בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
| | |-+  דמויים לכינרת- שאלה לחברות לפלאפלים ומה שאתם ממליצים
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: דמויים לכינרת- שאלה לחברות לפלאפלים ומה שאתם ממליצים  (נקרא 2726 פעמים) הדפסה
raz_p

דייג זרזור בעיקר
חבר פורום

מנותק מנותק

דג באשדוד

שלום, דג בכינרת בזרזור כבר הרבה זמן
לאחרונה בעקבות פרסומים על תפיסות רבות על דמוי פלאפל קטן ולאחר כמה חופשות בכינרת והצלחות אשמח להמלצות לכמה דגמים וחברות לדמויים פלאפלים קטנים
עד 60 מ"מ בערך וצרים יחסית כלומר לא שמנים (יותר מינויים קטנים), בסביבות 2-5 גרם, עדיף שיורדים עד 50-60 ס"מ

פעם ראשונה שניסינו (אנחנו 3 אנשים) היה לנו 2 דמויים של סטרייק פרו 4-5 ס"מ ומשקל 2-3 גרם בערך (לא זכור במדוייק)
אחרי זה קנינו עוד 2 דמויים דומים להם ואחרי עוד חופשה היו עוד הצלחות ותפיסות רבות יחסית של מושטים, גם 2 ביניות ושפמנון ענקי של 4-5 קילו מוערך לפי צילומים ששבר את המשולשת ולקח חצי ממנה  התפוצצות, יש סרטון)

נתנו לי חוות דעת על דמוי של דיוואה "Daiwa DR Minnow Floating 2 שנכראה אזמין בקרוב
גם ראיתי שני דמויים שנראים לי מאוד נחמד, ממש קטן של יוזורי, Yo-Zuri Aile Killifish ו Yo-Zuri Aile Goby, כבר כמעט הזמנתי רק צריך שיסדרו לי משלוח ומחיר סופי, אשמח לחוות דעת למי שמכיר וניסה את אותם דמויים במקרה ויש או אין תוצאות או סתם רושם ממראה הדמוי בכללי

כמובן אם יש דמוי נוסף שמומלץ אשמח שתרשמו ותגידו למה אתם ממליצים עליו מתבייש, כבר יודע על הציקדות של סטרייק פרו וגם בכללי על ג'יגים וניקלים או ספינרים (כרגע יותר בקטע של הבובות הקטנות..)

אגב איך הולך עם פופרים?, ראיתי שתפסו קצת על פופרים ואם יש משהו מומלץ שמביא תוצאות די טובות אשמח לדעת עליו גם בקשר עד גודל מסויים שלא יהיה גדול מדי וכתוצאה מכך הקטנת אחוזי/כמות התפיסות

בקשר לכלבים ראיתי שיש אחד שמביא תוצאות די טובות SMITH Towadi, אם למישהו פה יש חוות דעת ולספר על הדמויים הזה ותפיסות שהביא אשמח שיכתוב, גם אם שווה את המחיר שלו

כל זה נפתח כי כנראה נצא לחופשה לכינרת בסוכות לכן מתארגנים כבר מעכשיו בעיקר כי כנראה את הדמויים שנקנה 90% או כולם יהיו מאתרים באינטרנט ויש לחץ של זמן אז מחכה לתשובות כמה שיותר מהר
תודה לכולם אתה בסדר

-------------------------------
 IP: [ מחובר ] WWW
TookTook

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

מי שם? ....זוהר

קראתי בעיון ונעצרתי בחלק של הסרטון, המשכתי לקרוא ולגלול מטה באיטיות כמו מכור לחישגד שמקווה שאם הוא ייגרד לאט המספרים הזוכים יגיעו, אבל לא היה קישור לסרטון  וואלה לא יודע

אז אומנם אין לי מה להציע בנושא הדמויים כי התחלתי לז'רז'ר רק לפני שלושה שבועות, אבל אשמח לראות את הסרטון סמיילי

!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
 IP: [ מחובר ]
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

כשמדברים על פלאפלים הכוונה לדמויי קראנק שהם בדר"כ שמנמנים ולא צרים ומאורכים כמו מינוו.
יש של סטרייק פרו, של בנדיט, של לאקי קראפט, של הדון, של ריבר2סי, של אקוגיר ועוד...

לד"ר מינוו של דיווה יש יופי של תנועה והביא דגים יפים אבל לא כול דגם צבע עובד.

