשף את עין ימין....ווואאאווו איזה GTTT פשוט מפלצת.....פתאום החוט עולה יותר מהר נעיצה נקייה של הגנץ' מתחת לזימים והדג בסירה!
איזה כיף פשוט תחושה אדירה,בעודי בהתלהבות עם הדג,התוף השני מתחיל לרוץ לאט לאט,תופס את החוט נותן נעיצה ועולה לה עוד ברקודה נחמדה.....
מחליטים שזהו,עייפות החומר ויש הרבה עבודה במרינה,שמחים ומסופקים חוזרים הביתה עם חוויה בלתי נשכחת.