על פופרים קטנטנים מאד של חברה עלומת שם הוצאתי עדדים יפים אבל רוב התפיסות על טופווטרים היו על כלבים קנויים ומאולתרים שהכנתי בעצמי.
גם הטוואדי וגם הפאפי עובדים יפה אבל המחיר של הטאוודי גבוה יחסית ואם אין לך ציוד מתאים להפעלה טובה שלו, אני לא חושב שכדאי להשקיע את המחיר.

סוכות זה עוד 4 שבועות והמון יכול להשתנות מבחינת מזג האויר וגם במים...

"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
raz_p

דייג זרזור בעיקר
חבר פורום

מנותק מנותק

דג באשדוד

כשמדברים על פלאפלים הכוונה לדמויי קראנק שהם בדר"כ שמנמנים ולא צרים ומאורכים כמו מינוו.
יש של סטרייק פרו, של בנדיט, של לאקי קראפט, של הדון, של ריבר2סי, של אקוגיר ועוד...

לד"ר מינוו של דיווה יש יופי של תנועה והביא דגים יפים אבל לא כול דגם צבע עובד.

על פופרים קטנטנים מאד של חברה עלומת שם הוצאתי עדדים יפים אבל רוב התפיסות על טופווטרים היו על כלבים קנויים ומאולתרים שהכנתי בעצמי.
גם הטוואדי וגם הפאפי עובדים יפה אבל המחיר של הטאוודי גבוה יחסית ואם אין לך ציוד מתאים להפעלה טובה שלו, אני לא חושב שכדאי להשקיע את המחיר.

סוכות זה עוד 4 שבועות והמון יכול להשתנות מבחינת מזג האויר וגם במים...

לא יודע איך יהיה שם בכינרת מבחינת המזג האוויר והדייג אבל מה שכן תמיד תהיה הזדמנות אחרת מקסימום בפעם הבאה הגזעי
יש די הרבה ציוד, מקלות זרזור אולטרה לייט גמישות חכות 1-5 1-7 1-10 גרם, אומנם צריך לדעת לתפעל כלבים ולא הכי קל אבל הציוד מתאים, יש גם חוט בד איכותי ורולרים של שימנו שמתאימים

כרגע הדמויים של הסטרייק פרו שיש אצלי הם די צרים ודקים לעומת פלאפל אז מחשיב כמינו קטן מאוד, עדיף שיהיו צרים ודקים ולא שמנים כדי שלא להפחית את כמות התפיסות/תקיפות בעקבות חשד ופחד אולי מהגודל של הדמוי

בסוף היום הוזמן אותם דמויים שדיברתי עליהם של יוזורי, מקווה לתפיסות רבות עליהם, נראים בעיניי שיביאו הצלחות כנראה בגלל הגודל הקטן שלהם של 3 ס"מ ומן זנב ספינר שאולי התנודות או הניצוצות ימשכו את המושטים לתקוף ולהיתפס

ה DR מינו של דיוואה קרץ לי כבר בכמה הזדמנויות במחירים טובי אומנם וויתרתי על כמה הזדמנויות למרות שהשתלם שלא ידעתי כל כך שהם מומלצים, לאחרונה קרצה שוב הזדמנות אך לא שמתי לב ולא חשבתי שאולי נלך לכינרת בסוכות כך שלא יצא לי לקנות ומקווה שתקפוץ עוד הזדמנות או שאולי כבר נקנה רגיל במחיר רגיל ולא בהזדמנות ביותר זול (יחסית בהרבה ולפעמים קצת פחות)

בקשר לפופרים, הגודל שלהם, עד איזה גודל היית ממליץ ואיזה גודל אמור להיות טוב? (לא קטן מדי כל כך ולא גדול שיפחיד אותם)
ראיתי של ריבר 2 סי באורך 3.5 ס"מ ו 4 גרם עם משולשת אחת מאחורה, וגם של 4.5 ס"מ 4.5 גרם 2 משולשות
יש משהו שעדיף אולי?, אולי אחד כזה אחד כזה או שעדיף אולי ה 4.5 טיפה גדול לקנות אולי 2 של הקטן (סתם שתבין מה אני חושב לעשות) (אני רואה באיביי ומחשב עם משלוח אז מעדיף לקנות 2 לפחות ככה שזה יוצא יותר משתלם מלקנות רק אחד בכלל)
עריכה אחרונה: ספטמבר 01, 2015, 17:44:57 PM על ידי raz_p
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

למינוו יש את האפקט שלו אבל גם לפלאפלים.
עד שלא תנסה, לא תדע...

לגבי פופרים, אני מדבר על פופרים של 2.5-3 ס"מ מקסימום.
קרס משולשת בודדת מאחור וזהו...

אנסה לצרף תמונה של הדגמים...
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

בתמונה המצורפת יש מקבץ של חלק מהדמויים החזקים ביותר שיש אצלי כרגע.

שני הדמויים ליד מספר 1 אלו הד"ר מינוו ושני הצבעים היחידים שעובדים מתוך סט של 5.
אצל צור יש כמה נוספים ואולי יוכל לשתף לגבי אלו שעובדים אצלו...

מספר 2 אלו הפופרים עלומי השם שדיברתי עליהם. הם 3.5 ס"מ ולא 2.5-3 ס"מ כמו שחשבתי...
בדמוי שהורדתי לו את הטיזר בקרס, היו יותר תפיסות.

מספר 3 זה דמוי של סטרייק פרו שהורדתי לו את הלשונית ואת הטבעת בבטן, קדחתי שני חורים בגב ,הזרקתי לו אפוקסי ונתתי לו להתקשות כשהוא על הגב.
שוחה סביר אבל תפס עשרות רבות של עדדים, בעיקר שנה שעברה.

מספר 4 זה דמוי בוטן של סטרייק פרו.
גלגול איטי להחריד מושך לפעמים תקיפות עצבניות ביותר. לפעמים לא נוגעים בו...

5 זה דמוי CD30 של רפלה (ששכחתי לציין ברשימה קודם...)
כבד יחסית לגודל, שוקע ומושך אש גם מעדדים וגם מביניות.

6 אלו דמויים של טרולינויה (שגם אותה שכחתי לציין קודם).
3 דגמים שונים שעובדים חזק מאד.

למרות הרזומה של הפלאפלים, אני לא אוהב לעבוד איתם בכנרת ומעדיף דמויים קטנים או ג'יגים...

raz_p

דייג זרזור בעיקר
חבר פורום

מנותק מנותק

דג באשדוד

מספר 2 אלו הפופרים עלומי השם שדיברתי עליהם. הם 3.5 ס"מ ולא 2.5-3 ס"מ כמו שחשבתי...
בדמוי שהורדתי לו את הטיזר בקרס, היו יותר תפיסות.

מספר 3 זה דמוי של סטרייק פרו שהורדתי לו את הלשונית ואת הטבעת בבטן, קדחתי שני חורים בגב ,הזרקתי לו אפוקסי ונתתי לו להתקשות כשהוא על הגב.
שוחה סביר אבל תפס עשרות רבות של עדדים, בעיקר שנה שעברה.

מספר 4 זה דמוי בוטן של סטרייק פרו.
גלגול איטי להחריד מושך לפעמים תקיפות עצבניות ביותר. לפעמים לא נוגעים בו...

5 זה דמוי CD30 של רפלה (ששכחתי לציין ברשימה קודם...)
כבד יחסית לגודל, שוקע ומושך אש גם מעדדים וגם מביניות.

6 אלו דמויים של טרולינויה (שגם אותה שכחתי לציין קודם).
3 דגמים שונים שעובדים חזק מאד.

למרות הרזומה של הפלאפלים, אני לא אוהב לעבוד איתם בכנרת ומעדיף דמויים קטנים או ג'יגים...

תודה על התשובות
הוזמנו דמויים של טרולינויה-  Trulinoya DW29 42mm 2.8g Mini Minnow (כבר לפני כמה ימים)
שוקל אולי ללכת גם על פופר של ריבר 2 סי ה קטן של 3.5 ס"מ

יש עוד דמוי כלב כלשהו שיתאים לכינרת ושל חברה מסויימת? (לא סינים פשוטיים לא אמינים)
יהיה מעניין לתפוס בכינרת על פופרים וכלבים, פופר כבר מצאתי כנראה מה לקנות כלבים חוץ מהטוואדי שקצת יקר אומנם אפשרי לקנות ויש ציוד להפעלה נכונה (אומנם טכניקה לא כל כך אבל כבר נראה חח)
raz_p

דייג זרזור בעיקר
חבר פורום

מנותק מנותק

דג באשדוד

אגב הסרטון של השפמנון...
TookTook, לא שכחתי לגמרי time out

זה המקורי (בלי שינויים)

<a href="https://www.youtube.com/embed/mQEjAnV4r-k" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/mQEjAnV4r-k</a>

זה עם הילוך איטי (יש הילוך איטי בקפיצה של השפמנון וגם תראו שהוא עובר לידי, בין אח שלי לביני, ניתן לראות את הגודל שלו) התפוצצות

<a href="https://www.youtube.com/embed/qeErXq5GN2E" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/qeErXq5GN2E</a>

פייט מטורף (קצת קצר מה לעשות), בריחה מבאסת קצת, קפיצה "מטורפת", התעללות בחכה חח, רולר צורח
תפיסה של פעם בחיים (לבינתיים, כרגע רוב התפיסות העיקריות זה בכינרת, השנה התחלתי לזרזר בים (עוד גר באשדוד ורוב התפיסות בכינרת חח) ועוד לא נכנסתי לזה חזק והלכתי הרבה וגם נחכה לעונה בחורף לדגים גדולים וגם בכללי יותר סיכויים טובים לתפוס דג טוב)
זה לא השפמנון הראשון שלי ומקווה שגם לא האחרון, מה שמיוחד שתפיסה הזאת זה הקפיצה וגודל השפמנון, יציאת החוט וגם הדייג עם חכה ממש גמישה ודקיקה 1-5 גרם באורך 1.8 מטר, התחושה של הבריחה ופתאום המעבר של השפמנון סנטימטרים לידי ופשוט ריצה מטורפת לשיחים, מקווה שדבר זה יחזור על עצמו בעזרת ה' אפילו בחופשה שכנראה כמו שאמרתי תהיה בסוכות  הגזעי

צפייה מהנה   בירה
ומחכה לתגובות! אנחנו מספר 1
עריכה אחרונה: ספטמבר 04, 2015, 01:01:15 AM על ידי raz_p
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

אהבתי  אתה בסדר
שפמנונים שנתפסים וקופצים יצא לי לראות אבל רק בירדן.
יופי של כיפוף, ריצה ו-360 מעלות  מתבייש
עשה לך קרקס  אביל

בפעם הבאה, הנחתה מושלמת  אתה בסדר
raz_p

דייג זרזור בעיקר
חבר פורום

מנותק מנותק

דג באשדוד

....

הצבע הזה אם אתה יודע עבד טוב כבר בכינרת?

לדעתי צבע זהב וזהב שחור עובדים טוב (לפי הניסיון שלנו בכינרת, בעיקר ציקדה של סטרייק פרו זהב שחור וגם כסוף וציקדה זהב וגם של דמיקי זהב שחור, מינו קטן של סטרייק פרו זהב עבד טוב)
גם מינו לבן של סטרייק פרו עבד טוב וקצת פחות בצבע לבן ירוק מנומר (למרות שלא נזרקו בידיוק לאותו מקום אלא כל אחד היה אצל מישהו אחר ודגנו במקום שונה אחד מהשני)

כסוף עבד בג'יג וגם אדום זהב בג'יג

אגב איזה צבעים לא עבדו? (או עבדו פחות)
בכינרת נראה לי זה עובד יותר על השחייה של הדמוי ופחות על הצבע אבל לפי מה שאתה אומר הצבע לפעמים משפיע על הת]יסות
עריכה אחרונה: ספטמבר 11, 2015, 12:56:12 PM על ידי raz_p
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

....

לדעתי צבע זהב וזהב שחור עובדים טוב (לפי הניסיון שלנו בכינרת, בעיקר ציקדה של סטרייק פרו זהב שחור וגם כסוף וציקדה זהב וגם של דמיקי זהב שחור, מינו קטן של סטרייק פרו זהב עבד טוב)
גם מינו לבן של סטרייק פרו עבד טוב וקצת פחות בצבע לבן ירוק מנומר (למרות שלא נזרקו בידיוק לאותו מקום אלא כל אחד היה אצל מישהו אחר ודגנו במקום שונה אחד מהשני)

בכינרת נראה לי זה עובד יותר על השחייה של הדמוי ופחות על הצבע אבל לפי מה שאתה אומר הצבע לפעמים משפיע על הת]יסות

קשה לראות בבירור בתמונה בגלל הפלאש. אם הוא כמו הדמוי בתמונה שצירפתי אז כן, הוא עובד מצויין.
אם זה לא הוא, אני לא יודע כי הדגם הזה לא אצלי (אולי אצל צור).

זהב וזהב-שחור עובדים, נכון, אבל מה עוד?
אי אפשר ללכת רק עם צבע אחד כי היום הוא עובד אבל מחר לא.
גם לא הולכים רק עם ציקדה ומינוו כי היום הם יעבדו ומחר לא...
בהערכה גסה יש לי כ-100 דמויים לאולטרה/כנרת והיום אני לא עובד איתם ומתרכז רק בג'יגים.
חלקם עבדו מצוין, חלקם פחות. על חלקם לא תפסתי אף פעם...
תפסתי על כסף, זהב, נחושת, צהוב, שחור, לבן, צהוב, כחול, ורוד, אדום, כתום, שקוף, אפור ובעצם על כול צבע שקיים.
אבל צבע זה לא הדבר היחיד במשוואה.
זה תלוי בדמוי, במקום, בעונה, בצורת ההפעלה ובעוד משתנים ...
צריך לנסות ולראות מה מתאים לך ולצורת העבודה שלך ולאופי הדיג שלך.
קרה שהמלצתי למישהו על דמוי מסוים, הוא הלך וקנה שניים זהים ולא תפס עליהם כלום...

צא ונסה. רק ככה תדע מה עובד אצלך  אתה בסדר
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

....

קשה לראות בבירור בתמונה בגלל הפלאש. אם הוא כמו הדמוי בתמונה שצירפתי אז כן, הוא עובד מצויין.

בהערכה גסה יש לי כ-100 דמויים לאולטרה/כנרת והיום אני לא עובד איתם ומתרכז רק בג'יגים.
תפסתי על כסף, זהב, נחושת, צהוב, שחור, לבן, צהוב, כחול, ורוד, אדום, כתום, שקוף, אפור ובעצם על כול צבע שקיים.

אכן הדמוי הזה נמצא אצלי ועובד לא רע בכלל
גם הזהב גב שחור אצלי אך עדיין לא יצא מהקופסה
raz_p

דייג זרזור בעיקר
חבר פורום

מנותק מנותק

דג באשדוד

....

לצאת לנסות אצלי זה מבצע שלם, אני מאשדוד ויוצאים לפעמים לחופשה לדייג בכינרת
גם עם אזמין עכשיו כי לא נראה לי שיש בארץ וגם בטח הרבה פחות משתלם כנראה לא יגיע עד סוכות
מקווה שיגיעו הדמויים האחרים שהזמנתי, ה-יוזורי אני מאמין שיגיע ואולי גם את הטרולינויה למרות שהטרולינויה מסין ומשלוח מסין לוקח די הרבה זמן לרוב לעומת משלוח ממקום אחר
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

נראה רז שאין לך בעיה לכתוב או להעלות תמונות...
לשתף אתה משתף בכייפ...
אז אם יצאת ותפסת למה לא לתת דוח יפה ביומן דוחות הדיג?  וואלה לא יודע
גם יותר חשיפה ועניין ובעיקר למי שפחות ממוקם במתוקים ואולי "יידלק" ומחר תרויח מידע מהדוח שלו...
גם יותר פידבקים...
גם תורם למאגר הנתונים של יומן דוחות הדיג...

בהצלחה בסוכות עם תפיסות יפות ודו"ח יפה... בירה
raz_p

דייג זרזור בעיקר
חבר פורום

מנותק מנותק

דג באשדוד

נראה רז שאין לך בעיה לכתוב או להעלות תמונות...
לשתף אתה משתף בכייפ...
אז אם יצאת ותפסת למה לא לתת דוח יפה ביומן דוחות הדיג?  וואלה לא יודע
גם יותר חשיפה ועניין ובעיקר למי שפחות ממוקם במתוקים ואולי "יידלק" ומחר תרויח מידע מהדוח שלו...
גם יותר פידבקים...
גם תורם למאגר הנתונים של יומן דוחות הדיג...

בהצלחה בסוכות עם תפיסות יפות ודו"ח יפה... בירה
קצת מעצבן לכתוב אין חשק לפעמים, פעם יש חשק פעם לו אז לפעמים לא עושים משהו
גם אני רוצה לערוך ולהכין סרט מהיומיים שדגנו בכינרת באותו הזמן של הסרטון של הדייג מתי שהיה את אותו השפמנון
ועד היום לא הכנתי אותו כל כך, נראה אולי אעלה את מה שהיה באותם ימים ליומן הדוחות כי עדיין זה שווה משהו גם עם זה לא בזמן
גם עכשיו אני בבית ספר אז יש פחות זמן לזה ואני מעדיף לפעמים לעשות דברים אחרים שאני לא חושב בכלל על לכתוב את הדוח או ולערוך את הסרט בעיקר

מה שכן לפחות הייתי צריך להעלות את הדו"ח של השפמנון ליומן הדוחות אבל כבר רציתי להעלות הכל ועד עכשיו לא התקדמתי כל כך במשהו..
עריכה אחרונה: ספטמבר 14, 2015, 21:07:14 PM על ידי raz_p
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!